51
  • Hober Mallow
    Ma űrlabor,holnap pedig felnézünk a holdra és egy nagy vörös zászló lessz kiterítve rajta
  • bvalek2
    Hajrá Kína, legalább valami értelmes dologgal foglalkoznak. Két módszerrel lehet összekovácsolni egy társadalmat, vagy egy közös ellenséggel, vagy egy közös elérendő céllal. Szerencsére a párt utóbbit választotta...
  • Nos
    Sajnos a mi kis emberi fajtánk olyasféle, hogy az összefogástól ellustulunk, ha nincs valami égető szükség, ami miatt létrejött. Szerintem kell a verseny, de tény, hogy így néhány kört többször is lefutunk, feleslegesen.
  • bmw
    Naja majd osszeszerelik szuper kinai cuccbol es egy nap alatt szetesik.:D
    Tok felesleges kulon utakon jarni, osszefogas kellene.
  • trogi
    A kínaiak űrbéli teljesítményét letagadni nem lehet, ráadásul ők ugye a harmadikak. Ha gonoszok lennénk és a szovjeteket meg az oroszokat különálló tényezőknek tekintenénk, akkor csak negyedikek. :-)

De tényleg nem kell túlbecsülni őket, mivel nem saját erejükből jutottak fel, hanem megvették/ellopták a ruszki terveket aztán azokat egy kicsit átbirizgálták.
    Persze a ruszkikat sem kell sajnálni ezért (mármint, ha meglopták őket) , mert ők aztán tényleg mindenhonnan loptak terveket, ötleteket.

Ráadásul az egész ruszki (és amerikai) űrtechnológia német alapokról indult. Igaz ők jobban áttervezték, megváltoztatták a német terveket, mint a kínaiak a ruszkikét.

A kínaiak pedig szerintem azért szólóznak az űrben, mert nem akarnak mástól függeni (lásd amerikai nyöszörgés, európai pénzhiány-bürökrácia) , meg soha nem akartak tartozni valaki(k)hez. Korábban ezt a stílust becsültem, de utána olvastam egy-két helyen a komenista rendszerükről (nekem elég, ha csak a fele igaz) , s már egyáltalán nem szimpatikusak. Söpredék az egész garnitúrájuk (közembereket figyelembe nem véve) .
  • Nos
    A végén még megérjük az évezred első holdraszállását.
  • scs17
    Sztem ez teljesen jó, mert így remélhetőleg versenyhelyzet fog kialakulni az űrkutatásban.
  • Epikurosz
    A japánok meg gyalog akarnak felmenni az űrbe. Mindenki másképp csinálja.
  • Epikurosz
    Nem kell túlbecsülni Kína próbálkozásait. Csinálják csak, tanuljanak. Jobban mondva, kínlódjanak, ha már az ISS-be nem akartak beszállni.
  • kvp
    A neten van fent egy olyan kep is, ahol 5 dokkolo port van egy kisebb modulon, egy elol, 4 pedig korulotte. (hatul az utolso fokozat hajtomuve) Ez gyakorlatilag egy dokkolo modul lenne, ami kore urallomast lehet epiteni. A foegysegek pedig a szaljut alapu modulok lennenek. Egyebkent ha a visszatero es az orbitalis modult hopajzs nelkul egybeepitik, akkor pont egy kisebb szaljut-ot kapnak. Igy egy dokkoloegysegbol, es 1-4 modulbol siman tudnak urallomast epiteni, meghozza a jelenlegi hordozoraketak segitsegevel. (szukos lesz, de olcso)
  • Voronyezs
    Igazság szerint én nagyon örülök neki hogy a Kínaiak ezzel foglalkoznak, nem úgy mint a kutya amerikaiak, akiknek csak a szája jár, de nagyon,ez ügy érdeklében aligha tesznek valamit, viszont "védik" az otthonuk Keleten... ha Kína és egyéb keleti népek nem, akkor sajnos senki se haladna sehova :/