16
- 2008. szeptember 26. -
  • Molnibalage
    #16
    0:12-0:13-nál én magyarázok a kiscsajnak. :) Nem a kopasz szemüveges vagyok.

    Előtte (valóságban az utána volt) meg ugyanő kipróbál valamit amit a legellenállás kapcsán javasoltam neki (meg a határréteggel kapcsolatban is magyaráztam neki. Érezhette mindkét jelenséget. :)
  • sz4bolcs
    #15
    Te vagy közülük a szemüveges? :D
  • Molnibalage
    #14
    Kis összefogalaló. Látszom én is a videón.Éppen a szélcsatornában magyaráztam az elején. :)
  • Sleepy Bone
    #13
    Én is a BME-n voltam tegnap F29 épületben érdekes volt az biztos. INterneten is lehetett követni, ehhez a technikát a Puskás Tivadar Távközlési Technikum biztosította igényes kameraállásokkal.
  • Molnibalage
    #12
    A BME Áramlástechnika Tanszékére hat körül érkeztem. Cirka 150 ember volt bent. 16 és 23 között összesen olyan 1200 biztos voltak, ha nem többen.

    Hej, de jó volt volt tanáraimmal és néhány volt évfolyamtársammal eldumálgatni.
  • csgery
    #11
    Nah, én most jöttem haza:)
    Egyáltalán nem úgy zajlott az egész, ahogyan szerettük volna... egész nap mászkáltam haverral Debrecenben, voltunk az Agrár egyetemen, a Kossuth egyetemen, de viszont az ATOMKI-t nemtaláltuk semerre pedig azis ott volt közel állítólag...
    Meg egyébként nem voltak sokan, tehát helyenként (amerre mi járkáltunk) 3-8 ember.. ami azért elég kevés.

    Akik voltak írják le mit tapasztaltak;)
  • SigS
    #10
    10* 0,5 Jager után is úgy mozgok meg látok mint az öregek

    Meg valami trolit láttam a Széchenyi téren
  • sz4bolcs
    #9
    van még kettő, ami érdekelne:

    16.00 Matematikai fuzzy logikák alkalmazásai a játékelméletben, kódelméletben és a robotikában
    16.45 Hogyan nyerjünk a TOTO-n?
  • sz4bolcs
    #8
    Pécsi Tudományegyetem:

    C/II. előadó
    16.00 Beszélgetés az evolúcióról

    Ááá, nem érek föl az egyetemre. :(
  • Aquir
    #7
    Én is megyek, Szegeden sok program lesz :) pl. előadás az űrkutatás legújabb eredményeiről, a füvészkert, meg felmenni a csillagvizsgálóba, ott előadás, az előadótól kérdezz-felelek, meg a távcsővel kutakodni. Itt is lesznek kísérletek, Repülőegyesület összeszerel a Dóm téren egy vitorlázót, egészségkontroll, "öregségi szett" ráadása az emberekre amiben olyan nehezen mozgunk meg látunk mint az öregek :D
  • z99999
    #6
    ugy hallottam lemodellezték az egyik egyetemet és counter strike-ban lehet benne versenyezni vagy mi
  • flashpointer
    #5
    Nyíregyházán többek között a botanikus kertet lehet megnézni :)
  • csgery
    #4
    Engem érdekelnek, úgyhogy remélem nem unom magam halálra:)
    #2: sajnos az hozzám elég messze van, én Debrecenbe megyek, és már néztem is magamnak egy két programot...:P:D
  • Sleepy Bone
    #3
    Hello!

    MIndenkinek ajánlom érdekes dolgokat szoktak bemutatni. Persze csak azok menjenek el akiket a természettudományok egy kicsit is érdeklik, és bírnak 1 helyben ülni 2 órán keresztül :)
  • Molnibalage
    #2
    Az BME Áramlástan Tanszék bemuatóit ajánlom mindenkinek. Én nem voltam ott tavaly, de mivel ott végeztem benézek nosztalgiázni egy kicsit a volt kollegákkal. :)
  • csgery
    #1
    Idén harmadjára rendezik meg a Kutatók éjszakája nevű rendezvényt Európában, 2008. szeptember 26-án (azaz holnap, tehát pénteken.)

    Fesztivál jellegű rendezvény, ahova kortól függetlenül, és mindenmástól független bárki díjmenetesen látogathat.
    Idén 15 városban tekinthetők meg a rendezvények.
    Kíváncsi vagyok, a fórumozók közül kik mennek?:) (én asszem igen.)
    Egy kevés szöveg az oldalról:
    "2008-ban immár harmadszor pályázunk partnereinkkel az elmúlt évek során már hagyománnyá vált nagy sikerű és sokak által látogatott rendezvény, a Kutatók Éjszakája megszervezésére az Európai Bizottsághoz.

    A Kutatók Éjszakája (KÉ) az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló, egész napos fesztivál-jellegű eseménysorozat, melynek célja a kutatói életpálya és a tudomány népszerűsítése elsősorban a 10-18 éves diákok körében, valamint a tudományos eredmények népszerűsítése és a tudomány közelítése a társadalomhoz.

    2008. szeptember 26-án Európa számos országában egy időben zajlanak majd tudományos-szórakoztató rendezvények a programsorozat keretében. Itthon, az Európai Bizottság támogatásával 15 városban több mint 300 érdekes, színes programmal várják majd az érdeklődőket a szervező intézmények. Bár a rendezvény elsődleges célcsoportja a 10-18 éves korosztály, a tervezett programok minden korosztálynak (0-100 éves korig) és mindenféle érdeklődési körű látogatónak rengeteg lehetőséget kínálnak a tudomány színes, játékos, érdekes és titokzatos csodáinak felfedezésére.

    Idén is ki lehet majd próbálni a repülésszimulátort és a szélcsatornát; Győrben egy bűntény ügyében nyomozhatunk a tudomány eszközeivel a népszerű sorozat, a CSI mintájára; a szegedi Füvészkertben és a Budai Arborétumban akadályverseny és játékos bújócska lesz érdekes és izgalmas feladatokkal a növény és állatvilág témaköréből; Egerben a természet rendjét és rendezetlenségét vizsgálják majd a látogatók bevonásával; de lehet majd növényt simogatni, a növények stresszes vagy éppen intim életével ismerkedni, állatok viselkedését tanulmányozni, és az éjszakai csillagos eget kutatni. Az ügyesebbek megpróbálhatnak szaglás, hallás, ízlelés vagy tapintás útján felismerni gyümölcsöket, gyógynövényeket, madárhangokat és vadállatokat.

    Lehet majd robotokkal focizni és lesz szó káoszról és fraktálokról, az intelligens lágy anyagról és az emberi genomról. Látványos kísérletek során ismerkedhetünk meg a fizika és kémia csodálatos világával, a vulkánok rejtelmeivel, és a meteorológia titkaival. Ezen a napon és éjszakán kutatókkal játszhatunk, sportolhatunk, főzhetünk, nevethetünk, énekelhetünk, zenélhetünk együtt, miközben bekukkantást nyerünk a tudomány misztikus és titokzatos világába.

    Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Kutatók Éjszakája programjaira!"

    És a
    hivatalos oldal.