Festészet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.czekoart.hu
///// Asus G751 \\\\\\\\\\
The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
én is gondoltam hogy tán másolással kellene kezdeni majd a festést, sokat lehet belõle tanulni..... gondolom a négyzetrácsolás a másolás könnyítésére van (sokkal kisebb egységet kell egyszerre átmásolni)
hát igen, nagyon sokat kell tanulni....
te általában elérhetõ vagy itt sgn?
u.i: megnéztem az oldalad, fogadd õszinte gratulációm!
rajzolni bárki meg tud tanulni, hogy egyedi és jót alkosson arra kell születni😄
www.czekoart.hu
Egy nyomoronc pálcikaembert sem tudok arányosan lerajzolni. <#rinya>#rinya>
rárajzolsz egy négyzetrácsot, a vászonra is és átmásolod
egy alap világos okkerel foltban felviszed az alapot és rétegesen építkezel.
Mindig a világostól haladj a sötét szinek felé.
A képet mindenhol egyszerre kell fejleszteni bátran, ha valamit elrontasz kijavítod, visszatörlöd vagy ha megszárad ráfestesz.
Érdemes ellenõrizni folyamatosan, hogy nem e mászott el e egy-egy vonal.
Nézd meg többször messzirõl a képet munka közben és ne legyél soha lusta javítani a hibákat.
Ha elkezdted a képet akkor meg rakd be ide a fázisokat és tanácsokat adunk
www.czekoart.hu
5-6 dobozt leraksz megvilágítod és szarásig rajzolod õket míg jó nem lesz
aztán az árnyékok tónusok megismerése, összegyûrt rongy pl
és az anatómia itt Barcsay Jenõ Mûvészeti Anatómia c. könyvét ajánlom
Ha festen akarsz akkor is ezek az alapok, plusz színtan, komplementer színek, mit mibõl keversz ki stb.
1001könyv van ami ezekkel foglalkozik, nincs jó vagy szar, átkell lapozni õket és a számodra szimpatikusat kell választani.
És sokat gyakorolni.
Ez a kép amit mutattál nagy falat elsõ lépésben,de meglehet próbálni, másolással sokat lehet fejlõdni.
OLajfestékhez kellékkek:
festék, vegyél egy szettett, ha megtanulsz szintkeverni elég lesz kevesebb is
ecset, képfüggõ milyen ecsetet kell használni, én jobb szeretem a szintetikus közép puha hegyes ecseteket, de van minden más is érdemes minden félét kipróbálni.
A boltban segítenek a választásban és nem kell megvenni a legdrágábbat persze jó a középkategória is😊
aztán vehetsz feszített vásznat, az elején magamnak feszítettem de lusta vagyok hozzá. Vászonra a legjobb feteni
a farostból van olyan amire vásznat kasíroztak, a tegytura miatt, ezeket nem csipem annyira.
kell még hozzá higító, terpentin
lehet száradást befolyásoló cuccokat is venni, vagy repesztõt megm inden szart
Festeni olajjal a legkönnyebb, mivel fedõ festék és lassan szárad lehet javítani
Aquarellel meg a legnehezebb.
Aquarelnél sokkal fontosabb az anyagok minõsége is jó lap jó ecsetek jó festékek kell.
A technikákat nem írnám le, arra ott vannak a könyvek
www.czekoart.hu
Ezt követõen a vászonra is érdemes cerkával felvázolni magát a képet,aztán rámenni festékkel.
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
http://bekesmegye.mconet.biz/news_images/jeanne_300_372_20080320124930_939.JPG
hasonló csendéleteket (? minek nevezik.. nem csendélet)
hogy fogjak neki? mit gyakoroljak? mi egy kép megfestésének a lépései (magamtól NAGYON nehéz kitalálni ezeket), mi a módszer erre? Milyen festékkel milyen anyagra érdemes? és így tovább....
Egyébként engem is érdekel a dolog,mivel az iskolában rajzból nagyon jó voltam,meg festeni is jól tudok szerintem. Igaz nem képet,hanem sprayvel fényezni,illetve airbrush pisztollyal. Utóbbi pl nincs benne a progiban😊
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
dehogy durcizok, csak én az abszolute 0-án állok 😞
és igazándiból azt se tudom hogy kezdjek neki....
nemtudom mit durcizol, csak kérdeztem, hogy te hogy segítesz úgy, hogy nem látod a képet
www.czekoart.hu
végülis is a szakácsiskolában is úgy tanítanak SÜTNI hogy megmutatnak egy lábos frissen kész töltött káposztát. 😉
kb ugyanannyi köze van a kettõnek, de nekem már most elegem van a köcsög hozzáállásból.
Mert kíváncsi leszek ha én pl. szeretnék egy tájképet festeni akkor a rajztopikban mennyire segítenek (ecset festék kiválasztása, maga a festés elkezdése, munkafolyamatok)
de akkor remélem ott is ennyire odateszed / teszitek magatokat majd dumával. Akkor mea culpa, de kötve hiszem hogy így lesz.
téma lezárva.
És hozzátettem, hogy saját munkák bemutatása nélkül nem lehet segíteni.
Nem is tudom hogy képzelte, felsorolunk 300festõs könyvet hogy olvassa el mindenki?
www.czekoart.hu
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
az értelmes hsz-ek helyett jön a "6 éve már volt róla egy komment egy másik topikban"
ha nem vagytok képesek a témához kapcsolódóan írni, akkor inkább close.
Nem érdekel és nem tartozik ide a dig. grafika, a tetoválás, a karikatúra etc....
itt a festés lenne a lényeg. Köszönöm a hozzáállást...
A saját munkák bemutatása nélkül meg igencsak nehéz tanácsot adni...
www.czekoart.hu

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
segítek a sorrendbe:
1. tanulj meg olvasni
2. olvass sokat hogy mûvelõdj
3. aztán gyere kötöszködni, addig csitt
E topik lényege a kezdõk elindítása, elsõsorban a festészet terén. Technikák tippek trükkök a kezdetektõl.
Nem a saját rajzok bemutatása. Az csak mellékes. És elsõsorban nem rajzok a téma, mit a címben is olvasható (neked ugye nem megy), hanem a festészet.
Na hess innen.
Minden ami a témába vág, elsõsorban a következõket szeretném az elején: rajzolással és festéssel (vászonra / fára / papírra) kapcsolatos anyagok (könyvek, cikkek, leírás, oktatóvideók) illetve minden ami segíthet az otthoni elindulásban egy kezdõ számára (persze jöhetnek késõbb a komolyabb anyagok.)
Emellett ha van rá igény jöhetnek a SAJÁT munkák bemutatásai.