20
  • cateran
    #20
    Rossz a kérdés:) Nem az a kérdés hogy drága-e,hanem hogy ér-e annyit?
  • mikloss
    #19
    Szerintem olyan 800-900Ft lenne a reális ár amiért gyakrabban mennék nem csak moziünnepen. (nem szoktam büfézni)
  • winters123
    #18
    Egy valamit nem értek:

    Ha 1300 ft a jegy akkor azt sokallják.

    Viszont, ha 500 ft a jegy akkor mindenki megy. Azoktól szeretném megkérdezni, akik sokallják a jegyárat, hogy vettek-e popcornt, vagy üdítőt, vagy bármit a mozi büféjében a moziünnep alatt?

    Mert én azt láttam, hogy mindenki a nagyobb méretű popcorn, üdítő, édesség és ezek kombinációjával járkált be az előadásokra.

    Kérdezem, ha ezek az emberek alapból sajnálják a jegy árát, a 900 ft-os menük árát nem sokallják? Lehet, ha nem zabálnák degeszre magukat ennyi pénzért, még a normál jegyárat is megengedhetnék maguknak...

    Félreértés ne essék, nem a popcorn-nal és az egész mozibajárásnak a hangulatával van a bajom, hanem azokkal a gyökerekkel, akik a jegyárakról panaszkodnak miközben a pénztárnál átveszik az 1l-es üdítőt és az 5l-es popcornt.
  • Cat #17
    de remélem okosan csináltad, és egy jegyet vettél, majd utána szépen átsétáltál a többi filmre, ingyen... :)
  • Atkamon
    #16
    Én a Tiltott királyságot sajnáltam, hogy nem játszották Győrben, azt tuti megnéztem volna... dehát így is az egész szombatot moziban töltöttem, voltam a Mamma Mia-n, a Wall-E-n, a Kung Fu Pandán, a Zohanon, a Trópusi Viharon, a Dark Knighton és a Múmián:D Ezekre mentrem a moziünnep alatt, nagyon jó volt:)
  • zolo
    #15
    Detto ilyen érzés volt bennem is :( (bár a Batmant és a Trópusi vihart ígyis megnéztük)
    De szívesen néztem volt még a Sasszemet, vagy akár a A nyomozót is. Bevolt harangozva hogy premier előtti filmek, stb, de nyilván ez csak Pestre vonatkozik, máshova nem, szomorú =(

    MrPrise: telefonon szerettünk volna foglalni reggel 11 körül, de aztmondták nincs jegyfoglalás, holott a szórólapról néztük a számot...fél 8-as vetítésre negyed 8-kor estünk be, kivolt írva 94 szabad hely, jujdejó, sorba sem kellett állnunk, de hely már nemvolt...fél 10-kor néztük meg a filmet.

    Kecskemétről tudósítottam :-)
  • MrPrise
    #14
    "kezdődő vetítésre is csak 3 szabad hely volt."
    Ezért kell neten megvenni pár nappal korábban a jegyet ;-) Akkor még válogathatsz is.
  • BiG G
    #13
    a mikroökonómia tanárom se mondhatta volna szebben.
  • bertino
    #12
    inkább örülj neki, hogy van rá pénzed.
  • Celeborn
    #11
    Engem az bosszant, hogy amikor van ilyen moziünnep, akkor nálunk nem játszanak olyan filmet, amit megnéznék. Most is lett volna két film is, amit más városokban játszanak és érdekelne is, de nálunk nem játszák. Tavaly meg úgy volt, hogy egy film lett volna ami érdekelt, de arra nem volt érvényes a moziünnep akciója. Ennyit arról, hogy megyei jogú város vagyunk... No meg a moziünnepről
  • humaninsect
    #10
    de leglaább az olcsó napokat megtarthatták volnaszétszórva hétfő meg szerda között. az még jó rendszer volt viszonylag, a csakszerda meg kiszúrás.
  • Jimmyke
    #9
    Utóbbi években gyakrabban járok mozizni, de ilyen tömeget nem láttam, hatalmasat kaszáltak az biztos. 3és fél órával kezdődő vetítésre is csak 3 szabad hely volt, máskor meg 5 sor jó ha megtelik. :D
  • CaptainRumi
    #8
    akármilyen csoró országban élünk, én nem sajnálok kéthavonta egy ezrest egy jó filmre, mint egyesek....
  • vadmotoros
    #7
    Teljes mértékben igazad van, hiszen hamar elszállna az újdonság varázsa ha minden hétvégén moziünnep lenne.
  • winnie
    #6
    mindenhol nagyobb a forgalom az olcsó napon, de annyira nem nagy, hogy megérje másik olcsó napot is kreálni. ha megérné, megtennék, ők is racionálisan viselkednek, de feleakkora jegyárért, több mint kétszer annyi néző kellene, ami... ami nem jön össze még középtávon sem, mint ahogy voltak már erre kísérletek.

    a büfé jó meglátás, de annak a bevételét a mozi tartja meg, míg a jegybevétel nagyobb része a film forgalmazóját illeti.
  • Narxis
    #5
    100%
  • gertitorpe
    #4
    Egy fontos dolgot kihagytatok. A büfé. Egy menü ~900-1000 forint kólával és popival. Anyagköltség elhanyagolható. Ez jegyenként még kb 4-500 Ft ha nem is vesz mindenki. Ha a jegy olcsóbb lenne ez a bevétel is a másfélszeresére emelkedne, ami elég jól kiegészítené a kisebb profit miatt hasznot. (Persze ez is valamilyen szinten hasraütés, nem látok bele teljesen.) Annyit tudok biztosan, hogy szerdán mikor az Arénában 1350 helyett 1000 egy jegy érezhetően nagyobb a forgalom, mint egy másik hétköznap.
  • winnie
    #3
    persze, hogy többen járnának, de közel sem annyira többen. nagyjából jól vannak belőve a jegyárak. a kábé majdnem harmadárú jegyekkel valamivel több mint háromszorannyi néző jött össze. ha minden hétvége így működne, akkor simán áttérnének az olcsó jegyre, azonban most direkt várták a népek, hogy mehessenek moziba, tehát kiemelt volt a forgalom, s ha minden hát ilyen lenne, ha nem lenne újdonság varázsa, akkor a mozibajárási hajlandóság visszaesne és (hasamra csapok) harmadannyi pénzért csak másfélszerannyi néző lenne, ami nem érné meg a jegyárcsökkentést. (a jegyárnak meg kell találni a bevételi maximumot biztosítót, másképp nem éri meg és az nem 400 vagy 600 forint.)
  • Etinger
    #2
    Nem csak lehet.
  • vadmotoros
    #1
    Lehet hogy ha alapból is ilyen áron játszanák a filmeket, talán többen járnának moziba.