22
-
haxy27 #22 ja majd talán ha fejemre teszek egy tokra chipet aztán azzal tudom irányítani a gépet addigmeg, felejtős az egész. érdekes lenne jácani egér és bill nélkül. -
rumkola #21 na ez viszont már betegség...
a dvd íród és a monitorod meg kimaradt az aláírásból
:DDD -
#20 Nem is arról van szó, hogy asztali pcknél tűnik el a bill-egér, hanem arról, hogy lassan már mindenki hordozható pct vesz, nem asztalit (nyugaton)... -
torcipepe #19 itt ülök szép kényelmesen, kinyújtom a kezem és rájövök, hogy 1,5* hosszabb kar kellene, hogy elérjem a 17'-os monitoromat. ha nagyobb lapos monitorom volna, akkor még hátrébb tolnám -> érintőképernyő kizárva.
a gondolatos meg kesztűs vacakkal meg az a gondom, hogy elvesztem a kikapcsolhatóságot, nemtudom hogy reagálna egy ilyen kütyü, ha számítógépezés közben beszélgetek, TV-t nézek, eszek vagy vakarózom. a billentyűzetez meg az egeret akkor engeded el, amikor akarod.
az viszont tényleg nem lenne egy utolsó dolog, hogy dinamikus fogyasztással mennyenek a GPU-k. az viszont gáz, hogy az Asus már lassan egy éve árul olyan alaplapot és asszem pont nForce chippel, ami képes a CPU fogyasztását a szükséges teljesítményhez állítani. -
irkab1rka #18 Counterstrike multitouch screen-en :))))))
azért tényleg jöhetne már valami ami jobb irányítást tesz lehetővé, de hogy az nem a multitauch, arra felteszem a statomat :) -
#17 Ja, és még hozzátenném: sose tolnám a számítógépemen egér, és billentyűzet nélkül az FPS -t (mivel más módon elképzelhetetlennek tartom, hogy lehetséges). -
#16 Csatlakozok az előttem felszólalóhoz, néhány dolgot hozzáfűzve: ez a szöveg nem mond szinte semmit, csak az derült ki belőle, hogy fikázni próbálják az alacsony fogyasztású GPU -kat, csak azért, mert ők gyártástechnológiai lemaradásban vannak. -Fikázzák csak az 55 nm -t, de akkor fizessék is helyettem a villamos-áram fogyasztás többletét (főleg, mivel 8800GT -m van)! -
gemi #15 Elég zagyva nekem ez a szöveg. Semmi konkrétum nincs benne, csak az,hogy tőlük megdögölhet a bill.+egér , valamint az, hogy sokkal jobb megjelenítést akarnak elérni.
Arról nincs szó, hogy ők maguk is terveznének olyan megjelenítő egységeket , amelyek vezérlésre is alkalmasak.
Az hogy a képernyőn jelenik majd meg egy billentyűzet amit valami módon nyomogathatunk az egy dolog, de a betűket be kell írni valahogy.
Szerintem önmagában egy képernyőn ezt nem jó megoldani,mert kényelmetlen.
Viszont,ha a 2 multi-touch eszközből állna, az már jó lenne.
Az egyik billentyűzetként/fő vezérlőegységként is funkcionálhatna, a másik meg lenne a fő megjelenítő.
-
Viszpi #14 Ne legyél már ennyire...
Amit mondott az tény és kész (több tranzisztor, nagyobb számítási teljesítmény miatt -> több fogyasztás). Az egy másik dolog, hogy minden egyes technológiai váltásnál még jobban miniatürizálnak és próbálják a kvantummechanika szintjére levinni az egészet, de az még odébb lesz egy kicsit, mert már nem csak a tranzisztorok súrolják a legkisebb méret határát, de már a megvilágítás terén is trükközgetni kell (már valamilyen folyadéktéteget visznek fel az SI ostyákra, hogy jó legyen).
De nézzük például a fogyasztási mutatókat az elmúlt 3-4 évben. Procik azok kb stagnálnak, mainstream 40-70 W, high end 70-125 W. A grafikus kártyák terén viszont ahogyan a teljesítmény is megsokszorozódott hirtelen (1-2 Terraflops) úgy a fogyasztás is megnőtt jelentősen (100-200 W).
Van abban valami amit mondasz, de nem jó a példád sem, mert SI technológiát elektroncsövessel hasonlítasz, nem kicsit más a kettő. Az SI technológia jelen van vagy 30 éve és még jelen is lesz egy 5-10 évig valószínű, aztán meglátjuk mit hoz a jövő, mert ebben már nem sok tartalék van. -
JTBM #13 Szerintem amit egy marketinges mond a technológiai fejlődésről, az nem releváns. ;-)))
Az egér és a billentyűzet a leggyorsabb eszköz, amíg ki nem fejlesztik a direct linket az aggyal... -
Gabe Dearborne #12 Jó sok baromságot tudnak összehordani... -
vaddasz #11 No és rövidesen kihalnak a betűk is... -
Xmas76 #10 "A teljesítmény és a fogyasztás természetesen mindig egymástól függ" - tette hozzá az Nvidia marketing ügyekért felelős alelnöke."
Ha egy marketinges ilyet mond, azonnal kirúgnám. Ezek szerint a technológiai fejlődésnek nincs is szerepe? Egy zsebszámológépnek még mindig annyit kéne fogyasztania, mint az ENIAC-nak? -
endale #9 Az egeret majd akkor temetik, ha ez a cucc visszafelé is tud információt átvinni. Egyenesen betiltják a a billentyűzettel együtt és ül majd a sok zombi a gép előtt excel táblát buherálva és megszületik egy gondolat a fejében: "Hú vazze, de meginnék egy kólát", "Fel kéne vennem egy kis hitelt, jó magas kamatra", "Asszem mégis inkább McCainra szavazok". Az lesz a szép világ -
Turdus #8 Nekem eddig ez a kedvencem, remélhetőleg 1 év múlva tapasztalatokat is olvashatok róla, és akkor veszek egyet: emotiv epoc
Tisztára, mint az Alapítványban -
Beyond silence #7 Hát sokat nem mondott az ember. Majd megnézem hogy játszunk iréntő képernyőn...
A Civilization Revolution irányítását meg azért lehetet egyszerűbb megtanulni konzolon mert ott úgy le van butítva a játék hogy még a konzolosok is tudjanak vele játszani... -
Xmas76 #6 Nem lepődnék meg, ha PC-hez is szép lassan beszivárognának a konzolos mozgásérzékelős kontrollerek játékhoz. Nyilván a billentyűzetnek van értelme, létjogosultsága. De max. gépeléshez.
Azt hiszem, sokan rosszul vizsgálják a problémát. Abból, hogy a mostani játékok irányítása ergonómiailag billentyűzethez és egérhez van kialakítva, még nem feltétlen jelenti azt, hogy ez az optimális.
Meglepően jól lehet az irányításokat kontrollerekre tervezni ergonómiailag. Volt szerencsém pl. a Civilization Revolution irányításához konzolon kontrollerrel. Mindig azt hittem, hogy a Civ az csak bill+egér mellett életképes, de nem. Kellemesen ment a dolog kontrollerrel, és az irányítás megtanulása és megszokása sokkal kevesebb idő volt kontrolleren mint bill+egéren.
Nyilván ez magántapasztalat, de úgy érzem, kell egy ellenpont azokkal szemben, akik a bill+egért önmagukban szemlélve halhatatlannak hiszik. -
Kovász #5 Sztem ezt gondolt át mégegyszer... -
#4 Én is hiába vettem Razer Chopperhead egeret, akkor is be kell ismernem, játékban ügyetlen vagyok vele. Ha hirtelen kell odarántani a kurzort egy ember fejére nem a legjobbak az egerek (teflontalpal a savmarott üvegen is csak ottvan a tapadási surlódás, a csukló és a kar meg ügyetlen az ujjakhoz képest, de ha az újaiddal toszigálod akkor magas érzékenység kell mert rövid a max úthossz...) Gondolkodtam is hogy beszerzek egy nagyobb tachpad szerűséget és azzal játszok (meg akkor akár másra is jó lenne), de az a gond hogy akkor 2 választás marad: vagy egy WASD közeli gonbra rakom a tűz gombot, és számokkal váltok fegyvert a görgő helyett, vagy berakok egy-két egeret a lába(i)mhoz, és lábbal lövök, meg görgőzök. Egyik se tűnik annyira életképesnek, hogy ki merjem próbálni a gyagkorlatban. (nem is olcsók ezek a grafikus tervezésre szánt asztali tauchpadok hogy csak úgy tegyek egy próbát) A gamepad eleve felejtős.
De okos emberek kitalálhatnak valami újat amivel jobban lehetne irányítani az emberkénket (vagy akár bármiféle kurzort nem csak játékban, de rajzolgatáshoz is - igaz oda ott a tauchpad). Azthiszem a Microsoftnak vagy a Logitechnek van is valami kesztyűfélesége ami követi a kéz mozgását, ha akarnák felfuttathatnák és pár év múlva megfizethető lenne.
Ponst ma jött ki valam másik hír is miszerint az MS újféle egérrel álna elő ami nem használ lézert. De ahogy ebben a cikkben, abban se vázoltak elképzelést, csak annyit mondtak lesz valami ami nem hagyományos egér. -
xido #3 meghalni...ja...max egyes játékok terén..de egyéb alkalmazásokhoz és munkákhoz kell még azért...rájönnek majd monjuk a WII féle kontrollerekre,rádiós vagy usb-vezetékes virtuál-kesztyűkre gondolom...jópofa lenne,multitouch képernyő,fps shooter,ahová böksz,azt lövöd...úgy meghalna minden multiplayer élmény és olyan pacás lenne mindenki monitora,mint a hozat:) -
sanner011 #2 Sokan temették már a bill+egér kombót, de egyelőre nincs jobb. A touchscreen-nek tableteknél, pda-knál van értelme, személyi gépnél nincs. Majd meglátjuk remélhetőleg, mit hoz a jövő. :):) -
#1 ""Célunk, hogy egyszerűen hagyjuk meghalni a billentyűzetet és az egeret."
odébb van még kicsit az a meghalás...