186
Mire kell odafigyelnünk ha egy kis kedvencel bővül a család.
  • tigeroo
    faszság, kicsit sem vagy elfogult

- macska mozgékonyabb, kecsesebb,a kutya gyorsabb, masszívabb
    - kommunikációnak egyértelműen nagyobb szerepe van a kutyáknál, hiszen ők falkákban éltek (legalábbis az őseik)
    - a kutya mindíg hűséges, szeretetre méltó, állandóan veled van, a gazdi jelent neki mindent*
    - kutya is ragadozó állat, ne feledd. attól hogy ingerszegény környezetben él, még az ösztön előjönne belőle ha kell. a vadonban pedig a táplálékláncban előrébb van mint a macska.

*summa summarum, nekünk már volt macskánk, most kutyánk van, nagymutternél van macska.
    a macska a kutya szeretetéhez képest lese sz*rja az embert.ahogy te már elkezdted pedzegetni (~képes bosszút állni...lol)
  • n3whous3
    jaja

olyan, mint az elefánt, csak nincs ormánya XD
  • nandorb
    hat 1kutya megjegyzi az elenseget meg ha 8-10ev is eltelik es nemhagya magat megvedi a gazdat azert hivjak ember baratnak
  • n3whous3
    "pl mindig megtalálja a módját hogy jusson el valahova ahova akar(akkor is ha nem egyszerű)"

kutya is képes rá

", tudja mikor csinál rosszat, tudja mikor van veszélyben és mikor nem, "

kutya is tudja, sőt, azt meg is lehet tanítani arra, hogy mit ne csináljon, ellentétben a macskával

"óvatos,"

kutya is az tud lenni

" képesek egymással kommunikálni (mert a kutya legtöbbször ugyanúgy ugat, aminek nem igazán lehet info tartalma, a seggszagolás, és a lihegés sem igazán kommunikáció),"

úristen ez atomlol, akkor hogy kommunikálnak mondd már el??? AS::DA:ADS:DAS:DAS Telepátia? Mondj már példát, ami egyértelműen jelezte, hogy egyik macska pofázott a másiknak és az tett valamit vagy nemtom... Egyébként kutyák is kommunikálnak egymással, kb olyan szinten, mint ahogy talán a macska képes, de jól van, hagyjuk...

" képesek bosszút állni valamiért,"

Erre is mondj már példát, atom lol ez a sok (már bocs) hülyeség, amit itt felsorolsz.

" azt csinálják amit akarnak,"

Kutya is azt csinálja, amikor nem nyöszteted. Macskaféléket sokkal később kezdték el háziasítani, jóhogy olyan szinten nem lettek betaníthatók, mint a kutya.

" és képesek lennének elélni simán ha kitennék a vadonba, nem úgy mint a kutya."

Erre egy jó példa az a természetfilm, ami bemutatott egy terület élővilágát és a szerencsétlen macskát minden állat kitúrta a helyéről, végülis az anyuka is meg később a kismacskák egy része is megdöglött, az egyik meg úgy élte túl, hogy bekönyörögte magát egy házhoz. Hát az előzőek tekintetében ezt nem erőltetném akkor.
    Kutya jobban túl tudja élni a várost, mint egy macska, csak az a probléma ezzel, hogy a sintérek őket be is tudják fogni...

Sorry, hogy leírtam ezt a kritikát, de szerintem igazam van, ha nem is mindenben 100%-ban.
  • Sanyix
    pl mindig megtalálja a módját hogy jusson el valahova ahova akar(akkor is ha nem egyszerű), tudja mikor csinál rosszat, tudja mikor van veszélyben és mikor nem, óvatos, képesek egymással kommunikálni (mert a kutya legtöbbször ugyanúgy ugat, aminek nem igazán lehet info tartalma, a seggszagolás, és a lihegés sem igazán kommunikáció), képesek bosszút állni valamiért, azt csinálják amit akarnak, és képesek lennének elélni simán ha kitennék a vadonba, nem úgy mint a kutya.
  • Csabesz6
    :DDD
  • John Cena
    jaaa LILába avgy Kékbe nincs ilyen?vagyvalami tarka?:D:P:D
  • John Cena
    télleg csúnyácska de kurva aranyos:D
  • nandorb
    hat a sertes hasonlit legjobban az emberre es kul. mi bajuk lehet toluk ha belehetett idomitani gomba szedesre akkor mert ne
  • kas123
    amerikában elég sokan tartanak malacot szobaállatként :)
    és van néhány eszement akik szó szerint együtt alszanak velük :)
  • nandorb
    sertest kell tartani az nem valogat:D
  • kas123
    haggyukmárezt hogy melyik a jobb...
    mindenkinek az tetszik ami tetszik

amúgy ilyen általánosításokkal ne gyere már te se...
    minden kutya más, tényleg vannak ilyenek de vannak amik pont az ellenkezőjük
  • R0zs0máK
    "A kutya az egyetlen társad az életben aki jobban szeret téged saját magánál"
  • redbull0304
    A rájákra vagy az algaevőkre gondolsz? :)
  • Pipör
  • poppe
    macskát lézeres kulcstartóval lehet agyonszopatni :D
  • n3whous3
    Macska leszar téged, azért nem tudod megszopatni, ne gyere már azzal, hogy okosabb, mert a semmi után nem fut... Valami után se...

Macskát is 100 féleképp szét lehet szopatni.

Macska viselkedése meg a macskafélék sajátossága, ennyi.
  • Rash87
    Macskát is belehet ilyennel szopatni,sőtt....
  • poppe
    kutyát agyon legyet szopatni, úgy teszel, mint aki eldobta a teniszlabdát, aztán mégse... zsinórban 17896-szor... persze közben megmutatod neki a teniszlabdát, de nem tűnik fel neki semmi... macskát szivass már meg így...

a kutyid mindig a csicskád marad, a cicednek mindig a csicskája maradsz
    és a "falkabeli" vagy akármilyen erősorrendnek az intelligencia az alapja (vagy csak a macs simán beképzelt)
  • n3whous3
    Írj már egy rövid felsorolást, hogy mi jelent neked intelligenciát a macskánál? A nemtörődömség az faji jellegzetessége, nem jelent egyéniséget az, hogy nem kötődik annyira az emberhez, mint egy kutya...

Másrészt az egyéniség se jelent intelligenciát.
  • n3whous3
    :)
  • Hydroceph
    Görényeknél az a leg idegesebb hogy marhajol tudjak h nemszabad, vmelyik nap fekudtem agyon lelogott kezem, odament megharapta es el is bujt egybol, pedig meg sem mozdultam..
    ez tud szetidegelni, mint egy hulyegyerek aki nem képes felfogni valamit, hiába rugok bele
  • Sanyix
    Így van, pl a németjuhász hajlamos az idegbetegségre, és az növény szintű gondolkodásra tudom, sajnos van pár a környéken. Viszont az tuti hogy átlag qtya nincs annyira intelligens, és önálló mint egy macska. Én sok kutyával találkoztam, de eddig csak 3-ra mondtam azt hogy hú ez igen, ez aztán okos (ebből 2 anya-fia volt).
  • n3whous3
    Hát akkor meg nem értem, hülye kutyafajtákból van pár mondjuk... :)))
  • Sanyix
    amióta élek van kutyám... kiskoromban egész napokat játszottam a kutyával, bár az a kutya nem éppen átlagos volt.
  • Sanyix
    Macskák nem csak úgy csinálják ezeket a dolgokat, valószínű hogy tényleg fel akart idegesíteni. Nekem az egyik kandúrcicám (akit lelőtt valami állat barom a kornyéken, még egy másik kandúrcicámat is, meg a környéken sok más macskát meg kutyát), szépen megbosszulta amikor az egyik kutyánk érkezett (akit szintén lelőtt a buzi fasz akiről még mindig nemtudni kicsoda). Látszott rajta hogy nemtetszik neki, erre direkt anyám szeme láttára, odaszart a sarokba, és közben provokálóan nézett a szemébe. Ha a cicának valami nemtetszik azt az ember tudtára adja (főleg a kandúrok), és bizony igényesebbek mint a kutyák.
  • Rita79
    Gratulálok!
    Nem egyszerű halaid vannak.
  • n3whous3
    "na meg nem is annyira okos, önállóan nemnagyon csinál sokat."

Felsorolhatnám mi minden faszságot művel a kutyám, ha senki nem figyel rá (avagy ő azt hiszi, hogy nem figyelik...)

faszságokat ne írjatok, tuti nem volt még kutyád.
  • Sanyix
    Rosszul bánsz vele, elég intelligensek így tudnak nemszeretni.
    Nagyon tud szeretni ha a közelükbe megyek, már akkor dorombolnak, ha lefexem valahova, odabújnak mellém, amikor hazajövök a kerben rohan hozzám, hízeleg elnyávogja a nap eseményeit :)

Nincs szaguk, tudom mert mivel közel fexenek hozzám, érezném. Depressziós beteg macska persze nem tisztálkodik.

Nem karmol, mivel szeret.

A nyávogás hangsúlyából tudom mit akar, pl ha ki akar menni, kaját kér, mutatni akar valamit. Ő is érti mit mondok, pl ha valamit nem szabad bár néha azért is csinálja, mert saját akarata van (pl amikor be akar menni a szobámba, mondom neki hogy nem, akkor visszafordul, de néha ha úgy látja hogy nem látom megpróbál besunnyogni, persze ilyenkor csak egy "Látlak!" kell, és rögtön megáll, és visszafordul :D). Ha az ágymra akar mászni, és én is rajta vagyok, feltámaszkodik az ágy oldalára, és kérően néz, hogy felmászhat-e. Ha azt mondom gyere akkor felugrik, és odabújik mellém, ha azt mondom nem, akkor letelepszik máshova.

Szóval nagyon is intelligensek, és elég önállóak. Viszont a kutya igazából csak egy "papucs" :D

Kutya is aranyos, csak mindig büdös, hacsak nincs nagyon gyakran fürdetve, na meg nem is annyira okos, önállóan nemnagyon csinál sokat.

A macsák tudnak szeretni, csak nehezebb ezt a szeretet, és bizalmat kivívni mint egy qtyánál, ahol adsz neki kaját, és már szeret. A macska nem ilyen.
  • poppe
    úúristen, az ott 0:25-nél micsoda? :D
  • redbull0304
    Itt egy videó az akváriumomról!
  • poppe
    szerintem csak azért harapja főleg a lábad, mert azt éri el... ha a nyaki ütőered tennéd oda akkor azt harapná :D
    nekem is dőlt már a vérem párszor kézből-lábból...
  • poppe
    no igen, kicsit nehézkes a sétáltatása is, mert ugye vadász állat, és lapulva menne a fal mellett, csak épp a keleti pu. környékén az összes fal le van hugyozva :DD
  • redbull0304
    Nekem is volt kb. egy hónapig, enyém is véresre harapta egyszer a térdem (konkrétan el se akarta engedni) másrészt óránként besz*rt, így kegyetlen szag volt a szobába!

-iszonyat szaga van...
    -durván harap mindent, főleg az ember lábát...
    -2 simi után már oda is kap és harap...
  • n3whous3
    A leírtak után azon csodálkozom, hogy miért tartanak vadászgörényt? :DDD (már a csajozáson kívül, mert azok ugye buknak általában a szokatlan dolgokra )
  • Hydroceph
    jahh ez az egy fainsag van benne, hogy nem rágcsáló
  • n3whous3
    [URL=http://www.sg.hu/galeria/1143703764/11437037641214911688.jpg]itt lenne egyébként "ő" :)) kicsit koszos mondjuk, jól belehempergett a proba és épphogy felébredt :))[/URL]
  • n3whous3
    Kutyával kapcsolatban annyi a tippem, hogy ha új kutya érkezik, 2-3 nap szabadságot illik kivenni és foglalkozni vele, hogy megszokja a helyet meg a gazdit.

Költözés is óriási trauma egyes kutyáknak (tudok olyat, amelyiket bár imádta a család, mégis belehalt(!) a végén abba, hogy nem volt "otthon"), szóval ott is érvényes a pár nap szabadság.

Az én kutyámon éreztem is a másodikat, mikor hozzánk került kicsiként, gyorsan megszokott minket, de a költözés külvárosból belvárosba rémálom lehetett neki... 2-3 napig alig aludt, vagy egyáltalán nem, fülelte a zajokat állandóan. És 2 hétbe is beletelt, mire a megszokott viselkedése lett neki.
  • lordbalu
    seamonkey :)
    itt lehet venni
    shop
  • chhaya #107
    tegnap elhoztuk, nagyon édes. ^^
    egyszerű házimacska, most 1 hónapos, fiú, és megzabálom, olyan cukorborsó :D