Ionzselével tölthetik fel a "zöld" akkukat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meglestem, köszi! 😊 Juj ha lezuhan, a repcsi és megmondják, hogy a bal hajtómûbe berepült egy madár mi lett volna jujujuj. 😄
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
PH semleges az igaz, de ionosan nem, hiszen pont az a lenyege.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A savas ólomakkumulátor azért ólom akkumulátor, mert a pozitiv és negatív pólusait ólomlemezek alkotják különözõképpen szennyezve. Az elektrolit vízzel vegyített kénsav (nincs ólom benne!). A zselés akkumulátorokban ezt a kénsavas elektrolitot zselésítik, ami attól még erõsen maró hatú, függetlenül az állagától. Lugos akkumulátorokat a tengerentúlon használtak, de az eltérõ kapocsfeszültsége és a töltés-világítás összeférhetetlensége miatt már alig alkalmazzák jármûvekben.
roliika, azért ne felejts el visszafelé is tekinteni néha, mert van neked ott fûszer.
Kara kánként folytatom tanításom.
(Nyilván így akarják elbutítani a nyugatot.)
Hja, kell a nyugatra küldött gyerekjátékok festékébe...
Jé, Willcox! 😊 Elõkászálódtál a barlangodból a nanocsõre? 😛 De csak csali volt.
Mindenesetre jól jön ha olcsóbb lesz tõle az akkumulátor, mert nagyon megy felfele az akksik ára. (Kína felvásárolta az ólmot)
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
"A kutatók demonstrációjában az ionzselé elektrolit az áramot egy áttetszõ lapra szállítja, ami ennek hatására átláthatatlanra változik." <- Nem kicsit hülye mondat. Gumicukor helyett gumi akksit csináltak. Wow.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
A zselés akksi is savas, vagy esetleg lúgos. Csak azért zselésítik hogy ne follyon szét, mivel így szabadon lehet hagyni a szellõzõnyílásokat, és mert nem párolog el belõle a nedvesség ezért "gondozásmentes".
A savas vagy lúgos kémhatású folyadékokból nagyon egyszerû elektrolitot csinálni, mert oldják a fémeket (pl. az ólmot is) így könnyû õket ionokkal telíteni.
A cikkben említett ionzselében az az újszerû, hogy semleges kémhatású. Egyforma mennyiségben tartalmaz pozitív és negatív ionokat. Sokkal stabilabb mint a savas elektrolit. Hogy ez miért jó? Ha akkumulátorban használod akkor nõ az élettartam, "többször lehet tölteni". Ezen kívül környezetbarát, mert semleges. Nem maró hatású, és az elõállítása is valószínûleg környezetet jobban kíméli.
Tulajdonképp nem találtak föl semmit, ez egy felfedezés. Jelenlegi állapotában nem lehet használni semmire, de megvan benne a lehetõség.
A savas vagy lúgos kémhatású folyadékokból nagyon egyszerû elektrolitot csinálni, mert oldják a fémeket (pl. az ólmot is) így könnyû õket ionokkal telíteni.
A cikkben említett ionzselében az az újszerû, hogy semleges kémhatású. Egyforma mennyiségben tartalmaz pozitív és negatív ionokat. Sokkal stabilabb mint a savas elektrolit. Hogy ez miért jó? Ha akkumulátorban használod akkor nõ az élettartam, "többször lehet tölteni". Ezen kívül környezetbarát, mert semleges. Nem maró hatású, és az elõállítása is valószínûleg környezetet jobban kíméli.
Tulajdonképp nem találtak föl semmit, ez egy felfedezés. Jelenlegi állapotában nem lehet használni semmire, de megvan benne a lehetõség.
"Nem értem, hogy mi újat találtak fel a portugálok" - nem is kell érteni. A cikkben szerepelt nanocsõ, és akkor mindent el lehet sütni...
zselés aksik már rég léteznek, mondjuk én nem tudtam, hogy a zselében ólom is van.
Nem értem, hogy mi újat találtak fel a portugálok...
Nem értem, hogy mi újat találtak fel a portugálok...
Kara kánként folytatom tanításom.
Aki mar latott olomzseles aksit az nem lepodik meg ennyire mint a cikkben emlitett kutatok. A felfedezes annyi, hogy a technologia nem csak savval de egyeb ionos folyadekkal is mukodik.