44
  • m minnifield
    #44
    ha ezt lenin vagy mao megélhette volna, nemsoká indulnak az emberek a VÖRÖS bolygóra...
  • Pares
    #43
  • Sanyix
    #42
    Te mit szedsz?
  • Pares
    #41
    Azért vágták ki, mert amin rajtavoltak a marsjáró részei, látni, hogy a kép hamis szinekben van: piros nasa jel, a kék pirossá válik, a piros cégjel meg eltűnik... Ha már lusta vagy megnézni a linkelt oldalakat...
  • Sanyix
    #40
    gondolod önarcképet készíteni küldeték oda a szondát? :D
  • Pares
    #39
    http://www.goroadachi.com/etemenanki/mars-hiddencolors.htm
    Nézzétek meg az összehasonlitott képeket. Ezekszerint a Marson még a Nasas jel is piros lesz...
  • Rip
    #38
    Érdekes linkek, köszi!
  • Pares
    #37
    http://www.enterprisemission.com/colors.htm
    nem is olyan barátságtalan ez a tály, ha rendesen bekalibráljuk a szineket képeken...
  • Pares
    #36
    Végül: Msot akkor vagy photoshoppolják a képeket, vagy ezek a mrasjárók a Death Valleyben túrják a homokot...
  • Pares
    #35
    Mielőtt belémkötnéte: az rendben, hogy vörös a homok, de nem annyira! Az is érdekes, hogy sorra kivágják a marsjárót a képből, persze lehet én vok a tudatlan...
  • Pares
    #34
    Azért ez a marsi por is érdekes... nézzétek meg ezt: http://mars-news.de/life/ meg ezt: http://www.libertythink.com/totalinformation/BlueMars.htm

    Az egyik sajtókonferencián a nasasok feje fölött egy olyan kép volt, amin a homok szürke, az ég meg kék volt... hmmmm... ráadásul a marsjáróra elhelyezett szinspektrumon a kék szin érdkes módon pirosra váltott...
  • meteoreső
    #33
    Na legalább metgudtam mik azok a büntető pontok
  • dondore
    #32
    Ez egy Informatikai és tudományos online média.

    LEGYETEK KEDVESEK MELLŐZNI A POLITIKAI HOZZÁSZÓLÁSOKAT!!!

    Miért? Mert nem érdekel, nem ezt akarom olvasni, ha ezt akarom, akkor olyan helyre megyek! Értve vagyok?

  • Sanyix
    #31
    bántják a komcsi testvíreket? :D
  • dez
    #30
    Már nem azért, de az nem bojler volt, hanem valóban egy nagy méretű, 2. VH-s bomba, csak már a háború után/közben hatástalanítva (akkoriban nem volt idő és lehetőség mindet elvinni). Talán nem egy egy forrásból kellene szedned az információidat.
  • Kelta
    #29
    jobboldali sötétek már itt is felbukkannak, és böfögik a baromságaikat??? már egy anyatejröl, vagy japán gésa gyülésröl szolo cikkbe is belekeverik a ökörségeiket...
  • Sanyix
    #28
    a feri az akkor hogy lett politikus? Ha nem tudnám ki, ránézésre akkor se tűnne szimpatikusnak... neme elég hogy sunyi képe van, sunyi szemüveggel, de a mozdulatai meg a beszéde. Hát nem lehet szimpatikus.
  • Rip
    #27
    Szerintem hagyjuk a francba a politikát egy Marsról szóló cikkben...
    Amúgy is az SG nem politikai topic (Lásd felkiáltójelek a neved mellett).
  • RealPhoenixx
    #26
    Epiikurosz: Ilyen hatter szemely a besugo es eleteket tonkretevo Apro Piroska es csaladja, amibe tovig, de szo szerint tovig befurta magat a nagyorru.

    Jah, tegnap en is talaltam egy kivetelesen hatalmas bombat, es hatastalanitottam, annelkul, hogy kitelepitettem volna tobb ezer embert, pedig ez a bomba tenyleg nagy volt, hatalmas, egesz magyarorszagot elsoporte volna, ha felrobbant volna, de en olyan joszivu voltam, ugyes es rendes, hogy nem okoztam kart, ugy mint ezek a nagypofajuak, mikor talaltak egy bolylert.
  • Sanyix
    #25
    ejha
  • brueni
    #24
    ellopnák a port is...
  • Epikurosz
    #23
    A politikusokat is hátulról mozgatják. Politikusnak olyant tolnak előre, aki valamelyest szimpatikusnak tűnhet (fotogén). Most akkor gondolj bele, milyenek azok, akik a háttérben vannak.
  • Ghotler
    #22
    Fene bocs Phonix ez nem neked ment hanem
    herbalyz17 -nek
  • Ghotler
    #21
    Már bocs, de szerintem ezt nem nekem akartad írni :)
  • RealPhoenixx
    #20
    Gombabacsi: Szamit valamit hogy az urben nincs ez meg nincs az??

    Sokkal inkabb az szamit, hogy magyar politikusok nincsenek meztelenul az urben, hidd el, az osszes tobbi nem szamit, mert ezek megeszik a sajat uledek anyagukat is, ezek azon is megelnek :)
  • gombabácsi
    #19
    mint ahogy valaki már leírta, az űrben nincs kaja, víz, ez azért elég alapvető különbség az űrhöz viszonyítva...

    sőt, az űrben levegő sincs, és egyik bolygón sincs...
  • herbalyz17
    #18
    a világtörténelemben mindig voltak olyan emberek akik bátrak voltak és nem érdekelték őket a kockázatok. elindultak még akkor is ha senki nem volt mellette.
    ahogy haladtunk előre a történelemben a kép átalakult és már nem lehet egyedüli "felfedezőútra" menni.(3000 éve elindult egy ember eu-ból ki szépen sorjával haladt lefelé és kikötött egyiptomba.Feljegyezte és ma is éltetik a nevét, igaz nem tom. 500 éve egy ember elindult amerikába de előtte kellett hajot vennie, kormányokkal alkudoznia, és legénységet toboroznia.
    50 éve előált egy ember hogy "építsünk rakétát, külldjünk állatokat meg embereket az űrbe", szerencséje volt mert éppen vállalkozó szellemű elnöke volt. később jött a hold de már a világnak is kellett támogatnia, viszont seperc felküldték az első embert hold körüli pályára.
    és itt most baszakodnak a marsal, hogy 4% esélye vak a túlélésnek.Istenem!!!
    az első holdraszállásna semenyi esélye volt és mégis letették.
    meg az út...meg a legénység... meg az élelem...
    20 éve dolgoznak a mars meghódításán.egyszerre egy lehetséges holdbázissal.
    A hold tabu lett, igaz béreltek már ki egyesek telket rajta szval ez az egész egy nagy átverés.)
    szval hogy folytassam a mai világba senki nem tudhat, és nem csinálhat semmi semmit a kormány beleegyezése nélkül.
    igaz nem is tudna, de a szabadságérzetet nem kellene elvenni.
    na további jo eszmecserét...
  • RealPhoenixx
    #17
    tomonor: igen ebben egyetertek en is, a magyar politikusok tokre jol megfelelnenek kiserleti kuldetesi alanynak, vegso fokon igazabol nem sokaknak hianyoznanak a veresseggu, kokadt farku, szemforgato lendvai fele, durci gyurcsi, piroska fele majmocskak :)
    /MERT VEGULIS AKINEK NEM TETSZIK A KOZAKARAT, ANNAK EL LEHET HUZNIA!/ :)

    Ghotler: ezek a magyar politikai elitnek nevezett csocselekek ki a faxomat erdekelnek ugy istenigazabol?? Ha nem birjak ki egymast, marpedig bizonyos hogy nem, akkor szerinted szamit hogy ezek kozul a kozismert tolvajok kozul melyik mikor es hol hullik el? Engem marhara nem erdekel, hogy ezek a gyilkosok ezen ut alkalmaval kenytelenek lennenek eletukben eloszor nem attetelesen gyilkolni (gyilkoltatni), hanem kozvetlen tettlegessegre fanyalodnanak (mindenfele bunbanat nelkul, hiszen eleddig is igy tettek, de amugy meg ki a faxomat erdekel egy pl: a himnuszt sem ismero, eredetileg kiba modon nem magyar szemet bunbanasa?? Engem marhara nem, es gondolom sokan masok is igy vannak ezzel).

    Dez: szerinted erdekelne az embereket hogyha ezek a magyar politikusok lennenek elkuldve a jo kiba ......, hogy mit ennenek?? Koztudott, ezek a sajat szarjukat is megeszik, olvass kicsit tobbet (talmud).

    NB: csak 1 ceget megkerdeztunk kulfoldon, egy nehany ezer fot foglalkoztatot, hogy mennyien akarnak innen "menekulni magyarbol" hozzajuk (kulfoldre) dolgozni.
    A valasz: havonta 150-200
    Ennyit a gyurcsanyi fele kaki kijelenteseinek hatasarol, illetve a szarvakargatasarol.
  • Flashy
    #16
    nem minden hajós volt sokáig távol, csak amelyiket megették :) meg azért a Földön csak a családjától volt távol, ennivaló, innivaló, levegő és társaság általában megszerezhető volt, sok felfedező a kontinensek partvonala mentén hajózott, a "semmibe" ritkábban indultak bele.
  • meteoreső
    #15
    Nem az idő itt a fő probléma. A le és felszállás a legveszélyesebb és az űrhajósokat ért sugárzás szintje. Ez sajnos még nem Star Trekkes hogy odamegyek és bedokkolok, még mindig lufikba burkoljuk a marsjárókat.
    Spektumon megy róla egy sorozat...
  • herlius
    #14
    Azért annyira nem gáz a dolog. Ha belegondolsz, hogy a középkori hajósok, felfedezők mennyi ideig voltak távol, ez az idő még nem is tűnik soknak. Ráadásul akkoriban sem volt nagyobb a túlélési esély a hajósoknál, mint a mostani űrhajósoknál. A legtöbben csak a puszta megérzésük vagy kósza hírek alapján tájékozódtak, ehhez képest most egyértelmű az úticél.
  • gombabácsi
    #13
    Tényleg küldhetnének már embereket a Marsra. Akkor végre lenne ott élet és a bulvársajtó meg a bulvártudomány örvendezhetne végre. :)
  • kernerster
    #12
    Teppik Amon:
    aszexuális-e vagy??? csak sör meg internet???
  • Teppik Amon
    #11
    Én 12órát dolgozok gép előtt, a maradékot meg itthon.. én mennék "Csak sör legyen meg internet" ahogy a mondás is tartja. Küldjenek kockákat, haza se akarnak majd jönni!
  • Ghotler
    #10
    Nos igazad van, utána néztem, az én információim voltak helytelenek 250 nap oda az út és 240 vissza és 30 nap a felszínen.
    De ez se kis teljesítmény, én nem vállalnám az biztos, majdnem két évet távol.
  • Cat #9
    Nem, nem, az scanning elektromicroscope. Ez a fordítás jó, lásd pl. http://www.matud.iif.hu/03sze/014.html vagy http://www.komal.hu/hirek/2001-12/elte-fiz.h.shtml
  • dez
    #8
    Az "atomi erő mikroszkóp"-ot erre felé így hívják: pásztázó elektronmikroszkóp.
  • dez
    #7
    És mit ennének?
  • kvp
    #6
    "Ha jól emléxem már folyik a marsra utazó csapat képzése, csak hogy 4 év oda az út és 4 év vissza a marson csak pár órát tudnak asszem eltölteni,"

    A legutolso tervek szerint 1 ev oda, 1 ev vissza es kb. fel ev a Marson. Viszont ha a nasa-nak sikerul eloszor egy bolygokoruli urbazist, majd egy onellato bazist osszehoznia, akkor megprobaljak valtott szemelyzettel megoldani, tehat elerni, hogy mindig maradjon emberi szemelyzet a Marson. Igy elkerulhetik azt, ami a Holdon tortent, azaz a program leallitasat.

    ps: Fisszios hajtomuvel mar 1 honap alatt oda lehetne erni, es meg a visszatereshez is maradna eleg hajtoanyag, viszont jelenleg ilyet hivatalosan nem fejlesztenek.
  • tom36
    #5
    áh a politikusok még a felszálás elött kikészülnének ,inkáb küldenének egy tökös férfit meg jopár nöt azt a népeség fentartható lene mer szaporodnának mind a bolondgomba azt a gyerekeket othagynák azt ha tulélik akor 1000 év mulva kész lene egy uj faj (x3)