A garantált le- és feltöltési sebességet is hirdetni kell

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Diginet 20/10 2500-ért nagyon megéri, ugyan a vállalt sávszél letöltésre 1 (egy!) Mbit, de nem nagyon ment még alá eddig. A legtöbben ugyanis leveleznek, interneteznek, s nem letöltenek, így a sávszél használata dinamikus, míg folyamatos letöltésnél ugye - jó esetben - konstans. Felteszem egy dél-koreai is ezzel a (állandó) sebességgel tölt le - a mobiltelefonján. Emlékeztek a '90-es évek vége felé a modemeseknek kedvezõ '150Ft-ig számlázunk, aztán nem ketyeg tovább' rendszerre? Voltunk egy páran, akiknek 1-2 óra múlva megszakadt. Kicsit lehúzós a magyar rendszer.
Egyébként szeretek itt élni :-)

bertino
azért, mert nincs adott területen elég sávszél. vagy inkább mondjuk ugy, visszavesznek.
szerintem.
persze ez nem 100%os info.
arra alapoznak, ha észreveszed, majd ugyis bejelented, ezen felül õket tovább nem érdekli a dolog, ez biztos, én is mostanság 20asával adok le Tnek lassulást és már nagyon unom, de nincs mit tenni, ameddig övék a vonal, rájuk vagyunk utalva 70%ban.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

RaveAir
Megírtam egy másik témában, hogy mikor kihívtam a szerelõt, akkor tudott 4mbit környéki értéket mérni (egy modemcsere után), majd miután elment olyan 3mbit körül volt, majd most visszcsökkent 2mbit környékére. Ezhogyvanez?

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

"December közepétõl tehát a hirdetésekben is kötelezõ lesz a garantált le- és feltöltési sebesség feltüntetése. "

Ezt sosem értettem hogy miért kell húzni halasztani? miért nem mától azt kész?

Mardel
Lehet, de ha 2 óra altt megjavítják, akkor 5 nap után miért csökken a sebesség? Ez nekem kicsit sántít, szerintem 5 nap után foglakoztak az üggyel, annyira, hogy: Vonal hiba volt az ok? Értem, akkor vegyük lejebb a vonalon a sávszélességet és nincs gond.

Modem hiba megint nem lehet, mert ha a panasz után visszajön az a sávszél amire elõfizettem, és amivel eddig ment, akkor ez kizárható, de 3 napra rá megint 2 Mbit/s.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Szerintem itt a UPC a legröhejesebb ebben a játékban a 20/3-as netje mellé 100/100Kbit (nem bájt, bit!!) garantált sávszélességet garantál. Na a 100 Kbit a 20 Mbit-nek hányszorosa is? 200?!? Na persze a P2P-t a minimálra korlátozzák le, benne van az ászf - (á)tba(sz)oma(f)ejed - ben. Na jó, egy kis trükkel megy a P2P is 20 megával, de akkor is, milyen dolog ez?!!?!
bertino
"Kb. 5 órája nem volt net, telefonálás után rá 2 órára felcsatlakozott a modem, tehát nem vonal hiba, mert trékomnál sem dolgoznak ilyen gyorsan."

hogyne dolgoznának.
nem minden trékomos szerelõ fasz azért.
fél órás hibaelhárítás is van, ha adott ember adott helyen tartózkodik épp.

Mardel
Nekem is ilyen volt.
Aztán egyik nap nem csatlakozott a modem és felhívtam a szolgáltatómat, hogy mi a helyzet, mert egy másik szolgáltatómnál többször is elõfordult, hogy felhasznûlói név vagy jelszó modosítás volt. Mondták, hogy semmi ilyen nincs, azt mondta a srác, hogy valószínûleg vonal hiba, és küldi ahibajelentést a trécomnak.
Kb. 5 órája nem volt net, telefonálás után rá 2 órára felcsatlakozott a modem, tehát nem vonal hiba, mert trékomnál sem dolgoznak ilyen gyorsan.
Mindegy a hibajelentés már elment. Kb. 1 hétre rá a 830-850 KB/s szépen lecsökkent 220-230-ra. Felhívtam a szolgáltatót, hogy erõs a gyanúm, hogy a trékom egy egyszerû huszárvágással megoldotta a "vonalhibát" szépen lecsökkentette a vonalon átmehetõ sávszélességet. Srác felvette a hibát írt a trékomnak, 4 nap múlva a megszokott sebességgel megy a net, rá 3 napra újra 2 Mbips.
Azthiszem felhívoma szolgáltatómat, hogy visszamonjam a netet és váltok az utcánkban elérhetõ egyetlen kábel szolgáltatóra (UPC). Ott legalább csak a szolgáltatón múlik a sebesség és nem egy másik cégen is.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

AgentKis
A másik dolog, hogy jogilag teljesen megfoghatatlanok, mert utólag bebizonyítani hogy nem ment a net egyszerûen lehetetlen. A havidíjat többszöri kérésre sem voltak hajlandóak csökkenteni, pedig volt, hogy egy hónapban több mint egy hétig állt a dolog. Az ÁFSZ-ben vállal éves rendelkezésre állás (95%) na ez márciusra fogyott el. Azóta lehetne 1000-el kötbérezni, de jogász legyen a talpán aki ezt sikerrel el tudná intézni. Undorító egy szemét banda ez a Fibernet, vérszívó ganék gyülekezete... Mindenkit óvva intek, a velük történõ szerzõdéskötéstõl!

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

AgentKis
Na én vidéki faluban kábeltévés netezek a #@#>&!!szott Fibernet Zrt. jóvoltából. Itt a 128/64kbit garantált sebességnek is nagyon örülnék (ez az ÁFSZ-ben vállalt minimum), ugyanis naponta néhány órán kívül még ennyivel sem megy, sõt van amikor egyszerûen teljesen beáll. Vagy néha mondjuk 1 napig nincs is. (Egyébként 1024/256-os a szerzõdés szerint)
Ocsmány egy lehúzós cég az tuti, régebben a TVNetwork ugyanezen a hálón, (a régebbi típusu kábelmodemmel is) gyönyörûen, megbízhatóan mûködött. Nagyon bánjuk már hogy ezek a szemetek átvették. A szerelõk mindíg azt mondják amikor jönnek, hogy a hálózat a rossz, javítják ilyesmi. Közben nagyon kilóg a lóláb, hogy a központi sávszélesség kicsi, mert eszközökkel együtt vették meg az egészet, elõtte évekig semmi gond nem volt. Kb. 3/4 év egyszerûen siralmas. Ha fontos dolgom van a neten, kénytelen vagyok néha betárcsázós 46k-t használni...

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Sanyix
Az a fejlesztés olyan lesz, hogy nagyobb városok belvárosa, és ott fognak versenyezni a digiizékkel. Külváros szokás szerint szartse fog kapni csak az extradrága, de legalább lassú netet, mint most.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

bertino
valamelyik nap ugy mutattam meg egy luzernek a telefon másik oldalán supporton az ÁSZF-ben, hogy te szerencsétlen, nézd már meg mit írtál alá.
persze miután meglátta a vállalt értéket, szo nélkül tette le a telefont a hülyéje. 😄

Smuge cikkére reagálva vidéki kisvárosban lakom <#wink>
Smuge
Te szerintem akkor "befoghatod a szádat" szépen mondva 😊 ugyanis a best kategóriába tartozol ezekkel az értékekkel. Nekem is ugyan ilyen netem van , a letöltésem 3-4M között mozog, de olyat is ismerek akinek 4M van és 1-et éppen hogy súrolja. 20M/10M pedig csak belvárosba elérhetõ, bár most volt egy cikk hogy t-com is komoly fejlesztéseket tesz az optikai vonalon 2011-ig.

Hál isten már csak somolygok azokon az egykori sorstársakon, akiknek ilyen problémáik vannak. MeoH alattam jól mondja 2500-at fizetek 20/16 ért ami hivatalosan 10/10-re köttem. A szolgáltató minden hajcihõ nélkül 20/10-re kötött mert gondolom akkor már eldöntötték, hogy emelnek. Kis hazánkban eddig az internetesek és kábeltévések raboltak ahol és amekkorát tudtak. Azzal, hogy mindkettõnél digi-re váltottam upc-rõl jócskán lefaragtam a költségeimbõl.

A poén, hogy nemsokkal a lemondás után a upc-tõl felhívtak, hogy ugyan menjek már vissza mert az milyen jó lenne nekem. Hát ezzel csak saját magukat égetik, meg sem tudják közelíteni az ajánlataikkal a konkurenciát. Finoman el is küldtem a szerencsétlen marketingest <#eplus2>
MeoH
Hat kb. NEkem elvileg 8m/512k van (bar mar maga a feltoltes seb. is rohej), de a szerelo, akit ismertem meg sulibol, megmondta, ne is gondoljam hogy ezt tenyleg tudja is a halozat... Es igy is van, a netem kb.7M/430k, ami szerinte egesz jo. Szoval nagy lehuzas egesz, 10kFt havonta telefonnal 1utt, mert ugye azt is fizetni kell, bar meg keszulekem sincs. Mig vhol 2-3kFtert 20M/10M osztogatnak...

fuck mmo's..i.,

Na errõl van itt szó!
Csak a felhasználó nincs tisztában azzal, hogy mit követelhet..sõtt!
A "szerzõdés" fogalmáról is ali-alig tud valamit!
Az orra elé nyomnak egy álltalános szerzõdést, álltalános feltételekkel és már írja is alá!
Pedig ha egy picit belegondol a szerzõdésbe mint fogalomba akkor már sejtheti, hogy valami nem stimmel...
Tehát tisztelt hatóság! Ha nagyon érzeném az igyekezetet akkor 1-1 közlemény errõl is napvilágot látna.
Sajnos a fogyasztók nincsenek tisztában a jogaikkal!
Sajnos a szolgáltatók csak a fogyasztók kötelességeivel vannak tisztában!
A jogaik nem is érdeklik!
Csak fizess barom, ha kell a net.....(márhogy a témánál maradjunk)
Nemrégen én is kötöttem egy sokadik szerzõdést....az üf.szolg. azt sem tudta, hogy mi az a feltöltési sebesség, a garantált minimumsebességrõl vagy a minimum rendelkezésre állásról meg fogalma sem volt.....
Ezt mind a szerelõtõl tudhattam meg csak..
(Hozzáteszem a szerelõ tartja el a céget mert szerelés közben is adta az utasításokat a cég felé...(A képenyõ jobb felsõ sarkába az ikonra katt, majd a középen a szines ugrálósra is és akkor mond meg milyen szám van ott mert utána mondom, hogy hogyan tovább..)
Na ennyit az alapvetõ számítógépes ismeretekrõl....már amikor felvették eme munkatásak diszpéldányát.

Win7 unltimate, M4A89GTD PRO/USB3, AMD X4, ATI Rad HD 5770 CuCore, 4GB DDR3,HDD Samsung 1000 GB :)

Majd kapsz egy levelet a következõ számlával:
Tisztelt fogyasztó a xxx jogszabály értelmében tájékoztatjuk, hogy az ön által megrendelt 8Mbit-s le- és 1Mbit-es feltöltési sebesség tájékoztató jellegû.
A vállalt sebességek az ön elõfizetésében: 512Kbit le és 128Kbit fel.

És innen jön a marketing bullshit, hogy ne kapjál agyvérzést!
Vorpal
hogy rohadnának meg - rájuk huzom a vizes lepedõt ha ezek után nem javitják meg a sebességem.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

A net hozzáférésnél még csak-csak megadják a sávszélességet a szolgáltatók, de pl. a digitális TV, HDTV sávszélességét már egyáltalán nem adják meg, szvsz. az üzleti titok.

Pedig ott is egyenes arányban van a minõség a sávszélességgel...