17
  • Sanyix
    hát pedig a hd2900 és a 3870 között van nem kevés különbség... nem csak teljesítményben.
  • arty
    "Persze a prociknál nem olyan látványos az innováció mint a videokártyáknál. "

a geforce8->9 pl mekkora innovácio volt :D
    vagy a HD2900->3870 :D
  • dez
    Jahh, még a végén valami lesúlytót látsz... :P
  • who am I 7
    Én már elvből/tapasztalatból nem nyitom meg dez linkjeit..fölösleges
  • who am I 7
    Miről beszélsz maki?Azóta is a GT_m van és tökéletesen megvagyok elégedve vele és bármennyire is fáj, nem fogok holmi csimpicsumpi 0.01%ban használt dx10.12131431 miatt pénzt kiadni mostmár hihi, főleg, h nem vagyok vérgémer..majd max jövőre..az aktuális gyorsabbat függetlenül, hupilila felhők nélkül...
  • dez
    "fura egy teszt, ahol az x2 5000+ 10%-al ráver a c2d 6320-ra, miközben a szebb napokat látott x2 3800+ és a dualcore 2160 közt kb 2% se áll az intel javára."

Mi ebben a fura? Első esetben kb. másfélszeres órajeltöbblet van, másodikban meg csak ~10%-os, továbbá az E2x00-ekben alig van cache, ami sokat számít 3D renderingben. De egyébként én főleg a 2. oldali játéktesztre gondoltam.

"A clock-for-clockot az L3 cache nyomja meg tudtommal."

Ez így nem igaz. Ez is számít (bár néha inkább negatívan, a memóriaelérési idő növelése miatt), de a magok között is van bőven különbség, pl. a SIMD egységek 2x szélesebbek, stb.
  • Aspirin
    Nem is tudom... fura egy teszt, ahol az x2 5000+ 10%-al ráver a c2d 6320-ra, miközben a szebb napokat látott x2 3800+ és a dualcore 2160 közt kb 2% se áll az intel javára.
    A clock-for-clockot az L3 cache nyomja meg tudtommal.
    Persze a prociknál nem olyan látványos az innováció mint a videokártyáknál.
  • dez
    Ezt a hülyeséget már a másik topikban is benyögted, de szerintem utána vissza se néztél, pedig nem ártana...
  • Sanyix
    és azt az eget rengető sötét baromságot kitől hallottad hogy eddig nem működtek megbízhatóan? (úgy cirka 12 éve)
  • tomcsa4
    Én azt olvastam 2 hónapja, hogy a TSMC-nek bízzák a gyártás egy részét. (Félvezetőgyártó, szállít többek között az AMD-nek, Intelnek és nVidianak is.)

Nem kel lenézni ezeket a Phenom X3-asokat. Csak nem Cinebench 2003-al kellene letesztelni (kb olyan, mint HD 3870-en Quake 3, azaz értelmetlen). Játékra minél magasabb órajelen futó Athlon X2 vagy Intel, munkára meg Phenom. Annak semmi értelme, hogy 20 sec-cel hamarabb tömöríti a videót, de mellette használhatatlan a gép.
  • dez
    Aztán majd jól pofára esel, mint az NV vs. ATI-s esetben, és kezdhetsz duzzogni. :)
  • who am I 7
    dez és a szokásos "jön a kánaán" idióta hupilila szöveg.
  • dez
    "Inkább azon lennének, hogy tornásszák fel az órajeleiket"

Húúú, hogy te milyen okosakat tudsz mondani... Folyamatosan ezen vannak, de nem olyan egyszerű feladat. Sajnos csak vért izzadva tudták 100 MHz-enként feljebb vinni a kezdeti 2.3 GHz-ről 2.6-ra (9950). Ehhez a fogyasztáson is javítani kellett. De egyébként "tudtak jobbat": inkább a 45nm-es Denebre koncentráltak, ami úgy néz ki, elég jól sikerült.

"vagy bővítsék új utasításokkal"

Másik okosság... Kár, hogy ehhez át kell tervezni a magot, aminek átfutási ideje években mérhető.

"ha már alig mutatott fel valamit az állítólagos arhitektúra-váltás."

Mert az ugye semmi, hogy a clock-for-clock teljesítményben a Core2-től igencsak lemaradt K8 után a K10 már csak egy kicsit marad le? Pl. az ugyancsak mostanában megjelenő K10 alapú, 2.3 GHz-es X2 (6500 B.E. vagy GE-6600 lesz a neve) egy szinten van a K8 alapú, 3.0 GHz-es 6000+-szal, alacsonyabb fogyasztáson: LINK

A 45nm-es Denebbel ezt a kis lemaradást is ledolgozzák, és órajelben is jóval feljebb lépnek.
  • n3whous3
    Game Over

- Insert Coin -
  • Piel
    Majd kipróbáljuk ezt is. Kíváncsi vagyok mikor tudnak az Intel CPU-hoz megfelelő versenytársat gyártani. Mindenesetre a fogyasztási adatok jók. Ez már biztató! Ha megbízhatóan fognak működni akkor viszik a piacot.
  • YMan
    talán pont azért erölködnek a több maggal mert nem tudják a technológiából adódóan feljebb vinni az órajelet .. :) Egyébként meg azért mert így nyomják el a selejt 4 magosokat amiből 3 mag jó.
  • Aspirin
    Miért kell erőltetni a Phenom X3-at? Semmiben sem jobbak az X2-nél. Inkább azon lennének, hogy tornásszák fel az órajeleiket, vagy bővítsék új utasításokkal, ha már alig mutatott fel valamit az állítólagos arhitektúra-váltás.