13
 • vipera97
  #13
  Van egy olyan gondom hogy elindítom és csak az írással van gond mikor írok akkor nagyon kicsi a betű méret és tökmindegy mit állítok át marad ugyan akkora és már a cs3-nál és a cs5-nél is így volt.Remélem tudtok ezen segíteni
 • G_ArchAngel #12
  adobe.com
 • 0246886420
  #11
  Hello ha megmondanátok hogy milyen oldalon lehet letölteni a Photoshop cs4-et azt megköszönném
 • Magnificat
  #10
  hát amikor dolgozok, nálam is gyakran előfordul a 2-4k-s textúra 3x 50-100 réteggel (diffuse, specular és displacement map). Emellett még benn van a maya, hogy nézegessem hogy áll a modellen az elkészült textúra, és el is fogyott a 4 giga ramom... és nem a maya eszi meg...

  "ami nem 10ezer x 10ezer pixel felbontású sznob b*ziknak 10 gigapixeles kamerával"
  hát sajna már manapság nem elég a játékokba 64x64 pixeles sprite-okat betenni ellenfelek gyanánt...
 • herlius
  #9
  vajon kiki, fogalmam sincs róla, hogy milyen munkakörben dolgozhatsz, de gratula, hogy van türelmed egy P2-sel szarozni. Én annak idején még 4-es PS-el kezdtem és az 5-ös kivételével mindegyikkel dolgoztam is. Nem sírom vissza azokat az időket. Sokmindent meg lehetett a régi verziókkal is csinálni, de legalább ugyanannyi dolgot nem, vagy csak többszörös munkaráfordítással. Most épp webdesignerként dolgozom és bizony nemegyszer megesik, hogy többszáz layer-es file-okkal kell dolgozzak. Emlékeim szerint a 6-os verziónak nem éppen erőssége a gyors layerrendezés, több layer egyszerre történő kijelölése, hogy csak a gyakorta használt dolgokat említsem. Most CS3-at használok és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Nem tökéletes progi ez sem, de sok időt és ideget spórolt meg már eddig is nekem. És... veszettül gyors. Biztos nem egy P2-esen, de egy alsó középkategórás gépen csodákra képes. Aki profi dolgokat akar alkotni, az megengedheti, hogy néha befektessen a felszerelésbe is egy keveset. Szerintem megéri.
 • zoxo
  #8
  Ja, csak úgy említésképp, ami pont meg van nyitva meló nálam, összeszámoltam:
  - 58 réteg,
  - 2,3GB megnyitva
  és ez egy átlagosnak mondható, ez még nem izzasztja meg annyira a vasamat
  (Intel Q6600, 4GB RAM, WinfosPista64bit, Photosokk CS3)
  és egyszerre több alkalmazás is fut, pl. AdobeIndesign, amihez szintén kell a vas.
 • zoxo
  #7
  Akkor te nagyon kis képekkel dolgozol. Elég, ha nyomdára készítek egy csomagolást, ami cirka 40x30cm, 300dpi, és min. 30-40 réteg. Na itt 256MB RAM már nem nagyon felel meg. Meg egy P2-300-as gép is szenved. Tudom, ekkora állományokkal dolgoztam anno is, és most is, és nagy megkönnyebbülés a mostani gépemen sokkal gyorsabban végezni a munkát. Tény és való, hogy sok cucc csak ráncfelvarrás a fotosokkon, de vannak nagyon jó új cuccok is a 6-os óta, főleg retus részen. Nem beszélve, aminek nagyon tudtam örülni, hogy a rétegeket külön mappákba is tudom rendezni ha jól emléxem CS-óta.
  Szóval, aki max. webes cuccokra, vagy csak kis fotóigazításokra használja, annak máig tökéletes a 6-os, aki meg túlhatja a gépét egy munkával, és bonyolultabb dolgokat készít, annak mindig jól jönnek a fejlesztések, újítások, erősebb vasak.
 • 5c0rp330n
  #6
  ez a gpu besegítés egy plusz dolog, ahol nincs ami besegítsen, ott nem is fog besegíteni semmi. a régebbi gépeket leszarja az Adobe, halad a korral, teljesen jogosan. ha úgy nézne ki, mint a photoshop 1, ha egy darab exe file lenne az egész program, gondolom nagyon elégedett lennél. ha professzionális használatra tartod a photoshopot és a pentium 2-esed van, akkor már megbocsáss, de a saját hülyeséged miatt szopsz. aki photoshoppal dolgozik, jogosan indul ki abból az Adobe, hogy aki többszázezer forintos fejlesztőprogramot használ, az nem egy 500 forintot érő pentium 2-esen fog szopni vele. jesszusom.
 • vajon kiki
  #5
  igazán nekem pont ezért nem kéne.. egy alapjaiban 2 dimenziós raszterprogram minek használ 3d gyorsítókártyákhoz tervezett és annak az utasításkészletét tartalmazó processzort? az összes fotosopp ami a 6.0 után megjelent nekem már alapjaiban holtvágány... tartalmaznak újításokat de igazán átütő újítást már nem, és cserébe a már említett hátrányok: méret, telepíteni kell minden gépre külön, nem elég a könyvtárat pluginestül átvenni stb.. a pluginekkel feltuningolt 6.0 pedig ugyananyit tud ha nem többet, mint akár ez a CS4 most..

  őszinténszólva ezzel a fícsörrel, hogy a 3d kártyákat használja ezzel inkább csak hátránya lesz mint előnye, mert ezzel már alapban kizárják hogy régebbi gépeken elfusson a program. a 2d raszterszerkesztés memóriaigényes (lehet bizonyos esetekben, pl.: nagy képeknél) ugyan, de nem processzorigényes, ellentétben pl.: 3D szerkesztőprogramokkal... énakármilyen fotosopp montázst el tudok készíteni a P2-300-as gépemen 256 mega rammal és a fotosopp 6.0-val vagy gimppel... ami nem 10ezer x 10ezer pixel felbontású sznob b*ziknak 10 gigapixeles kamerával
 • Dany007
  #4
  Hmm nekem a 6-os nem jön be annyira. CS2-t vagy 9-essel dolgozok nap-mint nap.
  Semmivel se rosszabb a 6-os csak van pár apróság, amit nagyon megszoktam a 9-ben és nem tudnék újra 6ossal dolgozni.
  Amúgy én szarok rá, hogy mikor jön ki a CS4 számomra a lényeg ez a mondat:
  "A Photoshop CS4 már kihasználja a legújabb grafikus feldolgozóegységek (GPU-k) képességeit. "

  Ugyanis eddig simán CPU-t zabált a gép. Ha a GPU is besegít elméletileg jóval gyorsabb lesz a program. Minden effekt, minden pixelszámítási rész sebessége sokszorozódik, és ha ez tényleg igaz, akkor megéri váltani.
  Ha egy radial blurenál a gpu számolna, lehet nem kéne fél órákat várni egy 50x50cm-es képnél xD Vagy hasonló...
  Köztudott, hogy csak spec video és 3D programok használnak gpu gyorsítást, kiváncsi vagyok a CS4 mit tud majd ezzel.
 • vajon kiki
  #3
  pfff... kösz inkább maradok a Fotosopp 6.0-nál...

  az még legalább nem 20 giga és megy telepítés nélkül is a feltelepített könyvtárból... igaz nem tud ilyen gagyi új effekteket de pluginezhető és olyan effektet töltesz le alá amit nem szégyelsz..
 • Benny04
  #2
  hm
 • 5c0rp330n
  #1
  cím szerint megjelent, rögtön utána bejelentették.. sztem az előbbi az igaz, akkor viszont a cím rossz.