27
  • kisgabo
    #27
    mikor voltam melót keresni, 10-ből 9 munkaadó vágta le, hogy: 100k nettó természetesen minimálbérre berjelentve...

    idővel ideg letteem és beugattam /nem érdekelt már a meló se / mi az hogy természetesen minimál? akkor nem 100k mocsok, hanem 120. nem is vett fel.


    szal jó lenne, ha a mezei tróger melós jogait is védené valaki, bár ezt ebben az idióta, minimálbéresek országában elvárni....
  • arty
    #26
    te afrikában voltál az emlult években? vmi eldugott helyen, ahol nincsenek hírek?

    de akkor minek kommentelsz? menj vissza
  • arty
    #25
    Sárközi úrra ráférne egy vagyonosodási vizsgálat ... (melyik politikusra nem?)

    biztos találnánk befizetéseket a kedves jogvédő tetüládáktól :(
  • Sanyix
    #24
    nem, a feri nem választási csalással került oda, hanem úgy hogy az ország lakosainak nagy része hülye és naív. (főleg mert 2. alkalomra is átb@szták őket)
  • tar86
    #23
    Választási csalással került oda ahol most van, úgy mint Feri.
  • floatr
    #22
    ez jó
    Valószínűleg pénze van ebben az iparágban ennek az ál-franciának. Miki bácsi keményen hajt, valakik biztoss jól megtámogatják...
  • Griphons
    #21
    Már a franciák is megbánták, amikor megválasztották ez a Sarházy-t :)
  • Praetor
    #20
    "...ez a szövegrész gyakorlatilag lehetetlenné teszi az internetes kalózok elleni harcot, és a kalózok tevékenysége a francia és az európai médiaipar létét fenyegeti..."

    Őstehetség a fickó, jól nyomja a lózungokat. Csak azt nem értem, hogy miért nem én vagyok a francia elnök. Ilyen dumákat én is össze tudok hordani.
  • NEXUS6
    #19
    Ja, ja kicsit elszált velem a ló.;)

    Szal tényleg pénzbe kerül minden. Éppen ezért ezek után kérek mindenkit, hogy (természetesen a saját érdekében) a bankszámlámra önként és dalolva utalja át a következő pénzeket:
    - minden egyes üziért, emilért az aktuális postai díjszabásnak megfelelő összeget;
    - minden letöltött zenei albumért átlag 3500 Ft-ot;
    - minden megnyitott hirportálért a népszabi aktuális példányonkénti árát;
    - a wikiéert és egyéb alapvető info forrás használatáért az Encycloppedia Britannica árat (az az 1 295 fontot), plusz egyéb tematikus oldalak használatáért 6000 Ft-ot portálonként;
    - szkájpért a távolsági díjszabásnak megfelelő telefonhasználati díjat;
    - Internet Tv, jutub miegymás 3000 Ft-os havi díjat;
    - Flash játékokért menetenként 20 Ft-ot;

    Több most nem jut eszembe, de szóljatok nyugodtan. A szolgáltatónak kifizetett díjat természetesen nem vonhatjátok le, hiszen a szolgáltatónak csak az alap infrastruktúráért fizettek.

    Az internet használatához további jó szórakozást kívánok, de aki rendetlenkedik, vagy nem fizet az jól ki lesz tiltva innét, értem!?

    ;)))
  • FoodLFG
    #18
    Ha erre a Sárközire nézek, akkor egy bukott embert látok, akit kilóra megvettek különböző érdekcsoportok, mint egy tehenet.
    Most olyan a feje lehet, mint egy kis durcás óvodásnak.
  • vajon kiki
    #17
    "Ez a fickó nem rokona véletlenül a Ferinek?"

    Nem. Ez a Sarházy-nak a rokona.
  • vajon kiki
    #16
    ha összekakikálja magát kínjában ez a nagyfejű Sárközy akkor se tudnak mit tenni a titkosított forgalmú fájlcserélők ellen


  • A1274815
    #15
    Ne a külsőt nézd, hanem a belsőt!
  • L3zl13
    #14
    OFF, de így ránézésre inkább valaki másra emlékeztet...
  • kisgabo
    #13
    az internet nicns ingyen, fizeted a szolgáltatónak, aki fizeti a melóst etc... és a mani megy körbe.

    nincs ebben semmi baj.

    koncertezzenek a sztárok, abban a lé. annakidején Sting elfért a kistadionban, Madonna gondolom azé nem jött, mert nem akart a Petőfi csarnokban riszálni...

    ez a gond, fizetésképtelen csóró lett a magyar átlag.
  • Sanyix
    #12
    na azért ne szállj el. Ezt a gazdaságot nem váltja fel semmi, amíg nem folyik VÉÉÉÉRRR!
  • NEXUS6
    #11
    Pont ez a dúrva az internetben, hogy egy csomó olyan szolgáltatást szinte ingyen ad, ami régebben komoly pénzekbe került, pl levelezés, hír portálok, wiki-k stb.

    Na most lassan a teljes információs rendszerünk átmegy az internetre, ami gyak kimeríthetetlen erőforrást jelent, kvázi ingyen.

    Az a szitu, hogy a termelőeszközök fejlettsége folytán ugyan ez a fizikai világban is megvalósítható lenne!!! Ha az informaációs szabadság forradalma nem bukik el, az kihathat a társadalom és gazdaság egészére, egy depresszív, pénz vezérelte, hiánygazdaságot, felválthatja a kreatív, nonprofit, bőséggazdaság.
  • Ulkesh
    #10
    "Ráadásul így biztosítva lenne, hogy a zenészek egész életükben profitálhassanak a munkájukból."

    Ez miért csak a zenészeket illeti meg? A többi embert miért nem?
    Találjuk már ki, hogy mondjuk a szülészorvos kapjon havi juttatást a megszületett embertől, hiszen neki is köszönheti az életét és jó lenne, ha ebből a cselekedetből egy életen át profitálhatna. Vagy mondjuk a tanár aki kiképez egy mérnököt kapjon jogdíjat a mérnök minden munkája után, hiszen az Ő segítségével ért el mindent.
    Vicc ez kérem..

    "mondván erre mindenképpen szükség van ahhoz, hogy a zeneipar számára megtérüljenek a különböző fejlesztések és beruházások."

    Igen, a zeneipar híres a nagy beruházásokról és fejlesztésekről, amik soha nem térülnek meg...

  • Wittgen
    #9
    Egyértelmű, hogy Sarkozy a médiakiadók és jogvédők bábja ebben a témában.
    Az meg már milyen hülyeség, hogy nem térül meg a befektetés? Szerintem az első pár hónap eladásainak bevétele bőven fedezi a kiadók befektetéseit. A többi már csak extraprofit.

    Egyébéként elég érdekes, hogy az ún. demokrácia szülőhazájában próbálnak meg egyre jobban ellehetetleníteni, ellenőrzés alá vonni.
  • Polllen
    #8
    Engem még mindig az a része érdekel, hogy mi alapján döntik el legálisan vagy illegálisan cserélek fájlokat?
  • Chocho
    #7
    Ha már CD-k és DVD-k, nem veszik észre, hogy ez egy digitális kor? Mégis hová a jó fenébe tegyem én azt a sok lemezt? Na meg ha mp3-mon akarom hallgatni, egyenként tömörítsem át, vagy mi? Ha nekem az összes zeném CD-n lenne, már nem férnék el a szobámban.
  • Turdus
    #6
    Ez a fickó nem rokona véletlenül a Ferinek?
  • kisgabo
    #5
    a multik popsiját fényezi.

    idehaza mi a helyzet? megszevaztad a képviselőd aki 4 évig képsisel, gondolod te. 4 évig a pártjának parancsait teljesiti, a párt, pediglen érdekcsoportok óhaját lesi. pénzért...
  • kisgabo
    #4
    akkor nem a neten, hanem dvd-n, és/vagy laptopvinyón fog a cucc gazditcserélni. mint az őskorban.

    ennyi.

    aki nem vette meg a (zenei) cédét, dévédét, ezután sem fogja.

    én pl 1500 max 2 rugóé megveszem a kedvenc filmjeim, de 3 körül, már rohadjon a bótban. :) játék 3-4k szint, 10k kizárva.
  • ihateworkdays
    #3
    Csak azt nem értem, ha a nép, aki tulajdonképpen megválasztotta Sárközyt, nem akarja a blokád elrendelésének lehetőségét, valamint a politikusok többsége sem, akkor egy francia elnök önmagában miér oly' elkötelezett a cél mellett?
    Ezek szerint a köztársasági elnök másoknak, netán saját magának, az érdekeit képviselné?
  • nyalógép
    #2
    Ekkora kamu dumát, hogy a zezészek profitálhassanak. Amikor köztudott, hogy a bevételeknek jó ha 8-10% marad a zsebükben. Többit elkapolják a jogvédők meg a kiadók.
  • Chocho
    #1
    "A francia államfő azzal indokolta kérését, hogy ez a szövegrész gyakorlatilag lehetetlenné teszi az internetes kalózok elleni harcot, és a kalózok tevékenysége a francia és az európai médiaipar létét fenyegeti."

    Istenem... ezek az emberek soha nem hallottak az információs társadalom forradalmáról? Ki fognak halni, mint a dinoszauruszok...