4
-
Mcsiv #4 csak veled tudok egyetérteni, próbáltam már így is, úgy is. Nekem nem hiányzik az hogy egy bámészkodó (valaki valamiért mindig rinyáló), lassú csoporttal szambázzak át egy városon. Az idegenvezető egy jó ok lenne, de igazábol ő sem hiányzik nekem, ha elmegyek egy városba, azt nézek meg így amit én akarok, az utazás előtt meg után interneteten, könyvekből és egyéb helyekről meg utánna tudok nézni sokkal több extra információnak, amit nem feltétlenűl mond el az idegenvezető, pedig engem érdekelne. -
kutyak #3 Kedves Pállfy Tibor!
Vanna olyan vendégek, turisták, akik nem igényelnek élő idegenvezetőt. Szeretnének a városban kötetlenül sétálni, anélkül, hogy egy nagyobb csoporthoz kellene alkalmazkodniuk. Nekik szól ez a berendezés. Bár nem ismerem a konkrét megvalósítást, de én is ilyen "magánzó" turista vagyok, az útikönyvből, az internetről tájékozódom, mit érdemes megnézni és azt a saját tempómban megteszem. Nem szeretek csoportosan utazni. Ez a megoldás jó alternatíva lehet a hozzám hasonlóknak. -
Pálffy Tibor #2 "Digitális idegenvezetés Egerben" cikkhez kívánok hozzá szólni. Mivel fiam révén van némi rálátásom az idgenforgalomra, idegenvezetésre, megdöbbentett az a könnyelműség, amely Eger önkormányzatát jellemzi e tárgyban. 4 milliót kidobni az ablakon!!! Egyértelmű, nem idegenforgalmi szakemberek döntöttek e tárgyban - személyi érdekek húzódnak meg a háttérben. Az idegenvezetést, a személyes közreműködést nem pótolja semmi. Nagyon komoly szervező munkát kíván! Minden esetben, a szó legszorosabb értelmében, gardírozni kell az utasokat, akik ahányan vannak, annyi félék, ezer és egy kívánsággal, akik többnyire nem egy szállodában kerülnek elhelyezésre. Nagyon fontos az idegenvezető személyisége, habitusa, mivel rajta keresztül kapja az idegen a legmélyebb benyomásokat országunkról. Az ilyen digitális ballépések helyett inkább figyeljenek oda, és hatékonyan intézkedjenek:
a)önkormányzat,
b)rendőrség,
c)idegenforgalmi szakhatóság,
hogy a hazai idegenvezetők végezzék a munkát, és ne a csoportokkal érkező utaskísérők!!! Mindannyiunk érdeke a minél szélesebb körű foglalkoztatás. Sajnos, az idegenvezetők 98%-a vállalkozó, ez által nem kell munkanélküli segélyben részesíteni, ha elveszítik a munkájukat. De azért ők is hasznos tagjai társadalmunknak, fontos az ő foglalkoztatásuk is. -
#1 drága is ott minden mint a huzat.