20
  • dez
    #20
    látok
  • dez
    #19
    "Ezekről már korábban hírt adtunk, megismételni pedig nem érdemes a már ismert részleteket."

    Hát, én látom ott 1-2 olyat, ami az előző hírben nem szerepelt, pl. hogy állítólag januárban a Deneb mellett bevezetik a Propus magos procikat is, amik a 4-magos Denebek L3 nélküli változatai, így vélhetően olcsóbbak lesznek azoknál, és a L3 hiánya által a főbb desktop alkalmazásokban akár gyorsabb is lehet (a memóriaelérés gyorsabbá válása által), mint pl. játékok...
  • Abu85
    #17
    Hát a 10.1-ről nem beszélnek, de egy xBox360 kompatibilis 15tap tesszalátor, már elvileg lesz benne. Nyilván ez kényszerből kerül bele, mert a fejlesztők nem figyelnek a PC-re és a magas részletességű modelleket nem készítik el, hanem az eredeti Low poly modelleket ráküldik a tesszalálni képes VGA-kra. Amelyik VGA ezt nem támogatja az így járt, alacsonyabb részletességű lesz a maximum grafika.
  • floatr
    #16
    Vagy hőpumpát kell rákötni és fűteni lehet vele a házat. Ezek a "csúcs"kártyák lassan többet fogyasztanak a villanytűzhelynél is. Nem olyan rég még röhögtek a 3dfx voodoo 5ön, amikor külső tápot kellett rákötni...
  • psishock
    #15
    Erre is csak azt tudom mondani mint máskor, nem kötelező semmit megvenni.
    A fejlődés az jó mindenféleképp. Ha nagyon sebes mint az esetünkben például, akkor a jelenlegi generáció előtti kártyákat igen kedvező áron lehet beszerezni, ami nagyszerű, mivel ahogyan te is említetted, azokat sem tudja egyenlőre semmi megfogni. Aki jelenleg tervez vásárolni kártyákat annak sokkal nagyobb szerencséje van mint pl évekkel ezelőtt, amikor bizony a valamirevaló kariknak borsosan megkérték az árukat, amik stagnáltak viszonylag egész hosszú idejig. Ha meg valakinek az a legnagyobb baja, hogy a féléve vett kártyája árazása mostanára már kb a feléle csökkent, annak azt tudom ajánlani, hogy pl nemesfémekbe vagy ingatlanba fektesse a vagyonát, netán keressen egy olyan munkahelyet ahol komolyabb a fizetése. =)
  • MaSzKa
    #14
    az ati 48xx-nak fogyasztásbe házon belül van ellenfele mégpedig az ati hd3870
    66%-al kevesebbet fogyaszt ami nagyon sok
    hihetetlen mennyit zabálnak ezek az új vga-k :(

    én most adtam el a HD3870-esemet
    de lehetséges HD3870-est veszek passzívhűtéssel ami még 1-2+-al kevesebbet fogyaszt és semmi hangja
  • Sanyix
    #13
    Hát az a réteg az opteron vs nehalem :)
  • emp
    #12
    Hova a francba már ennyi kártya??? Még nagyobb teljesítmény, MÉG NAGYOBB TELJESÍTMÉNY!!! Az xy sorozattal ezelőtti kártyáikat sem tudja megfogni egyelőre semmi... Érthetetlen.
  • M0RN1NGST4R
    #11
    és a phenom vs nehalem? :D Ez gondolom kicsit szélesebb réteget érint.
  • fade2black
    #10
    atom vs athlon?

    azt már tudjuk.... itt AMD egyértelmüen alázza Intelt.
  • rumkola
    #9
    nem
  • Magnificat
    #8
    az nv már megint gyártja a gyorsabbnál gyorsabb karikat, de hiába, ha az ati iszonyat jól pozícionálja a termékeit, és nagyon penge karikat is gyárt (legalábbis most ez a 4-es széria belerúgott pár hátsóba). Hiába, nem szabad sosem leírni senkit, fél éve már mindenki temette az ati-t, erre ez... :) kíváncsi leszek, az atom vs athlon meccsnek is ez lesz-e a vége :D
  • sirpalee
    #7
    Az nvidia nagyban kussol a dx10.1-ről -> valószínűleg nem.

    De rábasznak mert dx11-be kellenek majd azok a featurék amit ATI tökéletesen működőképesre megoldott már (tessaláló egység stb).
  • DarkJedi
    #6
    ez a GT212 már tudja a DX 10.1et?
  • Aspirin
    #5
    Én az nvidia helyében elindítanék 3 családot: jaguár (felső keteg.) lynx (hiúz a közép) és cat (macska az alsó kat.) aztán ezen belül pirkáljanak olyan számot amilyet akatnak, de legalább Mari néni Ópusztaszerről is tudni fogja, mit vesz ha karácsonyra bevásárol az unokáknak.
  • Atkamon
    #4
    Kiadhatnának a 4850-ből és 70-ből passzív hűtős változatot, az a 3870-nél nagyon bejött, nekem is olyan van és imádom.
  • Power
    #3
    Ezek nem termék elnevezések, hanem a chipek kódnevei.
    Jelenleg GTX260 és GTX280 a GT200 chipre épül és ennek lesz utóda a GT206 és a GT212. Az, hogy mi lesz a kártyák neve azt még csak mostanában szüli meg a marketing csapat.
  • mcganyol
    #2
    már régóta az egyszeri vásárlók teljes összezavarása és megvezetése a cél, illetve, hogy a régi, bentragadt készleteket is el lehessen adni.
    nem akartam elhinni, de egy megnemnevezett számtech boltban az eladó (miután kiderült a vevőről, hogy full laikus) meggyőzte a kedves vásárlót, (aki egy ismerősétől hallotta, hogy a 9600gt az jó kártya) hogy az nvidia 9600gt helyett az ati 9600xt-t vegye meg, mert az olcsóbb!!! (így adott el egy 4éves, max. 4-5ezer forintot érő kártyát 14-ért).
    ugyanez volt már a nv8800gt-nél is. a 8800gt 512MB olcsóbb és gyorsabb a régebbi 8800gt 640MB -nál. 10ből 5 ember azért besz***a és a 640-est vette, "mer' azon nagyobb a szám, meg drágább, tehát biztos jobb!" felkiáltással.
  • Yv@n
    #1
    Roppant átgondolt modell számozás ez az nv részéről. Tudnám melyik agyamentnek dobta ki a manáger kalkulátor, hogy a 212 az gyorsabb az upgrade-elt 280.