38
-
#38 Ez nagggyon durva :) azt hittem, csak a megjelenítés fog szétesni, de ez az oldal magát az ie-t is begyalulja LOL -
A1274815 #37 Ne dramatizálj! Nem néhány perc, hanem néhány másodperc. -
#36 "Amúgy hogyan lehet kideríteni mit támogat egy böngésző és mit nem? Gondolom nem a Súgó névjegyén van... "
Ha a különböző ajánlások, nyelvek, formátumok kompatibilitása a kérdés, akkor egyrészt a böngésző készítőjének a weboldalán (developer.mozilla.org, www.opera.com/docs/, msdn.microsoft.com/en-us/library/aa155073.aspx, developer.apple.com/internet/safari/), másrészt webfejlesztéssel foglalkozó oldalakon, blogokban, online szakmagazinokban.
"Egy csomó grafikai elem (pl különlegesebb betűtípusok)vektoros formátumban kisebb, gyorsabban letöltődik. Ehelyett minden csicsát gif meg jpg formátumban alkalmaznak az oldalszerkesztők."
Nono, azért nem minden tárolható le vektorgrafikus formátumban - lásd például a fotókat. Meg azért az SVG egy szöveges formátum, aminél egy bináris vektorgrafikus formátum tömörebbé tehető.
De abban egyetértek, hogy egy jó vektorgrafikus képformátum böngészők általi támogatása (nem külön pluginekkel, hanem natívan) jó lenne. -
#35 jé tényleg ! dehát ez engem még így sem vígasztal ! mi az hogy nem megy 2-3 percig ?! és nem elég hogy az Internet Explorer ablakot összekulázza, de még az egész asztalt is háttérképestül mindenestül... ilyen ocsmány bugot nem láttam már vagy 10 éve programban, nemhogy egy Microsoft termékben, ráadásul a hőn áhítótt Internet Explorerben ! -
Turdus #34 FF alatt Preferences/Applications. Ott kilistázza a kiterjesztéseket meg a hozzá tartozó műveletet. -
god25 #33 ááááh. Le is törlöm az ff-et. Végre itt van. Nem lesz se vírus, se spy. Gyors és megbízható. Nem eszi a memót. Dejóóóóóóóó. -
god25 #32 Fúúúúúh. Nemá'! De jó! Alig vááárom. :P -
slickboy #31 Mondjuk az svg el nem terjedtsége eléggé érthetetlen. Egy csomó grafikai elem (pl különlegesebb betűtípusok)vektoros formátumban kisebb, gyorsabban letöltődik. Ehelyett minden csicsát gif meg jpg formátumban alkalmaznak az oldalszerkesztők. Mennyivel gyorsabb lenne átlagosan a szörfözés ha nem így lenne? Persze ehhez a böngészőnek is támogatni kell, maximálisan.
Amúgy hogyan lehet kideríteni mit támogat egy böngésző és mit nem? Gondolom nem a Súgó névjegyén van... -
#30 Legalább már elindultak a jó irányba, ez is egy eredmény. Most már legalább vannak dolgok, amikben csak 1-2 évvel vannak lemaradva a többi böngésző mögött, és nem 5-6-tal.
Mondjuk igazán megnézném, hányan használnák, ha nem lenne beépítve a Windowsba már több mint egy évtizede... -
Drawain #29 Azért az, hogy egy ekkora cég egy programba tizenvalahány év alatt, 8 verziót követően sem építi bele az opacity css tulajdonságot, a canvas html elemet, az svg-t amit ma már minden alternatíva támogat és a CSS3-at, ami minden bizonnyal az elkövetkezendő néhány év fejlesztési sztenderde lehetne (ha éppen az IE8-al ezt nem akadályozná meg az M$...) - ez már több mint szánalmas!
Egyszerűen a felhasználók felé megint beépítenek minden sz..., de a fejlesztőket egy pillanatra sem támogatnák, ők nyugodtan szenvedjenek csak a szerencsétlen programjukkal - keressenek mindenre kerülőmegoldást, sőt ostorozzuk őket azzal, hogy pancserok, hogy egy ilyen népszerű böngészőt nem támogat 100%-ig az újonnan összerakott oldaluk.
De komolyan ha azt a nyomorult átlátszó png problémát sem javítják akkor... áh úgyse lehet mit tenni. IE6-nál is éveken keresztül nyúzták az MS-t a png miatt, erre a 7esbe beraktak egy űberlassú megjelenítőmodult hozzá, ami az opacity filter mellett el is hasal... -
A1274815 #28 "Megneztem vajon kiki alltal belinkelt oldalt, de legnagyobb banatomra nem fagyott. Megakartam nezni, hogy tenyleg csak a tabot zarja be, vagy az egesz IE elszal? :("
Én is ezt közöltem a #22-esben. Mondjuk a gúnyos hangnem nem jött átt. -
Benedicht #27 En se azt mondtam, hogy ezzel most az IE8 a #1 bongeszo, inkabb csak megemlitettem hogy nekem tetszik.
Megneztem vajon kiki alltal belinkelt oldalt, de legnagyobb banatomra nem fagyott. Megakartam nezni, hogy tenyleg csak a tabot zarja be, vagy az egesz IE elszal? :( -
#26 Hát ez annyira nem egetrengető, szvsz. Nekem pl tökmindegy, alapból milyen url volt az pontosan, csak az érdekel, hogy megtalálja, amit keresek, és azt rakja legfelülre, ami nekem kell. Szóval az én szokásaimnak jobban megfelel a Firefox "frecency" algoritmusa (frequency + recency), a súlyozással.
Látom, megtetszett nekik az oldalon belüli keresés is (nem véletlenül, az egyik leghasznosabb dolog a Firefoxban), meg a kiterjesztések közül pl az, amelyikkel a tabokat lehet csoportosítani színek segítségével. -
Benedicht #25 A kategorizalast arra ertettem, hogy FF-ban omlesztve vannak megjelenitve mig itt csoportokba szedi.
Mint itt lathato az elso kepen. -
Benedicht #24 Nem kell visszavaltanom, mert itthon IE-t hasznalok. Az "okos" cimsor nem valtook, de jo ha van. Nekem eleg az IE7 + IEPro funkcionalitasa, FF-ben nincs semmi ami kellene. Nem vagyok web fejleszto, az osszes oldal jol jelenik meg, nem crash-el, stb.
Ettol fuggetlenul meloban 0.9 korultol hasznalom az FF-et. Szamomra egyik sem jobb vagy rosszabb mint a masik. -
#23 Ez dúrvaság!;) -
A1274815 #22 Baj van, mert most próbáltam ki: kb. megakad 2-10 secig és aztán már tökéletesen megy. -
entreri #21 "about:robots" itt pedig a robotokról tudhatunk meg okosságokat. :) -
#20 Hehe ez az "about:config" dolog aranyos az "óvatos leszek, megígérem" gombbal :)
Vajon kiki, azért a myspace önmagában is egy elég nagy gányolmány. Bár egy kupac fosnak tartom az IE-t, a Myspace esetében ez inkább zsák a foltját effektus: a fos böngésző kifagy a fos oldaltól.
Benedict, nem teljesen értem a logikád: az IE8 átvesz néhány dolgot a Foxtól, és ez elég indok arra hogy IE8-ra válts, akkor a Foxra váltáshoz miért kevés? :))) -
floatr #19 Tudható volt, hogy az exploder eredetileg a netscape-et akarta lemosni, azt pedig csak úgy lehetett, ha először mindent ugyanúgy csinál, mint a netscape, aztán valamit másképpen; itt jöttek a szabványtalan dolgok.
Most lépnek egy szabványosat, miközben minden oldal arra épül h az exploder nem szabványos. Nyilván szarul fognak ezek az oldalak megjelenni. -
torcipepe #18 az FF3 okos címsorában vannak alapból beállított oldalak vagy a linux tette bele?? tegnap telepítettem ubuntut és abban volt egy csomó oldal alapból. -
Turdus #17 Hát ez az, ha nem lopták a kódot, akkor hogyhogy bekerült a nem dokumentált mozilla easter egg az ie-be? -
#16 A Firefox is bekategorizálja, hisz a súlyozás (hogy melyik jelenjen meg legfelül) függ attól pl, hogy milyen fajta link, és hogy hogyan, milyen régen, és milyen gyakran látogattad meg őket (ezért is van az, hogy telepítés után ott van egy csomó "felesleges" link, pl könyvjelzők, mert ekkor hozza létre az adatbázist, és még nincsenek meg a súlyok hozzá, de ahogy használod, a feleslegesek pár nap alatt kikopnak belőle). Van egyébként olyan kiterjesztés, amivel az egyes típusokat különböző színnel jelzi. A súlyokkal meg lehet játszani az about:config-ban, ha valaki nagyon akarja. -
#15 Igen, addonok vannak, de azok elég messze állnak a valódi kiterjesztésektől. Eleve más a filozófiája. És persze nem olyan egyszerűen kezelhetők, nem olyan sokoldalúak, nem annyira testreszabhatóak... -
Benedicht #14 Orulok, hogy FF 3-tol atvettek az "okos" cimsor otletet, bar szerintem okosabbra megcsinaltak: bekategorizalja, hogy honan veszi az adott suggestion-t, legfelul azok az oldalak amiket begepeltem, aztan Autocomplete Suggestion-kent jonnek amiket meglatogattam es tartalmazzak ezt a szot, utanna jon a History-ban es Feeds-ben talalt talalatok. (Es meg nehany plusz ujitas az FF-ehez kepest)
Gyrosasagban nekem az IE7 is megfelelt, de a 8-asnak mar az elso beta-ja is gyorsabb volt.
Az is nagyon tetszett, hogy az egyik tab-on elszallt egy plugin de ahelyett hogy az egesz bongeszo elszallt volna szepen ujratoltotte a tabot, es szolt, hogy az oldal(vagy egy plugin? mar nem emlekszem pontosan) hibaja miatt gondok voltak es blablabla... :)
Ha lesz ra IE7Pro (igen IE-hez is vannak addonok ;) ), akkor ugy tunik itthon meg mindig nem fogok FF-re valtani. -
LMNO #13 vannak add-onok az IE7-hez is, megsúgom -
#12 Az egy Easter Egg volt, akkoriban még nekik is volt humoruk. Itt írnak egyébként a Book of Mozilláról kicsit bővebben. -
#11 érdemes megnézni ezt az oldalt az új csodálatos "motorral" , hogy ugyanakkorát fagy nagyon csúnyán az IE8 mint a korábbi társai és az egész asztalt összerondítja de valami mocskos randán, majd ezután ugyanezt az oldalt megnézni firefoxxal is... hogy hogyan is kéne kinéznie... hozzáteszem hogy ez egy myspace oldal , ahol ab ovo nem lehet semmilyen extra javascript kódot alkalmazni a myspace saját enginején kívül, hanem csak és kizárólag DHTML és CSS kódokat és erre külön fel is hívják a figyelmet, mert a Javascript és egyéb kódokat egyszerűen kivágják belőle automatán. Tehát az új csodamotor az a CSS és DHTMLtől egyszerűen összefossa magát. Szal ennyit az egész "szabványbarát" projektről meg az egész Internet Explorerről.... -
Turdus #10 Hát ezt :-)
Ha kipróbáltad bármi mással, pl "about:kiskutya" vagy "kiskutya:", akkor hibát dobott, míg az "about:mozilla" és "javascript:"-re (ami ugye külön le volt kezelve a mozillában) nem csinált semmit (hibát se dobott, amit elvileg kellett volna), ebből következik, hogy IE alatt is külön le voltak kezelve, ami arra enged következtetni, hogy a két proggi forrásában valami közös. Az ugyanis eléggé valószínűtlen, hogy pluszba beraktak volna mozilla specifikus url-eket értelmező kódot úgy, hogy semmit se csináljanak.
A kék képernyő pedig: megnéztem a html forrását, dettó ua volt, mint mozilla alatt, csak kivették a szövegeket (book of mozilla), és megváltozott a háttérszín (ez gondolom változóból került bele, azért nem vették észre). Ezek alapján én arra jutottam, hogy a következő történt:
1) mozilla kód lemásol
2) search and replace, minden mozillás szöveg cseréje üresstringre
3) forrás kiegészítése ms specifikus gányolással -
#9 bővíthetőség? ahhoz részben meg kéne nyitni a forrást azt meg nem csinálják, és nehogy már ők fejlesszenek bővítményeket :S -
Xmas76 #8 Ez de jó! Ezt még nem is hallottam! :D Kár, hogy a google se hallott róla. Annyit tud a dologról, hogy van egy Easter Egg az IE5-ben ami kapcsolatos az "about:mozilla" címmel, és egy kék képernyőt eredményez, amivel az akkori fagyásokat akarták szimbolizálni.
Mit értesz az alatt, hogy "működött"? -
BlackRose #7 Mint majdnem 100%-ban Firefox user (fejlesztés miatt muszáj az oldalakat minimum IE, Fx, Safari és még esetleg Operában is kipróbálni), mondhatom, hogy az IE8 hozott némi komolyabb fejlődést az IE7-hez képest és néhány érdekes újítást amelyet valószínűleg idővel a többi böngésző is elfogad. Szóval Beta2-nek nagyon megvagyok elégedve, de nem hiszem, hogy az Fx-et veszélybe hozná az én asztalomon :) -
Turdus #6 Dehogynem, azt kezdi vele, hogy lemásolja :-D
Ennek már régi hagyománya van, pl az IE5 nem lopott kódot a mozillától, de azért az "about:mozilla" működött -
Turdus #5 Nem fognak rájönni, mert az alapvető policyjük más. Az OpenSource a UNIXból ered, aminek alapfilozófiája, hogy sok kis program van, melyek együttdolgoznak, míg az M$ alapfilozófiája az, hogy legyen egy naaaagy program, ami mindenkinek jó.
Alapvető koncepcióváltás kellene redmontban, hogy ez változzon, szvsz.
-
#4 A M$ nagynehezen kinyírta a fizetős böngészőket, azzal hogy a sajátját beépítette a windózba, erre itt van neki ez a FF és lassan nem tud vele mit kezdeni, mert tényleg jobb mint az IE. -
#3 Legalább az add-onok használatának lehetőségét lekoppinthatnák a Firefoxtól, akkor talán értelmét látnám hogy egyáltalán kipróbáljam, de így különösebben nem vonz a dolog (már a hetest sem raktam fel az XP-mre, sőt eddig azt hittem hogy az az új IE ami a Vistával jött, az a nyolcas )
Ez a webslices marhaság nagyon kiemelt új feature-nek tűnik, de én nem igazán fogom fel hogy miről van szó, hogy mire tudnám én ezt a mindennapi netezés közben használni. Mondjuk Firefoxhoz két hete létezik ilyen plugin ha annyira kéne :) A MS igazán rájöhetne, hogy mekkora erő rejlik a szabadon bővíthetőségben, sokkal többet ér ez mint telepakolni mindenféle felesleges funkcióval a böngészőt miközben egy csomó minden hiányzik. -
fixpont #2 Az atlag hasznalat 99,9%-ban teljesen ertelmetlen funkcio a InPrivate Browsing, sot, meg lassitja is a bongeszest es kenyelmetlenne is teszi. -
#1 ezzel az InPrivate Browsing funkcióval mit sem bizonyítanak jobban, hogy (már megint) mennyire mélységesen lenézik és hülyének nézik a felhasználókat (megjegyzem nem teljesen alaptalanul) , hiszen [b]réges-Régen[/n] óta de legalább az IE 3.0-ás verziója óta, anno 95-től lehetőség van egyesével letiltani azt a 3 dolgot letiltani külön-külön , amit ez az iszonyúan "ravasz" funkció most megtesz a béna-lamer-hülye-ostoba és főleg lusta felhasználó helyett , nevezetesen letiltja a böngésző cache-t (kesst) <=> 0, azaz zéró megabájtra limitálja, letiltja a cookiekat (a f*tyiket , akarom mondani a sütiket) és a böngészési előzményeket.