Az AMD őszi útiterve

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
hát pedig a hd2900 és a 3870 között van nem kevés különbség... nem csak teljesítményben.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

arty
"Persze a prociknál nem olyan látványos az innováció mint a videokártyáknál. "

a geforce8->9 pl mekkora innovácio volt 😄
vagy a HD2900->3870 😄

Forza.

Jahh, még a végén valami lesúlytót látsz... 😛

Én már elvbõl/tapasztalatból nem nyitom meg dez linkjeit..fölösleges <#eplus2>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Mirõl beszélsz maki?Azóta is a GT_m van és tökéletesen megvagyok elégedve vele <#vigyor> és bármennyire is fáj, nem fogok holmi csimpicsumpi 0.01%ban használt dx10.12131431 miatt pénzt kiadni mostmár hihi, fõleg, h nem vagyok vérgémer..majd max jövõre..az aktuális gyorsabbat függetlenül, hupilila felhõk nélkül... <#hehe><#hehe>

"fura egy teszt, ahol az x2 5000+ 10%-al ráver a c2d 6320-ra, miközben a szebb napokat látott x2 3800+ és a dualcore 2160 közt kb 2% se áll az intel javára."

Mi ebben a fura? Elsõ esetben kb. másfélszeres órajeltöbblet van, másodikban meg csak ~10%-os, továbbá az E2x00-ekben alig van cache, ami sokat számít 3D renderingben. De egyébként én fõleg a 2. oldali játéktesztre gondoltam.

"A clock-for-clockot az L3 cache nyomja meg tudtommal."

Ez így nem igaz. Ez is számít (bár néha inkább negatívan, a memóriaelérési idõ növelése miatt), de a magok között is van bõven különbség, pl. a SIMD egységek 2x szélesebbek, stb.

Nem is tudom... fura egy teszt, ahol az x2 5000+ 10%-al ráver a c2d 6320-ra, miközben a szebb napokat látott x2 3800+ és a dualcore 2160 közt kb 2% se áll az intel javára.
A clock-for-clockot az L3 cache nyomja meg tudtommal.
Persze a prociknál nem olyan látványos az innováció mint a videokártyáknál.

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.

Ezt a hülyeséget már a másik topikban is benyögted, de szerintem utána vissza se néztél, pedig nem ártana...

Sanyix
és azt az eget rengetõ sötét baromságot kitõl hallottad hogy eddig nem mûködtek megbízhatóan? (úgy cirka 12 éve)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Én azt olvastam 2 hónapja, hogy a TSMC-nek bízzák a gyártás egy részét. (Félvezetõgyártó, szállít többek között az AMD-nek, Intelnek és nVidianak is.)

Nem kel lenézni ezeket a Phenom X3-asokat. Csak nem Cinebench 2003-al kellene letesztelni (kb olyan, mint HD 3870-en Quake 3, azaz értelmetlen). Játékra minél magasabb órajelen futó Athlon X2 vagy Intel, munkára meg Phenom. Annak semmi értelme, hogy 20 sec-cel hamarabb tömöríti a videót, de mellette használhatatlan a gép.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Aztán majd jól pofára esel, mint az NV vs. ATI-s esetben, és kezdhetsz duzzogni. 😊

dez és a szokásos "jön a kánaán" idióta hupilila szöveg.

"Inkább azon lennének, hogy tornásszák fel az órajeleiket"

Húúú, hogy te milyen okosakat tudsz mondani... Folyamatosan ezen vannak, de nem olyan egyszerû feladat. Sajnos csak vért izzadva tudták 100 MHz-enként feljebb vinni a kezdeti 2.3 GHz-rõl 2.6-ra (9950). Ehhez a fogyasztáson is javítani kellett. De egyébként "tudtak jobbat": inkább a 45nm-es Denebre koncentráltak, ami úgy néz ki, elég jól sikerült.

"vagy bõvítsék új utasításokkal"

Másik okosság... Kár, hogy ehhez át kell tervezni a magot, aminek átfutási ideje években mérhetõ.

"ha már alig mutatott fel valamit az állítólagos arhitektúra-váltás."

Mert az ugye semmi, hogy a clock-for-clock teljesítményben a Core2-tõl igencsak lemaradt K8 után a K10 már csak egy kicsit marad le? Pl. az ugyancsak mostanában megjelenõ K10 alapú, 2.3 GHz-es X2 (6500 B.E. vagy GE-6600 lesz a neve) egy szinten van a K8 alapú, 3.0 GHz-es 6000+-szal, alacsonyabb fogyasztáson: LINK

A 45nm-es Denebbel ezt a kis lemaradást is ledolgozzák, és órajelben is jóval feljebb lépnek.

n3whous3
Game Over

- Insert Coin - <#smile>

púúúúú

Majd kipróbáljuk ezt is. Kíváncsi vagyok mikor tudnak az Intel CPU-hoz megfelelõ versenytársat gyártani. Mindenesetre a fogyasztási adatok jók. Ez már biztató! Ha megbízhatóan fognak mûködni akkor viszik a piacot.
talán pont azért erölködnek a több maggal mert nem tudják a technológiából adódóan feljebb vinni az órajelet .. 😊 Egyébként meg azért mert így nyomják el a selejt 4 magosokat amibõl 3 mag jó.
Miért kell erõltetni a Phenom X3-at? Semmiben sem jobbak az X2-nél. Inkább azon lennének, hogy tornásszák fel az órajeleiket, vagy bõvítsék új utasításokkal, ha már alig mutatott fel valamit az állítólagos arhitektúra-váltás.

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.