Igeragozás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

helló,
BME német középfokú nyelvvizsga szóbeli tételeket keresek kidolgozva, ha van valakinek keressen a [email protected].
nagyon köszi....
ruffirant
én is annak tanulok és még én is használom...majd idõsebb korban kell újra elgondolkodni ezen..

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

Programozónak tanulok már második éve, és mindig használom 😊

Te meg nem teszel a vesszõ után szóközt, na bumm.

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

ruffirant
általában az informatikusok nem használják az ékezetes betûket mert gyorsabban tudnak gépelni nélkülük(megértem õket)

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

Willi Betz
Az rendben van,de aki itthon él az az annyáért nem tudja benyomni azt a tetves ékezetes gombot...

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Haverom Dániában élt egy évig, és mégis minden emailje ékezetes volt.

Fido4life
Persze külföldön élõ, ékezet nélküli billentyûzettel író emberekrõl még nem is hallottál.

scs17
"így korcsosul el a magyar nyelv"

azért ne dramatizáljunk...mert 1-2 ember ékezet nélkül ír

Willi Betz
Eléggé nagy baj,hiszen így korcsosul el a magyar nyelv. De ezt már más topikban is észre vettem,csak most már megemlítettem,hogy mért nem lehet ékezetes betût írni. Pedig nem mondhatja senki,hogy messze van a bllentyûzeten az Á vagy É. Meg ami lényeg,hogy simán félre lehet érteni mivel van jópár olyan szó ami ékezet nélkül teljesen mást jelent mint ékezettel.

A téma alapban baromság, így nem is lehet mit hozzászólni. Az ékezetek meg azért vannak, hogy használjuk....engem speciel zavar.

Goruck
ugyvan!

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

Muszáj valamibe belekötni, ha már a témához nem tud hozzászólni.
Lásd a #28-at is.

Dragooon
mert baj az ha nem ir ekezetekkel az ember? :-|

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Willi Betz
Ékezetet nem tetszik ismerni?<#wilting>

lippet
Köszi!

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

rooney8
Nincs benne az összes ige, de jó párat megtalálsz

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

rooney8

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

csgery
Az a probléma, h pl autónevek meg ilyenek... másszabály nincs a csoportosításra...
ilyen ez a szar német...😊
Kicsikiraly
topiknyitási kényszer rulz.

DFTBA &#3232;_&#3232;

passatgt
mondjuk ha lenne valami trükk amivel egyszerûen ki lehet találni egy-egy fõnév névelõjét, annak örülnék😊

Tetsuo
A nemet nem vmi nehez.. ok eleinte sokkol a sok nevelo meg a nehany rendhagyas.. de ha azokat megtanulod mar egyre konnyebb tanulni, sot a vegen konnyebb mint az angolt.
En most az angollal szenvedek, bar ez inkabb a lustasag miatt van. 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Ez igaz, de ott a nyelvvizsga meg az érettségi...

Pistike 007
+fav?
Nanem.

Rage47
ha a névelõket nem tudod, attól még nagy valószínûséggel megértenek a németek, szal nem akkora gáz😊
NEOreg3
a német nyelv egész tanulható lenne számomra ha azokat a kurva névelõket nem rakták volna bele, így viszont középsuli után nem is akarok vele foglalkozni

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Ha már itt tartunk, megírnátok a szakdolgozatomat?

Rage47
könyvedben tuti benne van minden, ha ebbõl írtok
adeex7
akkor tanulj rá fiam!

Kétszavas válaszom mindkét szava egy-egy megoldás volt a problémájára.....szerintem nem volt értelmetlen a postom. Értelmetlen post pl #5.

bertino
német nyelv ?!
pfuj <#banplz>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Taranov
De hiszen még magyarul sem tudsz helyesen írni. Biztos, hogy mindent tudsz németbõl?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

<#eljen>

passatgt
ügyes vagy

Vaxi
de ha nem tudsz értelmeset válaszolni, mi a fenének írsz be?

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

milk41
most énis németet tanulok középben(heti 20óra),eddig 1x sem tanultam rá de szinte mindent tudok

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

csgery
Mellesleg ittegy német segítségkérõ topik😊
csgery
A leguccsó mondat végén nem am hanem an csak elírtam (anrufen).
csgery
Háh, 1 éve tanulok németet de nekem nincsgondom ilyennel😊
Komme ige pl
Ich komme
Du kommst
Er /Sie/ Es kommt
Wir kommen
Ihr kommt
Sie/Sie kommen

Vannak tõhangváltós igék:
-nehmen, essen, helfen, geben, sprechen, sehen, lesen.
A legszarabb szótárba ha belekeresel, ezek mind bennenvannak. Kedvhiány miatt nemragozom el mindet (van 2 amit nem is tudok), de ha ez nekem mind megy könyvnélkül neked miért kéne netoldal?😊

Elválós igéknél a legfelül leírt dolgokat félkövér dolgok kapcsolod az igéhez, csak keretes szerkezet van, ezért az elválló rész (igekötõ) a montad végére kerül. Pl: Ich rufe dich am Donnerstag am. (Én felhívlak téged csütörtökön.)

Remélem segítettem😉
szótár? google? <#lama>

nandorb
hat en utaltam a nemetet alatalanosban most meg angolt tanulok ami konnyebb szoval nemtudok segitenni,az unokatesom nemettanarno de sajnos nem szokott sg-ezni

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

toysoldier
akkor ahelyett, hogy topicot nyitsz akár tanulhatnál is rá <#wow3>

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Benny04
lol.

lippet
doga lesz holnap<#vigyor2>

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

RAZOR27
Nemitt kéne házit csinálni <#hehe><#vigyor>

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

lippet
A következõket keresem:
steigern (rn végzõdésû igék)
bekommen
ankommen (elváló igekötõs igék(

lippet
HEllo! Olyan weblapot keresek, ahol beírok egy német igét, s az elragozza nekem! Vagy ha itt tudtok segíteni az is jó!

köszi!