7
  • wolruf
    #7
    Nem, sajna csak a kompakt kategóriát nézem, mert ott biza ez tényleg gyenge. És nem azért, mert a tokozás vagy kialakítás miatt romlik a képe, hanem mert (az általam eddig látott) Pentax ilyen. Gondolom a szoftverük varázsolja el a végén a képeket ennyire. Most vettem egy mju600-ast egy búvártokkal, mert nem volt értelmes, jó gép ár/érték arányban hasonló tudással.
  • DjDano
    #6
    RANDA képeket csinál
  • humaninsect
    #5
    "Valahogy a Pentaxnak ebben a kategóriában nem sikerül ,,normális'' minőségű képeket készítő gépeket csinálnia."

    Milyen kategóriában? Merthoyg ez a gép vízálló, beugrasz a medencébe és semmi baja, fotózhatod a vízalatt a csajokat. Egy ellenfele van a kategóriájában, az Olympus 1030sw vagy mju vagy mi a neve, és annál bizony a Penatax w60 jobb képeket csinál (ha ezek a képek fakók és életlenek akkor nézzétek meg annak a képeit).

    Persze egy átlag kompakttól lemaradnak, viszont az átlag kompakttal csak akkor ugrasz vízbe, fotózol esőben, nem izagulsz a tengerparton a homok miatt, ha vízhatlan tokba teszed, de akkor meg már jó nagy lesz a gép, főleg ehhez a ksi pentaxhoz viszonyítva. Ez a nemaggódós kompaktgép, amivel élményfotókat csinálsz, de a falra már nem nyomtatod ki, maximum kiskép méretben, arra van.

    A lényeg: a kategóriájában az "ütés és vízálló" kompaktok között sajnos ez az első. Azért sajnos, mert jó lenne ha sima kompaktként is űberelne mindent, de ezt mint látjuk nem tudja.

    na.

    Gabe: kompakt gépeket nem érdemes DSLRhez viszoynítani, egyiket sem, a legdrágább kompaktot sem (kivéve ha az a SIGMA DP1)
  • Marcell
    #4
    Ezek a tesztkepek baromi csunyak. Eredeti meretben eletlen, homalyos, szemcses kepek. Ennel meg a 6 eves Fuji A310-esem is szebb kepeket csinal, pedig az is idegesitoen eletlen mai szemmel. (Anno pedig jo draga volt es egesz nagy szam volt a digitalis gep.)
  • Gabe Dearborne
    #3
    Ami szép, az szép. De ilyet nem veszek. Marad a jól bevált Canon EOS 300D. Még akkor is, ha csak "belépő szintű". Mert amilyen fotókat ezzel készítettem, azt ez a Pentax biztosan nem tudja. DSLR a menő.
  • viizo
    #2
    volt egy Pentax Optio 33L kompaktom (illetve még mindig megvan, csak már nem használom), 2003-ból, amikor még alig néhányan szaladgáltak digitális fényképezővel. 3 Mpixel, kihajtható LCD kijelző, jó minőségű kép, kiváló makrozási képesség jellemezte, aki meglátta a gépet és a vele készített képeket, annak csak a nyála csorgott..
    nemrég egyik ismerősöm vett egy E40-es kompakt Pentaxot, maximálisan meg van vele elégedve :)
  • wolruf
    #1
    Használtam annó egy Pentaxot (Optio MX4-es), de sajnos néhány hónap után meg kellett válnunk egymástól. A rettenetes szemcsésedés, ami ennél a gépnél is látszik a tesztfotókon, szinte bármilyen beállítás mellett elő tud jönni. Mintha minden módban valami elfuserált zajszűrést alkalmazna.
    Valahogy a Pentaxnak ebben a kategóriában nem sikerül ,,normális'' minőségű képeket készítő gépeket csinálnia. Olyanoknak, akik csak a márkanevet nézik, tökéletes, hiszen valószínű mást nem is várnak el egy géptől. Nade ez?!
    "Az egyéb extra funkciókért a képminőség területén kell elsősorban fizetnünk: a parányi optikától nem szabad csodát várni." - Mi ez?! Marketingképezőgép? Sok-sok csodás funkció, csak fotózni nem lehet vele, az kimaradt. Szinte minden más kompakt vagy ultrakompakt gyártónál sikerül egy picike fényképezőgép-hatást hozzáadni a gépekhez, a Pentax meg lemaradgat. Miért?!