47
Német igeragozás
-
maudry #47 helló,
BME német középfokú nyelvvizsga szóbeli tételeket keresek kidolgozva, ha van valakinek keressen a [email protected].
nagyon köszi.... -
#46 én is annak tanulok és még én is használom...majd idősebb korban kell újra elgondolkodni ezen.. -
ba32107 #45 Programozónak tanulok már második éve, és mindig használom :) -
gotchaaa #44 Te meg nem teszel a vessző után szóközt, na bumm. -
#43 általában az informatikusok nem használják az ékezetes betűket mert gyorsabban tudnak gépelni nélkülük(megértem őket) -
#42 Az rendben van,de aki itthon él az az annyáért nem tudja benyomni azt a tetves ékezetes gombot... -
ba32107 #41 Haverom Dániában élt egy évig, és mégis minden emailje ékezetes volt. -
#40 Persze külföldön élő, ékezet nélküli billentyűzettel író emberekről még nem is hallottál. -
#39 "így korcsosul el a magyar nyelv"
azért ne dramatizáljunk...mert 1-2 ember ékezet nélkül ír -
#38 Eléggé nagy baj,hiszen így korcsosul el a magyar nyelv. De ezt már más topikban is észre vettem,csak most már megemlítettem,hogy mért nem lehet ékezetes betűt írni. Pedig nem mondhatja senki,hogy messze van a bllentyűzeten az Á vagy É. Meg ami lényeg,hogy simán félre lehet érteni mivel van jópár olyan szó ami ékezet nélkül teljesen mást jelent mint ékezettel. -
ba32107 #37 A téma alapban baromság, így nem is lehet mit hozzászólni. Az ékezetek meg azért vannak, hogy használjuk....engem speciel zavar. -
#36 ugyvan! -
gotchaaa #35 Muszáj valamibe belekötni, ha már a témához nem tud hozzászólni.
Lásd a #28-at is. -
#34 mert baj az ha nem ir ekezetekkel az ember? :-| -
#33 Ékezetet nem tetszik ismerni? -
#32 Köszi! -
#31 Nincs benne az összes ige, de jó párat megtalálsz -
#30 Itt megnézheted...beírod a keresőbe az igét és ott lesz -
#29 Az a probléma, h pl autónevek meg ilyenek... másszabály nincs a csoportosításra...
ilyen ez a szar német...:) -
#28 topiknyitási kényszer rulz. -
#27 mondjuk ha lenne valami trükk amivel egyszerűen ki lehet találni egy-egy főnév névelőjét, annak örülnék:) -
#26 A nemet nem vmi nehez.. ok eleinte sokkol a sok nevelo meg a nehany rendhagyas.. de ha azokat megtanulod mar egyre konnyebb tanulni, sot a vegen konnyebb mint az angolt.
En most az angollal szenvedek, bar ez inkabb a lustasag miatt van. :) -
gotchaaa #25 Ez igaz, de ott a nyelvvizsga meg az érettségi... -
#24 +fav?
Nanem. -
#23 ha a névelőket nem tudod, attól még nagy valószínűséggel megértenek a németek, szal nem akkora gáz:) -
#22 a német nyelv egész tanulható lenne számomra ha azokat a kurva névelőket nem rakták volna bele, így viszont középsuli után nem is akarok vele foglalkozni -
Vlala #21 Ha már itt tartunk, megírnátok a szakdolgozatomat? -
#20 könyvedben tuti benne van minden, ha ebből írtok -
#19 akkor tanulj rá fiam! -
ba32107 #18 Kétszavas válaszom mindkét szava egy-egy megoldás volt a problémájára.....szerintem nem volt értelmetlen a postom. Értelmetlen post pl #5. -
#17 német nyelv ?!
pfuj -
#16 De hiszen még magyarul sem tudsz helyesen írni. Biztos, hogy mindent tudsz németből? -
gotchaaa #15 -
#14 ügyes vagy -
#13 de ha nem tudsz értelmeset válaszolni, mi a fenének írsz be? -
#12 most énis németet tanulok középben(heti 20óra),eddig 1x sem tanultam rá de szinte mindent tudok -
#11 Mellesleg ittegy német segítségkérő topik:) -
#10 A leguccsó mondat végén nem am hanem an csak elírtam (anrufen). -
#9 Háh, 1 éve tanulok németet de nekem nincsgondom ilyennel:)
Komme ige pl
Ich komme
Du kommst
Er /Sie/ Es kommt
Wir kommen
Ihr kommt
Sie/Sie kommen
Vannak tőhangváltós igék:
-nehmen, essen, helfen, geben, sprechen, sehen, lesen.
A legszarabb szótárba ha belekeresel, ezek mind bennenvannak. Kedvhiány miatt nemragozom el mindet (van 2 amit nem is tudok), de ha ez nekem mind megy könyvnélkül neked miért kéne netoldal?:)
Elválós igéknél a legfelül leírt dolgokat félkövér dolgok kapcsolod az igéhez, csak keretes szerkezet van, ezért az elválló rész (igekötő) a montad végére kerül. Pl: Ich rufe dich am Donnerstag am. (Én felhívlak téged csütörtökön.)
Remélem segítettem;) -
ba32107 #8 szótár? google?