18
Asrock es a Quiet Fan
-
#18 Azon gondolkoztam én is.. Elég elhasználodott már a zsír rajta.. (Még az van rajta ami a gyári bordán volt) -
#17 az para. ennek a procinak meg sem kéne éreznie a wolfot^^ nincs szarul megkenve pl? -
#16 hi lako! nekem is ilyen alaplapom viszont E 4300-mas procival, de nekem semmi gond nem volt eddig -
#15 Levettem 70%-ra.. Elkezdtem játszani (Wolfenstein Enemy Territory, tehát nem egy Crysis) és akadt a játék, melege volt :( Azt hiszem befektetek egy uj konfigba.. -
#14 Elvileg ezekben (már vagy 2001 óta :D) magát szabályozza a proci ha túlmelegszik tehát kikapcsol, de azért nem célszerű ezt a szintet elérni meg az nem 80 foknál fog bekövetkezni :P. -
#13 CPU homérséklet az arra szolgál, hogyha sül a proci akkor figyelmeztessen :) Mennyi veszélyes ezzel szorakozni? Kikapcsol ha már besokal? :D -
#12 Azért ennyire nem drámai a helyzet :D. És nincs ott semmi megjegyzésben hogy egy progi kell vagy hasonló? Amit beírtál azt jelenti ha kikapcsolod akkor maxon pörög ha bekapcsolod akkor megadhatsz egy CPU hőmérsékeltet hogy az mire szolgál nemtom mert arra nem tér ki, vagy defaulton disable. Elszakadva meg nem lehe különben a speedfan nem tudná állítani.
Amúgy alternatívának ajánlom a speedfan használaát én úgy csinálom hogy ha netezek töltök akkor télen 30% nyáron 50% CPU ha játszok vagy komolyabb munkát végzek a géppl akkor 80-100% attól függően mennyire melegszik. -
#11 Nah hát ez sem segitett sajnos.. Az AMD-s lapokhoz van a Cool'n'Quiet nevü progi, de ez Inteles :( -
#10 Köszönöm, és bocsánat hogy uj topicot nyitottam.. -
#9 [URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1040759332]#2[/URL] -
#8 CPU Quiet Fan
This item allows you to identify the temperature of CPU fan. If you set this
option as [Disabled], the CPU fan will operate in full speed. If you set this
option as [Enabled], you will find the item “Target CPU Temperature
( C)” appear to allow you adjusting it. The default value is [Disabled]. You
are allowed to enable this function only when you install 4-pin CPU fan.
Ennyi van a kézikönyvben... Lehet hogy az egyik szál el van szakadva a ventin? Mondjuk kétlám.. De hajam reggelre megöszült, mostanra pedig erös arcrángással együtt ki is hullt.. -
#7 Vagyis mihez van a driver? Chipsethez? -
#6 Es mi a program neve? :/ -
#5 Akkor nincs mit tenni mert az oldalon nincs fenn, max a googleban tudsz rákeresni -
#4 Sajnos az alaplap CD-je már nincs meg, ami az Asrock oldalán volt driver, ehhez a laphoz, mindent feltelepitettem :( Probáltam keresni külföldi oldalon, de sajnos az angol tudásom tul hiányos hozzá :( -
#3 Az Asrock alaplaphoz adott cd-n van rajta a program. Azt fel kell telepítened. -
#2 Ezt a kérdést itt kellett volna feltenned. Szóval nekem is támogat ilyent a lapom Asus ugyan de hasonló elven működik gondolom, és ahogy a kézikönyvben olvastam egy drivert is fel kell ahhoz tenni hogy ez működjön és nem elég csak a biosban bekapcsolni illetve a winben az energiaellátást átrakni. Olvass utána a kézikönyvben vagy az Asrock oldalán.
Zárható.... -
#1 Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Adott egy Asrock 4CoreDual-SATA2-es alaplap, és egy Intel E2180-as proci.. Sehogyse tudom müködésre birni a Quiet Fan-t.. Hiába állittom be hogy, Enable, és a höfokokat, Windowsban az energiatakarékosság minimálon.. A venti ugyanugy pörög tovább 2000-es RPM-en.. Probáltam a SpeedFan nevü progival, kézzel le tudtam venni a sebességet (Ajj Istenem, de csönd volt a szobában biggrin_2.gif ) de automatikusan nem müködött. Tippek a funkcio felélesztéséhez? Elöre is köszönöm!
Üdv.: Lako
Update: BIOS frissités megtörtént, 2.0-ra.
Update 2: A prociventi kábele 4 "drótos" :D
Pls help