41
 • morden
  #41
  Gabore: mi a francnak visz tesód 3 decis vodkát a repülőre, csak nem be akart csicsenteni picit az úton :D ?
 • darkhill
  #40
  9/11nél is véletlenül ott maradt a kés a terroristáknál és goldolták h ha már ugyse vették észre akkor buliznak egyet.
  Szeszmester én nem csak a repcsiről beszéltem hanem az emberek ruhájáról is. bár igen volt sulimba volt egy olyan rendszer h ha odatartottál egy gyertyát a érzékelőhöz akkor az befujt vmi gázt ami eloltotta a tüzet csak azt nem tudom h ez mennyire "egészséges" az emberekre nézve..
 • bigjoe
  #39
  Hát én az elmúlt pár évben nagyon sokat repültem és azért a biztonság a legfontosabb.. Bár a duty free-ben simán lehet olyanokat venni amivel sakkban lehet tartani az embereket... (Pl ugye bár egy letört nyakú üveggel akár ölni is lehet).... DE volt olyan kollégám aki a bicskáját véletlenül a zsebében hagyta és Ferihegyen simán bejutott..
 • magus
  #38
  pr0n
 • Szeszmester
  #37
  A repülőket olyan anyagokból csinálják, ami ha meggyullad, önmagától kialszik, poroltó meg van a fedélzeten.

  Amúgy figyelembe véve az aktuális helyzetet és a félelmet a terroristáktól, szerintem elég hamar lefognának az utasok, talán jól meg is lincselnek :)
 • okosan gyerekek
  #36
  "be akarja vezettetni a tesztszkennerek alkalmazását" - ???? Nem teszt, hanem test!!! Javítsa ki a cikkferdítő.

  Mit vársz ettől a seggnyalótól?
 • okosan gyerekek
  #35
  Mit vársz ettől a seggnyalótól!?
 • darkhill
  #34
  Van füstjelző a klotyóba ami valószinüleg nem csak azt méri h valaki cigizik e hanem figyeli a levegő összetételét is.
  második dolog ha 3 an v 5 en felszálnak egy repcsire egyből van nekik fél liter robbanóanyaguk ha összetöltik egy fél literes palackba amit a boltba vetter a "duty free" boltba. 5 en megölnek 150-200 embert.
  Bár arra mindig kiváncsi voltam h mi lenne ha vennék 2-5 üveg abszintot (lehetőleg a 85%osat) kinyitnám és kiönteném a földre kicsit sietve mielött a stuárdesz v egy civilruhás policeman észrevenné és onnan már csak egy kis láng kell! butor ruha eléggé gyulékony abszint meg ég egy jó 5-10 percig attól függ mennyi van belőle
 • xizor
  #33
  Itt jövünk Cyberpunk :/
 • Inquisitor
  #32
  Na jah, ha 1940-es években használtak a real "james bondok" robbanó öltönyt, akkor mai technológiával kb. bármilyen tárgy lehet robbanóanyag az alsógatyán át, a nylon szatyorig. Az lesz a vége, hogy mindenki csak eldobhatós papírruhában repülhet. :D
 • darkhill
  #31
  igy is már a legbiztonságosabb mód az utazásra minek kell még ez is? vonatokon nem skennelik a csomagokat és nem is annyira biztonságos mint a repülő sőt ott is volt terrorista akció!mégsem jönnek ilyen 5letekkel...
 • Scroll
  #30
  A repcsik kompozit anyagból készülnek.
 • kvp
  #29
  "az acél szerintem nem nehézfém, a repcsik meg magnéziumból (ötvözetből) vannak ha jól tudom, bár ez utóbbi nem biztos."

  A boeing jo ideje (II. vh) szegecselet aluminiumbol kesziti a repuloit. Mostanaban allnak at burkolatkent a ragasztott muanyagra. Az airbus regebben is muanyagbol dolgozott, fontosabb helyeken aluminium vaz helyett titatiummal.

  A terrorcselekmenyekrol meg csak annyit, hogy nem a pusztitas a lenyeguk, hanem a cselekmeny altal keltett felelem, tehat mindenkeppen latvanyosnak kell lenniuk, hogy a median kereszult maximalis hatasuk legyen. Az meg, hogy a legtobb ilyen cselekmeny mindig akkor tortenik, amikor a politikusoknak szukseguk van ra, valoszinuleg nem teljesen veletlen. Meg az is lehet, hogy megint lesz egy ha valamiert a demokratak nyernek...
 • atomkrumpli
  #28
  érdekes hogy a terroristák mindig k**va látványos módszereket választanak, sohasem valami alig látványos akciót pl. egy egész város vízkészletének meghekkelését. Mindíg valami látványos akció kell ami után megindulhat egy háború és egy páran nagyot kaszálnak
 • Cleawer
  #27
  A történelem során az a 3 épület dölt össze " repülőgép " miatt(Igen egy 3. is összedőlt ,az repülőt sem kapott ,csak úgy "magától" ) . Mellesleg egy kompot is simán el lehet pukkantani ,terv kérdése....
 • Kovász
  #26
  Ne legyél ilyen naiv. Aki robbantani akar, az úgyis fog. NINCS kijátszhatatlan védelem/biztonság. Megnehezíteni ugyan megtudják a terroristák dolgát, de ezzel az átlag embert is ugyanúgy beszopatják.

  Más: azért a nagydarab szekus csajon ott figyel a motozókesztyű:P
 • lapaleves
  #25
  100 mili a felső határ, ami igaz is meg nem is. elveszik a 150 milis tusfürdődet, akkor is ha egy kanálnyi van benne. ha csinálsz egy kamu matricát a 150 milisre mondjuk 100 miliset, akkor esetleg kiszedetik veled, de aztán elengednek. ennyit a szuper biztonságról, ha valaki nagyon akar, akkor felvihet egy sampont, egy tusfürdőt meg agy dezodort és ott van 3 deci habzó folyadéka. szerintem egy kis pumpás spray is elég lehet benzinnel, bemegy manusz a vécézdébe, elkezdi szétfújkálni aztán öngyújtó. nincs az a gép, ami ezt kibírja szerintem.

  az acél szerintem nem nehézfém, a repcsik meg magnéziumból (ötvözetből) vannak ha jól tudom, bár ez utóbbi nem biztos.
 • Zoleeca
  #24
  Amszterdamban én ugyan nem láttam ilyet...
 • Vlala #23
  Azt hiszem, repülőtéri alkalmazott szeretnék lenni. :)
 • nirriti
  #22
  Azért egy kompot csak nem lehet olyan könnyen meglékelni, mégiscsak nehézfémből építik (valami vas vagy acél gondolom) mégsem egy kategória egy repcsivel amit könnyű aluminiumból csinálnak, és azért is xar választás mert azon van mentőcsónak előírás szerint, meg süllyedés esetére zárható válaszfalak a belsejében, nameg az utasok repülni lehet, hogy nem, de a többségük úszni majdnem biztos, hogy tud és a mentőmellény ténye sem mellékes mint a repcsin. Szóval szerény véleménem szerint inkább valami jónagy irodaház terrorizálása az esélyes, az úgyis olyan mint a kártyavár, alján kiütik ami tartja és összedől az egész de inkább nem adok ötleteket, nem vagyok építész de van 1 olyan megérzésem az se olyan egyszerű mint ahogy leírtam, vagy csak sokkal több anyag kéne mint amit akárhogy bevihetnek feltűnés nélkül.
 • endrev
  #21
  Az kellene, hogy csak a tárgyak jelenjenek meg rajta, esetleg a csontváz. Mint a Total Recall-ban.
 • qwas
  #20
  Ezzel tisztában vagyok. Azér az beb**szna ha már csomagban sem lehetne feladni amit akarok. Mivel írtam nem engedték felvinni gondoltam ebből következik hogy kézipoggyászként akartam. Na mindegy. A lényeg az hogy három éve még két kétliteres vörösboros flakonnal meg egy üveg martinival a szatyromban száltam fel a fedélzetre és senki nem szólt semmit.

  Remélem arra nem jönnek rá a terroristák hogy komp. Közel ezer ember meg egy bazi nagy hajó. Tuti siker. Az egyetelen szépséghiba hogy néha magam is utazom ilyenen így előzetes egyeztetés szükséges a járatról.
 • passatgt
  #19
 • willcox
  #18
  "Mint a merényletek Londonban és Madridban" - titkosszolgálati akció volt mindkettő a politikai hatalom megrendelésére, mint a 911 is.
 • loky
  #17
  Nha tudod a vodkát bánhatja is...
 • gabore
  #16
  Tesóm a nyáron repült a párizsi Blizzconra, elvették tőle a dezodorokat, a 2 literes kólát és a 3 decis dán vodkát is.
 • JTBM
  #15
  Szerintem minél nehezebb felcsempészni valami robbanó anyagot v. fegyvert a repülőre, annál jobb a tisztességes utasoknak és annál rosszabb a terroristáknak.

  A CIA, MI6 v. az SVR, FSB simán fel tudna robbantani egy repülőgépet, de egy eredetileg mezőgazdasági dolgozó v. egyetemi tanuló terrorista nem.

  Szerintem a következő terrorista célpontok pontosan ezért már nem repülőgépek, hanem metrók, buszok, vonatok lesznek. Mint a merényletek Londonban és Madridban. Egyébként ha ott is elszaporodnának a merényletek, akkor azokat is védeni kellene...
 • willcox
  #14
  Ez az egész mizéria elbaltázott ötlet. Ugyanis csak az EU-n belül ellenőrzik, EU-n (meg usákián) kívül szarnak rá. A terroristák meg állítólag nem az EU-ból mennek robbantani, vagyis a többi reptéren semmi ilyen ellenőrzés nincs. Egy egész kézipoggyásznyi folyadékot (és egyáltalán bármit) felvihetsz a gépre.
 • willcox
  #13
  "Mondjuk azt sem ertem de elfogadom amikor 5 doboz majkremre mondtak hogy nem vihetem fel." - csak kézipoggyászként nem lehet.
 • willcox
  #12
  "Egyszerű, nem vihetsz folyadékot a repülőre, semmilyet, se dezodort, semmit. Szomjas vagy akkor kérsz a légikisaszonytól inni. Egy ideig be is volt vezetve." - ez több szempontból sem igaz. A poggyászodban igenis lehet, a kézipoggyászban nem lehet. Illetve a második állítás is csak arra vonatkozik, amit te otthonról hoztál. Amit a tranzitban vettél, azt simán felviheted kézipoggyászként is, akár kétliteres üveget is.
 • willcox
  #11
  "be akarja vezettetni a tesztszkennerek alkalmazását" - ???? Nem teszt, hanem test!!! Javítsa ki a cikkferdítő.
 • qwas
  #10
  Az volt a franko amikor egy krovakulcs keszletet akartam felvinni es nem engedtek. Dobhattam ki. Utana gondolkodtam hogy valyon mit is tudtam volna terrorizalni vele. Repteben szetszedem a repulot?
  Mondjuk azt sem ertem de elfogadom amikor 5 doboz majkremre mondtak hogy nem vihetem fel. Mert hogy kenheto anyag nem viheto fel. Gondolom plasztik robbanoszert rejtettem bele. Na lenyeg az hogy ott a kapu elott tobb mint fel kilo majkremet kuldtem be magaban mert az tugyan nem dobatjatok ki velem :).
 • uniu
  #9
  Jobban mondva fel lehet vinni max 1,5 decit. Ja igen es max 1,5 decis palackban.
  Amugy aromakkal nem lehet bezavarni a kutyakat. Volt is egy hasonlo kiserlet a Discovery-n asszem, a csoka borssal probalta bezavarni a nyomkoveto kutyakat de nem jott be neki :))
 • BobaFett
  #8
  Nem csak volt, hanem van is. asszem 0,5dl-nél nagyob ürtartalmú folyadékékot nem leghet felvinni, semmilyet.
  Más kérdés hogy 2-3x 0,5dl-el simán le lehet zuhantatni egy gépet, csak jó helyre kell elhelyezni
 • Ronny
  #7
  én úgy emlékszem, hogy csak azt a palackot vették el, ami a megengedett űrmérték felett volt...
 • Narxis
  #6
  Ja, meg az üres fejedet.
 • Narxis
  #5
  Egyszerű, nem vihetsz folyadékot a repülőre, semmilyet, se dezodort, semmit. Szomjas vagy akkor kérsz a légikisaszonytól inni. Egy ideig be is volt vezetve.
 • JL666
  #4
  A francba, kimutatja bennem a töltött káposztát.
 • Tinman #3
  Szerinted itt tartanak a profi terroristák? Campinggáz? :-DDDD

  Képzelj el egy olyan folyadékot, amit bármilyen aromával "kiszagolhatatlanná" lehet tenni, ergo a robbanószerre kiképzett kutyák nem, hogy még nem szagoltak olyat, de az aroma miatt nem jeleznek. Ez a folyadék magában nem robbanásveszélyes, egy borotvás flakonban a normál módon tárolható.

  Képzelj egy dezodort a borotvás flakon mellé. Benne egy másik folyadék, mondjuk kókusz illattal. Önmagában ez sem robbanásveszélyes.

  Már csak össze kell önteni...

  A mai világban, amikor kémműholdakkal, egy parkoló autó rendszáma leolvasható, ez a testszkenner a lúzer terroristák kiszűrésére alkalmas egyébre nem. A terroristák meg u.u. tisztában vannak vele, hol van testszkenner.
  Ja, de valamire jó... ki lehet rángatni a 12 éves Dezsőkéket a sorból, mert a svájci bicskája nála maradt.
 • hiftu
  #2
  Nem látom az összefüggést a cikk tartalma és a hozzászólásod között.
  A folyadékokat természetesen tudják szűrni a megszokott módon.
  Például egy campinggáz palackot ránézésre, azonnal ki tudnak mutatni a csomagodban.
  Én sem szeretnék állandóan sugárzás alatt lenni, ha esetleg repülővel utaznék.
  Kiváncsi leszek a magyar politikusok mikor fognak ellenkezni a Parlament közelében épülő mélygarázs miatt. Ugyanis ott röntgenttechnikával (is) fogják figyelni a behajtó autók tartalmát.