7
Gomorra
  • Stockbauer33 #7
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=211&v=17MBllYf6OY&fbclid=IwAR1zpxSp958p3ftC7JzbVIbPCF5JibgY7LheMWacCpPOw5zt9ld7p7y-OBU
  • Cucmey
    #6
    Én elolvastam a könyvet! Nagyon jó!! Ajánlom mindenkinek!
  • n3whous3
    #5
    érdekes, várom
  • Rip
    #4
    Forrást illik megemlíteni, ha idézel.

    Ettől függetlenül persze nagyon komoly filmnek ígérkezik.
  • hunbasser
    #3
    (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
  • gabo91
    #2
    Májusban kerül a mozikba a Gomorra, Roberto Saviano bestsellerének adaptációja. A rendező Matteo Garrone, A balzsamozó és az Első szerelem alkotója. A film a nápolyi szervezett alvilág, a camorra terjeszkedését, a perifériáról a nemzetközi tőke és gazdaság magaslataira kerülését mutatja be. Davide Barletti és Lorenzo Conte Életfogytiglanja a pugliai maffiát, a Santa Corona Unitát veszi célba. A film középpontjában Antonio Perrone áll, aki jelenleg 49 évi börtönbüntetését tölti. Eduardo Winspeare a Csoda után négy évvel az Úriemberek-ben szintén ezzel a "negyedik maffiának" nevezett, kevésbé ismert szervezettel foglalkozik - írta a La Repubblica című olasz napilap.

    A Gomorrának, az év legjobban várt filmjének egyik sokkoló jelenete felkerült a YouTube portálra is. Egy, az utcán elkövetett gyilkosságot mutat be, amelyet a járókelők látszólag közömbösen vesznek tudomásul. Valaki felvette mobiltelefonjával és beküldte abban a hiszemben, hogy valódi gyilkosságról van szó. Másvalaki ugyanilyen okból a rendőrséget értesítette. Ezek a realista felvételek visszautalnak az 1960-as évekre, amikor a lapok rendszeresen felhasználták a filmjeleneteket, például a Kezek a város felett képeit a korrupció és ingatlancsalások illusztrálására.

    E filmek jellemzője, hogy sok fiatal szerepel bennük, szándékosan, hogy ráébresszék a nézőt: milyen sok fiatal lesz, sokszor anélkül, hogy tudatában lenne, a maffia cinkosa, majd tagja, drogterjesztőként, ártatlannak tűnő megbízások teljesítőjeként (például pénzt visz a bebörtönzött maffiatag családjának), majd a legsúlyosabb bűn, gyilkosság elkövetőjeként. Garrone filmjében büntetett előéletű fiatalok is szerepelnek, mivel "az arcoknak hiteleseknek kell lenniük", ahogy a rendező mondja.

    Az alkotók komoly kutatásokat végeztek az általuk feldolgozott témában és maffiával foglalkozó bírókat is felkértek tanácsadásra. Barletti kifejtette a lapnak: véleménye szerint nem szabad hagyni, hogy e témákkal csak tévés fikciók foglalkozzanak. "annak a szürke zónának a bemutatásában, amelyben sokféle társadalmi, gazdasági, politikai ok miatt gyökeret ver a maffia, jobb elkerülni a fekete-fehér hősök fabrikálásának hibáját, amibe pedig minden tévéfilm beleesik" - mondta a rendező.
  • gabo91
    #1