22
  • rudymester
    #22
    Majd sajnálom őket. Ha warez, azt csinálja mindenki magának ingyen. :) Bár 90 konzoljátékkal a polcomon én örülök az ilyen nagyhalaknak.
  • mastodon
    #21
    A PS3 konzol is fel van törve és virágzik is hozzá a kalózipar. Lehet nem tolják anyira az arcodba, meg nem olyan egyszerű, mint a X360 törése, de pl. a torrentoldalakon is vannak játékok, ha már egyszer tört a géped.

    Persze nem K-Európából kell kiindulni. A konzoljátékokon még mindig sokkal nagyobb a profit, az egész moddolásos hercehurca sokaknak nem ismert. Meg van is pénzük az embereknek játékra :)
  • Rusy
    #20
    Hát igen szerintem is baromság, akkor szoktak félni a kiadónál, ha nem igazán jó, esetleg gagyi játékokat adnak ki, ha jó lesz úgyis megveszi az ember csak azt ne felejtsük el hogy nem 10 ezer ft-ért, ha tud vele játszani warezba, én személy szerint, soha nem veszek meg semmit sem eredeti áron vagy amikor lemegy vagy vaterán stb, de pl ittvan a stalker nagyon tetszett biztos meg fogom venni majd 3 ezerér, de ha nem töltöttem volna le lehet megvettem volna 9-ért csak hogy játszhassak vele, értitek a logikát

    Egyébként csak hogy visszakanyarodjak a cikkhez, magyarországon tényleg vesz valaki ma 18 ezerér xbox360 játékot? De most komolyan kíváncsi vagyok írjon, és hogy mi a foglalkozása
  • Balumann
    #19
    Ez tényleg nagy baromság. A Spore védelme pont, hogy azzal szúr ki aki megveszi.
    Egyébként, ha lejár a 3 telepítésed, és 3-4 év múlva fel akarod rakni, akkor telefonálgatsz hogy újra aktiválhasd, vagy szépen 4-5 kattintásra letöltöd a cracket és bemásolod, és annyiszor futtatod ahányszor szeretnéd. Én valószínűleg az utóbbit választanám...
    On-line regisztrációt nem ők találták fel. De a leghülyébben ők oldották meg... Akkor már inkább a Steam-ről lehetne példát venni...
  • FlyingV
    #18
    jó nagy hülyeséget mondasz ember.

    Azért, mert evvel a telepítős cuccal csak az eredeti játékot vevő egyéneket szivatják. A Diablo3 megoldása a jó megoldás: feltelepíteni fel tudod, de multira csak regisztrált Bnetesként tudod majd csak játszani. Márpedig a multi a legjobb része. Nem kicsit szimpatikusabb hozzáállás.

    Beszélsz itt össze-vissza
  • draxgraphics
    #17
    Nem is értem, miért nem kötik a játékkiadók egy olyan feltételhez a játék futtathatóságát, mint amit a SPORE megcsinált. On-line regisztráció lenne szükséges, meg max 3 telepítés, ezután/emelett telefonos aktiválás. Egy évben megjelenik kb 2-3 olyan játék ami ér is valamit, azt meg ki lehet bírni pénztárcával. No comment, ha meg lehet szerezni ingyen, naná, hogy letöltöm. Spore-t meg megvettem, és nem haltam bele.
  • Victor1103
    #16
    Jaja így ne csodálkozzanak hogyha már a googliba is beütöm azt hogy pl fallout 3 és erre mit kapok első vagy második találatnak hogy FALLOUT 3 LEAKED meg HIT THE WEB,WAREZ.Így nem csoda hogyha ennyire elterjed a kalózkodás mert ha egy ilyen történik mindenkinek a képébe nyomják a hír:/
  • Rage47
    #15
    jól mondod
  • morden
    #14
    Érdekes , hogy pl a blizzard nem nagyon nyomja a warez témát , mert egyserűen minőségi cuccot csinál , amit megvesze a nagytöbbség. Bezzeg ha egy kaki játékot levarezolnak és letöltés után a nép uninstallja is a dolgot , be kell adni a vezetőségnek , hogy egyébként 10 millió példányt adtunk volna el ha nem warezolnak. Ez a warez téma minden olyan érintettnek jól jön ami nem tudnak olyen cuccot csinálni , amit a nép szeret ( zene , mozi, játék), csak tolják az arcunkba a hulladékot , amit ha lemásolunk (és pénzért adunk) annyi évet kapunk börtönbe mintha egy 14 éven aluli gyereket erőszakolnánk meg...
  • Barpi
    #13
    Ez most reklám? Mert hírnek nem nevezném. Mi abban az új, hogy valami kiadás előtt felkerül a net-re? Megszokhattuk már. Aki nem akarja, az nem tölti le. Ennyi, szerintem.
  • TVelvet
    #12
    Imádom a sok gyökér embert akiknek nincs konzoljuk, az máris fikáza azt. Előszőr is, a fable 2-ben több nyelv is van nem csak magyar, másodszor ps3-ra nincs warez, ergó megint miért általánosítunk ? x360-hoz megnemkell feltőrni semmit, hogy működjön, egyébként meg konzolon több játék fogy ( eredeti ) mint pc-n. Az meg hogy x360-on le warezolják az egy dolog, multizni nemfognak tudni vele..
  • Vardar
    #11
    Majd jövő héten lerombolódik az illúziód:D Ne aggódj.
  • 0ckH4M
    #10
    Nem a konzolokról ennyit, hanem az X360-ről. Ps3 nincs megtörve.
  • nohea
    #9
    Az egészen biztos, hogy konzolgyártók pénzelik a kiadókat/fejlesztőket. Kizárt dolog, hogy Square csak merő hasraütésből hozza X360ra a Final Fantasy 13at.
  • Balumann
    #8

    De sajnos ezen nem múlik semmi, találnak majd más érvet, hogy néhány játékot később, vagy egyáltalán ne adjanak ki PC-re. Ugyanis a látszat ellenére ez nem a kiadók és játék fejlesztők érdeke, hanem a konzol készítőké, én továbbra is valószínűnek tartom, hogy ezért pénzelik őket! Úgyhogy ez teljesen mind1.
  • Vardar
    #7
    Ennyit a szent és szűz konzolokról
  • nohea
    #6
    Pont ezt mondom én is, hogy konzolon is bőven van legalább annyi warez, mint PCn. Ezt nem mi nem tudjuk, ezt az idióta főf.szok nem képesek látni/beismerni, és ez a része rohadt idegesítő a dolognak.

    Az meg sztem egyáltalán nem következik a kikerült verzió nyelvéből, hogy olyan anyanyelvű egyéntől került ki. Lehetnék pl japán-angol-német fordító SquareEnixnél, pedig magyar vagyok. És a magyar nyelvű változat is továbbmegy a magyar fordítótól vissza a céghez miután a szöveget megírták, szal nagyon állomáson "kipottyanhat" sztem...
  • daneelolivaw
    #5
    haveromnak már mind lent van,én meg még várhatok 1-2 hetet a ps3ra :S
  • FoodLFG
    #4
    Nem értem mi ezen a probléma. Akinek tetszik a játék, az majd úgyis megveszi. Tök mindegy hogy mikor warezolják le. Egyébként engem nem érdekel, mert nem játszom. Most pl nincs is játék a gépemen.

    De majd felnyomom a letöltött Red Alertemet, és jónapot.
    http://www.sg.hu/cikkek/62444/ingyen_letoltheto_a_red_alert
  • zola2000
    #3
    Mielőtt még valaki elkezdené a "PC-n már megszokott a warez", azt felvilágosítanánk, hogy mindkét játék X360-as változata találta meg az útját a netre. Ráadásul a magyar nyelvű Fable 2 került ki, ami tovább rontja a hazai honosítás helyzetét.

    Hát a fable2 nagyon jó lett, majd megveszem eredetiben is, ha lemegy az ára 8000 forintra (de ha pl időközben bannolnának a liveről, akkor csakazért sem veszek több eredeti játékot x360ra, csak a többire).
  • tomcsa4
    #2
    Ha megnézel akármilyen torrent oldalt, sokkal több a konolos játék rajta.

    Másik kijelentéseddel viszont nem értek egyet: kikerült a magyar Fable 2, ami azt jelenti, hogy esetleg egy magyar újságíró tette ki? (Mármint PC-s lapnál dolgozó, nem feltétlen újságíró.)
  • nohea
    #1
    Úgy kell nekik. Személy szerint nem tudok szomorkodni a dolgon: ezaz egész "adjuk ki konzolon előbb, mert ha PCre is ugyanakkor megy, tuti nem lesz bevétel, mert mki warez verzióval fog játszani a szgépén" hozzáállás a fejlesztőktől/kiadóktól (akiknek elég nagy része sehol nem lenne a PC nélkül) már épp eléggé vérlázító volt. Mintha konzolokra alig lennének feltört játékok... nem tudom, ki hogy van vele, de részemről nem tudok úgy bogarászni neten, hogy egy nap legalább 5-6 olyan hirdetésbe ne botlanék bele, ami akármilyen konzolhoz ajánl modchipeket, hogy a nem-eredeti játékok is játszhatók legyenek. És ezek fizetett hirdetések, tehát akárki van mögötte, bevétele is kell, hogy legyen. Szal, kezdik besz.pni a konzolosok, PCsként ennek csak örülni tudok.
    Az pedig, hogy milyen nyelvű verzió került ki és honnan, szvsz teljesen irreleváns: tipikusan olyan részletkérdés, mint mondjuk, h egy vagy tíz ponton múlt vkinek egy jobb jegy az érettségin.