39
  • Etinger
    Aranyos ez a hírecske. Hajrá Nintendo.
  • muerte2
    Szabadalom? Ilyen dolgok voltak Sony nal is azonos lesz a dolog lefutasa.
  • Narxis
    Ne ejhazz.
  • ReVisor
    A Hillcrestnek semmi köze nincs a Nintendo-hoz? 2 év múlva befenyít? Ááá bullshitnek tűnik az egész, bár a Sony-t is megfingatták a rezgőkontroller miatt ugyi.Mindenesetre reklámnak ez sem rossz, úgysem telhet el úgy hónap, hogy ne legyen valami szenzáció a WII körül.
  • xAlterego
    Hihetetlen hogy ez mekkora bulváros hír!

Természetesen NEM fogják kitiltani a Wii-t Amerikából, előbb fogják jogsértő tartalom miatt betiltani a Youtube-ot. :D

Valami senki beperelte a Nintendot, és ELMÉLETILEG egy ilyen pernek lehetne betiltás az ítélete. De a legvalószinűbb az hogy eleve el sem ítélik őket, mert megállapítják hogy túl homályos a szabadalmi irat (mert tényleg vannak cégek amik ebből élnek, hogy százszám írnak ilyen szabadalmakat mint hogy "levédetem a 3D-s képernyőt" meg "levédetem a repülő autót", ennyi, és ha valaki megcsinálja, akkor perelnek) a másik lehetőség az, hogy a Nintendo kifizeti nekik az eddigi profitja egy-százezred részét, aztán nyugodjanak békében.
  • RealPhoenixx
    TrIp: eredeti??
    Ez azt jelenti, hogy rendes telefonos supporttal ellatott esetleg dobozos windowsod van??

Avagy csak olyan eredeti OEM termek, amit valamelyik boltban rapakoltak neked, es azt mondtak: nyugalom, higyje el, rendes eredeti windowsa van, dolgjon hatra es elvezze :)

Nah melyik?? :)
  • Xmas76
    Maradjunk annyiban, hogy az amerikai szabadalmi rendszer úgy rossz, ahogy van. Szinte bármit szabadalmaztathatsz. Aztán majd reménykedsz, hogy valaki tényleg okos, és hasznot tud csinálni valami hasonlóból, és akkor lepereled a gatyáját is.

Szoknak ilyesmit csinálni aminosav láncokkal, génrészletekkel. Gyártják folyamatosan a listákat, szabadalmaztatják, de minden ésszerűség nélkül. És amikor véletlen valamelyikből valaki valahol kikutat egy gyógyszert, mennek, és tartják a markukat a pénzért.

Az amerikai szabadalmi rendszer nem a szellemi munkák anyagi hasznát védi.
  • Wittgen
    Nem biztos, hogy loptak.
    Már miért ne fejleszthetnének ki saját kútfőből bármit, annak tudatában, hogy más még ilyet nem csinált?
    Nehogy már kötelező legyen használnom egy mozgásérzékelőt és fizetnem érte, ha azt én is össze tudom rakni saját magam...
    Ez olyan, mintha építenék egy robbanómotoros verdát magamnak, erre pl a Ford beperelne, hogy nekik is van robbanómotoros kocsijuk, miért nem tőlük vettem, holott saját kútfőből csináltam az egészet.

Ez az egész szabadalmi és pereskedési hajcihő egy nagy hülyeség.
  • kvp
    A nintendo a wii-ben a sajat regi termekeibol, illetve nehany mar reges regen piacon levo megoldasbol valogatta ossze az iranyitasi feluletet.

A wii mutatoja a regi fenypisztolyokbol jon, es csak azert hasznal sajat infrat, mert a mai tv-k mar nem fix frekvencias crt-sek, igy nem tudna kovetni az elektronsugarat. Ilyet utoljara a nintendo 8 bites konzoljaihoz csomagoltak.

A wii mozgaserzekeloje a nintendo powerglove-bol van, ami egy altaluk kifejlesztett nem tul nepszeru vezerlo volt a NES-hez, ugyancsak a 8 bites korszakbol.

A wii balance board az amiga joyboard leszarmazottja, ami ugyancsak a 8 bites korszakbol szarmazik. Ez meg szabvanyos felulettel rendelkezett, tehat jo volt az osszes atari szabvanyu csatlakozoval szerelt konzolhoz. (igen, a c64-hez is)

ps: Persze ez egyetlen amerikai ceget sem tantorit el attol, hogy megprobalja szabadalmaztatni a kereket, majd beperelni az osszes ceget, aminek a termekeben kerek van.
  • Kheller
    teljesen mindegy melyik országban a szabadalom bejegyezve, akkor sem a bejegyző dolga figyelni a megjelenő új termékeket, a kutyát nem érdekli, hogy mikor kezdték reklámozni a wii-t. Nem tudom mit kell ezen ennyit értetlenkedni. Az eljárás az, hogy az új terméket kifejlesztőnek kell megvizsgálja, hogy nem-e sért szabadalmat a terméke és nem forditva.

"így csak az amerikában megjelenő cuccokat kell figyelni"

Kell? Miről beszélsz? Mi alapján kéne neki bármit is figyeljen? El vagy tévedve, nyúl és puska esete.
  • mad mind
    Ha globális szabadalmad van, akkor igen. De mint nekik is csak amerikai szabadalmuk van, így csak az amerikában megjelenő cuccokat kell figyelni, ráadásul az ilyen különleges eszközöket hónapokkal előre elkezdik reklámozni, lásd Wii. Ne mond, hogy nem tűnt fel, jé ez olyan mint a miénk.
  • exxile
    Az a gond hogy amerikaban ha szarok egy tengeralattjaro alakut, akkor azt is bejegyeztethetnem, mint szabadalom...
  • 1st3nf4sz4tm444
    mindig ezek a kibaszott geci perek
  • Omega
    Majd fizetnek mint a S$.
  • Franky25
    Az igazat úgy se fogjuk megtudni...csak a végét...
  • TrIp
    akkor most nagyon melléfogtál, mert eredeti windowsom van. nem azért mert szeretem tegyük hozzá
  • Kheller
    Ahogy mondod, szóról szóra igy működik a világ minden táján, minden témában.
    Persze ezt nem túl nehéz belátni, mivel a szabadalmak nyilvánosan elérhetőek, kereshetőek, rendszerezve vannak mindenféle témában, mig a megjelent termékek specifikációi nemhogy nem rendszerezettek, de az esetek 99%-ban üzleti titoknak minősülnek, igy még ha akarnád se tudnád végignézni minden megjelent terméknél, hogy nem-e használja valaki a szabadalmadat. És itt nem csak szoftver szabadalmakra kell gondolni, hanem akármilyen szabadalomra, mindnél igy működik.
  • gybfefe
    Ja, majd én aki kifejlesztek valamit végig fogom lapozni a több száz szabadalmat nem -e sértem meg valamelyik specifikációt :)
  • Tetsuo
    Most azt nem vagom h a Nintendo nem nezett utana milyen szabadalmak vannak az USAban ilyen milliardos uzlet eseteben??
    A szabadalmak kozott kulcsszavakra is lehet keresni es egesz jo kategorizalva van..
  • CsabiDuke
    De pl az is megeshet, hogy megtervezték ezt a kontrollert, szabadalmaztatták, vártak hogy kinek jut eszébe felhasználni belőle valamit ami sérti a szabadalmat. Amikor látták hogy loptak, megvárták hogy elterjedjen, és pereltek. Lehet hogy rögtön csak a hirtelen pénzszerzésre gondoltak, és nem is akarták eladni a terméküket senkinek.
  • Justil
    mindennek köze van mindenhez...
  • Kheller
    "jelentse fel megjelenéskor, vagy kuss."

ja persze, majd én, aki bejegyeztettem valamit, fogom majd a világ sokszáz országában naponta megjelenő ezernyi termék specifikációját végignyálazni, hogy hátha felhasználta valaki...
  • Praetor
    Ilyen az amerikai szabadalmi rendszer. Olyan céget "találták" azt ki, mint amilyen például a Nintendo. Ha már ilyen nagyvállalatok találták ki, akkor legalább szívjanak a hátrányai miatt is.
    Amúgy meg a per csak az amerikai piacot érintheti, a világ többi részén folyó értékesítést nem.
  • Chocho
    Ejha.
  • adam062
    ha egyszer valaki megsért egy szabadalmat, akkor szerintem mind1, h kinek a keze van mögötte
  • adam062
    már volt régebben egy másik Wii per is, ott is szabadalom miatt... egy texasi kis cég perelte be a controller-ek miatt és a Nintendo veszítette a pert!

"A döntés egyelőre még nem lépett érvénybe, a Nintendo ugyanis fellebezett, ám végül megeshet, hogy a platformholdernek ki kell vonnia a forgalomból Wii Classic Controller-t, a Gamecube kontrollert és a Wavebird-öt A Wiimote-ot és a Nuncsaku kiegészítőt tehát nem érinti a döntés."-gamer365

ha ez ugyanaz, akkor elég régi hír
  • mad mind
    Pont ezért kell bevezetni, időlimitet az ilyen pereknél. Ne lehessen akkor pattogni, amikor már nyereséges a cucc. Vagy jelentse fel megjelenéskor, vagy kuss. Egyébként milyen technológiát lopott, mert lehet, hogy ez is csak olyan elméleti szabadalom, "pl. hadonászol egy kezközzel és érzékeli egy másik eszköz. ", sok ehhez hasonló szabadalom van.
    Szánalmas az egész.
    Ja utálom a Nintendot is mert nem képesek árat csökkenteni.
  • Amcir
    linux is van a világon
  • Praetor
    Ez mindig így zajlik, és ezen nem is kell csodálkozni. Ha rögtön a bejelentéskor panaszkodsz, hogy a te találmányodat használják, akkor jó esetben valami alacsony összegért liszenszelik a találmányodat (még nem lehet tudni, hogy megtérül-e a cég befektetése), rosszabb esetben csúsztatják a termék bevezetését átdolgozás miatt, és egy vas nélkül maradsz. Ha viszont vársz, és mázlid van, mert eladnak belőle 100 millió darabot, akkor az egy tagadhatatlan tény, és sok-sok dollárra tudsz perelni. Ha a szabadalmi jog megsértését a bíróság megállapítja, akkor a vastag profit láttán a bíróság elég könnyen megítél neked viszonylag vaskosabb kártérítést is. Főleg, ha a termék egyik fő vonzereje éppen a te találmányodon alapszik.

A Nintendo jogászai valószínűleg most is bőszen csámcsogják a periratot és az érintett patenteket...
  • Simaji
    Ha igaz ez akkor nem szép dolog, hogy a Nintendo lopott de a másik cég akit megloptak ezzel a perrel csak saját magát járatja le mert a gyerekek nem azt fogják nézni, hogy kié az ötlet.
  • RealPhoenixx
    TrIp: azert van olyan erzesed, hogy ehez koze van a microsoftnak, mert valoszinuleg a peranyagot a jogaszok nem openoffice alatt keszitettek :)

Illetve meg az is szoba johet, hogy talan azert van ez az erzesed, mert ha nem lenne illegalis windowsod, akkor ezt a cikket nem olvashatnad, es akkor nem lenne ez az erzesed :)
  • Yv@n
    És ismét két évvel a megjelenés után derül mindez ki, miután eladtak a gépből x millió darabot, nem a konzol megjelenésekor, amikoris az egész világgal megismertették a controllert :)

A Hillcrest munkatársai úgylátszik hosszú téli álmot alszanak... :)
  • gyuri12
    Kb annyi köze van a Microsoftnak ehhez,mint nekem az atomfizikához.

Én reménykedek,hogy a Nintendot kicsit lehúzzák,mert nagyon átmentek pénzhajhászba, a játékosokat le se szarják.
  • Bijesz
    szereotipia
  • TrIp
    miért van olyan érzésem, hogy ehhez köze van a microsoftnak is???
  • Praetor
    Hja, és a forgalmazás megszűntetése csak ijesztés képpen van a periratban. A cél egyértelműen az, hogy a szabadalomsértést kifizesse a nintendo. Jó eséllyel peren kívül fognak megegyezni, mert akkor kisebb a kockázat a felperes számára, és az alperes számára meg mérsékeltebb lehet a kártérítési összeg.
  • Praetor
    Miért lincselnének?!? A háttérben szépen megegyeznek, és a szabadalomsértésért szépen fizetni fog a Nintendo. A felhasználók mégcsak tudni se fognak erről nagyon.
    Az amerikai szabadalmi rendszer a komoly fejlesztésekbe invesztáló nyagyvállalatok számára előnyös. Ha már nagyvállalatról van szó, akkor elvárható, hogy utánanézzenek a kapcsolódó patent-eknek. Egy sufnicéget még sajnálnék is, de egy Nintendot nincs miért sajnálni.
  • Tinman #2
    Lehet csűrni és csavarni, attól még nem tartották be a "szerzői jogokat".
    A Nintendo is lop, meg a kichippelt Wii-sek is lopnak... szép ez a körforgás.
  • kukacS3K
    ha ezt megcsinálják a barmok akkor meg fogják őket lincselni kábé:D de röhelyes ezzel csak az emberekkel utáltatják meg magukat, miértnem pénzért perelnek?