14
  • Dark Angel 666
    #14
    az írásodból erősen érződik az irigykedés és a rosszindulat
  • steone
    #13
    az újdonság értékét nem határozza meg, hogy mennyi munkát fektettek bele, nagyon sokáig lehet fejleszteni a világ leghaszontalanabb dolgát is.
    Itt az díjazták, hogy olyan szinte minden számítógépet használónál megtalálható eszközökből rakott össze valamit az illető ami úgy néz ki hasznos is lehet.
    Gyakran a legegyszerűbb ötletek annyiból állnak, hogy addig fel nem merülő magától értetődő dolgokat elvetnek, pl minek a magnónak erősító, meg hangszóró, és megszületett a walkman. Részemről én többet nem kívánok hozzá szólni a témához, nem is igen szoktam fórumokba irkálni évek óta.
  • rigidus
    #12
    Ugylatom nem erted a lenyeget. Ez a gyerek az egvilagon semmi ujat nem hozott, de elvitt egy dijat amit odaadhattak volna olyan technologiai fejleszteseknek is amelyek evtizednyi fejlesztes es kuzdelmek utan gyokeresen ujat hoztak, valodi innovaciot.

    Az most egy masik kerdes, hogy osszerakott egy halom fiokbol elobanyaszott kupac szart es egyenkent osszeraggatta, majd nagy csinadrattaval aranykent eladta.

    Nincs ebben "semmi" elitelendo hiszen a peldakepek is ilyenek, BG is igy kezdte es a cege a mai napig a jo oreg kaptafanal maradt, sot meg el is hitette a vilaggal, hogy o maga az innovacio...
  • steone
    #11
    Mcsiv hát ő meg összerakta és terméket csinált belőle, te ezt nem tetted, ennyivel mindenképp többet tett nálad a srác. Gondolom benne felmerült, hogy olyanoknak is jól jöhet a cucc akik nem képesek összerakni ilyet, vagy technikai tudás vagy más miatt, egyszerűbb lehet nekik megvenni a kész összerakott felszerelést.Egyébként felsoroltad a wii kontrollert is ami még nem létezett 7éve.
    Az hogy azt mondod már 7éve te ezt megcsináltad meg vagy igaz vagy nem.
  • Tetsuo
    #10
    En mindenesetre gratulalok es tovabbi sok sikert kivanok!
  • Mcsiv
    #9
    steone: látom nem értetted meg a dolgot. Én felsoroltam neked külön külön a dolgokat, amiket gyártók állítottak elő. Ezeket a dolgokat én is használtam már 7 éve, p2-es korszakban, mert minden adott volt hozzá (még a szoftver is!). Head trackinget használtam, 3D-s szemüveggel, és "fényceruzával" ami máshogy nézett ki mert csak 1 webcamot használt a kettő helyett. A különbség annyi, hogy a srácnak kurva jó a marketingje és rá tudta ragasztani erre a dologra hogy ezt ő találta ki.
  • raingun
    #8
    A C64 teljesítménye még nem volt alkalmas arra hogy bonyolult modelleket mozgasson, de ettől függetlenül egy kockával ami vonalakból állt, boldogult ;)
    Valóban a fényceruza nem 3D-s, de szerintem bárki már akkor is meg tudta csinálni az infra led-es térbeli pozícionálást. Főleg hogy a hőskorban jellemzően elektronikában jártas emberek számítógépeztek.

    Amúgy én sok alternatív beviteli eszközt kipróbáltam de egyiket sem találtam kényelmesnek. Pl. Térben pozícionálni meglehetősen fárasztó, csak ott fogják használni, ahol feltétlen kell.
  • steone
    #7
    comodoron térbeli mozgás valós időben egy virtuális térbe átvinni, hogy ott egy virtuális 3d-s modellt editáj, hát ilyenről én nem, hogy egyben de részenként sem hallotam. a lentebb említett fényceruza sokkal inkább a tablet előképének tekinthető. Lehet, hogy a billentyűzet és az egér valóban a legjobb megoldás és nem lesz soha jobb ennél de azért ezt erősen kétlem. Majd idővel eldől, hogy a Leonar3do lesz-e az az eszköz ami kiválthatja az egeret és a tabletet ha nem is mindenhol, de talán a 3d-s modellezé esetén. Szívesen kipróbálnám milyen lehet így zbrushozni, kb mintha valóba gyurmázna az ember, ja tényleg már az is létezik pár ezer éve.
  • raingun
    #6
    Lassan mondom hogy te is megértsed, ez nem találmány, pláne nem forradalmi. Egy 25 éves technológiát frissített fel és valamiért mindenki ajnározza. Az összes "Találmánya" már létezett C64-re. Komolyan nem értem mit is csináll a csávó és miért ilyen népszerű. Sokkal erősebb a marketing része a dolognak. Persze nekem is gyanús hogy ennyire felkapott, lehet csak a cikkek szarok, amiben leírják hogy mi a lényege de az biztos hogy amit csinál bármilyen programozó meg tudja csinálni. Hogy miért nem csinálták. Hát ez a legnagyobb gebasz, hogy rengeteg megvalósítása megvolt már. Én is szórakoztam vele 15 éve, aztán rájöttem hogy mennyire nem új és mennyire nem használható a hétköznapokban. Valszeg ezért is nem terjedt el. A cikkek mind azt írják hogy az otthoni gépből csinál 3D gépet, de az összes alkalmazás speciális, mely ki tudja használni az ebben rejlő lehetőséget. Nem azért nem fejlődik a bill. meg az egér mert megállt a tudomány, hanem azért mert nincs szügség másra. Ennyi
  • steone
    #5
    pont ez a lényege, hogy fillérekből rakta össze, azt ami nem jutott eszébe a hivatalos fejlesztőknek, akik az egér és a tablet után semmilyen használható új eszközzel nem álltak elő, a különböző 3d egerek nem terjedtek el, az idő majd eldönti, hogy a leonar3do elterjed-e.Egyébként a wii még nem jelent meg mikor Rátai Dániel már előállt az első működő típussal. De nem feladatom védenem. Elmondásod szerint te is összetudtad volna rakni a készüléket, mért nem tetted, ő megtette és a szakma értékeli ez,aztán mint fentebb említettem, az idő majd eldönti, hogy mi lesz a szerkezet jövője.
  • Mcsiv
    #4
    ezeket én használtam is mind már, egy időben is, hatalmas fejlesztések/költségek nélkül. HeadTracking szoftver -> FreeTrack (szimulátoroknál használtam eleinte, azóta bekerült egy két saját szoftverbe is, mert jó dolog), mellette használtam az nVidia 3D-s driverét a megjelenítésre (mert ez is egy jó dolog) és hadonásztam közben egy wiimote-al (mert ez meg mókás). Nem én vagyok az egyetlen aki ezeket használta, használja - és úgy, hogy ezen 3 dolgot egy időben próbálgatta. Az egyetlen számottevő különbség, hogy nekem, illetve másik több tízezer embernek aki kipróbálta a freetracket nem volt pofája azt mondani hogy ez egy zseniális új találmány. (Jah, és akkor beszéljünk a költségekről: Webcamera: 2x1200FT, 6db IR led- 400 Ft, kék-piros színü szemüveg 75Ft valami nagyobb boltban. Felfele kerekítéssel is 3000Ft - Rátai Danika gépezete 120e FT(vagy mégtöbb, kitudja)). Majd ha lesz
    egy kevés időm, írok egy rövidke leírást, hogyan csináljunk leonar3do-t fillérekből.
  • slickboy
    #3
    Szeretem, amikor leszólják a találmányokat, mondván, ez nem nagy durranás, ez olyan magától értetődő. Igen? Te mit találtál már fel bármit is? Ha már évek óta rendelkezésedre álltak a szükséges alkotórészek, miért nem Te raktad össze?
  • steone
    #2
    Összerakta az összetevőket, nagyon egyszerű megoldással írt hozzá egy software-t és nem kellet hozzá semmilyen drága, vagy forradalmi újdonság, nem csak csúcskategóriás gépek használhatják, nem kell hozzá a gépet fejleszteni, sufni tuning ha úgy tetszik. Egyszerűségében a zsenialitása, szerintem nagyon jó és ügyes megoldás, ezért is látnak benne fantáziát, mert könnyen egy gyárható termék lesz belőle, kíváncsi lennék rá milyen lehet pl a zbrushhoz.
  • Mcsiv
    #1
    mai napig nemértem, hogy miért kap innovációs, vagy egyáltalán bármilyen díjat, miközben nem talált fel semmit. Mit talált fel? a két színű szemüveggel való 3D-s megjelenítést? nem. A head tracking dolgot? IRTrack már kb 7-8 éve van. A "fényceruzát"? C64-hez én is használtam, jó dolog volt:). Akkor ezek kombinálását? Az meg inkább bohóckodás, kisérletezés, csak nem innováció.