43
 • baabb
  #43
  Szia Foga vár egy üzi
 • vajon kiki
  #42
  és azt is leszarom ha kapok egy nagy eggyest nehogy azt hogy ilyen csicska feketepontokat... mer kimegyek a parkba a furgonommal és a laptopomról megnyomok egy rádijós internetet.... aztán ennyi
 • vajon kiki
  #41
  én viszont a bírókat a bíróságot, a rendőrséget a pndúrságot a titkosszolgálatokat és egyéb ilyen és hozzájuk hasonló szektákat sz*rom le jó vastagon, és nem fogok ott állni se, mert ki se tudják nyomozni hogy kiki vagyok 1általán !


 • M0rph3u5
  #40
  vagy egy rokonod legyen az:) nekem pl. anyám minisztériumi jogász
 • Foga
  #39
  Jó ötlet. :)
 • Mike at home
  #38
  legyél jogász, ügyvéden máris spóroltál :D
 • Foga
  #37
  Jah és egyébként ha esetleg nagyonemggyőző vagy, akkor is kapsz egy ejnye bejnyét mert akkor neked kell fizetni a költségeket. Ők sem hülyék. Nekik is vannak statisztikáik. A bíróságokat többek közt a sikeres lezárt ügyekben is mérik. A felmentés nem lehetséges opció.
 • Foga
  #36
  Igen saját szakértő.
  Akkor elmondom neked...az ügyvédem 1Milla, az ügyészség szakértője szintén 1 milla.
  A te szakértőd ezen felül kb 500eFt. Most járunk 2,5millió Ft-nál amiben még nincs benne a perköltség.
  Én örülök neki ha neked van ennyi zséd. Így tuti befutó vagy. Csak akkor mindek töltesz le? 2,5Mmillából megveszel mindent.
  Egyébkén meg ha két szakértő van és két véleménnyel, a bíróság kinek fog hinni? Persze a tieédnek. Hát hogyne. Legalább ne mondj ilyeneket ha nem tudod miről van szó. :D
 • Mike at home
  #35
  könyörgöm, saját szakértő
  mit vársz az ügyészség szakértőjétől?
  birósághoz jó ügyvéd kell, saját szakértő

  ma magyarországon egyébként bárki bármikor börtönbe kerülhetne, mert bőven találnak/kreálnak neki valamit, tehát akit ki akarnak csinálni, azt kicsinálják

  rádfogom hogy pedo vagy, rádmászik a Blikk, mire tisztázod magad, kirúgtak az állásodból, a fél ország ismer, rajtad a stigma
  vagy lefgyél vállalkozó, garantáltan adót csalsz
 • Foga
  #34
  Jah ügyvéded is van igaz, ha meg tudod fizetni. Az meg nem olcsó. (1MFT kb)Legalábbis egy jó. Szar meg mindek, attól le is csukhatnak.
 • Mike at home
  #33
  10 év múlva a CD kb. ott lesz, mint most a floppy
  van még itthon pár darab, de olvasóm már nincs hozzá
 • Foga
  #32
  Persze ez tök igaz. De te csak elméletről beszélsz, én meg a gyakorlatról. Mert én már álltam ott ilyen ügyben.
  Tök mind1 melyik szerv fizeti a szakértőt. Ha nem működik rendesen velük együtt. (azaz nem segít elkaszálni a vádlottat, akkor nem fogják legközelebbmegbízni)
  Én nem vitatom hogy új törvények kellenek és ez így szar. Azt mondom hogy ha most odakerültök qvanagy bajban lesztek. Mert nem a jövőbeni törvények meg szokásjog alapján ítélnek el.
 • Mike at home
  #31
  Foga, nem egészen így van
  Szakértőt nem a bíróság fizeti, lehet az ügyésznek szakértője, de az ügyvédnek is. A bíróság előtt meg nem egymagad állsz, hanem ügyvéddel.
  Továbbá Magyarországon a hatályos jog szerint filmet, zenét, szabadon másolhatsz, letölthetsz, ha ebből a tevékenységből jövedelmed nem származik.
  Legvégül megkérdezném, hogy pl. miért lopás az, ha nyilvános helyen, a saját számaidat énekelve, fellépsz?
  Szerintem is új törvények kellenének, olyan szabályozás, ami az élethez igazodik, ugyanis miértünk vannak a szabályok, és a kormány van értünk, nem mi a kormányért
 • Foga
  #30
  Akkor is ezt fogod mondani ha te leszel az az egy két ember?
 • Mike at home
  #29
  kár az erőlködésért
  mikor fognak a kiadók rájönni arra, mi az egyetemes kultúra, hogy zene már akkor is volt, amikor szerzői jog még nem
 • Foga
  #28
  Ez mind szép és jó. De nézzük a tényeket.
  Tegyük fel hogy bíróságra kerülsz, jobb esetben ott egy jószívű bíró, aki legalább 40-45 éves. Lehet számítógépet még életében nem látott. Annyit tud, hogy amennyit olvas az ügyészségi jelentésből. Azaz te XYdb lopás vétségét követted el. Nah akkor aztán jöhetsz a jogdíjjal, meg ezt fizettem meg azt fizettem, meg nem is illegális. Szerencsétlen a legjobb jóindulat mellett sem tudja miről beszélsz. Annyit tud hogy a lopás az lopás.
  Jah hogy jön a szakértő akit megkérdeznek. Őt a bíróság fizeti. Szerinted téged fog védeni?
  Azért mondom lehet itt durrogni, hogy így meg úgy...de amikor ott fogsz állni (nem kívánom én senkinek) akkor le se szarják a te jogdíjadat az üres DVDkre. (hozzáteszem önmagában az hogy van DVD-d nem jelenti azt hogy fizettél jogdíjat. Mivel kell igazolni? Nah mivel? Számlával. Ugye az meg nincs neked.)
  Szóval óvatosan ezzel az okoskodással.
 • haxy27
  #27
  Mér lenne illegális a film letöltés. Megfizetem a jogdijat a merevlemezek és optikai adathordozok árában, Az optikaira már régota jogdijat szednek. Ha illegális a letöltés akkor a jogdij beszedés is illegális, ha nemirhatok rá büntetlenül jogdijas tartalmat.
 • vajon kiki
  #26
  az ilyen hírekkel fogalmam sincs kit akarnak elriasztani a torrenttől??

  mari nénit a téeszből?

  jájj drágó húsom nyéhogymán internetözzé nékem mér máj jól kinyomozzák á pándúrkopók osztán még dutyibá is ülhecc gyaó sokat


 • rotaboy
  #25
  Egyet értek. Annak ellenére, hogy nagyon nem értek egyet a kiadókkal és azok csatlósaival, meg a zenészekkel és színészekkel, de azt sem lehet eltűrni, hogy az emberek milliói, nap mint nap folyamatosan törvényt sértsenek következetesen.
  Viszont szerintem az a törvény nagyon nem helyes, amit az elmerek nagy többsége folyamatosan megszeg mert morálisan nem ért vele egyet. Hozzáteszem azért nem ért vele egyet a nagy többség, mert a szóban forgó törvények csak egy szűk kisebbség érdekeit képviselik.
  Ebből, szerintem, logikusan következik, hogy nem feltétlenül a törvényt kellene betartatni, hanem azt a többség igényéhez kellene igazítani. Ezáltal egycsapásra megszűnne a rengeteg törvénysértés.
 • FoodLFG
  #24
  Nem vagyunk kemények. Itt nem erről van szó. Hanem arról, hogy nagy tömegek ellen nem tudnak mit tenni. Egy-két embert lecsuknak (nem volt szerencséjük, szegények), de közben 15 millió ember (és stabilan növekszik) használja a thepiratebay-t minden nap (most éppen csak 14 807 916). Ezek után jön egy arc, aki mindenféle pontokról hablatyol itt össze-vissza. Azt sem tudja, hogy mit beszél..
  Még jó, hogy nem hagyjuk szó nélkül.
 • Foga
  #23
  u.u.i: tudom lúúúzer vagyok! Ti csak legyetek kemények! :)
 • Foga
  #22
  Mindig ugyanazokat a hozzászólásokat olvasom.
  Bakaphatják, úgysem tudnak mit csinálni, próbálják meg stb stb...nem tudom itt ki hány éves, de arra kérek mindenkit, hogy azok érdekében akik esetleg még nem warezolnak csak gondolkoznak ratja ne írjatok ilyeneket.
  Mert mindneki itt annyira menő csávó, meg annyira kemény, csak amikor azt fogod hallani hogy "XY álljon fel! Önt 233 rendbeli lopással gyanusítjuk." akkor is azt fogod mondani hogy..."Bírónő! Kapja be, nem tud mit csinálni." és akkor jöhet a jobb esetben csak bírság.
  Én már végigcsináltam és nem ajánlom senkinek, mindamellett hogy tökéletesen egyetértek veletek. :)
  Remélem akkor is ilyen kemények lesztek ha kopogtatnak a zsernyákok. (tudom menő vagy be sem engeded) Én sem akartam és mégis bejöttek. Jah hogy akkor megvered? Igen én is akartam csak hoppá fegyver volt a kezében.

  Köszönöm az olvasást!

  u.i: a hasonló válaszokat elkerülendő: nem árultam, nem terjesztettem, nem volt belőle anyagi hasznom és nem is töltöttem le sokat (havi 10GB kb)
 • Amcir
  #21
  kiegészítés az utolsó mondatodhoz ha jól csinálja
 • ziipp
  #20
  :))
 • ziipp
  #19
  Cikkből:

  A politikusoknak, a gazdasági döntéshozóknak, az internetszolgáltatóknak és a zeneipar képviselőinek végre tárgyalóasztalhoz kell ülniük ebben a kérdésben.

  És a vásárlók, a nép hol van? Ez itt a hiba.
 • vajon kiki
  #18
  Ez az amit minden ezzel kapcsolatos hírben , cikkben szoktam volt és fogok is hangsúlyozni, mert pontosan az a DEMAGÓGIA, ahogy az "internet megfigyelési" , "internet lehallgatási" , "internet korlátozási" és hasonló témájú cikkekben a jónépnek sugallnak.. pontosan ezzel akarják megfélemlíteni, elriasztani a civil lakosságot az internetes bűnözéstől, illegális letöltéstől, szólásszabadságtól és egyéb szabad tevékenységétől.. de én - valahányszor ezt megteszik- mindig fogom hangsúlyozni, hogy az interneten jelenleg megtalálható technológiákkal és a mai formájában se nem lehallgatható, se nem korlátozható és hogy bárki bármit -akár büntetlenül is- megtehet rajta, amit nem szégyell és legfőképp, amihez ért.
 • vajon kiki
  #17
  kedves Vorpal ez nem demagógia ezek a puszta tények.. semmit se tudnak kezdeni a titkosított adatforgalom ellen, se a szolgáltató , se a jogvédők, se a Zinternetrendőrség, se akármekkora fejű és orrú titkosszolgálat , se a CIA se a KÁGÉBÉ de még a-z általad hőn nagyrabecsült- MOSZAT sem (sőt az végképp nem!) ha mexakadnak kínjukban , összesz*rják magukat örömükben akkor sem . EZ VAN. ÉS KÉSZ. VÉGE. ENNYI. PUNKTUM. GÉM ÓVER. TÉMA LEZÁR.
 • Adamul
  #16
  Köcsög pénzéhes disznók!!! Az ilyen úgy felidegesít, mintha nekik minden rendben lenne a házuk táján, és pl fiacskáik nem ugyanígy töltögetnék le azenéket... és Miaz h olcsóbb változatokból hiányoznának az extrák a cdn? Jó taktika, még büntessük is meg aki egyáltalán hajlandó eredetiben megvenni a korongot... (a másolásvédelem csak egy újabb adag erre).
  De a csúcs: "Német Zeneipari Szövetség elnökségének elnöke és _úgy vélte_: illegális, ha valaki fizetés nélkül tölt le zeneszámokat vagy akár teljes zenei albumokat a világhálóról."
  Hát én meg leszarom hogy hogy vélte, a zene és film letöltés magánfelhasználásra I N G Y E N E S ! ezt nem értik meg soha csak egyet fújnak mint a pereces....
 • FoodLFG
  #15
  Ez ki ? Kinek beszél és miért ?
  Ajánlom Diaméter úrnak ezt a linket:
  www.ilovextra.com
 • irkab1rka
  #14
  peerguardian

  anonymizer

  És még egyszer: a magáncélú letöltés és a kalózkodás két különböző fogalom. Aki ezt nyilvánosan keveri (neadj isten szándékosan) azt szerintem büntetni kéne. Szabálysértési bírság, mondjuk a becsült hallgatósággal arányosan. És ÉN fogom megbecsülni a hallgatóság létszámát, tehát az okozott kárt. És szerintem magyarország lakossága kb 1200-1300 milliárd fő.
 • RaveAir
  #13
  Ezzel azokat is jól megbüntetik, akik p2p vagy online néznek tévé adásokat. Ha olyan különleges perverzióm akad, hogy a Tö-köm filmtékájból megveszek minden filmet, akkor azzal is már nagy letöltőnek számíthatok.

  Fantasztikus ez az elképzelés...
 • Vorpal
  #12
  MÁr vártam mikor jön vajon kiki a szokásos demagógiával - de látom vannak itt azért még feltörekvő csillagok is.
 • rotaboy
  #11
  Egyet értek szüntessék meg az illegális zene és film letöltést. Ezt sokkal egyszerűbb elérni mint amit a médiákban javasolnak az elfogult emberek. Ne legyen illegális a zene és film letöltés. Ilyen egyszerű a gordiuszi csomót kibogozni. Mert miért is kéne minden áron fenntartani a fent említett "gazdasági" ágazatokat? Mit termelnek ami nélkül nem élet az élet? Mit adnak az embereknek amit amúgy nem kaphatnának meg? Világválságot okozna ha máról holnapra bezárnák az összes kiadót?

  "Amelyik társadalom ugyanis úgy viszonyul a kultúrához, mint a mai, az egyaránt veszíteni fog mind gazdasági, mind tartalmi értelemben."

  Ez egy oltári nagy hazugság! Mit töltenek az emberek? Mély művészi értékel bíró fontos kulturális műveket? Nem! Az esetek túlnyomó többségében még csak szórakoztatónak sem nevezhető dolgokat, hanem ipari bit szemét tömeget, amit az első meghallgatás után vagy megnézését követően azonnal töröl. És szerintem ezzel még a szakértőnek nevezhető kritikusok is bőven egyetértenek. Mert én nem nevezném szakértőnek a Sony musik embereit, vagy a Hollywoodi cégek alkalmazottait, vagy azok képviselőit, mert elég egyértelműen elfogultak ezekben a kérdésekben.
  Másrészt ha tönkremennének ezek az élősködők, teret nyerhetne ismét a "népi művészet", vagy valami ahhoz hasonló. Nem mennének tönkre a színházak, lenne egy csomó koncert, élőzenés helyek. Százezerszer több zenész találna munkát, csomó hangszergyártó cég jönne létre ami több százezer munkahelyet teremtene.
  Ha a sok élősködő kiadó tönkremenne, nem kellene fizetni a tankönyvekért, a tudományos publikációkért, szabadon áramolhatna a tudás a neten.
  Már most is egy leleményes rátermett tanár, szerintem, a 2. osztálytól kezdve az érettségi -ig mindent megtalálna az interneten amire a diákjainak szüksége van, ráadásul ezt igen nehéz lenne cenzúrázni.
  Egyszerűen megfogalmazva, hatalmas szemléletváltásra lenne szükség. És nekünk nem kéne sajnálni a Britney Spears féléket. Majd csak találnak maguknak valami megélhetést, ha meg nem, nekik is annyi bemenni a hivatalba a segélyért, mint bárki másnak.
  Gazdaságilag meg kimondottan jó lenne, a fenti okokon felül, mert nem pocsékolnál egy szűk réteg, valós termelés nélkül a drága erőforrásokat.
  A média ipar egy hatalmas egyre nagydobra növő lufi, de tudjuk, tapasztalatból, hogy minden lufi kipukkan egyszer és minél később, annál nagyobbat fog szólni.
  Most még nem lenne késő leengedni, nagyon hangosan és sokáig süvítene, sokaknak fájna, de most még nem verné ki senkinek a szemét. Később 5-10-15 év múlva, nagyon sok ember bele fog rokkain, amikor ez a lufi kipukkan. Megkockáztatom, hogy háborúkat fogunk miatta vívni.
 • vajon kiki
  #10
  én inkább azokat ítélem el aki illegális -gagyi- tartalmat PÉNZÉRT VESZ !!!

  maximálisan egyetértek takysoft első hozzászólásával:

  uTorrent 1.8 , titkosítás bekapcsolva... senkinek semmi köze hozzá hogy mit töltök le vagy fel , a másik pedig hogy mivel titkosítva jön/megy ezért már "csak" ezért sem láthatja... ami pedig a letöltés mennyiségét illeti, arra a szolgáltatóval kötött szerzőzédi feltételek az irányadóak... tkp. ha korlátlan csomagra fizettél elő a szolgáltató köteles neked korlátlanul rendelkezésre állni...

  a harmadik ide vonatkozó passzus az pedig az hogy több helyen , ha jól emlékszem németországban bizonyos szolgáltatók kikérték maguknak, hogy ingyen dolgozó állami rendőrspiclik legyenek az előfizetők bármilyennemű megfigyelésével kapcsolatban is, ami egyrészt -a fent (és lent) említett okok miatt- technikailag sem kivitelezhető, másrészt jogilag , harmadrészt pedig etikailag sem szép dolog.

  ÚJFENT csak azt tudom javasolni a tiszlelt jogvédőknek, hogy menjenek el ... dógozni és akkor nem kell ennyit nyavajogniuk, hogy nincsen már lassan mit zabálniuk !
 • waterman
  #9
  szerintem ha a felhasználók büntetőpontokat kapnának, akkor a kiadóknak is kéne egy bűntetőpont rendszer. ha visszaélnének a hatalmukkal akkor plusz egy. ha 10 büntetőpontot elérnének, akkor kövezéssel kivégeznének 5 felső vezetőt. úgy már nem lenne ennyi 2millió dollárra perelte be a kiadó mert letöltött 24 zeneszámot per.
  a másik, hogy aki letölti illegálisan, az valószínűleg egyébként sem fizetne érte, csak mellőzné az életéből. ily módon kárt sem okoz. azokat mondjuk én is elítélem, akik illegális tartalmat pénzért terjesztenek.
 • Razgon
  #8
  Háááát, az elrettentés sikerült. Elrettentem, hogy egyesek mennyire hülyék Németországban...
 • mrzed001
  #7
  Csendben jegyzem meg, hogy MAGYARORSZÁGON LEGÁLIS a filmek, zenék letöltése !
  Azt pedig ugyan bizonyítsa már be valaki, hogy a titkosított felfelé irányuló adatforgalmam ugyan mi volt ...
 • M2 #6
  Szerintem meg az idióta ötletekre kellene büntetőpontot adni és amikor valakinek sok összegyűlt nem gondolkodhat többet. Ez a rendszer nagy hasznára lenne a társadalmaknak. :)
 • Polemius
  #5
  "úgy vélte"

  Én meg úgy vélem, hogy aki hasonló marhaságokat beszél, azt egy lakatlan szigetre kellene száműzni. Vagy egyszerűen a cápák közé dobni.
 • Amcir
  #4
  Na jó most komolyan szerintem a kiadók az internetes LEGÁLIS terjesztés miatt érzik a vesztüket meg. A TORRENT NEM ILLEGÁLIS CSAK AMI RAJTA FOLYIK NAGYÁTLAGBAN.... ja erre példa a legtöbb linuxdisztró HIVATLOS letöltési módjai között is ott a torrent...
  Természetesen a technika hibás a legtöbb ember szerint...
  Ja Open Source-é a világ(remélem:D) és ez hogy egy elégé rossz játékért is 1000-5000 Ft kérnek az nekem már kicsit sok igaz hogy én emiatt inkább kérdezősködök hogy melyik játék a jó de egyesek letöltik és megnézik , hogy jó-e. Az áll a zenékre is amíg ilyen áron adják szerintem nem szűnik meg a fájlcserérés de ha olcsóban nem éri meg a fájlcserélés miatt jó kérdés... (megérit a programozókra értettem nem a kiadókra).
  Ja erről a pontozásról meg bizonyítsák be hogy az volt akié a net különben nem jogos... és még utána a szerződéssel mi lenne az jó kérdés.
  ja a optikai adathordozók szerintem 10 év múlva nem fog létezni ha valami hihetetlen áttörés nem lesz.