60
-
Viszpi #20 1-2 Terraflops számítási teljesítmény az bizony fogyaszt, nem tudom miért olyan meglepő ez. Inkább az a meglepő, hogy ez most már nem csak rack-stationok-ben és render farmok celláiban, hanem nagy tömegben is elérhető. A másik amit én furcsállok, hogy fali aljzatot kell cserélni. Mégis miért? Legalább 10-12 éve van mikrosütő, elektromos sütő, olajsütő, grill, vagy bármi ilyesmi, ami szintén kW környékén fogyaszt, mégsem kell azokhoz speciális fali aljzat. Egy mezei hosszabbító 3-as elosztóval is 2-3 kW-ra van tervezve, szóval ez a szakemberes cserebere ez parasztvakítás.
Persze ettől függetlenül a grafikus kártyák terén valóban megtöbbszöröződött a fogyasztás, de ezzel egy időben a számítási kapacitás is a többszöröse lett. Valamit valamiért ugye... -
#19 sleepeled?! de szép magyar szó :) -
torcipepe #18 nVidiáéknál már mondták, hogy változó fogyasztású kártyát akarnak gyártani.
a HC játékosok meg kapják be, ha van pénzük 500EFt-os kártyára, akkor biztosan ki tudják pergetni a villanyszámlát is.
cégeknél meg ne használjanak Vistát, akkor nem kell alapjárathoz 3GHz-es proci 1GB ram és 256MB-os grafikus kártya. -
heidrich #17 én soha nem szoktam kikapcsolni a notim (Macbook), mivel csak sleepelem, ha felnyitom 2 mp mulva ott a desktop.
Semmit se fogyaszt, mivel általában akkurol sleepelem... (ha sleepelem mondjuk 10 órára alig megy le az akkuból) -
Szefmester #16 vagy pedig akövetkező 2-3-4 generációnyi VGA nem a teljesítményt növelve mutat újat hanem optimalizációban és fogyasztáscsökkenésben -
Totigyerek #15 Most őszintén! Többszörös teljesítmény - sokszoros tranzisztorszám az elmúlt évek alatt (mind a cpu, mind a gpu-k terén), mégis mit várunk? Max fékezni lehet a fogyasztást, de növekvő teljesítmény mellett csak hatalmas technológiai ugrással lehet kisebb fogyasztást várni. -
kjasfhasdfasd #14 azért az nvidia is megérdemelt volna egy sort a "kapcsolódó linkek"-nél -
#13 takarékos "égőt" használjatok ám
-
#12 Hát erről a fogyasztásról szerintem senki nem fog tudni igazán reális képet nyújtani. Tökre ezek jutottak nekem is eszembe, csak még annyival kiegészítve, hogy nálam egy olyan gép, amihez minden részegységéhez elvileg 300W-os tápot ajánlottak egy 150W-os viszonylag jó minőségű táppal elfogadhatóan működött. Persze hosszútávon nem egészséges a dolog, meg egyszer a kártya is bejelzett, hogy nincs elég kraftja. Ezt egyszer tette meg, másrészt a fórumokat böngészve, annak is beszólt akinek minimum 300W-os tápja volt.
Aztán ezt a tápot összehasonlítottam, egy 300W-os noname táppal, belülről kb ugyan azok a paraméterű alkatrészek voltak benne (kondikat, tekercseket, tranzisztorokat illetően)!!!
Azóta vettem én is egy jobb tápot a békesség kedvéért, ami általában jéghideg fuvallatot ereget magából. -
BlackRose #11 300W rohadt sok... ez már csakis attól függ, hogy mit csinálsz mi is a 300W elhasználásának az eredménye. Ezek a dolgok még véletlenül sem abszolút dolgok. :) -
#10 Nem, mondom kihúzom a dugót!!!! -
#9 Asszem három-négy év mulva veszek egy notebookot, azon majd biztos repeszteni fog a crysis :) -
floatr #8 Ezért jó h terjed a notebook. Munkára tökéletes, játékra használható, 65 watt, a HC gamerek meg menjenek autópályát építeni v erdőt telepíteni... :)
Ez a nagy elektronikus trágyadomb csak növekszik. Szvsz 300 watt rohadtsok főleg 24/7-ben. -
#7 nempaj, lekalápp optimaliszálnak. -
Szefmester #6 engem csak a VGA-k zabálása zavar, pedig nem vagyok egy nagy zöld .. bár talán mégis :P ... az tuti ha a high-end kariknak elkezdene csökkenni a fogyasztása, akkor valszeg a teljesítmény pár évig nem fejlődne látványosan. -
#5 remélem azért vettél erre gombal kapcsolható elosztót.) -
#4 Ha kikapcsolom, utána én kihúzom a dugót, akkor legalább biztosan kikapcsol :) -
BlackRose #3 Baromság... Két bivalyerős gép az egyik az aláírásomból és még egy Core2Duo E8200 IntelG33 tehát összasen 6 x Seagate plusz 1 External eSATA Seagate, dual monitor fellálítás... APC UPS, switch, adsl router, behringer 40W (valós watt) "hangfalak" stb. 280-320W a fogyasztás (285W átlag) bár ennyit mér a mérő... és most akkor miről van itt szó?
Az ilyen GTX 280 és HD 4870 X2 userek száma pedig elenyésző úgyhogy semmi komolyabb befolyásuk a világ energiafogyasztását illetően. Belevadulnak a zöld mánia buzz(word) marhaságba ... mondom ezt mint természetszerető és felelőséget ismerő ember. Legtöbb ember laptopot vásárol manapság amely 50W körüli sőt kisebb fogyasztásal jár. -
Caro #2 De az ATX óta a kikapcsolt sem igazán kikapcsolt. -
#1 jajajjajajajaj a hibernálás = kikapcsolás, csak lementi a memóriát.
standby mód az ami többet fogyaszt mint kikapcsolva, mert akkor a memóriát áram alatt tartja.
Ejha.