38
  • balage187
    #38
    Azzal en is egyetertek, hogy jo lenne egy magyar publikus tracker, mert az nagyon hianyzik. Az a szar, hogy regebbi dolgokat le lehet szedni ugyan a privatokrol (jelen esetben regebbi alatt 1-3 eves cuccokat ertek leginkabb), de visszaseedelni mar szinte lehetetlen. Sot, tovabbmegyek, a legtobb esetben mar az 1-2 napos torrentek visszaseedelese sem megy konnyen (nyilvan ez merettol is fugg) sima DSL-el/kabellel, marpedig privat trackeren ez is fontos. Most persze en azt az oldalt veszem alapul, ahonnan a legtobbet toltok, szoval lehet, hogy ez mas trackereken kicsit maskepp van, de alapjaban veve ez jellemzo szerintem.
    En egyebkent nem vagyok extrem letolto. Ezert nem is nezem mindennap, hogy mik kerultek fel, altalaban hetente max. egyszer, es ebben az esetben mar sokszor ugy vagyok, ha kell valami inkabb TPB-rol szedem, mert nem tudnam visszaseedelni a privat trackerre, mert mar mindenki leszedte, akinek kellett.
  • vajon kiki
    #37
    egyetértek , bár a freemail és startlap azért annyira nem rossz.. trekkert meg bárki összehozhat .. tied a projekt ! :)
  • Mozes
    #36
    Szerintem is nagyon jó a DC, zenére szinte csak azt használom!
  • Gerygrey
    #35
    A DC nem rossz arra, hogy egy-egy kisebb és ritkábban előforduló fájlt, pl egy adott zeneszámot megtaláljon rajta az ember. Mert ugye, torrenten mindenki az új illetve slágertorrenteket seedeli mert azt "viszik" és tudja vele növelni az arányát, DC-n viszont szinte mindegy hogy miből áll össze az az X giga share, belepakolja az ember ami csak van hogy meglegyen a mennyiség oszt' jónapot. Tehát van létjogosultsága a DC-nek is.

    Ettől függetlenül a magyar valamiért mindenből ösztönösen a gagyibbat használja. Freemail, iwiw, startlap, meg egyéb elavult szarok, miért pont fájlcserélőből tartana lépést (ráadásul én például nem is tudok róla, hogy hazánkban lenne olyan minőségű szabad tracker, mint pl a TPB-isohunt stb, meghívót szerezni az igényes trackerekre szinte lehetetlen, ha meg sikerül akkor kivágják a júzert mert a szar magyar kábel/DSL netekkel nehéz jó arányt tartani)

    úgyhogy sokaknak marad a DC)
  • vajon kiki
    #34
    mit gondolsz miért sikertelen a zeneipar kampánya ?? miért forgolódnak, mint csiga a melegplatnin ennyi év hiábavaló pereskedés és sorra elbukott perek után ?
  • vajon kiki
    #33
  • vajon kiki
    #32
    logoljanak amit csak akarnak, a trekker az csak ip címemet tudja . és ? akkor mivan?
    ha valakitől LEtöltök egy két fájl részletet azt ki nem sz*rja hogy mit logol belőle? minek oszt meg illegális tartalmat?

    ha valakinek FELtöltök egy illegális fáljt RÉSZLETeiben?? (mert a többi részt másoktól , más seedektől kapja) hol a bizonyíték hogy nekem meg van-e az illegális fájl egésze, valamint tehát hogy kalóz tevékenységet végzek?
  • dukey42
    #31
    DCt én se használom már évek óta..
    az emule viszont nem a (torrenthez szokott) türelmetlen f*szoknak való ("mé nem indul a letöltés?? mi az hogy várni kell??").. fura mód nekem lejött már 550G cucc emule-al az utóbbi két évben..
    igaz torrenten jóval többszöröse, de ha azt nézzük hogy emule-on csak 100Ms albumokat töltök (célirányosan), torrenten meg bármilyen random stuff (zene,5dvds isten tudja milyen játék, film, poresz),akkor egész jó az arány..
    nálam ha valami van privát trackeren akkor torrent, ha nincs akkor emule, akkor ott se akkor public tracker, ott se akkor "xy blog"-páros google-ben remélhetőleg kiad valami linket
  • Tetsuo
    #30
    Na igen, meg a DC az felepitesebol adodoan kihalo felben van, a torrent fejlettebb fajlcserelo. A rapidshares megoldas is fasza, ha van 1 kis crack (idokorlat, reklam v akarmi ellen). (Az ingyenes net szellemeben, ugye;)
    Ami fenn van DC-n, az ugyanugy fenn lehet torrenten is, ill ha ugy kell megbeszelni chaten, akkor a torrentes v letoltoportalos megosztast is megbeszelheted, persze az adott szubkultura foruman. Szal a DC-t teljesen ki lehet valtani, szvsz 1 regimodi technologia.
    Legalabbis igy latom. :)
  • Etinger
    #29
    "Ezek a vásárlási szokásaim :)"

    Ez tetszett :D
  • Ferrer
    #28
    Youtuberól? Monóban? Neked nem megy el a kedved is tőlük? :))
  • balage187
    #27
    Regen en is hasznaltam meg DC-t foleg, ha csak egy szamot akartam letolteni (manapsag ezt mar youtuberol szedem :P) vagy egyeb kisebb dolgot. De aztan folyamatosan leszoktam rola. Tobben irtak, hogy a regebbi dolgok DC-n konnyebben megtalalhatoak. Hat, magyarul lehet, hogy igy van, de angolul rengeteg regebbi dolog megtalalhato mar torrenten is. Es, ha valami mindketton megtalalhato, akkor legtobb esetben nem kerdes, hogy torrent vagy DC.
  • Garfield
    #26
    Háát, most fényesen bizonyítottad, hogy lövésed sincs az egész eDonkey-s fájcseréről.

    Félig szerver alapú? Tényleg? Olvasnivaló 1 Olvasnivaló 2.

    Emule.com szerveréről letöltés, mi? Mi is lenne az?

    Zárt forráskód? Tényleg? "Sourcecode" megvan, ugye?
  • Atomreaktor
    #25
    DC most épp nem a fénykorát éli, de ott is lehet több szálon tölteni és a ritka dolgok kincsestára a DC. plusz nagyon jó közösségek alakulhatnak ki, jó társaság is össze tud jönni, akik segítenek egymásnak bármilyen kérdés is adódjon. és ha valami csak 1 embernek van meg, meg tudod vele beszélni, hogy ekkor-meg akkor legyen fennt, adjon sávszélességet stb. és máris olyan dolgokhoz jut az ember, amihez máshol nem;) de usererror-nak van igaza a 9-es hsz-ben, mindegyiket használni kell;)
  • DjDano
    #24
    Ha régi oldschool zenéket keresel még mindig a DC toronymagasan a legjobb! Persze nem a magyar HUbok, én főleg svéd hubokra járok, aranybányát rejt néhány user megosztása szó szerint, persze ki kell fogni olyat aki nem korlátozza agyon magát

    Az edonkey túl van értékelve, annyi biztos én eddig bármit akartam letölteni, vagy nem indult el a letöltés, vagy nem volt elég forrás, vagy ha elindult 20-30%-nál megakadt....
  • djw
    #23
    bocsáss meg, de honnan tudod, hogy a bittorrent trekker, amihez csatlakozol, vagy a kliensek akikkel kapcsolatba kerülsz... szóval azok mit logolnak rólad? ugye ezt a szuperbiztonságos szarságot te sem gondoltad komolyan? :)
  • Cat #22
    Nem, ez már 2008-as:

    "Leipzig, Germany-based deep packet inspection (DPI) provider Ipoque has released the first preliminary results from its 2008 Internet traffic study, and they confirm what we've known for some time: P2P traffic is shrinking as a percentage of total Internet traffic."
  • 5c0rp330n
    #21
    mert egy album torrentből letölteni azt az 1 filet ami neked kell már olyan bonyolult igaz? :)
  • kukacS3K
    #20
    érdekes de elég egyértelmű hogy edonkeyról szedik az mp3 számokat mert torrenten csak albumok vannak
  • rumkola
    #19
    Ezek szerint nem is tudod mi az az isohunt...
    :)
  • Bijesz
    #18
    Azért ez kis csúsztatás.

    Az edonkey a hálózat neve, illetve egy régi kliensé és szerveré amit már senki nem használ.

    Az emule egy edonkey kliens, ami nyílt forráskódú ezért lehet tudni mit csinál a háttérben.
    Valóban windows alapú, de számos kereszt platformos kliens is van pl amule xmule.
    A hálózatnak semmi köze az emule.com-hoz, az edonkey hálózat szerver alapú, a KAD hálózat pedig teljesen p2p.

  • vajon kiki
    #17
    SPECKLY.COM < egy nagyon jó kis torrentkereső oldal...
  • WiZe
    #16
    DC egy letűnt dolog, már bő 4 éve nem használom. Túl sok kritériumnak van kitéve a user, kezdve az adminok szeszélyeivel.

    Számomra meglepő, hogy isohunt nincs a listán, pedig az is brutálisnagy. (statisztikát nem ismerem)
  • Laslow
    #15
    Pár napja pont használtam a DC++-t. Nem olyan profi mint a torrent, de régebbi tartalmakhoz tényleg jobb. És azért ott is lehet ugyanazt a fájlt több embertől párhuzamosan tölteni, a fájlok ott is szeletekre vannak feldarabolva, és persze kilépés után lehet ott folytatni, ahol abbamaradt...
  • shabba
    #14
    Az a vicc hogy ez a felmérés még tavaly novemberi. Akkor is volt róla SG-n egy cikk. Nem értem miért kellett egy újat írni, ha semmi aktualítása nincs. Majd úgy 2 hónap múlva jön 2008-as adatokat tartalmazó idei felmérés.
  • kids
    #13
    Nem értem miért kell a dc-t szidni..
    Amig nem volt torrent, és a hazai nagy site-ok dc++ volt és aranyat ért!
    kevés felhasználó, (1000 alatt) de mind tutta a dolgát, és nem az volt mint ami manapság van DC-n. Koli, Mátrix, meg Independence, nagyon jó kis hubok voltak, jó társasággal és rengeteg töltögetni valóval. Jó kis idők voltak, de persze a torrent jobb rendszert biztosit a legujabb anyagok letöltésére, de attól még dc-t nem kell ennyire leértékelni.
  • asysoft
    #12
    Én azon csodálkozom, hogy egyáltalán népszerű. Megosztok sok-sok gigát, majd tűzfal konfigurálás után egy 10 órát várok eredménytelenül egy pármegás mp3 letöltésére... Közben ha szerencsém van, lelöknek a HUBról, mert "nincs e-mail cím megadva" (kérdem én, ki az az őrült, aki nem kamut ad meg; akkor meg minek?), vagy egyéb hülye indok miatt. Csodás.
  • vajon kiki
    #11
    igaz.. általánosságban elmondható, főleg kevésbé populáris pl.: régi és/vagy magyar anyagok, filmek , zenék, pl: Karády Katalin össze zenéi, vagy valami speciális dolog főleg a DC-n , míg a legújabb filmek, programok, főleg torrenten találhatók meg , illetve tölthetők le könnyebben.
  • vajon kiki
    #10
    e-donkey és e-mule... egy félig szerver alapú decentralizált hálózat , ami közel sem annyira megbízható , mint a nyílt forráskódú , szuperbiztonságos és szupermegbízható BitTorrent hálózat.. Egyrészt mert a kliensek zárt forráskódúak , windows alapúak és ki tudja valójában miket csinálnak a háttérben, másfelől pedig maga a hálózat működése sem teljesen decentralizált, hanem bizonyos dolgok az emule.com szerveréről töltődnek le
  • usererror
    #9
    Szerintem nem lehet a DC-t és a donkit, vagy a torrentet összehasonlítani. Nálam mind a 3 fent van és csak azt kell végiggondolnom, hogy melyiken mit érdemes keresni. Új filmek, szoftverek a torrent oldalakról, régebbi filmek, nem mainstream zenék a DC-ről, edonkey-n pedig az, amit egyiken sem találok meg.

    Ezek a vásárlási szokásaim :)
  • vajon kiki
    #8
    "a dc csak nálunk népszerű"

    hát azért ez így nem igaz, a DC egész európában elég népszerű, ha megnézed a magyar Diablo HUB általában minden napszakban benne van az első 10 hubban világszinten de esténként az első 5ben is 5000-9000 online felhasználóval és a megosztásaikkal... az első helyen a finnek, az olaszok, a svédek és az észtek (!) szoktak állni akik az országuk össznépességarányában az első helyet foglalják el világviszonylatban... a románok és az olaszok szoktak még előttünk járni egy-egy népszerűbb HUB-bal (Forsa Italia) , láttam már HUB-ot még az Anktartiszról is (!!) 24 felhasználóval , és az olyan helyek mint pl.: Japán, Kína vagy az Egyesült államok - amiktől az ember joggal elvárná, hogy sok ember legyen rajtuk- vagy nagyon gyér (USA) teljesítményt nyújtanak, vagy egyáltalán nem is szerepelnek a listán (Kína)
  • vajon kiki
    #7
    a cikk egy erős csúsztatás és megtévesztés , valamint népbutítás: a háttérben azt akarja sugallni, hogy a fájlcserélők minden esetben lenyomozhatók, kideríthetők, figyelemmel kísérhetők, pedig ez nem így van. titkosítást alkalmazva bármelyik népszerűbb BitTorrent kliensben -így pl. az Azureusban vagy uTorrentben- sem a fájlcserélő típusát, de még a fájlcserélés tényét sem lehet lekérdezni, kinyomozni, maximum sejteni, bár még a megsejtésére irányuló leplezések és trükkök is léteznek (lazy bitfield opció) így a fájlcserélés semmi esetben sem szabotálható, lassítható, megfékezhető vagy cenzúrázható...
  • Dark Angel 666
    #6
    én sem ismerem de azért lehet hogy megnézem majd 1x
  • 05lampard
    #5
    Mijazaz edonki? :)
  • Fary86
    #4
    "Érdekes, hogy a DC csak nálunk népszerű."
    Nem az az érdekes hogy CSAK nálunk népszerű hanem az hogy nálunk MÉG MINDIG népszerű pedig egy rakás s*ar.
  • Balumann
    #3
    Én régebben próbáltam a DC-t, de egyáltalán nem jött be. Legtöbb hubra nem tudtam fellépni, mert nem tudtam elég adatot megosztani (akkor még jóval kisebb vinyóval), ráadásul nem egyszer lettek rám dühösek, mert kiléptem mikor töltöttek (el kellett mennem vhova, vagy játszottam és laggoltam miatta).
    Mindenesetre, inkább áttértem a torrentre, zeneszámok letöltésekor LimeWire-re. Szerintem sokkal jobb!
  • butuska66
    #2
    DC sosem indult el a gépemen ezért szoktam rá az eMuléra.
  • Pharaoh
    #1
    Érdekes, hogy a DC csak nálunk népszerű.