15
  • Aramir
    #15
    Adventure Island néven keresd, olyan, hogy Mario 9 nincs, csak az A.I. van meghekkelve :D
  • n3whous3
    #14
    Hogy a spore témához visszatérjek a másik hír kapcsán: lehet, hogy valaki nem fogha 3x felrakni a játékot, de az tuti, hogy esetleg lenne kedve eladni, ha megunta. Emiatt meg nem lehet, de nem is a másolásvédelem miatt, a szerződés se teszi lehetővé. Milyen tulajdon az, ami nem is a tied, meg az is, meg kötelezően csak a tied lehet? Olyan mintha vennék egy kocsit, ami 30000 km után tönkremegy, és nem szabad eladnod.
  • tar86
    #13
    Az ms pac man és a pole position megmarad.
  • torcipepe
    #12
    jó, hogy a warez szervereken fent vannak a játékok ezerszám, de én még egyiken sem találtam pl Mario 9-et, mivel azt sega nintendóra adták ki sárga kazettán.
    a másolásvédelmet meg eleve a gyártóknak kellene kivenniük a múzeumi példányokból.

    magyarországon két könyvtárnak kötelező leadni bizonyos példányt minden könyvből, az egyik budapesten az országos széchenyi könyvtár, a másik a debreceni egyetem könyvtára (volt Kossuth)
  • Narxis
    #11
    Jaja. Egyezik az ízlésünk.
  • Gamecube86
    #10
    Szinte látom magam előtt amint mutatom az unokáimnak a múzeumban: Nézzétek nagypapa ebben a játékban írtotta ki a zerg fajt :D

    "és hát nyilván nekik is fontos, hogy megmaradjon az utókornak a művük."
    Nekik a pénz fontos, megannyi példa mutatja hogy jó reklámmal egy vödör sz@rt is el lehet adni.Persze akadnak kivételek és előfordul hogy az ember kap is valamit a befektetett összegért...
    Az én polcomon többek közt ilyen a Star Craft az Imperium Galactica 2 és a Half Life sorozat...
  • feamatar
    #9
    PSXre
  • feamatar
    #8
    PSXre
  • feamatar
    #7
    szvsz PCnél kicsit rosszabb a helyzet, DosBox az relatíve OK, de (néha) kicsit körülményes a használata, Win98 emulálás még körülményesebb. Még szerencsére XPt nem kell emulálni. Leginkább a hely jelentene gondot minden platform számára. De ez is csak a DVDs játékok esetén. Egy NES USA fullset van valahol fél-1 giga közt. Míg mondjuk egy PSX USA fullset már jóval körülményesebb. De ha próbálunk minőségileg is szortírozni akkor azért ezt már egy elfogadható számra le lehet hozni(talán 200GB elég is rá).
    Mondjuk emulálás még PSXel sem tökéletes, a régebbi rendszereknél már közelíti a 100%ot...
  • EroSennin
    #6
    A warezes tarsadalom is jo hatasfokkal dolgozik ezen, PC jatekoknal jobb eredmenyekkel mint ezek az egyetemek es tarsaik. Raadasul csak a tenyleges jatekot orzi meg, az idiota masolasvedelmektol eleve megszabadit. A warezes spore 100 ev mulva is futni fog valami emulatoron ami a WC ulokebe elpitett hardveren fut mert nem kell neki mindenfele aktivalas meg internetes csatlakozas autentikacios szerverekhez hogy fusson.
  • roliika
    #5
    Azért ki gondolta volna 15-20 éve hogy amivel játszik, szó szerint 2008-ra múzeumba kerül. Nagyon bizarr. :D Mario, Scoorch, Last-ninja,Stungs,Terep2...lassan már a Tomb Raider 1 is.
  • dronkZero
    #4
    Megőrződnek azok maguktól is... :) Már amelyik érdemes rá.

    De ez aztán rohadtul nem érint minket, hogy lesz-e archívum, vagy nem... A hollywoodi filmarchívumot is rengetegszer böngésztem már át, minden este onnan nézek filmet, szalagról, vetítővel... Persze...
    Nekünk marad a torrentes-DCs-abandoneware-es "archívum"... :P
  • szombi
    #3
    Magyarországon minden megjelent könyvből 10 példányt ingyenesen a Kossuth Könyvtár
    (lehet h. ma másképp hívják) részére biztosítani kell.

    Más országokban is van hasonló, nem értem h. játékokra mé nem jó...
  • reszcsi
    #2
    Ez tök jó ötlet, szerintem az is normális lenne, ha a fejlesztők önként és dalolva azt mondanák, a múzeum(ok) számára ingyenesen átadják a programot ilyenforma felhasználásra. Nyomorba senkit nem döntene, és hát nyilván nekik is fontos, hogy megmaradjon az utókornak a művük.
  • ffxi
    #1
    Shadow of colossus megérdemelné a helyét a múzeumba sztem. Ennél művészibb játék igen ritka van.