17
 • roliika
  #17
  Hú de sunyin néz ez a sáska. :D
 • babajaga
  #16
  "láttam olyat h minden kép furcsa természetellenesen kékes árnyalatú volt"

  Én is láttam olyat és a fazon nyervogott hogy milyen rossz a gépe, pedig csak nem lett jól beállítva a gépe, sőt össze vissza állítgatta. Minden gépen ezt el lehet rontani.
 • veghlaci05
  #15
  Nekem éppen ilyen gépem van. Totál laikus vagyok a fotózáshoz, nyaralásokon, stb. csak kattintgatok automata módban. A géppel viszont elégedett vagyok mert nappal, este, szürkületben is tudtam vele jó képeket csinálni, az apróbb remegésektől pedig nem lett homályos a kép, és szép természetesek a színei is (láttam olyat h minden kép furcsa természetellenesen kékes árnyalatú volt) Az elemekkel pedig nagyon jól bírja egy hét alatt 4 elem kellett csak bele. És szerintem pont ez a lényeg, a magamfajta embereknek csak éppen ennyi a fontos! Informatikusként én sem minden ismerősnek quad core-t ajánlok hd4870X2-vel, hanem megkérdezem hogy mire is szeretné használni.
 • waterman
  #14
  akkor en uber-vip vagyok vagy mi. 650k-s kép simán felment. különben nem a fellépéssel volt gond, hanem hogy az sg motor masszívan bűnteti, ha ke'pfelto:lte's.hu -t talál a post szövegében. :)
 • babajaga
  #13
  Én rá tudtam lépni a képfeltöltésre de VIP-nek 200 kbyte-t enged mezei tagoknak 20 kbyte-os képet. És csak angol ékezetet enged címben.
 • babajaga
  #12
  "Rekesztartomány F/3,2 - F/4,8 "

  Itt van egy teljesen azonos áru gép aminak 5X-ös zoomja és sokkal kisebb fényerőesése van, tehát nem igaz hogy nem lehet megcsinálni és drágábbnak kell lennie a gépnek.
 • waterman
  #11
  mikor vettem, akkor bementem abba az üzletbe amiről úgy éreztem, hogy nem vacak szarokat árulnak és megkértem az eladót, hogy a számomra még elfogadható max 30ezres kategóriában engedje meg, hogy fényképezzek a pulton sorakozó gépekkel saját sd kártyára. aztán hazamentem és megnéztem a képeket. csináltam képet vagy 3-4 géppel és ennek a képei voltak szerintem a legszebbek (hasonló kategóriás nikon nagyon zajos volt), visszamentem és megvettem 24500 forintért. majdnem fél éve. és amíg ilyen képeket tudok vele csinálni, addig ez a gép pont jó. biztos egy sokkal komolyabb géppel, sokkal komolyabb fotókat lehetne csinálni, - sokkal komolyabb pénzből.
  miért nem lehet a ke'pfelto:lte'sre linkelni??
 • Gabo
  #10
  Ember! Kapj a fejedhez!
  Nem ugyan az a kategória és nem ugyan az a célközönség.
 • babajaga
  #9
  Sajnos eljutottunk odáig hogy maguk a gyártók közölnek hamis valótlan féirevezető információt. Ilyen pld az elektronikus stabilizátor ami egyszerüen nem létezik. Kettős stabilizátor? Ez se igaz. Folytathatnám de minek.Ez szégyen amikor hozzánemértésből félrevezetik a vásárlót.
 • babajaga
  #8
  "El van bűvölve tőle"

  Igen csak az olyanok akik értenek a gépekhez nem bűvöletre mondanak véleményt, nem is lehet hanem arra hogy műszakilag mit lett volna illő ebben az árkategóriában kihozni.Ismétlem ebben az árkategóriában!Annyira ne tessék a szakértőt nyeretlen kétévesnek tartani hogy más kategória tudását kéri számon egy gépen.(csak úgy mellesleg jegyzem meg hogy több mint ötven éve fotózom ) az általam használt gépek száma 200 körül van digitális ból is több tucat) van mire alapítani a véleményemet. Nekem nincs szimpi gép és tetszetős se csak fotótudás,hasznáhatóság van.Betéve tudom mit lehet egy géptől elvárni és hol van harmatgyenge mérnöki teljesítmény.Ja és jó ideig voltam BÁV fotó és műszaki becsüs.
 • chronos75
  #7
  b10: bizonyára nem tűnt fel neked, hogy ez belépőszintű gép.. ja és "röhej"
 • HENCIG
  #6
  A nagybátyám aki karácsony óta lát monitort(pc-t).....aki azt hitte, hogy az iwiw megy net nélkül is...Aki apró játékokkal gyakorloja az egér használatát és 60 éves..neki most mesélem, hogy mire is kellene fogyelni fotózáskor...
  Ezt ajánlottam neki és vettük meg.
  El van bűvölve tőle!
  Nyomtatott képen is tetszik neki.
  Olvastam, hogy a kép összhatása, nem a részletekben való kötözködés..
  Na erről van szó!
  Nem profiknak készült a gép!
  Nem arról szól, hogy 24 eft-ért (megjegyzem nekem a gépembe csak az aksi kerül ennyibe és még jó, hogy csak 1 kell hozzá.)
  Szoval a nagybátyám ezzel tanul és elmondtam neki, hogy ha majd megunja akkor el lehet ajándékozni 5-6 éves unokának esetleg...akkor majd nézhetünk egy 1-2 százerezer forintos gép után ha érdekli.
  Azt mondta a képek és videók láttán, hogy neki nem kell ennél jobb gép!
  Tökéletesen megfelel a céljainak!
  Szerintem a gyártó is gondolt ezekre az emberekre......
  nem nehéz!
 • HENCIG
  #5
  Olvasunk is vagy csak okoskodunk, hogy bibibíííí a Zapukámnak jobb vaaaan!!!
  ....és csak alig kerül a duplájába...ráadásnak úgy néz ki mint egy igazi pajtás gééépép!
  ehh!
  Nem eleht azt írni, hogy igaz! Igaz, hogy belépő szintű gép...ár/érték aránya nagyon jó.??? Aki most tanulja, hogy mi az a digitális fotó annak tökéletes kezdés???
  Persze oda lehet írni, hogy az én gépem jobb és csak 500.000 ft-ba került vagy 1,5 mft-ba, de ez csak a keret volt minden nélkül és további 5 millát költött a Zapám a kiegészítőkre....
  Ehhh!
 • b10
  #4
  Katasztrófálisan látszik, hogy a ótvar minőségü, zajjal teli képeken mennyire görcsölt a beépített zajszűrő szoftver, hogy javítsa a képek minőségét.

  A nemrég bejelentett full hd videóra képes canon eos 5d mark II full hd videó felvételi képesse után közröhely bemutatni egy olyan fényképezőgépet, ami csak 640x480 videót tud rögzíteni.
 • babajaga
  #3
  "Az optika (főleg tele állásban) nem túlságosan gyors, fényereje f/3.0-5.8."

  Nem gyors az optika de szemét.Ekkora kihúzatos fényerőcsökkenés ilyen kis zoomnál borzalmas. A Fuji 5600-nál a 10x-es zoomnak 3,2-3,5!!! a fényerőcsökkenése.
 • Möci
  #2
  Tessék mondani, melyik az a szabály, ami a tesztfotók forgatását tiltja?!
 • waterman
  #1
  ilyen gépem van és két észrevételem lenne a cikkhez:
  - nekem úgy tűnt, hogy a vakuja épp hogy eszeveszett erős néha, mert igen nagyot villan 4-5 méterről is világosak az éjszakai vakus képei.
  - remegős kezűeknek a software-es kézremegésgátló miatt nem ajánlott.

  sajnos csak 15 másodpercig hajlandó maximum exponálni, ami nekem néha kevés, de más negatívumot nem találtam benne ennyi pénzért:)