103
Szerencsejáték függők okosságai, ki tud tuti tippet?
  • Sadist
    Rohadtul nem evidens. Ha csak harmadával több számból húznák, már akkor is egy nagyságrenddel más esély jönne ki.
  • jacky87
    Ahogy azt Sadist és hunbasser is írta, ez nem így van! A 6os lottónál a telitalálat esélye 1 : 8.000.000 míg az 5ös lottónál 1 : 44.000.000
    Azé van kis különbség!
  • hunbasser
    nem is kell csúzozni,csak kicsit gondolkodni kéne,szerintem evidens,hogy a hatos lottó főnyereményét "könnyebb" elvinni,mint az 5-ösét :D
  • Sadist
    Látod látod, ha csöndben maradtál volna, bölcs maradtál volna. Vagy legalábbis nem csinálsz magadból teljesen hülyét.
    Elég lett volna beírni Google-ba, hogy "n choose k":
    90 choose 5
    45 choose 6
  • Sadist
    (n alatt k) mond neked valamit?
    Kombinatorika, középiskola 2. osztály, khm khm...
  • iko
    pedig nem igaz, gondolj csak bele, hogy nem számok lennének a golyókon, hanem színek. Minden szám egy színt jelentene.
  • Tinman #57
    A hatoslottó a hülyék lottója... 45-ből pontosan eltaláni 6 számot sokkal kisebb valószínűséggel lehet egy random sorsolásnál, mint 90-ből 5-öt.

A nyerés esélye a 6-osnál ettől függetlenül nagyobb. Mondom a nyerés esélye és nem a telitalálaté.
  • Tinman #56
    Baromság... egy szabályos számsor kialakulásának az esélye egy véletlenszerű húzásnál SOKKAL kisebb, mint egy szabálytalan számsoré.

Középiskola 1. vagy 2. oszály...köhöm.
  • szjuca
    Vagy:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Lopni, csalni, rabolni

Sokan ebből gazdagodnak meg ám!
  • Ronny
    ne törd össze az álmait:)
  • Vlala #53
    Azt hiszem, megtaláltam a tuti tippet, hogy az embernek sok pénze legyen!

• szjuca
    Tuti tippem nincs, lottózni én is szoktam. Ja és kaparós sorsjegyet is veszek minden alkalommal.(10e ft volt a legnagyobb nyereményem Black Jack sorsjeggyel)
  • Sadist
    "Egy húzás nem fogja megkérdezni az előzőtől, hogy az milyen volt, mert ő más szeretne lenni."

Honnan tudod, hogy itt nem játszik be a kvantumfizika? :)
  • Sadist
    Amúgy az ötöslottó ha jól tudom már +EV-s volt, úgyhogy ha van türelmed kitölteni cirka 44 millió szelvényt, akkor tutira nyersz.
    Ha meg netalántán másnak is telitalálatosa lenne, akkor rojtosra szívtad.
  • Szeszmester
    Jaj de kis butus vagy.

Egy húzás nem fogja megkérdezni az előzőtől, hogy az milyen volt, mert ő más szeretne lenni.

Ha hallottál az egyenletes eloszlásról, akkor a hosszú sorozatok sem lehet nagy újdonság. Számold csak ki, hogy mondjuk ha egy érmét dobálsz, akkor 10 000 feldobásból mekkora az esélye egy 10-es sorozatnak! Ugye-ugye?
  • n3whous3
    Az egyenletes eloszlásról nem hallottál még? Atomdurván megszegné ezt a "törvényt" az, ha irreálisan eltérnének a kihúzott számok előfordulásai.
  • Balidani
    Persze, hogy ugyan annyi eséllyel húzzák ki az 1,2,3,4,5 kombinációt, de gondolkozzatok már emberek :O szerintetek hány IQ-bajnok teszi meg ezt a kombinációt minden héten? Ha már olyan hülye vagy, hogy lottózol (Egyáltalán nem éri meg lottózni ha logikusan nézzük) akkor próbáld meg kizárni azokat a számokat amiket mások nagy valószínűséggel tesznek. Volt is erről egy index videó de lusta vagyok megnézni. A lottó tök felesleges. Mondjuk megnéznék egyszer egy országos egyszámjátékot a sokkal izgibb lenne :D
  • GTheo
    Nehogy a végén az legyen veletek, mint Hurleyvel mi ? :D
  • Kicsikiraly
    egyszer meg akartuk próbálni de aztán mégse :D
  • jacky87
    Figyu, annak az esélye, hogy eltaláld mind a 6 számot (45 alatt 6 azaz) 1 : 8 145 060!!!! Honnan veszed, hogy van tuti tipp, tuti módszer??? Minden sorsolásnál ugyanannyi az esély, hogy kijön egy adott szám, nincsenek befolyásoló tényezők! Hagyjuk már ezt az egészet...
  • RAZOR27
    Istenem.... szerencsejáték, a nevébe is benne van, hogy a szerencsén múlik.Ha nem azon múlna akkor nem is lenne, elvégre több bevétel megy befelé mint kifelé...
  • utgyuru
    attól h 4x egyhuzamban volt a 23, kijöhet ötödikre is, mer ez a "visszateszem a kalapba"-szitu :D
    ugyanakkora eséllyel játszik másnap is
  • Legend Killer
    vagy pont, hogy lesz, mert mindenki azt hiszi, hogy nem lesz a 23 :D.
  • Dying Soul
    kiváLLó
  • n3whous3
    Egyébként egy elég összetett számítással még azt tartom valószínűleg, hogy kizárjunk egyes számokat a következő sorsolásból. Pl. kenót naponta sorsolják, összegyűjtöd a számokat és pl. most mondhatnék 1 olyat, hogy a 23-as szám 4x szerepelt az utóbbi napokban, akkor az valszeg nem lesz legközelebb. De még ha a sokféle számításokat össze is veti az ember, ott van a várakozás a megfelelő pillanatra, ami egyébként ha el is jön (vagyis sok számot kizártunk vagy sokat valószínűsítünk következő sorsolásra), akkor is nem sokban nőlnek az esélyek.
  • n3whous3
    Sadist pont arra gondolt, hogy ha TANULT VOLNA kombinatorikát, TUDNÁ, hogy felesleges próbálkozni.

Az egyedüli esélynövelést csapatban lehet elvégezni, 5-ös lottóra pl az, hogy megvesztek haverokkal 90 szelvényt, azon 4 szám állandó, maradék 1 1-90-ig variálódik. Így "egész jók" az esélyek...
  • utgyuru
    nem kéne ide tanulás, elég lenne egy csöppnyi agy. Szted ha létezne ilyen, nem lenne tele a világ milliárdossal? meg ha van is ilyen, mit gondolsz, melyik a valószínűbb: megjátszuk magunknak, vagy neked elmondjuk?
  • Chocho
    Nem.
  • Hegi90
    "Hello Dr. Gordon. I wanna play a game" :)
  • RAZOR27
    Brainiac :D
  • ramerone
    gonosz:D:D:D:D:D
  • tigeroo
    aha, nyerhetsz...tapasztalatot :D
  • Vlala #31
    Van egy tuti tippem, hogyan nyerhetsz 2.000.000 Ft-ot egy kaszinóban:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tegyél meg tétnek ötmilliót.
  • ramerone
    Jöhet. És hogy működik??? Mert csak annyit tudok róla amit leírtam. Hogyhogy az nyer aki nem nyer? Te olvastad amiket a matematikusssz írt???
  • mirakon
    hello!
    nah pont jókor néztem erre felé...
    szombaton mondta egyik haverom hogy létezik egy másfajta lott- ezt azután mondta, miután megint nem nyertem (sokadszorra) tuti lotto a neve
    várjatok keresek valamit a neten is róla!!!
  • ramerone
    figyu hallottatok már arról a lottóról ami fordítva működik? az nyer aki nem nyer. a blog oldalon olvastam. egy matematikus manusz fölrakja esténként a legvalószínűbb számokat. nem semmi:D kiváncsi vagyok mikor tiltja le a szerencsejáték cég:D itten van a lökött fazon:)
  • n3whous3
    ja, annak is 50-50, hogy elrepül-e az ablakod előtt egy lila elefánt

mert vagy elrepül, vagy nem
  • passatgt
    lottónál tök véletlen, 1 2 3 4 5 6-al is akkora a valószínűságe, hogy nyersz mint bármi mással

esélyed meg 50-50, vagy nyersz, vagy nem:)
  • ramerone
    Ciki ha bukod a végén:D Mondják, hogy amikor nagyon megy akkor kell kiszállni, node akkor a legbátrabb az ember. Gyarló lelkek vagyunk:D:D:D mindd szeretjük a lóvééééét:D
  • Legend Killer
    21 - Las Vegas ostroma :DD.