30
Szal..
  • hykao #30
    Az igazi egy olyan kiadás lenne, ami tartalmazza a játékot és az OST-t is, bár utóbbiból még több verzió létezik, mint magából a filmből... :)

    Egyébként a kisautó már túlzás szerintem a táskában... :)

    Itt meg még Gaff-botot is adnak hozzá: :D
  • LeonSKennedy
    #29
    Nekem nem az aktatáskás "ultimate collector's edition" van meg,ha arra irányult a kérdésed,hanem a síma 5 lemezes "complete collector's edition".Tudniillik kétféle kiadásban jelent meg.Plusz DVD-n egy 2 és egy 5 lemezes verzió és az aktatáskás kiadás.

    Szóval a kérdésedre passz a válaszom.

    Persze azért jó lenne egy olyan kiadás is belőle BD-n.Csak azért 150-170 dollár+posta kicsit húzós lenne érte.Mondjuk HD DVD-n durván ennek az összegnek a fele lenne.

    Elég nekem a síma 5 lemezes is.Ezzel si elvagyok.:)
  • hykao #28
    A Voight-kampff doboz és az egyszarvú-origami milyen anyagból van amúgy, műanyagból?
  • LeonSKennedy
    #27
    "Egyébként anno kapható volt itthon is a rendezői változat DVD-n, magyar felirattal (kb. olyan 2001 körül)..."

    Meg is vettem akkor.Még a Warner papírtokos korai lemezei között volt(Intercom forgalmazta).De aztán el is adtam.Csapnivaló volt a kiadás minősége(a feliratozásé is,rengeteg félrefordítás volt benne),2.0-ás hang szemcsés,fakó VHS-t idéző kép.:(

    A tavaly kiadott jubileumi Final cut verzió viszont már teljesen fel lett újítva digitálisan és tényleg gyönyörű képe van.Plusz Ridley papa visszarakosgatta bele a director's cut-ból kiszedett véresebb részeket.

    Érdekes,hogy a régi international theatrical cut már tartalmazta ugyanezeket,nem tudom minek kellett megnyírbálni a director's cut-ot.Mondjuk hogy megváltozott a befejezés ,az egy teljesen jó dolog volt,mert nem illett a happy end ehhez a filmhez.

    Örülök azért ,hogy megvettem az 5 lemezes Blu-ray verziót,mert valami hihetetlen amit ezzel a filmmel műveltek.Ráadásul a 2. lemezen van egy több mint 200 perces dokumentumfilm a DANGEROUS DAYS ,amit már végig is néztem,rendkívül érdekes és informatív volt.Pedig elég ritkán nézek végig extrákat,de ez rendesen lekötött.:)

    De azért még így is maradt ki bőven a Final cut-ból is(a többi verzióval együtt),mert a kimaradt/bővített jelenetek kb. 40-45 percet tesznek ki.Azokat is végig lehet nézegetni.

    Még a WORKPRINT verzióra vagyok nagyon kíváncsi.Azt még nem láttam.Holnap lehet, hogy még megnézem azt is.
  • URH
    #26
    De szar, nem jelent meg nálunk a Blade Runner 3 és 4 magyarul? (mármint a könyv)

    Körübelül olyan féléve láttam először a filmet (Final cut verziót) és szerintem valami iszonyat hatalmas. Az egész világ amibe játszódik, teljesen tökéletesen ki van dolgozva, a történet is iszonyat nagy és ahogy fel is van vezetve, nagyon üt. Végén Rutger monológja... A hideg ráz ki tőle:

    "I've seen things you people wouldn't believe.
    Attack ships on fire off the shoulder of Orion.
    I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate.
    All those moments will be lost in time, like tears in rain.
    Time to die."

    Amúgy kíváncsi vagyok, hogy hogyan folytatják. Harrison Ford nem térhet vissza, mivel Rick Deckard szerepére nem tehetnek be öregembert hisz ő is replikáns és azok mint tudjuk nem öregednek meg. :) Szóval vagy valaki más fogja játszani Rick-et, vagy tőlük elvonatkoztatva mutat be egy másik történetet.


    Amúgy a könyvek mennyire érnek fel elődjéhez képest. Érdemes beszerezni őket? Az a baj, hogy gyenge az angolom ahhoz, hogy elkezdjek angolul könyvet volasni. :S
  • hykao #25
    ITT részletezve vannak az egyes verziók közti különbségek. (legalul a Final Cut 20 módosítása)

    Egyébként anno kapható volt itthon is a rendezői változat DVD-n, magyar felirattal (kb. olyan 2001 körül)...a Final Cut verzió ki tudja mikor jön ki nálunk...de addig is az internet rejtett bugyraiban fellelhető a 720p-s változat...
  • R0zs0máK
    #24
    Lófaszt! Nehogymár...te vagy a Blade...Blade Runner!
  • Nuki
    #23
    Meg azt is meg kéne várnunk hogy kapható legyen valahol :P
  • Sephi
    #22
    Igen, most hogy igy olvasom a hozzaszolasokat rajottem, hogy nekem is surgosen frissiteni kellene. Bar szerintem meg fogom varni, hogy tuti legyen a folytatas mert lehet mire megjelenik addigra elfelejtem megint a dolgokat :D
  • Nuki
    #21
    Hát amiket így mondasz... nagyon meg kéne néznem újra a filmet, de először egy filmes fotós alkotótáborban láttam, ami nagyon rég volt már és nekem sajnos nincs meg :(
  • hykao #20
    Szerintem eléggé nyilvánvaló mindenféle rendezői magyarázat nélkül is, hogy mire is utal Gaff megjegyzése a tetőn, és a földön talált egyszarvú-origami...ennél nyilvánvalóbb már csak akkor lehetne, ha mondjuk ekkor még megjelenne - óvodások számára - egy bazinagy betűs, villogó felirat: "Figyelem, most derül ki, hogy a főhős is bizony replikáns!" :)

    "...semmiképp sem lett kevésbé happy end ígyse, úgyse" - Dehogynem! Vagy szerinted nincs különbség élet és halál, remény és reménytelenség, napsütés és sötétség közt?

    "...időközben gondolta meg magát Ridley Scott" - kevéssé valószínű, hisz sem Gaff célozgatása, sem pedig az origamis jelenet nem utólag felvett...

    A replikánsok száma pedig emlékeim szerint csak úgy merül fel, hogy hányat keresnek közűlük - tehát a csoport létszámáról van szó, akik a Földre szöktek (Deckard nem tagja a csoportnak), plusz hozzáadódik a továbbiakban Rachel...
  • feamatar
    #19
    nem kéne azt mondani hogy így volt eladható amcsiknak, mivel anno nagy bukta volt a film. Másrészt meg semmiképp sem lett kevésbé happy end ígyse, úgyse. Harmadrészt van aki úgy gondolja, és én is így vagyok ezzel, hogy csak időközben gondolta meg magát Ridley Scott. nyilvánvalóvá akkor válhatott amikor ő maga mondta hogy replikáns.
    Sztem ezzel azt a mondani valót rombolta le, hogy igazán nincs különbség replikáns és ember között. Amúgy a replikánsok számát illetően nem illik a képbe az a tézis hogy Decard replikáns, a filmben tett utalások a meglevő replikánsok számára legalább is ezt állítják.
  • Nuki
    #18
    Jézusom Harrison Ford is replikáns? :| Akkor én valami más verziót láthattam mert ez így egyáltalán nem jött le.

    Milyen durva már! Ott csinálgatja a Voight Kampff tesztet másokon közben ő maga is az... ilyet
  • LeonSKennedy
    #17
    Igen az a director's cut.

    Az eredeti verzióban (1982) Harrison Ford és Sean Young elmenekülnek és egy havas tájra utaznak,teljesen happy end befejezést kap a film.Akkoriban ez sajnos csak így volt eladható az amcsiknak.:(

    Abban Ford nem replikáns,de Ridley Scott eredeti elképzelése szerint meg az,ezért is vágta újra a filmet(meg kivették belőle Ford narrációját).Jobb is lett úgy sokkal.
  • Seth
    #16
    A director's cut végén van az hogy az a szép magyarul beszélő alak otthagy egy origami pegazust és abből arra kéne következtetni hogy Ford karaktere is egy replikáns,mert csinált álma van? Ez volt? Az eredetinek mi volt a vége? Már nem nagyon emlékszem a filmre 1-2 jeleneten kívül,ezer éve láttam
  • LeonSKennedy
    #15
    Hát az a Final cut verzió annyira azért már nem friss.

    Tavaly ősszel (2007-ben)jelent meg USA-ban meg más országokban is,csak sajnos nálunk nem.Pedig még a csehek és lengyelek is kaptak belőle,a szomszédaink.

    Nekem ez a kinti USA kiadású ,5 lemezes Collector's edition van meg belőle Blu-ray-en.Ez a film megérdemelt annyit.:)

    Amúgy akkora nagy különbséget nem fedeztem fel a 2007-es Final cut és a 92-es Director's cut verzió között.Az effekteken javított Scott,azt olvastam,de az alapkoncepció és a befejezés megmaradt...
  • hykao #14
    Már itt az SG-n is felröppent a hír: KATT

    Amúgy meg már rég megírták a Blade Runner 2-t, sőt a 3-at és a 4-et is...ráadásul olyan ember írta - K.W. Jeter - , aki nem csak ismerte Dicket - az eredeti mű íróját -, de közel is állt hozzá míg amaz még élt...ennek ellenére a könyvek nem az eredeti mű, hanem a Blade Runner film folytatásai.
    A 2. rész itthon is megjelent magyarul, egy-két helyen, ill antikváriumokban fellelhető.

    Egyébként nemrég jött ki a filmből egy ún. "Final cut" verzió, rengeteg effekt és egyéb módosítással.

    Akinek pedig kedvence a film, ne hagyja ki a játékot sem. Igaz mai szemmel a grafika már kissé idejétmúlt, de az egész hangulata (képi világ, zene- és hangeffektek, történet) nagyon hozza a Dick-Scott-féle világot.
    A játék mind az eredeti iromány, mind a film elemeiből merít, és legalább hétféle befejezése van - pontosabban hétféle lehetőség a történet kimenetelét illetően, ám ez nem csak annyit tesz, mint a legtöbb ilyen játékban, hogy csak a történet legvége felé válnak szét a különböző befejezési lehetőségek egymástól, hanem a Blade Runner játékban egy-egy befejezéshez egyes karakterek szerepe is változik - már új játék indításától kezdve. (pl. más lesz ember és más replikáns a történetben)
  • Sephi
    #13
    Hany réssze is van a Blade Runner-nek? Négy?
  • Seth
    #12
    Francia film volt,de biztos nem amatőrfilmnek szánták XD
  • edios
    #11
    Az nem amatőr film volt? Én legalábbis annak tekintettem, és ahhoz képest nem volt rossz
  • Seth
    #10
    Az az Immortel szerintem borzalmas volt. A képi világ jó,a sztorin majdnem bealudtam , és ez az élő szereplők keverése digi személyekkel elég gagyin volt megvalósítva.
  • Montanosz
    #9
    nálam top10-ben van, évente megnézem egyszer-kétszer.
    nagyon egyedi hangulata van, mátrixok nálam a közelébe sem érnek (persze látványban jobbak)
    ennyire hatással rám még a Halhatatlanok / Immortel c. film volt, ami hasonlít rá.
  • Seth
    #8
    Rutger Hauer is back .... XD
    kicsit öregek de egye fene
  • precision
    #7
    az gáz ha az első részt még nem láttam? :D
    pedig sokan mondják hogy kult film, de még nem láttam...
    nade, el is kezdtem már kikölcsönözni szal.. :D
  • Nuki
    #6
    Én két főszereplőt tudnék elképzelni, és az egyik ő lesz bizonyosan.
  • Sephi
    #5
    Hat majd 2011-re ha lesz valami belőle... vajon HF-et akarjak majd főszerepnek?
  • Nuki
    #4
    Igen, ezt a "Magyar vonatkozású filmek" c. topikban már kitárgyaltuk :D
    Én amikor néztem, egyáltalán nem vettem észre.

    Egy kérdés, az első része kapható egyáltalán itthon még?
  • Nuki
    #3
    Jól hangzik, az ilyenekkel egyedül az a baj, hogy bejelentik hogy tervezik a forgatókönyvet, de az hogy mikorra lesz kész, a szereplők mikorra lesznek meg, a forgatás mikorra kezdődik el... addigra lesz már nekem is egy ilyen mesterséges robotom aki takarítja majd a házamat.

    A zenéjét meg még jobban imádom, igaz hogy csak szaros mp3-akról van szó, de ha ebben az értelemben lehet mondani ilyet, akkor rojtosra hallgattam :)

    A legújabb Indiana Jones-t nem láttam, mondjuk ha ott még jó formában teljesít az illető, akkor az sincs kizárva hogy itt is megjelenjen, vagy legalábbis kulcsfontosságú szerepet kapjon.
  • edios
    #2
    off:

    Aki nem látta/nem vette észre, annak magyarul beszélő Edward James Olmos:
    Jucsuba
  • Sephi
    #1
    Hi.

    Tobb helyrol is terjed a pletyka, hogy alitolag mar keszul a Blade Runner 2 forgatokonyve....

    Kerdes, ertelmes lesz e... es hat vajon az oreg HF lesz megint a foszereplo ? (itt aki ugyes levagja mirol van szo)

    Itt egy cikk:

    Blade Runner 2