36
  • vajon kiki
    #36
    már hogyne sértene törvényt: a cikk is így kezdődik: Egy kínai ügyvéd kifogást juttatott el a helyi illetékesekhez, amelyben a Windows Genuine Advantage programot egyszerű hackelésnek minősíti

    itt pontosan erről van szó.. ez egy hackelés, amiért egy átlagos kis hackert évekre lecsuknak és több csillion dállör KÁRTÉRÍTÉST KELL FIZETNIE !! nem beszélve arról hogy mekkora nemzetkezöi sajtóbotrányt és visszhangot adnak egy ehhez képest nagyságrendekkel kisebb volumenű ügynek, amihez senkinek semmi köze.. ez az ügy viszont legalább kismillió embert érint és sért, mivel a WGA minden windows felhasználó gépére feltelepül, függetlenül attól hogy tolvaj-e vagy sem, és ha a tolvajokkal így jár el ez a program akkor mi a garancia, hogy a legális felhasználókat is nem-e figyeli meg ugyanúgy? ilyen ócska trükkel élve ?!
  • gopher
    #35
    De a Microsoft nem sért törvényt a WGA-val.
    mivel a Microsoft alkalmazása korlátozza azok mozgását és lehetőségeit a számítógépen

    Nem köll vindózt hasznáni... Énnyi.
  • cateran
    #34
    pofám leszakad...mint amikor valaki nyúlja a dealerektől a drogot,azok meg szennyezett csomagokat raknak a többi közé,aztán amikor valaki ellopta és beadta magának,még neki áll feljebb,hogy milyen jogon szennyezett a lopott drog...
    Nem szívügyem a MS..rohadjanak meg,de azért álljunk már meg 1 pillanatra...szolgáltatást nyújtanak..ha nem tetszik,nem kötelező használni..ennyi
  • vajon kiki
    #33
    főnix nem erről beszélt, és a cikk sem erről szól, hanem arról hogy a Microsoft törvényt sért a WGA-val és itt nem a kisemberek szólnak bele hanem a nagyonnagyok és jól is fogák emiatt dádázni a Microsoftot, hogy alaposan meggondolja legközelebb mikor sunnyog...
  • gopher
    #32
    Én csak azt tudom még mindig mondani: ha nem tetszik, hogy így működik, akkor lehet keresni alternatívákat, de ne haragudjon meg senki, én sem örülnék, ha beleszólnának, hogy a saját szoftverem hogyan működjön. EULA-t elfogadta mindenki? Hát akkor?
  • phoenix1
    #31
    Egyébként a WGA lehetne akár trójai is, máskép szólva a trójai WGA lehet. Mennyi időbe kerülne az nekik, hogy egy kis időre megváltoztassák a WGA kódját, hogy infomrációkat gyűjthessenek a felhasználóról? Legközelebbi frissítés után pedig visszakerülhet az eredetei, a síma WGA és senki nem venné észre! :(
  • phoenix1
    #30
    Megemlítenék én is egy esetet amikor szgépet hoztak be javítni. Úgy döntött az emberkej a szervízbe, hogy javítja a Windows-t eredeti CD-ről. Javítás után újraindult szépen gép, mikor beakart lépni a felh. fiókba: ".... aktiválnia kell a windows példányát" vagy valami hasonló szöveg jött elő. Ez esetben is nem tudott mit tenni, kényetelen volt felhívni a Microsoftot. :(
  • quentit
    #29
    Csatlakozom a legális windows-al szívók táborába, ugyanis nekem is meggyűlt már a bajom a legális windows-al... (nem fogadta el az eredeti kulcsot)

    Állítólag Vistánál az SP1 jobb lett ebből a szempontból, de ez a 10 Ghostolás után kalóz vagyok dolog kiakasztó... Esetleg ha nem f*sná össze magát folyton, de így...
  • TothLaci
    #28
    Igen. Én sem csípem Microsoftot, főleg a monopolizálás miatt.
    De ez ellen nincs semmi kifogásom.
    Arról nem is beszélve, hogy a figyelmesebb okosabb felhasználók legálisan maguk dönthetik el, hogy kér-e a programból, vagy nem.
  • vajon kiki
    #27
    íme egy példaértékű hozzászólás egy NEM KALÓZ felhasználótól.

    én is csak ugyanezt mondhatom, mint rendszergazda az eredeti windows (XP PROF és HUN , OEM verziós) termékekről..

    elkészítem a júzer saját full legális windowsával a rendszerét minden úgy van ahogy ő akarja, izzadok vele vagy 3 órát, beaktiválom meg minden . a végén elghostolom minden rendben is van viszont amikor vissza akarom ghostolni akkor a jobbik esetben csak újra kell aktiválni (amit egyébként max. 10x lehet megtenni utána már illegálisnak minősíti a bolti regisztrációs számot (!!!) ) a rosszabb eset az az (így is jártam már) hogy egyszerűen nem működött SEHOGY se a winfos, pedig full legális meg minden...

    na ennyi.. szal azóta mindenkinek KALÓZ WINDOWS-t telepítek fel KIZÁRÓLAG előre megfontolt aljas szándékkal és elhajtom a legális windows-ával melegebb éghajlatra ...
  • nyalógép
    #26
    Az lenne csak a rémuralom, ha az általad normálisnak tartott ügymenetet alkalmaznák a szoftvercégek. Hogy nem az alkalmazást korlátoznák, hanem rögtön a hatósághoz fordulnának és rövidesen kopogtatna az ajtón a rendőrség.
  • remark #25
    Ez #15-re ment volna. Mindegy. :-)
  • remark #24
    Nem ez a lenyeg. Ma az ember sokmindent hasznal, amihez nem ert, sot, szo szerint semmit sem tud, csak "belemerul az elmenybe". Mitol olyan kulonleges a szamitogep, hogy annak a hasznalatat jogositvanyhoz kotned?

    (Elozo nem neked ment. Valami bugra leltem az oldalon, mert mikor a fentieket ujra bekopipeszteltem, kiirta hogy ezt mar egyszer elkuldtem. De #23-ban mas szoveg van...)
  • remark #23
    Legyen neked igazad. Annyira nem fontos ez a kerdes.
  • qetuol
    #22
    nekem csak rossz tapasztalatom van ezzel a WGA szarsággal. 2 éve vettem egy laptomot, melyre eredeti vista volt preinstallálva. 1 évig semmi gond nem volt vele, aztán egyszercsak feketeség és azt írja ki, akttiváljam a vistát. (WTF?)
    persze ami a noti hátulján volt aktiváló kód, az nem működött.(tudniillik a laptopokra előre installált vistáknak 2 aktiváó kódjuk van, egy gyári és ami a hátulján van, a gyári kódot meg nem mellékelik). hosszas keresés és fórumozás után ráakadtam a megoldásra, valamit kellet commanderben a tokenekkel babrálni, aztán már méuködött a mellékelt kód (ideiglenesen), persze telefonon kellett kérni egy "rendes" aktiváló kódot is aztán. na mindegy a lényeg az hogy eza genuine advantage S Z A R.
  • krk
    #21
    "ha elfogod a tolvajt pl. egy bevásárlóközpontban nem az a megoldás hogy ott helyben alaposan megvered, megszivatod, hanem az hogy jelented a hatóságoknak."
    Ez igaz, de az eredetiség-ellenőrző program nélkül a Microsoft nem tudja ki a tolvaj, kit kell jelenteni a hatóságoknak.
    Másrészt a Microsoft a SAJÁT rendszerére telepíti a programot, ugyanis a Windows az ő tulajdona. A tiéd csak a használati jog.
    A rájuk nem tartozó adatok gyűjtése viszont nagyon csúnya dolog.
  • vajon kiki
    #20
    a bíróságon majd bizonygathatják hogy "de a program csak ártatlan képernyőcserélgetős" ha már egyszer a felhasználó (kalóz vagy nevezzük bárkinek, de neki is vannak személyiségi jogai) tudta és engedélye nélkül települ fel SUNYIBAN a számítógépre !
  • vajon kiki
    #19
    erre a legjobb példa az önbíráskodás... mert hiszen ez az . a bűnre nem egy másik bűncselekmény a válasz... ha elfogod a tolvajt pl. egy bevásárlóközpontban nem az a megoldás hogy ott helyben alaposan megvered, megszivatod, hanem az hogy jelented a hatóságoknak. a microsoft egy nagyon kemény bűncselekményt követ el azzal hogy a felhasználók , tolvajok, tkp. bárki ellen ilyen módon jár el.. a törvény feladata a kalózok felderítése és megbüntetése nem pedig a microsofté, és a microsoft személyiségi jogok sárbatiprásáért csúnyán meg fog fizetni a bíróságon !
  • vajon kiki
    #18
    erről szó nincs. itt arról van szó, hogy aki perel, ő nem lopott windowst használ, hanem ő egyszerűen rájött (ki tudja hogyan) hogy a lopott windowsok esetében ilyen csúnyán jár el a microsoft... az egy dolog, hogy nem szép dolog lopott windowst használni és meg kell büntetni a kalóz bácsikat, viszont az egy másik dolog, hogy nem szép dolog "vicces" meg viccesnek tűnő , sunyi alattomos megfigyelőprogramokat telepíteni SENKI gépére sem és ezért is meg kell büntetni a csúnya microsoft bácsikat !
  • JL666
    #17
    ja jó példát mondtál. Ha szgépet nem használsz még tudsz venni kaját és nem halsz éhen, de pénz nélkül...
  • EroSennin
    #16
    Nagyon vicces peldat mondtal, eppen most raknak ki a hazukbol az utcara egy csomo amcsi csaladot akiknek fogalmuk se volt a bankrendszerrol csak hasznaltak azt :D
    Egyesek megoltek a csaladjukat es magukat is, jo ha az embernek van fogalma arrol mit csinal...
  • Kheller
    #15
    "A lenyeg hogy ugy szerez(het) meg infot, hogy nem koti az orrodra."

    mutass már egy példát, hogy a ms egy user dokumentumot letöltött egy gépről. Mert a vállalati tűzfalakon bizony kibukna. A shared source program keretében a win forrásához hozzáférők bizony rájönnének. A filerendszer monitorozó programok logjában bizony belekerülne. Stb-stb...
  • remark #14
    A bankszamlaszam csak pelda volt, nem ez a lenyeg. A lenyeg hogy ugy szerez(het) meg infot, hogy nem koti az orrodra.

    "de tény, hogy bizonyos kényes inforációkat szeretettel vadásznak le az ember gépéről statisztikai céllal"
    Errol van szo.
  • Benedicht
    #13
    "a Vistát ismerve és a Windows 7 funkcióit figyelembe véve"

    Hmm. Merre tudtal a win7 funkcioirol olvasni? En eddig ugy tudtam, hogy a PDC-ig nem mondanak semmit.
  • remark #12
    Nem akarok temat valtani, csak egy pelda: az emberek tobbsegenek fogalma sincs a bankrendszerrol, megis hasznalja a penzt. Miert pont a szamitogep hasznalatahoz kerjunk matol jogositvanyt?
  • tar86
    #11
    A retkeknek lehet illegális xp-t használni, miután sikeresen be tudták kapcsolni a gépet, mert megélhetésiek.
  • JL666
    #10
    "a tényleges felhasználónak fogalma sincsen hogy mit használ, örül, ha használni tudja"

    aki nem tudja használni, az ne használja. Aki használni akarja, tanulja meg.
  • Carbuncle
    #9
    Tök jó, hogy ennyire lenézed az embereket, pedig azért a hozzáértőbbek (akikből elég sok van) tudják, hogy a hackerektől hemzsegő INTERNET -re csatlakoztatott gép micsoda veszélynek van kitéve, és ezen emberek kis százaléka fogja csak bevinni a gépébe a bankszámlájával kapcsolatos adatokat /ha nincs a gépen ilyesmi, akkor én személyesen adom át a Nóbel -díjat a hackernek, aki meg tudja azt szerezni anélkül, hogy betörne a célpontja házába/.
  • Kheller
    #8
    " tényleges felhasználónak fogalma sincsen hogy mit használ"

    hát persze, elvégre, ha veszel egy lopott használtautót, amiről nem tudod, hogy lopott és ez később kiderül, akkor te tényleg azt hiszed, hogy az az autó a tied? Egy frászt, ugyanúgy elveszik az autót tőled, sőt ott még a pénzedet is elbukod, mig a lopott wineket ingyen rakják fel a gépekre...

    A dolog a gps-es nyomkövető-riasztókhoz hasonlit, ha észreveszik, hogy elloptad az autót, akkor távolról letiltják az elektronikát, az autó megáll alattad.
  • Csaba42
    #7
    Sz'al ha ellopok valamit, és azt hazudom, hogy nem tudtam, hogy ez bűn (vagy tényleg ilyen hülye vagyok), akkor szerinted legálisan szereztem meg az adott cuccot? Az pedig, hogy nem tudta, nem ok arra, hogy az első üzenet után elballagjon a legközelebbi szoftverboltba, és megvegyen egy példányt az általa használt oprendszerből (vagy használ normális tört verziót :)), így a sírás-rívás megúszva. Nem?
  • L3zl13
    #6
    Kína reklamál a személyiségi jogok megsértése miatt. LOL
  • globint
    #5
    Van még egy Kínai Windows XP-m eladó.
    Nagyon jó áron adom!
    Skype:konczferenc
  • sonicXX
    #4
    Kissé túlzásba vagy esve. Az MS-nek rohadtul nem kell a banKSZámla számod, mert nagyon nem csóró cég. Az teljesen biztos, hogy etikátlan és kissé hasztalan is a program, lévén hogy mostanra már viszonylag könnyű megkerülni, így valóban inkább a tudatlanabb felhasználóknak okoz fejfájást. Az MS-nek nem igazán fontosak a legféltettebb titkaid (az inkább a Google), de tény, hogy bizonyos kényes inforációkat szeretettel vadásznak le az ember gépéről statisztikai céllal.
  • vajon kiki
    #3
    qrvára nincs igazuk ! ugyanis a legtöbb ember akinek kalóz windows van a gépén , nem általa került fel rá, hanem a haver, a bolt, ahol vették, a szaki, a rendszergizda stb. által..(és ezt nagyon jól tudja a microsoft is)

    a tényleges felhasználónak fogalma sincsen hogy mit használ, örül, ha használni tudja, nemhogy az eljusson a tudatáig, hogy amit használ az illegális ... viszont mindeközben a microsoft ilyen ártatlan képernyőcserélgetős trükknek állcázva megszerzi, de legalábbis megszerezheti a legféltettebb titkaikat, pl: a banxámlaszámukat stb..

    az ügyvédnek tökéletesen igaza van: sem a módszer nem jó (ami nagyon enyhe kifejezés és ezért a microszoft iszonyatosan keményen meg fogja ütni a bokáját) sem pedig a megcélzott réteg.
  • GABOR16
    #2
    Ugyanezen idő alatt a cég vezérigazgatója, Steve Ballmer a Symposium ITxpo alatt a következő operációs rendszer jelentőségéről beszélt. Kiemelte, hogy a Windows 7 a Vista sokat javuló közvetlen utódja, letisztult kezelőfelülettel, jobb teljesítménnyel, valamint az előd kompatibilitási gondjainak kiszűrésével. Szerinte ez nagyon is fontos, jelentős kiadás lesz, nem ért egyet tehát azokkal, akik kisebb előrelépésként, vagy egy nagyobb javítócsomagként értékelik a most készülő utódot. Úgy véli, hogy pusztán a fejlesztéssel töltendő két és fél év elegendő érv állításának alátámasztására, mondván, hogy egy kisebb kiadáshoz nem szükséges ennyi idő.
    Egy kisebb kiadáshoz valóban nem szükséges ennyi idő... Ennyi a komolyabb hibajavításokhoz kell.. és a Vistát ismerve és a Windows 7 funkcióit figyelembe véve azt kell mondjam nincs is másról szó, csak egy igazán komoly hibajavításról, illetve bizonyos fogyatékosság kijavításról.. Ha jól csinálják még lehet jó a Win7... A Vista egy jó alap, csak olyan Béta lett az egész rendszer... azaz nincs befejezve teljesen, azaz csak annyira, hogy használhatóvá vált.. de nem tökéletessé a Win7-ben lehetőség lesz a hibák javítására...
  • bigjoe
    #1
    Kivételesen Igaza van a Microsoftnak... Sztem... Extrém példa de ez kb. olyan, hogy pl vesz az ember egy szép táskát és bele szarik.. Valaki el lopja és még neki áll feljebb, hogy miért és szartam bele....
    Ha nem lopja el akkor........... Nincs igazam?