24
  • 1Obi1
    #24
    A SP már a 10. évad óta nagyon gyenge. Régebben egy részben több vicc és mondanivaló volt egyszerre mint most egy egész évadban. Most már csak baromságok vannak benne, minden 2. arról szól hogy kiderül valamiről valami hihetetlenül nagy titok. És persze csak botránykoztatni tud, olyanokkal hogy az angol királynő febelövi magát, és hogy Bono igazából egy darab sz/r. És telibebaxták az egészet ezzel a 2.5 d-s grafikával, ami a régi hangulatos "papírból kivágott" stílusnak a töredékét se hozza. És még ők kritizálnak mindenkit hogy meggyalázzák a klasszikusokat!
  • t3kn0k0l
    #23
    LÁRIFÁRI ugyanúgy ma is tudnak filmet csinálni. (legfeljebb ne a tömegfilmeket keressük ;] ) az már régen rossz ha többéves (évtizedes) kasszasikereket akarnak továbbgörgetni új ötletek helyett.
    ellenpélda pauly-nak: ottvan a horrorra akadva. maga nevében első résszel elég jól sikerült, azért végignevetted a teltházas mozikban is és sok jelent mondta ma is szállóigeként hallatszik a 4-6os villamoson. bumm legyen második is :| bumm legyen akkor gyorsan egy harmadik is :/ jajj srácok mégegy csak mégegy! "egy időben csinálták" legalábbis ugyanabban az évtizedben, de el lehet szúrni.
  • lamella
    #22
    Lehet neked nem változik az ízlésed, hozzáállásod a dolgokhoz 1,5 évtized alatt. S már 8 évesen is azt mondtad volna, hogy bizza ez a 4. rész nem olyan jó, mint az első 3. A 4. Jones kaland igazi vesztesei szerintem azok, akik úgy nőttek fel, hogy a gyermeki rácsodálkozás helyett a kritikus szemüvegén keresztül vizslatják a filmet.

    De, ha rosszabb is lenne mint a többi rész... Kérek egy címet, ahol a 4. rész lefölözte volna az elődöket.
  • pauly
    #21
    Amúgy arról már beszélni is hülyeség,hogy ugyanezt 92-ben csinálták volna akkor tetszene stb,ha akkor csinálták volna meg a 4. részt,akkor nagy valószínűséggel sokkal jobb lenne a történet is,nem beszélve 1-2 jelenetről,amit SAJNOS ma már megtudtak oldani cg segítségével...
    Tehát végülis igazad van,ha 92-ben csinálták volna meg a 4. részt ,akkor biztos tetszene,akkor még azért tudtak filmet csinálni...
  • pauly
    #20
    "Ezzel azért nem értek egyet, mivel ha pl. most vagy 30, akkor 92-ben 14 évesen látva teljesen más lenne a hozzáállásod,"
    Nem.
  • Chocho
    #19
    Egyetértek...

    Winnie-nek is igaza van abban, hogy a rajongó az rajongó, ezért nem vehető teljesen objektívnek a véleménye. Viszont ezek alapján a SP alkotói a világ összes filmjét fikázhatnák, a Keresztapával és a Sötét Lovaggal egyetemben... Pedig azok tényleg jó filmek.
  • lamella
    #18
    Ezzel azért nem értek egyet, mivel ha pl. most vagy 30, akkor 92-ben 14 évesen látva teljesen más lenne a hozzáállásod, s az emberek nagy részének. Az első 3 filmnek nem lenne 19 évnyi nosztalgikus hangulattal töltött előnye a 4. résszel szemben. De, aki elnézi nekem a "koponyát", annak én elnézem a "templomot" :)
  • pauly
    #17
    Ki mondta hogy azért nem tetszik?Attól még tetszene végülis ha jó lenne a történet...bár igaz,hogy ezt is telenyomták rendesen cg-vel sajnos,ott is azt használtak ahol nem kellett volna...
    Ok,a hangulatát valamennyire hozza,van 1-2 jó jelenet benne,és ennyi...
  • CaptainRumi
    #16
    az Indy esetét kifejtenéd? miért nem létezik számodra?
    mert mai technikával készült? ez nem indok

    és ne mondja senki, hogy nem hozza a régi filmek hangulatát...mert már uncsi szöveg és nem is igaz
  • pauly
    #15
    "Ha pl. ugyanez a film '92-ben készült volna, akkor kevesebb embernek lenne vele problémája."
    Ugyanúgy nem tetszene :)
    És nem az a baj hogy felnőttünk vagy nem,mert a régi részeket a mai napig imádom...Ezt meg megnéztem,jó volt,egyszer nézhető,de nem vágyok rá hogy megint megnézzem...Számomra úgy mint terminator 3,indy 4 sincs :) die hard 4-ről már nem is beszélve...
  • AZTA
    #14
    Én meg erre azt mondanám hogy az a 3 vagy 4rész ott zsinórban voltak az sp fennállásának legrosszabb részei..
  • lamella
    #13
    Az Indy4-et 3-szor láttam moziban. Számomra hozta a régi filmek varázsát, hangulatát. Szerintem nem a legjobb rész, de nem is a leggyengébb a 4-ből. A műfaj egyéb képviselői viszont a közelébe sem érnek (lásd múmia 3). Sokan szerintem a 3 rész óta felnőttek, s kevésbé fogékonyak már. Ha pl. ugyanez a film '92-ben készült volna, akkor kevesebb embernek lenne vele problémája. A South Park-ot meg nem szükséges fikázni. Ami mások gyalázásából él, az szerintem önnön kritikáját is gyakorolja.
  • dzsagon
    #12
    tevagy egy közhely bazze
  • Abysmal
    #11
    Azzal nem értek egyet, hogy az SP kifulladt volna, és hogy a wow-os rész óta nem készült jó rész, szerintem az sem volt egy kiemelkedő rész, csak ez nagyon tetszett a sok wow kockának. Nálunk sokan nézik az SP-t, és akik nem wow-oznak, azok nem is beszélnek a részről, ezzel szemben a wow-ozók agyon istenítik, és mindnek rajta van a telefonján. Szerintem az utóbbi idők egyik legjobb része a Képzeletföldés részek voltak, azok nagyon tetszettek, de ez a mostani nem kicsit volt erőltetett, kevés jó poén volt benne.
  • antikarts
    #10
    Talán jobb is lehetett volna, ha az alkotóknak sikerült volna Sean Connery-t is szerepeltetni a filmben ;)
  • winnie
    #9
    netszerte rengeteg indy-rajongó szerint botrányos volt a film - tanulságosak a vélemények. mások szerint meg éppen olyan jó, mint a többi. a minősítés nem azon múlik, hogy ki mekkora rajongó, hiszen a hardcore van, hogy azért hardcore, mert csont nélkül le lehet nyomni bármit a torkán, amire ráírják, hogy indiana jones (félreértés ne essék, ezt nem pejoratíve értem, nekem is van olyan filmem/sorozatom, aminél nem számít a minőség, zabálom, istenítem) és van olyan is, amelyik annyira konzervatív, hogy naponta megnézi a trilógiát, de nála bármiféle újítás dührohamot vált ki, főleg az, amit spiebergék elkövettek.

    most jöjjek az ízlések és pofonok közhellyel?
  • antikarts
    #7
    Nekem nem tetszett az Indy 4 :S A South Park-ban is egyedül Butters-nek tetszett :D
  • Balumann
    #6
    Szerintem is jó volt a 4. rész, de a korábbi részek tényleg jobbak voltak szerintem is. Pedig azok elég régiek :P
    Időnként nagyokat nevettem a filmen, mikor szinte repült a kötelével, meg mikor a fia a majmokkal kötélen tarzanozva utoléri a kocsikat (nem megelőzi, nem késik, pont akkor ér oda!). Már inkább paródia mint kaland film, de jó volt.

    South parkot sose bírtam :S
  • asdasdasd
    #5
    Mama-Papa-Gyerek filmek még soha nem voltak jók.
    Indy és az UFOk? Éppen az volt a lényeg, hogy valami természet feletti dologgal állunk szemben, amire nincs magyarázat.
  • pauly
    #4
    Én múlthéten néztem meg az indyí 4-et,de szerintem is elég gyenge lett...Egyszer meglehet nézni,de ez is kb olyasmi lett mind a die hard 4,na jó annál azért jobb,de azt is,meg ezt is elrontották,már nem hozzák az előző részek hangulatát...Pedig még ebben reménykedtem,de úgy látom hogy már tényleg nem tudnak jó filmeket csinálni manapság...
    Ami furcsa az az,hogy akik régen tényleg tudtak maradandót alkotni,ma már azoknak se megy :/
    Möostmár bármilyen folytatásról olvasok,csak legyintek,mert úgysem fogja hozni az előző részek hangulatát...
  • LestatVenom
    #3
    Éppen ezért jó a sp mert már van értelme is, kritikát mondanak mindenről, és mindenkiről.
  • Chocho
    #2
    Miért is gyalázta az előző részeket?? Hadd idézzem az Angry Video Game Nerd-öt: "Sokan elfeledkeznek róla, hogy az Indy filmek alapjában véve egyszerű b-filmek, csak igényes, stílusos kivitelezéssel. Ezért ez a folytatás abszolút megállja a helyét." Ez bizony így is van.

    Amúgy nekem kezd a tököm tele lenni az SP-vel... Régen még jó volt, de ma már mindenbe belekötnek, mert fogy az ötlet. Az ucsó fasza rész szvsz a wowos volt, de már annak is két éve...
  • kuci06
    #1
    Dude, You Don't Shoot a Guy in the Dick...