44
  • Papa01 #44
    Ekkora beteg filmet én még életemben nem láttam...
    Az a levágott fejű fazon.... pffffff
  • waterman
    #43
    kölcsönkaptam dvd-n és nagyon gyorsan vissza is került a lemez a gazdájához.
    ez a "2." mozi rém nem x-aktás. ez egy kaszabolós thriller, a hetedik című film mulderes scullys erősen higított feldolgozása. nem volt benne dohányos férfi, nem volt benne összeesküvés, nem volt benne paranormális jelenség, nem volt benne ufó, még jó hogy skinner felbukkant jó másfél percre. helyette volt bruce willis módra egyedül beszaladok a csűrbe aztán fejbevernek a rossz arcok szitu. én azt vártam, hogy az első film utáni hangulat, csak végre nem csak ő látja majd az ufókat, hanem a fél világ.
    csalódás volt. nem kicsit.
  • w77d
    #42
    én most néztem meg miután megvettem DVD-n és szerintem teljesen rendben volt a film, nekem tetszett...
  • sz4bolcs
    #41
    Akkor miért nem a sorozatból nézel meg 2-3 részt?
  • csomi
    #40
    Megerdemelte a bukast. Egykori x aktak rajongokent en is nagyon vartam a filmet. Az 1/3-ig minden rendben is volt. Kelloen felcsigazo bevezeto, Mulder bozontos es fanatikus kinezete a meg mindig aggodo Scully, oke. Aztan mikor kezd tisztulni, hogy ki-kivel es mit-miert, akkor mar nagyon szanalmas lesz a film. Mar a pedofil papon csunyan neztem de meg elmegy. Aztan jon egy buzi paros akinek a csorobb tagja aki szinte hajlektalan kinezetu osszeverbuval egy idegen orszagban egy orvos specialistat hi-tech orvosi eszkozoket, hogy azzal segitsen a kocsog baratja megmentesen. MIcsoda csavar! Aki ilyen elettelen forgatokonyvet filmre visz megerdemlni a bukast. De, hogy Scully es Mulder osszejottek(?) vegre az udvozlendo. :)
  • Chocho
    #39
    Gond nélkül lehet írni olyat, hogy "jó film, csak nem X-akták". A filmmel magával ugyanis tényleg nem sok baj akadt. Jó, tény, túlérzelegték a két főszereplő közötti viszonyt, s elég hiteltelen is volt, mert ha Scully már évek óta Mulder mellett van, tudhatná, hogy nem fog megváltozni. De ezen felül nem igen van baj dologgal. A probléma a címmel kezdődik. Ez az egész gyenge az X-akták címéhez. Nem ezt várjuk, nem "jó rész". Viszont mint film - a sorozat nélkül - nem rossz. Így a mondat biz értelmet nyer.
  • LacHUNt3r
    #38
    Megfontolandó gondolatok ám ezek...
  • kalapos01
    #37
    Igazából azért butaság, amit írsz, mert feltételezed, hogy van olyan, hogy "a közönség véleménye", amit természetesen a saját véleményednek feleltetsz meg. (Az is butaság, hogy van olyan, hogy "egy kritikus véleménye", hiszen, erről a filmről is írtak pozitívat, írtak olyan "izé, nézhetőt", mint ez a cikk és írtak roppant nagy fikákat is. Akkor most melyik kritikus véleménye fedi az "egy kritikus véleményét"?)

    Szerinted szar volt ez a film. Alattad valaki azt írja, hogy jó volt. Ő nem közönség? Akkor az Üresfejű jó film, mert lehúzta a kritika és a Sötét lovag rossz, mert felmagasztalta? Ahogy Cat is írta: a kritika nem arra van, hogy egyetérts vele, hanem hogy tájékozódj. Ha tudod, hogy a kritikus véleménye mindig ellentéted veled, akkor az a legjobb, hiszen tudod, hogy mit kell megnézned és mit nem. Viszont, ha tudod, hogy nem bírod idegekkel a tiéddel ellentétes véleményt, akkor ne olvass kritikát. Az úgyis annak szól, aki nem látta a filmet. Nem annak, aki látta, de nem viseli el a másféle véleményt.

    A Temrinátor 6-os megjegyzés is butaság, mert nyilván ha egy film jó, attól nem lesz hirtelen rossz, hogy utána megnézed a címét.
  • Magnum PI
    #36
    Jó, igaz egy kicsit félreérthető volt ami írtam, de azt próbáltam elmagyarázni hogy egy kritikus véleménye általában szöges ellentétben van a közönségével. A másik amit nem értek hogy hogy lehet egy X-Akták című filmet úgy elemezni hogy "Nagyon jó a film, csak nincs köze az X-Aktákhoz", akkor ez nem X-Akták hanem valami más vagyis annak a nézőnek aki bemegy rá egy nagy csalódás lesz és ezért lesz szar a film (az más kérdés hogy egyébként senki nem ment volna be a moziba). Most akkor ha egy vígjátéknak Terminátor 6 címet adnak jó film lesz mert maga a vígjáték jó volt? Nem. Ez az X-Akták rész egy nagy rakás szar volt.
  • duke
    #35
    "X-Akták: Hinni akarok"
    En viszont nem akarom elhinni,hogy ekkora szart lehetett csinalni az x-aktakbol.
  • Adriano89
    #34
    Nem tudom nekem ez a pedofil papos, modern Frankensteines story naon nem jött besokszor olyan érzésem volt mintha Uri Gellert nézném... kár érte
  • roliika
    #33
    Jó volt őket újra együtt látni...a sztori szar 1 nulla de a szereplők azért szerintem most is kitettek magukért. :D
  • Franky25
    #32
    Lesz 3. film, de csak DVD-én, így kisebb lesz a költségvetés, és "nem bukhatnak" vele nagyot.
    Legutóbb ilyen DVD-és folytatás a Skorpió király 2 volt, az ultra szar volt, szóval többet, majd attól se kell várni.
  • Bexter
    #31
    Végignéztem hátulgombolós korom óta az összes epizódot és a nagy filmet is. Rajongónak tartom magam. De ez a "2" nagy film katasztrófa.
    3 alappillére van az x akták filmnek/sorozatnak:

    - Paranormális tevékenység
    - UFO
    - Kormányszintű össze esküvések

    A filmben ebből a háromból csak egy apró paranormális tevékenységet láthattuk. Egy pedofil pap akinek kosza látomásai vannak. Na mindegy nem is írom tovább mert felhúzom magam. A lényeg h nem érte meg.
    Ha leszedték volna a címből, hogy X-akták és csak így benyomják hogy hinni akarok lehet nem buktak volna akkorát mint így. Sajnálom, hogy egy ilyen silány folyatással elvarrták a 3 nagy film esetleges elkészítését.
  • nearo
    #30
    Én azért egy "Hinni akarok" alcímtől mást vártam... nekem a film előtt elfogyasztott két sajtburger jobban tetszett, mint maga a film.
  • LacHUNt3r
    #29
    Hát nekem ott kezdődik a komment hogy nagyon tettszett a film még ha tény, hogy nem is sikerűlt úgy mint vártuk volna...Nálam ott kezdődik a film hogy az X-akták mindíg is a paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségekről szólt, és mint tudjuk ez a film is ilyen történeten alapúlt..számomra nem okozott csalódást.
    Nekem tettszett!
  • Cat #28
    A tévedés ott van, hogy előbb születik a kritika (általában kapásból a vetítés után, mert a sajtónak előbb mutatják meg mint a plebsnek), és csak utána látod fórumokban a közönség véleményét. Namármost a kritikus honnan tudná előre, hogy a közönségnek mi jön be, azaz honnan tudná kapásból az ellenkezőjét mondani? És ha mindig az ellenkezője igaz, akkor egyszerű lenne a képlet, amit lehúznak az kurvajó film, és már csak ezért is megérné mindig a kritikát megnézni, ugyanis ebben az esetben is mindig tudnád hogy mi a jó film (értsd: amit lehúznak).

    Gondolkozz már egy kicsit.
  • Magnum PI
    #27
    Rájöttem hogy a kritikusok nem is azért kritikusok mert a filmet kritizálják, hanem azért mert a közönséget. Ha valami tetszik a közönségnek akkor az lehúzzák, ha meg valami nem tetszik akkor azt egekig magasztalják. Így lesz a kritikusból egyéniség mert mindig mást mond. Bár nem értem a miért olvasunk kritikákat ( mert elolvassuk őket ), akár mozi előtt akár utána. Úgy is a saját ízlésünk fog dönteni. A kritikusoknak nincs ízlése. Mint az ínyenc. "Az ínyenc ugyanolyan mint én csak több szar kaját megeszik"
  • Garrett27
    #26
    már tán negyedszer néztem meg az összes évadot 1-től 9-ig bár asszem többször is, mivel némely rész jobban érdekelt és ismételten megnéztem. Még mindig fönntartom, hogy Dana az egyik legkiválóbb színész, ami ezen műfajt illeti, de ilyetén szereplésével nyugodtan lehetne CSI nyomozó is, laboros, vagy odavágná az összes többi krimi sorozat női főszereplőjét. Akár DNS vizsgálatról, bizonyítékokról, a tudomány teréről szerzett tapasztalatokat felhasználó kutatóról volna szó bármely említett sorozatban (CSI, FBEye, Rejtélyes vírusok nyomában, hirtelen eszembe nem jutó többi krimi sorozat...)
    Ami meg a nagy filmet illeti, sajnos még nem volt rá alkalmam megtekinteni, de a véleményetek naon lehangolt!!! Nemtom megítélni, mennyire vagytok X-rajongók, de ha ide beírtatok, gondolom a nagyobb részetek nézte a sorozatot és köztük az egész esti változatokat is. Ezért inkább próbálok meg rá NEM gondolni, hogy milyen és megnézem, majd eldöntöm.


    2012 decembere: azt gondoltam, ezt megelőzhetné még egy-két évad, mert hát többen is tudjuk, hogyan végződött a 9. évad, azért az élet addig is folyik tovább és azok az egyes helyek továbbra is ártalmasak a szuper katonáknak ugyebár. És addig még nagyon sok szövevényes összeesküvés is történhet, míg eljő a nagy *** a MAJA naptár szerinti utolsó napon...
  • Aldo Moro
    #25
    Ha minden jól megy, ma nézem meg. Hinni akarok benne, hogy jó film. :-) Aztán majd meglátjuk.
  • Chocho
    #24
    Látszik, hogy még nem láttad a filmet. Épp az a baj vele, hogy nincs semmilyen igazság, és végképp nem odaát. Mi több, hinni sem kell hozzá semmiben.
  • jozzee
    #23
    Én még nem láttam a filmet, de itt az elemzés-bemutatásos cikkel kapcsolatban nem értek dolgokat.Vagyis inkább a film készítőinek szándékát...A filmet még nem láttam, de ami nem világos:

    Kinek is készült a film?

    Akik minden szappanoperában a személyiségeket megjelenítő karaktereket rajongják/istenítik, vagy azoknak akik természetfeletti mesékre kíváncsiak?

    Mert ahogy érzem egyiknek se, gondolom ezért is jellemzik vizezett produkciónak.....

    És mostmár nálam évek óta elszakadt a húr az amerikai filmipar termékeit illetően......

    Az a szemtelen, pofátlan pénzéhes magatartás amit csinálnak, elképesztő....

    A tényszerűség, dokumentációra való törekvés vagy efféle elemekről biztos úgy gondolják, hogy minek,úgyse értik sokan... és szerintem a mai világban nem is ajánlatos mélyértelmű mondanivalót erőltetni vagy talán agyon is cenzúrázzák(mint sokminden média-anyagot) a filmeket....és talán ez az egyik összeesküvés-elmélet alapja.....lehet maga a film a mai halvaszületettséget jeleníti meg"nyilvánosan", amikor is mindegy kinek/minek születtél, ebben a világban az igazság mindig is "ODAÁT" fog maradni, amíg ez a jelenlegi világrend-gépezet működik.....
  • Magh
    #22
    A film egy átlagos epizód szintjét hozza, háromszorosára nyújtva, ez mindneképpen csalódás, ráadásul a néző a konspirációs vonal boncolgatását várná (lásd első film), nem független szálat. Zavart, hogy a főszál nincs rendesen kibontva. Viszon egyáltalán nem rossz, én nem éreztem kidobott pénznek.
  • bitbandita
    #21
    Nem láttam sajna, én a 7. évad felénél lemaradtam, meguntam. Talán egy-kettőt láttam a 8. meg a 9.ből. Na majd bepótolom.
  • bitbandita
    #20
    Én az elsőn is elaludtam anno...
  • duke
    #19
    Nekem se tetszet,nagyot csalodtam.Nagyon gyenge,az x aktakhoz abszulute nem paszolo tortenet,bugyuta megoldasokkal.
    es a Vad angyal tenyleg sokkal jobb :)
  • bigfoot
    #18
    moziban néztem,elaludtam rajta:) ,első részhez képest picit uncsi volt
  • Justil
    #17
    bakker, ez nagyon szar lett :(
    még véletlenül se költsetek mozijegyre, de tán még a sávszél is kár bele...
  • Chocho
    #16
    Miért ne lehetne? Simán megoldható lenne.
  • Acheron
    #15
    akkor te nagyon romantikus típus lehetsz ha ezt annak tekinted ^^
  • Franky25
    #14
    off
    Ahol kiderül Mulder valójában Silent Hillben van, és az egész világ már halott...
    On
    Amúgy, hogy lehetne egy ilyen sorozatot lezárni. Max ha mindenkit meggyilkolnak, de az meg nem lenne fair.
    Ennek pont az a lényege, hogy nem lehet lezárni, mert nem is szabad. Mozifilmmel meg pláne nem...
  • Chocho
    #13
    Ez már megvolt a 9. évadban... Carter azt nyilatkozta az Entertainment Weekly-nek, hogy amennyiben a 2. rész sikeres lesz, elkészíti az egészet lezáró harmadik mozit, melyet a sorozat kulcsdátumakor (2012. 12. 21.) mutatna be. Ez esetben azonban ez súlyosan kétséges. Nem tudom, miért nem egyből abba vágtak bele... féltek, hogy nem hoz majd bevételt, mert kevesen fogják érteni, vagy mi? Áh... ez az egész suxxx.

    Ja és ejha.
  • Sanyix
    #12
    ejha
  • bitbandita
    #11
    Én pedig egy X-Akták filmtől azt vártam volna, hogy Mulder iszonyatosan szövevényes kormány-összeesküvéseket leleplezve bebizonyítja, hogy mégis léteznek (és itt vannak)az idegenek, mindezt több barátságtalan és kevesebb barátságos harmadik típusú találkozással nyakonöntve, megfejelve a kishuga visszaszerzésével az egyik barátságtalan harmadik típusú jelenetben, vizuális orgiába foglalva. Ja, és mindeközben persze dugja meg a Scullyt is. De ezt nem kaptam meg sajnos ettől (az elsőtől se) filmtől. Szóval számomra felejtős.
  • pepe792
    #10
    egy világ omlott össze bennem mikor megnéztem. romantikus filmnek jó lenne de nem x-aktáknak.
  • Blasta
    #9
    Viktor, szerinted milyen sorozatból könnyebb mozifilmet csinálni, mint egy hetente jelentkező egymásba nem kapcsolódó epizódokkal operáló akció-krimi sorozatból, aminek gyakorlatilag 3 eleme van:
    -Mulder
    -Scully
    -parafenomén/ufo/rejtelmes sztori

    ???????

    Komolyan kérdem, szerinted milyen sorozatból könnyebb mozit készíteni, ha nem ilyenből?
    Esetleg egy Lost/Prison Break-szerű sorozatból, ahol ha egy részt kihagy a néző baszhatja az egészet?
    Vagy egy 24-ből, aminek a címe maga az egész sorozat eszenciája/felépítése???
    Netán egy sitcom-ból, ami soha nem szól semmiről, és halottak nevetnek benne?

  • Chocho
    #8
    Nekem a film tetszett is meg nem is. Valahogy a 9 évad után ez kicsit kevésnek és egyszerűnek tűnt, a megoldás meg... eh. Akkor lett volna ez jó, ha nem X-akták a címe. Így viszont olyan, mint a sótlan sósperec.

    Ja és persze: ejha.
  • hispan2
    #7
    Nekem a cikkel legalább annyi bajom van, mint a filmmel. A film egy nulla fent leírt okokból (unalmas, vizezett, nincs kapcsolat a sorozathoz, szerintem gyenge a színészi játék, néhol sablonos...), a cikk ennek ellenére az egekig magasztalja... Szerintem ez úgy lett megírva, hogy mindegy, milyen a film, valami jót kell prezentálni róla... :-(
  • torcipepe
    #6
    9 évad elég sok, hogy leszedjem és megnézzem, ezért nem is nagyon vágom, mi a sorozat lényege. talán ennyi előnyöm lesz a film megnézése során és így nem a sorozat folytatását várom majd el. melyik rippet érdemes tölteni?? :)
    a Vad Angyalt meg ne fikázd, az legalább 1* nézhető.
  • Gauge
    #5
    Igaz! Nme nem egy X-akta film, de semmiféleképpen sem méltó folytatáa az első filmnek. Inább egy "D"-kategoriás ócskaságnak számít, max letöltésre ajánlom, és az ilyen filmek miatt kapják be a jogvédők. Én nem szórakoztam jót rajta (sőt felhúztam magam, hogy ilyem baromságra kiadtam pénzt), most visszakaphatnám a pénzem?