24
-
Flint Sullivan #24 Nem áll szándékomban kötözködni vagy okoskodni, de Január 8-án lesz, nem 15-én. -
winnie #23 de tényleg csak elég abba belegondolni, hogy a hazai kevés számítógépeseknek kis százalékát jelentő netezők közül is a többség csak arra alkalmas (hisz a legtöbben még így is csak levélezésre, iwiwre használják a netet, csekk a pár gigás csomagok népszerűségét a szolgáltatóknál), hogy a startlap.hu-ig eljusson, a google-t már nem is ismeri. még itt az sg-n is sokszor kérdezik, hogy xy-t honnan lehet letölteni, pedig az tényleg csak 2 mp megkeresni - nem véletlen, hogy ha letöltés, akkor az smsweb így virágzik. -
winnie #22 "nem tudok statisztikákat, de szerintem 80-90%-a biztosan netközelben van. letölteni meg az tud, aki akar."
nézd meg akkor a statokat, mert ez kivételesen ismert. 80-90%? bazz, izland irigykedhetne ránk, hogy európa legdruvább netpenetrációja a mienk:) azért fura belegondolni, hogy bár itt vagyunk ebben az országban, ahol az emberek több mint harmada azt sem tudja, mi az az óvszer, de 90% netközelben van...
hihetetlen álomvilágban élsz - a letöltés privilégiuma nagyon keveseknek "adatik" meg.
"hogy nektek csak 3 hónappal később jár fűrész és mi szó nélkül elfogadjuk. ilyet egy mai világban egyszerűen már nem lehet megtenni, de űgy tűnik, hogy ezt sokan nem látják."
inkább pár fejes mondja meg, olyanok, akiknek ez a munkájuk, mint egy-két random fórumozó, aki nem ért hozzá. egyszerűen nem lehet mindent akkor bemutatni, amikor akarod. taktikázni kell, mindent akkor bemutatni, amikor érdemes, költséghatékony, amikor maximalizálható a bevétel. -
MiZo81 #21 Az, hogy az ember fiatal, és nagyrészt kocka haverjai vannak, nem jelenti azt, hogy az egész ország töltöget.
Ahol tanítok (és ez több száz fiatalt jelent, nem tizenpár havert), a tanulók nagy részének nincs otthon internet, egy részének még számítógép sem. Akinek meg adott az internet, azok közül nagyon kevés ismeri annyira a dolgokat, hogy tudná, honnan, mivel kell letölteni.
Csak gondoltam szólok. :) -
#20 "nem csak az emberek azon viszonylag kevés százalékának, akinek egyáltalán számítógépe van"
no, ilyet azért nem jelentenék ki. a fiatal generációnak, amelyik kapható az ilyen filmekre, nem tudok statisztikákat, de szerintem 80-90%-a biztosan netközelben van. letölteni meg az tud, aki akar.
"a letöltős emberek zöme amúgy sem jár moziba "
szerintem ez egy nagyon ferde általánosítás.
szerintem már rég kinőttünk abból a korból, ahol pár fejes azt mondja, hogy nektek csak 3 hónappal később jár fűrész és mi szó nélkül elfogadjuk. ilyet egy mai világban egyszerűen már nem lehet megtenni, de űgy tűnik, hogy ezt sokan nem látják. -
dupladurr #19 Csak épp ez az, hogy az I wanna play a game 6 szótag nem pedig 5, kapásból pedig a Játszani szeretnék is 6 szótag pl. Értem én hogy mit akarsz mondani ezzel a fordítóknak nehéz a dolguk dologgal, de az említett példa tényleg ratyi fordítás, nem kell védeni. -
Etinger #18 Ja amúgy azt sem szabad elfelejteni, hogy ugyan egy szűk réteg warezol, akik ugye mint előttem is mondtad Winnie nem lesi meg lehet amúgy se moziban... Viszont vannak akik esetleg megnéznék, és mások letöltik, aztán onnantól kézről kézre járnak a kalóz példányok. Erre Halloweentól januárig lesz lehetőség. És mondom, szerintem 1-2 ezer néző elvesztését is már egy Fűrész megérezheti, megspékelve a 18+ besorolással. -
god25 #17 Január 15??? Addigra az is rongyosra nézi, akinek nincs NET-e. Pfff.
Nekem bejött a 4. rész is. Sőt! -
Csillagkuty #16 Ez itt egy játék, vagy Ez most egy játék.
Na, én tényleg nem kukacoskodni akarok, minden tiszteletem a fordítóké, csak nekem nem jött úgy be. :))
Bár, szinte mindig angolul nézem a filmeket, úgyhogy sokat nem zavart. :)) -
winnie #15 lehet, hogy okkal. a "részese" verzió 7 szótag. nem véletlen lett utána csak 5. ezért mondtam, hogy 5-ből kéne mepróbálni. -
Csillagkuty #14 Igazából azért hatott viccesen, mert olyan, mintha azt mondaná cseverésző hangon, Helló, tudod van ez a játék, biztos hallottál róla a hírekben. Na, most épp a részese vagy :))) -
Etinger #13 Ne vegyetek popcornt ;) :) -
Csillagkuty #12 Ahogy az első részben meg tudták oldani. Pl: Hello Jeff! Egy játék részese vagy!
:)))
Az I wanna play a game alá ez jó volt, aztán a 2. vagy 3. részben változtatták meg. :) -
MiZo81 #11 A Dark Knight pont azért írtam, mert kivétel.
Idén kétszer voltam moziban: a Dark Knight volt az egyik.
És esetleg elmegyek még a Max Payne-re, mert imádtam a játékot. :)
Csóró tanárként nem mehetek el minden filmet megnézni moziban, mert ha csak ketten megyünk, az annyiba kerül, mint pár hónappal később megvenni DVD-n, azt meg "örökre" megtarthatom, bármikor megnézhetem házimozin. (És még az utazást sem kell fizetni.) -
winnie #10 ez igaz. -
#9 höö?? Mi az hogy úgysem megy moziba? Dark Knight az ékes példa.. :P :D -
Etinger #8 Azért 1-2 ezer ember a Fűrésznek veszteség. Szépen töltögetik általában. Bár abban van igazság, hogy aki warezol az ezt amúgy se moziban nézné. De azért szerintem érzékenyen érintheti :/ -
winnie #7 tudom, sötét lovagot jó sokan ott látták, de épp ez is mutatta, hogy hiába a sok "plusz néző", a film így sem robbant itthon akkorát. ebből gondolom, hogy nem túl nagy az a nézői réteg, amely mozizna, ha nem lenne premierkésés. (nem biztos, hogy igazam van, de így látom.)
mondjuk a premierpánikot igazából sosem értettem, talán majd megmagyarázza valaki, hogy miért van az emberekben az a késztetés, hogy ha van valami és sokan részesülnek belőle, akkor nem akarnak kimaradni és ők is a többiekkel egy időben akarnak részesülni belőle.
hisz a fűrész 5-re kábé egy éve vár a nép (sőt, egész életében vár az ember, hisz két éve sem volt:), annyit jelentene pár plusz nap/hónap/év? oké, persze én vagyok hülye, de a karib 3-at, a kill bill 2-őt vagy, tudom is én, a punishert sem láttam még, pedig érdekel, de..., nem szalad el. (emlékszem, hogy a dextert, a sorozatot, is mennyire vártam és még mindig nem kezdtem bele, pedig már a 3. évad megy.) -
MiZo81 #6 Mármint nem előzetes, hanem a film "kiszivárgott" első 6 perce. Bocs na. :) -
MiZo81 #5 Bezony, a feliratfordítás is nehéz, nemhogy a szinkroncsinálás, amikor a szótagszámra, és a szájmozgásra is figyelni kell.
Viszont ha írtad volna, hogy tegye fel a kezét, aki moziban látta a Sötét Lovagot, akkor jelentkeztem volna. :)
Haverjaimmal mi is nagy letöltőg*cik vagyunk, de 50 km-t utaztunk öten, hogy moziban láthassuk. (Hogy aztán konstatáljuk, hogy még az a bizonyos 720p-s HD-előzetes is jobb minőségű, mint a Cinema City homályos, félrefókuszált képe - muhahaha!) -
winnie #4 ""Helló Jeff! Van ez a játék." LOL Végigröhögtem "
persze, mert nem gondolsz bele. van 5 szótagod. te hogy írnád meg? biztos van jobb megoldás, de olykor a fordító eléggé meg van lőve. -
winnie #3 warezolók, fel kéne ébredni.
gondolom feltételezed, hogy idehaza akkora az internetpenetráció, hogy mindenkinek van netje, nem csak az emberek azon viszonylag kevés százalékának, akinek egyáltalán számítógépe van. az meg, hogy ki tud letölteni, ismét csak jelentősen leszűkíti a kört.
a letöltős emberek zöme amúgy sem jár moziba (minek fizessenek, ha tudnak várni - csak azt mondogatják, hogy ha egy film megérdemli, akkor meg is nézik. tipikus példa a sötét lovag, amit "megnéztek", láthattuk, hogy mekkora "sikerrel"), nem véletlen, hogy mindig is a világpremierek, amiket itthon amerikával egy időben mutattak be és csak kamerás verzió létezik az első napokban - szóval ezek a leginkább letöltöttek. -
Csillagkuty #2 A magyar szinkron a fűrész esetében amúgy is elég gáz.
"Helló Jeff! Van ez a játék." LOL Végigröhögtem
Biztos, h aki nézte eddig ezt a filmet, nem fog várni januárig. -
#1 emberek, fel kéne ébredni. 2008 van, minden villámgyorsn történik. ha egy film késik egy napot a világpremierhez képest, a rajongó kicsit mérgesen tudomásul veszi. ha késik néhány hetet, dűhösen tudomásul veszi. ha késik 3 hónapot, akkor elküldi a kedves illetékeseket a mocskos anyjába, és inkább leszedi az akkor már elérhető dvd ripet. gyerekek, kinek jó ez?