123
  • Berselius
    #123
    Itt meghallgatható az új album.
  • Berselius
    #122
    Újabb kislemez az új albumról: The Perfect Life

    Stílusában kicsit visszatért a 18/Hotel hangulatához, a Last Night óta az első igazán vidám (hangulatú) Moby-szám.

  • Berselius
    #121
    A következő albumom: "Innocents"

    üdv.

    szóval, az utóbbi 18 hónapban az új albumomon dolgoztam. és most kész, így megírhatom nektek ezt a bejelentést és feltölthetem ezt a videót, hogy elmondjam az összes (vagy legalábbis amire hajnali 3-kor emlékszem, miközben a gépem előtt ülök) fontos információt:



    ezt is listában? igen, miért ne. szeretem a listákat, és ebben az esetben ez még értelmes megoldásnak is tűnik. szóval, itt az új album bejelentésének listája:

    1) az album címe innocents (ártatlanok). csak hogy világos legyen (és talán kissé pedáns is), az "ártatlanok" egy többes számú főnév. mint az "ártatlanok összejövetelé"-ben. vagy "néhány ártatlan". vagy bármilyen lehetséges kifejezés az ártatlanokra.

    2) az albumot a hálószobai stúdiómban készítettem, de ahelyett, hogy teljesen magam csináltam volna, sok ember segítségével készítettem. többek között:

    2/a) Mark 'Spike' Stent segített az album gyártásában és producelécében. 'Spike'-ot az olyan munkáiról lehet ismerni, mint amit a Muse-al, Björk-el vagy a Massive Attack-el és még sok más emberrel végzett. Zseniális pasas.

    2/b) Nagyon sok vendégénekes és egyéb együttműködés található az albumon. például: Wayne Coyne a "Flaming Lips"-ből, Mark Lanegan a "Screaming Trees"-ből és a "Queens of the Stone Age"-ből, Damien Jurado, Inyang Bassey, és Cold Specks. És mások. Ők is mind zseniálisak.

    Itt a teljes számlista:

    Everything That Rises
    A Case For Shame (with Cold Specks)
    Almost Home (with Damien Jurado)
    Going Wrong
    The Perfect Life (with Wayne Coyne)
    The Last Day (with Skylar Grey)
    Don't Love Me (with Inyang Bassey)
    A Long Time
    Saints
    Tell Me (with Cold Specks)
    The Lonely Night (with Mark Lanegan)
    The Dogs

    3) az album októberben jelenik meg. de mivel most hajnali 3 van, így még nem tudom, hogy pontosan mikor októberben. mondjuk október elsején. de lehet, hogy az nem a pontos dátum, mivel éppen hajnali 3 van és őszintén, csak találgatok.

    4) a teljes turné az albumhoz három los angeles-i koncertből fog állni. talán valamikor majd a későbbi életemben fogok csinálni még hosszú turnékat, de most csak 3 kocertet akarok adni közel a házamhoz. szóval, hogy tiszta legyen: az egész "Innocent"-turné 3 koncertből fog állni. a házam közelében. ideális, lesétálható távolságban. több infó majd e-mailben.

    4/a) A 3 koncert (azaz az egész turné) régi és új számokból fog állni. többek között sok régi számból, amiket (remélhetőleg) hallani szeretnétek. fura lenne, ha csak új számokat játszanék, mégha nagyon szeretem is az új számokat. és, hogy őszinte legyek, kicsit frusztrál, amikor mások koncertjére megyek, és csak az új albumról játszanak számokat. szeretem az új albumot, de teljesen megértem, hogy néhány régebbit is szeretnétek hallani.

    5) Az összes kislemezhez és az album borítójához is én csináltam az összes képet. Nem mondom, hogy jó fotós vagyok, de 10 éves korom óta fotózom (amikor a nagybátyám nekem adott egy Nikon F-et), és nagyon szeretek képeket csinálni. Szóval ezért döntöttem úgy, hogy én csinálom az új albumon a dizájnt.

    Itt az album borítója:



    6) az első szám az albumról, amit kiadunk a "A Case For Shame" címet viseli. oh, mégse, ez nem igaz. Néhány hónapja kiadtuk a "The Lonely Night"-ot. szóval technikailag AZ volt az első szám az albumról. akkor mondjuk azt, hogy az első hivatalos "kislemez" az albumról "A Case For Shame".

    "A Case For Shame" egy szám, amit Cold Specks-el írtam. ő egy zseniális énekes/zenész Etiópiából és Kanadából. remélem, tetszik. klikkelj ide vagy lejjebb ha meg akarod hallgatni.



    és azonnal meg is kaphatod, ha most előrendeled az "innconets"-et itunes-on itt (az USÁban kedden), ha esetleg még erre is hajlandó vagy.

    7) mivel most nagyon sok szabadidőm van, csináltam egy spotify album-inspirációs listát...

    8) ez az album bejelentő lista vége? meglehet. köszönöm, hogy végigolvastad, és nagyon remélem, hogy tetszeni fog az "innocents".

    Moby
  • Berselius
    #120
    Új szám, új videóklippel: "The Lonely Night":

  • Berselius
    #119
    Friss interjú, 3:40-től van a lényeg:



    Angolul nem tudóknak: október körül jöhet az új album :)
  • Berselius
    #118
    Új szám, szerintem borzalmas, habár a Moby-s zongora tetszik :).



    Remélem, hogy a következő album nem ilyen lesz :D
  • Berselius
    #117
    Nem engedte beszúrni direktben a képet, itt van.

  • Berselius
    #116
    Már forgatják az áprilisban megjelenő "Lonely Night" klipjét :)

  • Berselius
    #115
    Moby egy újévi interjúban:
    "Most éppen próbálom befejezni az új albumot, és közös dance számokat csinálni egy tucat fiatal DJ-vel... és ezen kívül megcsináltam ezt a tényleg hosszú ambient albumot ami halk háttérzenének íródott és próbálom kitalálni, hogy kiadhatom-e és vajon milyen formában. Próbálok rájönni, hogy hogyan adhat ki valaki egy három órás nagyon minimalista, halk, ambient albumot."
  • Berselius
    #114
    Megjelent a második kislemez is az albumról, íme hozzá a videoklip:


    A szám egy kicsit a popos időszakát (1999-2005) idézi, legalábbis nekem.
  • masika
    #113
    Jee! Mindenkihez kell találni magyar vonatkozást! :D

    Egyébként én is hallottam erről a klipről, meg is néztem párszor. Olyan kellemesen világvégi hangulata van.. :D Egyébként láttad már az interjút, amit a rendezővel készítettek? Akkorát koppant az állam a földön, amikor megláttam, ki csinálta a klipet. :D Mindenesetre elég nagy forma.

  • JürgenKlinsmann
    #112
    Magyar filmrendező klipje:

    Moby - Be The One

    Mondjuk merőben elüt Moby eddigi stílusáról (legalább is képi világában), de szerintem ügyesen megcsinálta Magyar Gábor. Szóval most már lehet azt is mondani, hogy végre van magyar kötődése Mobynak!
  • GregSB
    #111

    thelittleidiot 'destroyed' officially released this monday. i hope you like it. see you soon. destroyed.moby.com via @thelittleidiot
    about 21 hours ago

    Holnap (hétfőn) kint az új album! Én szerintem megveszem, $10-t megérdemel tőlem az egyik kedvenc előadóm :)
  • Berselius
    #110
    és itt meghallgatható az egész album, közben meg képeket is lehet nézni :)
  • Berselius
    #109
    új videóklipp:
  • Berselius
    #108
    új szám, az albumról:
  • FrancescoTotti
    #107
    Érdekes. Köszi a fordítást!
  • Csuhai G
    #106
    Köszi a fordítást! Várjuk az albumot. :)
  • Berselius
    #105
    úgy látom, az e.p. letöltési linket nem sikerült beszúrni, akit érdekel fent van a honlapján.
  • Berselius
    #104
    Gyorsan lefordítva a bejelentést:

    ok, ta-da, hivatalos új album bejelentés-update. az új albumom címe 'destroyed' és valamikor május közepén fog megjelenni

    üdv, ok, ta-da, hivatalos új album bejelentés (azt szeretném írni hogy blog de még mindig van valami furcsa, természetellenes utálat bennem a 'blog' szó iránt, habár már kétszer leírtam, blog blog blog. most ötször. azt hiszem most abbahagyom.)

    tehát, új album-update (nem blog)

    az új albumom címe 'destroyed' és valamikor május közepén fog megjelenni. zeneileg nagyon melódikus és légies és elektronikus, és ha össze kellene foglalnom akkor úgy írnám le mint 'tropára ment melódikus elektronikus zene üres városok részére éjjeli 2 körül.'

    akárhogyis, nekem így hangzik. és a zene eredetileg késő éjjel íródott turné közben, amikor gyakran van alvászavarom és sok időt töltök ébren hotel szobákban hajnali kettőkor amikor úgy tűnik mindenki más a világon alszik. tehát ahelyett hogy még több dobgépet veszek az e-bayen (akármilyen szépek is) megpróbálom az alvatlansági időmet zeneírással tölteni. aztán visszaviszem ezeket a számokat a stúdiómba és megpróbálom befejezni őket a régi, lepukkant dobgépekből és szintetizátorokból álló fura gyűjteményemmel és megpróbálom rávenni a barátaimat hogy énekeljenek rá (emily zuzik, iníang bassey és joy malcolm barátaim énekelnek az albumon, és persze én is). aztán kiadom az albumot. aztán elnevezem 'destroyed'-nek. aztán kiadom 2011 májusában. legalábbis, ez a terv.

    miért 'destroyed'? hát, at albummal együtt kiadok egy könyvnyi fotót (a kedves damiani/d.a.p.-nél lévő emberekkel). 10 éves korom óta fotós vagyok, és végül elhatároztam hogy kiadok egy könyvet a fotóimból. tudom, hogy a digitális fényképezés korszakában mindenki egy fotós. de én 35 éve fotózok egy nikon f-el, és dolgoztam már sötét kamrában, előhívtam és másoltam, tehát úgy érzem nem vagyok egy teljesen kezdő digitális fotós.

    tehát a cím: 'destroyed'. a laguardia reptéren voltam és a gépem késett és éppen nézelődtem és megláttam egy kis kivetítőt amin ez állt: 'a gazdátlan poggyászok megsemmisítésre kerülnek', de a kijelző egyszerre csak egy szót írt ki így vártam amíg azt olvastam hogy 'destroyed' és lefotóztam és valahogy a kép és a cím passzol nekem amikor az albumot hallgatom és amikor más képeket nézek a könyvből és igen ez egy hosszú mondat a könyv és az album címéről és borítójáról de én szeretem a hosszú mondatokat mert john irvin 'a prayer for owen meany' című számára emlékeztetnek.

    itt a kép, remélem tetszik (több infó és szöveg a kép alatt, tehát görgess tovább, köszi)



    az album mellett még egy "e.p."-t is kiadunk. az "e.p." azt jelenti "meghosszabbított időtartam", és ez egy újabb csökevénye a vinyl hőskorából.

    az e.p. három számot tartalmaz: be the one, sevastopol és victoria lucas.

    remélem tetszenek. az e.p. ingyenes ingyenes ingyenes, mert úgy vélem ez növeli az esélyét hogy valaki meghallgatja. én vagyok a világ legjobb üzletembere, mivel létrehoztam ezen kívül a mobygratis.com-ot is ami szintén ingyen ad zenét.

    <script type="text/javascript" src="http://cdn.topspin.net/javascripts/topspin_core.js?aId=3967×tamp=1297968495"></script>
    <div class="topspin-widget topspin-widget-email-for-media">
    <object type="application/x-shockwave-flash" width="300" height="80" id="TSWidget55735" data="http://cdn.topspin.net/widgets/email2/swf/TSEmailMediaWidget.swf?timestamp=1297968495" bgColor="#000000">
    <param value="always" name="allowScriptAccess"/>
    <param name="allowfullscreen" value="true"/>
    <param name="quality" value="high"/>
    <param name="movie" value="http://cdn.topspin.net/widgets/email2/swf/TSEmailMediaWidget.swf?timestamp=1297968495"/>
    <param name="flashvars" value="highlightColor=0x999999&theme=white&widget_id=http://cdn.topspin.net/api/v1/artist/3967/email_for_media/55735?timestamp=1297681496"/>
    </object>
    </div>

    néhány belső infó: 'be the one' szerepelt a paul haggins által rendezett "a következő három nap"-ban, 'sevastopol' egy érdekes város ukrajnában és 'victoria lucas' volt sylvia plath álneve.

    készítettem három videót a számokhoz (amit egy kézi kamerával vettem fel utazás közben). a 'be the one' videó a new york-los angeles közötti repülőúton lett forgatva és jo haggis (paul testvére) vágta meg. ha egyáltalán jó az csak azért van mert ő vágta meg. nézd meg itt.

    'sevastopol' a brazília felé tartó repülőúton lett forgatva, ahol carl cox-al léptem fel. (sajnos a link nem működött)

    és 'victoria lucas' los angeles-ben lett forgatva éjszaka amikor úgy tűnt mindenki alszik. nézd meg itt.

    oh, csak hablagyolok. itt vannak a legfontosabb adatok: új album megjelenése valamikor májusban (itt van a cím és a számok az albumról):

    destroyed.

    the broken places
    be the one
    sevastopol
    the low hum
    rockets
    the day
    the right thing
    after
    victoria lucas
    blue moon
    lie down in darkness
    stella maris
    the violent bear it away
    lacrimae
    when you are old

    egy könyv a fotókból, szintén 'destroyed' címmel valamikor májusban fog megjelenni damiani/dap kiadásában.

    és egy e.p., ami ma jelent meg: be the one, sevastopol, victoria lucas

    oh, és végül, sokat fogok turnézni május és szeptember között, nagyrészt európában de észak-amerikában is. talán más helyeken is, de még nem tudom. http://www.moby.com/live

    és lesz majd egy galéria amiben képek lesznek különböző városokról, ami hamarosan meg fog jelenni. és sok más dolog is van, amit be kell jelenteni, de eleget szövegeltem, tehát a többit kb. egy hónapon belül.

    nagyon szépen köszi, és remélem tetszik az album és a könyv és az e.p.

    -moby

    u.i. oh, valószínüleg észrevettétek hogy megváltozott a honlap. remélem tetszik, a régi már egy kicsit otromba volt.ez az új sokkal jobban működik.

    u.u.i. itt van három kép a könyvből amiket kedvelek:




  • Berselius
    #103
    Egyenlőre változó dolgokat írnak különféle oldalak, tehát volt már március/április/május is. Hivatalos bejelentés szerdán lesz a moby.com-on, az után tudok csak biztosat mondani. Annyi biztos, hogy most tavasszal.
  • GregSB
    #102
    Mikor várható az új album?
  • Berselius
    #101
    Moby idén a VOLT-on!
  • Berselius
    #100
    További két szám másfél perces részlete meghallgatható az új kislemezről itt.
  • Berselius
    #99
    váá nem ezt akartam beszúrni, bocs. ez az a szám:
  • Berselius
    #98
    Az első single az albumról, ami a "A Következő Három Nap" című filmben is szerepelt.

  • FrancescoTotti
    #97
    Elég rémisztő. Mondhatni, hogy Moby-s, bár nála sem szokványos ez.
  • Berselius
    #96
    az új album borítója, ami egy 120 (!) oldalas kis könyvvel fog megjelenni:

  • Berselius
    #95
    "at some point in the middle of february i'm going to have an announcement about my next album. but, being ignorant as we established in the previous bullet point, i don't know when. mid february, i'm guessing."

    forrás: moby.com
  • Berselius
    #94
    "and sometime soon (although i don't know when) we'll be making an announcement about my next album. so i guess this is an announcement about an announcement. which could be seen as being pretty gratuitous, actually. oh well, an announcement of an announcement."

    from: moby.com
  • Berselius
    #93
    Ha esetleg valaki még nem hallotta volna, megjelent a Wait for Me album Deluxe Edition, ami két új számon kívül (One Time We Lived és Stay Down) egy bónusz lemezt is tartalmaz, amin az albumról ismert számok szerepelnek Ambient-es feldolgozásban, és még néhány, eddig nem hallott szám is (pl. JLTF 3). Ezen kívül van még benne egy DVD is, ami élő felvételeket, a számokhoz készült Blip-eket és a videóklippeket tartalmazza.
  • Berselius
    #92
    Én is voltam, nekem is nagyon tetszett, csak az volt a probléma, hogy folyamatosan járkáltak emberkék fel alá, plusz néhány barom cigivel és söröspohárral a kezében táncolt és azért figyelni kellett rendesen.
  • GregSB
    #91
    Voltam én is a vasárnapi koncerten, ráadásul jó elől voltam 5-6. sorban. Isteni volt, iszonyat jól szóltak a számai élőben hangszerekkel, csak rövid volt és ahogy az fesztiválokon lenni szokott a hangosítás jól el volt kurva (elején Moby gitárját alig lehetett hallani pl)

    Csuhai: Volt még egy basszgitáros + szintis csaj is tőle jobbra :)

    Összességében jó volt, de fesztiválon soha többet. Majd ha jön ide vagy környékre rendes 2 órás koncertel, saját hangosítással akkor tuti elmegyek rá.
  • FrancescoTotti
    #90
    Hát igen, a kérdések sem a leglényegretörőbbek, meg Moby is egy kicsit úgy nyilatkozik, mint egy űrlény :)
  • Trisztin
    #89
    igencsak középszerű ez az interjú....
  • FrancescoTotti
    #88
    Interjú Mobyval a Balaton Sound kapcsán
  • Csuhai G
    #87
    Volt Moby, aki gitározott vagy kongázott, hátul voltak hegedűsnénik, volt egy dobos, valamint Moby mellett az afroamerikai énekesnő. Asszem ennyi.
  • FrancescoTotti
    #86
    Moby hogyan játszik?
    Hányan vannak a színpadon?
  • Csuhai G
    #85
    Baromi jó volt a koncert, a Porcelain és a Why Does My Heart vitt mindent. :) Ezeken kívül még szólt egy pár régebbi száma a "Play"-ről és a "18"-ról, az új albumról csak 2-3 számot játszott (mondjuk nem is túl koncertképes album).
    Sajnos elég keveset játszott, körülbelül 1 órát, de megérte rá ennyit várni. :)
  • Trisztin
    #84
    tessék beszámolni a tegnap esti buliról... fájdítsátok egy kicsit a szívem plzzz...