111
-
#71 Így. Csak egy keresést csináltam, az eredményt még behozta úgy, ahogy aztán paff. Elsőre...
-
Hawaii #70 Nálam is ugyan ez a felállás - kivéve a shockwave flash-t, az v10.0 b218-as - és nem tapasztalok semmi rendellenességet a Molnibalage által hivatkozott oldalakon. -
#69 Nálam sincs gond a jégmenyéttel. -
#68 Firefox 3.0.1 (Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1), Windows XP SP3 (+összes eddigi frissítés, driverek, Nod32 vírusirtó, a Firefoxhoz fejlesztő kiterjesztések - Firebug, Web Developer Toolbar,... - felrakva) alatt a 3 említett oldal (+sg.hu) körülbelül 15 perc használat után nem fagyott le, nem lépett ki.
Shockwave Flash 9.0 r124 verzió.
Ez a CTD egyébként hogy jön elő? -
sathinel #67 elég speckó oldalakat nézhetsz, mert nállam még nem volt semmi különbség a régi ff-hez képpest. Minden ugyanúgy jön be. Igaz azokat az oldalakat amiket teleraknak flash reklámokkal, nem is látogatom, de minden más normálisan megy. Még 1 oldalt nem találtam ami nem menne. Lehet hogy az érdeklődisi köröm miatt, de lehet hogy csak jobban megírták azokat. Vagy azonnal optimalizálták ff3-ra? -
#66 Néha még az origo egyes cikkei alatt is elszáll.. -
#65 Sajnos legtöbbször csak azt láttom, hogy CTD és ahova nem sikerült egyszer bemenni az legtöbbször kereséssel történik, nem jegyzem meg őket. Két nagy viszont rendszeresen szar.
www.globalsecurity.org
www.airliners.net
De olyan oldalakon is csinál néha CTD-t ahol normálisan megy az esetek nagy résézben. -
#64 Ugyanez. Egyes flashek teljesen megfektetik egyesek csak szabálytalan időközben állatira belassítják. -
#63 Khm, szerintem érdemesebb hivatalos oldalról letölteni, mint mindenféle noname helyekről.
ftp://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/
Még régebbiek (ezek már eléggé kockázatosak biztonsági szempontból):
ftp://archive.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/ -
#62 "Tucatszám bukkanok olyan oldalra, ahol összeomlik,"
Légy oly szíves mutass nekünk ilyen oldalakat.
"másképpen rendereli a már megszokott CSS-eket amiket FF2-re és IE6-7 -re optimailizáltam"
A CSS2-t a Firefox 2 ugyanúgy "rendereli" mint a Firefox 3 (A CSS3-at még nem ajánlatos használni). Ha te mást tapasztalsz, légy oly szíves támaszd alá az állításodat.
A Flash meg külön plugin, amit az Adobe készített. -
#61 Adhatod a címeket. -
#60 sosem értettem miért kell erőltetni valamit ami már nem megy? miért nem lehet abbahagyni a csúcson, ahogy megannyi öngyilkos sztár példát mutatott már???!?! miért nem kezdenek egy új fejlesztésbe mittomén SnowTiger néven amiből csinálnak egy 0.1 alfa verziót amit az FF kódjából fabrikáltak. és akkor szépen tökéletesen le lenne zárva az FF projekt mindenki hepi, használná a régi jó öreg és itt van a hangsúly : bevált böngészőt és nem kavarodna be a verzióerdőbe stb.. itt b*sták el a Terminatort is mikor már a Terminátor 8 jön ki "egy kicsit" unalmas már... és itt b*sznak el folyton egy rakás -egyébként jó- szoftvert... nagyon remélem a Macromedia Flash Player nem jut erre a sorra, hogy kijön egy 10 vagy 11 -es verzió ami már fullra vagy részlegesen nem is kompatibilis visszafele a régebbi verziókkal , mert az tuti hogy ott a helyszinen kapok agyhugykövet. -
#59 FF1.5 vagy FF2-t tudom ajánlani nektek amit elvileg az oldversion.com-ról lehet letölteni -
#58 Nekem sem tetszik bár nem pont a flashek miatt, másképpen rendereli a már megszokott CSS-eket amiket FF2-re és IE6-7 -re optimailizáltam és ott megfelelően működnek.. webszabványok ide, webszabványok oda.. de mi a q*va anyjukat szabványosítanak el , amikor a két legnagyobb legismertebb böngésző már jó kezel , csinál valamit, akkor azt minek kell elb*szni, elszab(ványosíta)ni??
Ezen kívül nálam is furcsán viselkednek a flessek, és nem lehet azt mondani hogy azért mert lassú a gépem (P2-300, 256 ram) mert ugyanazok a flashek ugyanezzel a playerrel és ugyanezen a rendszeren FF2-vel vagy akár IE-vel, de még Safarival is (!) tökéletesen és gyorsan mennek, és FF3-alatt meg haldoklik a sebességük és ha nyomok egy jobb gombot a flash menü ott ragad és az FF3-mat már csak és kizárólag a task managerrel (az ember legjobb barátjával) lehet bezárni, vagy egyáltalán a képernyőről eltüntetni.Ezzel még együtt tudnék élni, mármint hogy flashekkel agyonpakolt oldalakon nem nagyon nyomok rajtuk jobb gombot, merthát... de az hogy a CSS-eket elkúrja ez megbocsáthatatlan számomra ezért a továbbiakban nem is fogom használni, egy kalap sz*rt nem ér hiába a másfél év vagy mittomén mennyi idő fejlesztés, számomra nem hogy igazán átütő sikert nem arattak, de ez egy visszalépés volt a Firefox 0.90alfa felé -
#57 Igen? Mi? Lökjed. Problémamentesen ment az FF2. Felraktam az FF3-at és folyamatosan szar. A bátyus is ugyanazt modta mint te. Megadtam neki pár címet és nála is lazán elszállt... -
#56 Nekem talán 2-szer omlott össze eddig a FF3 (a download day óta nem használok mást) de összeomlás után újraindítva szépen ott volt minden előtte megnyitott tab, és még a félig megírt fórumhozzászólás is, ami nagyon nagy pirospont a Firefoxnak.
Egyetlen dolog van amit utálok a FF3-ban, az az "eltérő tanusítvány" vagy mi a lószar hibaüzenet, azt mi okozza, és hogy lehet letiltani? -
Reg5 #55 Az FF3 nálam is összemolott, viszont a 3.0.1 eddig egész jól tartja magát. -
balage187 #54 Nekem egyaltalan nem instabil, nem is emlekszem, hogy osszeomlott volna, pedig azota hasznalom miota kijott a stabil verzio.
Mindenesetre itt egy link: http://www.filehippo.com/download_firefox/ -
#53 Egyáltalán nem instabil! Nálad van a probléma!
Tököm tele van már az ostoba rémhírterjesztőktől, akik a saját lámaságukat a progi számlájára írják.... -
#52 Nálam párezer soros javascriptel ellátott oldalt IE6 gyorsabban jelenített meg ill. futtatott mint firefox anno, örülök hogy picit turbóznak rajta ^^ Ogg és a többi nyalánkságnak is szívből örülök, már bőven ráfér a html szabványra némi pimp -
#51 Hol lehet régebbi FF-et leszedni? Az FF3 egy rakás szar. Atomra instabil. Tucatszám bukkanok olyan oldalra ahol összeomlik, pedig ugyanazon flash playereket és egyebeket használom, mint FF2 alatt.. -
veghlaci05 #50 Hehe, jól hangzik. Webes fejlesztőként tapasztaltam hogy JS-el jól teletűzdelt oldalak (pl. AJAX) esetén az IE7 script motorja még a jelenlegi FF motornál is sokkalta lassabb. Ha tényleg ennyivel gyorsabb lesz akkor jól odavernek az IE-nek vele.
Mellesleg kíváncsi leszek az IE8-ra, azt ígérik végre az már érdemben javít a szabványok támogatásán. Végre nem kellene annyit szívni hogy minden böngészőn jól nézzen ki a weblap :) -
#49 Hát nem tom, én integráltam az SP3-as XP telepítőmbe. Vistan meg alapból az van. Frissítve meg még nem használtam. -
sathinel #48 jah és sok oldalon írják hogy ha nem megy valami normálisan, akkor ff-et vagy operát telepítsen az ember, és próbálja az alatt meg:D -
sathinel #47 valsz ott a programozó volt láma. Én napmintnap használom és semmi gondom. Igaz ms oldalakat sem nagyon nézek. Videóportálok, játék, stb minden jól megy. még http://thottbot.com/?t=Enchanting ilyen oldalak is gyorsak. A régivel sokkal lasabban jött be. várni kelett egy csomót míg betöltött minden képet, stb. -
Pares #46 Az a legngyobb lol, hogy mig sok helyen sok embertől azt hallom, hogy a mozilla gyorsabb és szebben jeleniti meg az oldalakat, addig nekem pont forditva van, mármint a megjelenités. A gyorsaság észrevételem szerint megegyezik, a megjelenités az nagyon sok oldalon szörnyű a mozillánál. Nemtudom hogy ez azért van, mert IE-re optimalizálták az oldalat, de sok oldalon a sorok összemosódnak, a táblázatok össze vissza... Egyébként félre értés ne essék, én is Mozillát használok, mert az IE random összeomlik... -
#45 Ablakból csak egyet használok, de speciel böngészőlapokat Firefoxban is vissza lehet állítani jó ideje kiterjesztés nélkül is (jobb egérgomb egy fülön, Lapbezárás visszavonása), és az üzenetek sem vesznek el, csak meg kell nyomni a Vissza nyilat. -
Inquisitor #44 "Am. nekem nem fagyott IE7 se Vistan se XP-n."
Melóhelyi gépeken cserélték az IE6-ot IE7-re. Frissen húzott, felpatchelt XP, ésvilágon semmi más nincs telepítve. Naponta többször szétfagy az ÖSSSZES gépen, pedig mindegyik más HW.
Egyébként amitől hülyét kapok az IE7-től:
Kinyitok új TAB-ot, még véletlenül se ugrik át annak a címsorára, néha meg összevissza kell kattintgatni, hogy egyáltalán átváltson az új lapra.
Megnyomom a Control+F-et, ami tök jól megy FF2/3 és Opera alatt, de olyan fapados, hogy nagyságrendekkel lasabban lehet használni a keresőjét. Sok oldalon a kereső nem talál olyat, amit másik böngésző igen.
Olyan meg mikor lesz benne, mint Operában? becsukodott egy ablak? Nem ment el egy üzenet? Nyomok egy Visszavonást és Voilá. IE és FF alatt meg szivacs. -
#43 az meg hogy 5 percenként fagy az nem az ő hibájuk mi -
Yv@n #42 Például, meg utána lehet nézni dom2-ből mit támogat az IE(például eseményvezérlésen belül...)...de nem kell bonyolult dolgokra gondolni, egy kb 8ezer elemes 2dimenziós tömb rendezése sort függvénnyel Internet Explorer alatt úgy cirka 80szor lassabb, mint FF alatt...
Általában mindenre van megoldás IE-hez, a probléma a ráfordított idő szüksége, illetve a sok sok apróság miatti bosszúság. éppen ezért is baromira váro a 8as verzióját, bár félő, hogy igen lassan frissítik majd a userek(az IE6 aránya is siralmasan magas még mindíg...)
A sebezhetőség sosem zavart. Mindíg van megoldás a biztonságra, és amúgy is lehet bármi biztonságos a böngésző, ha egyébként a user a leggyengébb láncszem. A funkcionalitás hiánya annál bosszantóbb. -
#41 Na, kicsit utánanéztem, és nekem úgy tűnik, hogy Operában a 6-ostól van Personal Bar (2001), Netscape-ben meg a Personal Toolbar úgy kb a 4-estől (1997). Ráadásul az IE3-asban is volt már Links Bar (ami még régebbi, 1996-os), csak nem volt túl felhasználóbarát. -
#40 Nem hiszem, hogy az Operából vette volna át. Mintha a Netscape-ben is lett volna elég régóta Personal Toolbar, és a Firefox a Netscape kódjára épült. Egyébként az IE-ben is van valami Hivatkozások eszköztár, az nem valami hasonló (bár azt sose használtam)? -
#39 Na lol, ezt nem tudtam, kösz, ez már valami. De még kevés, hogy FF helyett IE-t használjak. -
#38 -
#37 Természetesen about:config-ban (javascript.options.jit.content). -
#36 3. pont: Nem hasonló, ugyan az van benne, és az Opera találta ki még jó régen, az FF meg átvette. Alapból rejtve van. Tools -> Apperance -> Toolbars -> Personal bar -
#35 Elnézést, a fapados hivatkozást nem kedvelő lusta felhasználók számára itt az upgrade az előző hozzászólásomhoz: támogatottság ha valakit érdekel. -
#34 http://www.webdevout.net/browser-support-summary hasznos kis támogatottság-összefoglaló táblázat, és egyben bizonyíték az Explorer egyik nagy hibájára (kíváncsi vagyok hogy a következő IE mennyire lesz képes felhúzni magát FF vagy Opera mellé). Amúgy nekem 5-6 pluginnal a FF 3 is belassul kicsit induláskor :D -
#33 -
tproli #32 Operában 9.5-től van bookmark sync, és az új snapshot-ban lehet az egyéni keresőket és a beírt előzményeket is online tárolni (speed dialt, feljegyzéseket, personal bar-t most is lehet). Remélem ez lesz a jövő fejlődési iránya.