19
  • ocsieu
    #19
    Igen, TUDOM miről beszélek... De szerinted a jelenlegi helyzet jó??? Ott van pl a paypal... Paypalon belül Sem ingyenes a fizetés (utalás), mégis rengetegen használják..... Szerinted mégis mikor fogja a sarki fűszeres bevezetni a bankkártyaelfogadást:
    A jelenlegi helyzet (üzletkötő jön, hasraütésszerűen megállapít egy (valószínűleg nagyon magas) havi forgalmat, talán még egy bizonyos "jelentéktelen" havidíjat is fizettetni szeretne, és persze a terminálhoz szükséges telefon/netköltség is az üzlettulajdonost terheli...)

    B egy kedvezőbb helyzet, pl amit árnyalni próbáltam....

    NEM azt írtam, hogy 2-3% az olyan nagyon jó érték, hanem, hogy jobb, mint amit jelenleg a bankok a jellemzően kis forgalmat bonyolító üzlettulajdonosok elé tesznek... Ha majd egyszer felfut(?) a bankkártyás fizetés, akkor talán lesz egy kis verseny a "POS-piacon" is...

    Mindenesetre mint vásárló, sokszor idegtépő dolog ATM-et keresgélni, a számla felét készpénzzel, másik felét kártyával fizetni, stbstbstb... Nem jellemző, hogy ilyen szituba kerülök, de szerintem bárkivel előfordult már hasonló... Arról nem beszélve, hogy az ATM forgalom is csökkenne. Márpedig a pénz mozgatása az egyik legkockázatosabb tevékenység a bankok működésében, és nem is olyan olcsó...
  • Tinman #18
    Gondolom a híd alól írod...
  • vajon kiki
    #17
    jöjjön csak ide magyarországra ! itt megtanulja hogyan kell készpénz ÉS banxámla nélkül több évig élni
  • Tetsuo
    #16
    sok helyen a minimum 2.5 font, es sok kisboltban megcharge-olnak fel 1 fonttal.
    A fejlett Angliaban tenyleg lehet sok helyen kartyat hasznalni, de pl kozlekedesnel abszolute kizart (Oyster card csak Londonban van).
    A videki varosi buszokon csak keszpenzzel lehet fizetni es NEM tudnak visszaadni..
    ez a rendszer szvsz, meg szanalmasabb mint otthon.
    Kartyarol termeszetesen nem tudsz felvenni annyit ami a buszozashoz kell (csak tobbet), mindenkeppen kell venned vmit a boltban h visszakerhess nehany font aprot.
    Meg meg van nehany megoldas ami kizarolag ermekkel mukodik, pl az altalad emlitett laundry v mosoize hogy is hijjak..
  • kutyak
    #15
    2-3%-ban maximálják a jutalékot? Inkább 0.2-0.3-ban. Ember, tudod mit beszélsz? Egy átlagos kiskereskedelmi egység mondjuk 10%-os haszonkulccsal dolgozik. Ennek adja oda 20-30%-át a banknak? Csak hogy hozzájusson a pénzéhez? Persze tudom, a készpénz kezelésnek is vannak költségei, de a sarki fűszeresnél ez nem viszi el a napi bevétel 2%-át.
  • rigidus
    #14
    > Talált ugyan az utcán 150 fontot készpénzben...

    Melyik utcaban szokas ilyet talalni?
  • Tinman #13
    Ne nyaljatok ennyire már... kezdek belepirulni... na jó:

  • Tinman #12
    Emberek tízezrei élnek kp nélkül... 2008-at írunk vagy "mijafasz"

    Amúgy borulhatsz, ha ennyire akarsz... éppen ki kellene pucolni a cipőm, igazán kedves, hogy felmerült benned az ötlet
  • whining
    #11
    Király vagy.
  • ocsieu
    #10
    Míg a kp felvétel adott, addíg nemtom mit kell úgy tartani a lentebb felsoroltaktól...
    Én személy szerint MINDEN üzletet köteleznék (kp fizetés mellett) POS terminál beüzemelésére... Persze ehez az is kellene, hogy reális áron (pénztárgépnél nem drágábban, max 60000 hufért) lehessen POS terminált vásárolni (ami nem fog elavulni 3 év múlva), amire garancia van az üzemeltetés időtartama alatt..., nameg persze felejtsék el a bankok a minimum havi forgalmat, és maximalizálják a jutalékot 2-3 %ban, x FT tranzakciós költséget max 1000 HUFig engedélyezném... Többet érne, és jelentene, mint a szerencsejátékos blokkos baromság... Évi 10 millióval akarnak egy országot rávenni, hogy a vevők magukkal vigyék/kérjék a blokkot??? Röhej...
  • avman
    #9
    és most boruljunk le, mi póri nép a lábad elé, vagymijafasz?
  • Tinman #8
    Friss piaci áru? Minek? Anyámék vidéken élnek, bolti tojást, zöldséget még életemben nem ettem, mindig kapunk otthonról.

    Multinacionális étkezde? Mivan? Átlagos éttermekbe járunk -amikor járunk- és mindenhol van bankártya terminál, alap dolog!

    Fagyi? Baromi drágán árult szarra se való műanyag. Anyós jobbat csinál term. alapanyagokból ;-)

    BKV? Robogóval nyáron, télen/ősszel meg autóval járok melózni.
    Kurvázni nem szoktam.

    Vicc ez a cikk.
  • Boroskóla
    #7
    Lehet ezt Angliában meg lehet na de itt magyarországon,főleg vidéken szerintem két héten belül éhen halna valaki :)
  • TAJ86
    #6
    hahaha de bérletet igen!
  • cateran
    #5
    Angliáról van szó kispajtások..és itt bizony veszek friss zöldséget,stb.-t bankkártyával...a legtöbb helyen simán fizethetsz kártyával, max. megadnak 1 minimum összeget (ált. 5 font) ami alatt nem fogadják el a kártyás fizetést
    Én se tudom mi ebben a hír,a legritkább esetben szoktam kp-t használni...(pl. pénzes mosógépnél,kell az érme..)
  • angyi
    #4
    bkv jegyet se veszel bankkártyával...kurvázásról nem is beszélve..:)
  • aaaaa
    #3
    Jó is az, ha mindent tudnak rólad, egyszer még ellened fordíthatják , ha úgy akarják... A kártyahasználat egyedül a bankoknak és az általuk irányított kormányok érdeke. Szerintem az emberek nagyobb, (bár lehet hogy a kisebb, előrelátóan gondolkodó) része nem feltétlenül szereti, ha az összes vásárlását nyilvántartják, még akkor sem, ha semmi illegálisat nem tesz.
    A szervízekben meg különösen jó számlásan dolgoztatni. Ha van pénzed elköltheted a dupla, vagy akár ötszörös díjakra, és a méregdrága márkaszervízekre. Persze, ha van miből , vagy el tudod számolni, nem szóltam...
    Ha csöpög a csap, azt se a haverral csináltasd meg egy ezresért, mert az ocsmány feketemunka, hanem fizess kártyával valamelyik kártyaelfogadóval rendelkező vízvezeték szerelőnek, aki ÁFÁ-san megcsinálja egy tizesért.
  • nyalógép
    #2
    Akkor te lemondtál a friss piaci áruról, meg a sarki fűszeresről is, meg gondolom multinacionális gyorsétkezdékbe jársz, mert az egyszerű gyroszosoknál meg a fagyisoknál nem nagyon szokott lenni kártyaolvasó. Hát te tudod.
  • Tinman #1
    ÉS?????
    Hát én beszarok, de komolyan mondom... IGEN! Mindent bankártyával fizetek, sőt a lottót is mobilon keresztül adom fel.

    Bevásárlás, szerviz, kommunális költségek... internet bank, bankkártyával

    Mi ebben a hír?????????
    De most komolyan???!!!!