8
Wolfmother
  • PJack
    #8
    nekem tetszik, vannak baromijó számaik(Y)
  • Balidani
    #7
    4 éve várom hogy jöjjenek erre nem feloszlanak? :(
    Az új wolfmother még lehet hogy jó lesz, de akkor is.
  • csgj
    #6
    Egész jó... Bár tényleg nagyon összelopkodták más (főleg régi) együttesek hangzásait.
  • passatgt
    #5
    hét
  • Prince of Máté
    #4
    hat
  • motyodlee
    #3
    négy
    öt
  • motyodlee
    #2
    elnézést a link miatt

    egy
    kettő
    három
    az utsóból ez volt olyan, aminek jó volt a minősége
  • motyodlee
    #1
    A Wolfmother egy ausztrál hard rock power-trió, melynek tagjai Andrew Stockdale énekes-gitáros, Chris Ross basszusgitáros-billentyűs és Myles Heskett dobos. Zenéjükre olyan előadók voltak hatással, mint a Led Zeppelin, AC/DC, The Who, Black Sabbath és Jimi Hendrix Experience. Pár éve már együtt zenéltek, amikor 2004-ben megjelent debütáló EP-jük. Ennek sikere nyomán egyre nagyobb fesztiválokra hívták őket.
    2005-ben a banda Los Angelesbe ment, hogy együtt dolgozhasson Dave Sardy menedzserrel az első nagylemezükön, ami az év szeptemberében jelent meg Wolfmother címmel. A lemezen a hetvenes évek rock-zenéje köszön vissza, stonerrel keverve. A szövegek pedig manókról, egyszarvúakról szólnak, ugyanis Stockdale szerint "Sokkal romantikusabb róluk énekelni, mint a kötelező rock and roll témákról". Az album Ausztráliában már négyszeres plantina-lemez, az Amerikai listákon 22. helyig jutott, a Rolling Stone pedig az év 15. legjobb albumának választotta. Az kimásolt kislemezek (Mind's Eye, White Unicorn, Dimension, Woman, Joker & the Thief) is sikeresek lettek, dalaikat több számítógépes játékban, valamint a Jackass 2 c. filmben is használják. 2006 októberében az a megtiszteltetés érte a zenekart, hogy ők játszhattak a Led Zeppelin UK Music Hall of Famebe való beiktatásán.
    A Woman c. számukat 2007-ben Grammy-díjra jelölték legjobb hard-rock előadás kategóriában, amit meg is nyertek, megelőzve többek között a System of a Down-t, a Toolt, és a Nine Inch Nailst.
    2008 nyarán a zenekaron belüli nézeteltérések miatt Chris Ross és Myles Heskett. Sokan a zenekar feloszlásáról beszélnek, azonban Stockdale azt mondja, hogy új zenészekkel továbbra is Wolfmother néven fojtatja.

    egy kis kedvcsináló:




    További infó