28
MYSQL
-
Anonymusxx #28 Csináltam egy képfeltöltős oldalt, és a probléma az az hogy a képek a Mysql táblákba is felkerülnek, így meg elég nagy lesz a mérete… Próbáltam onnan egyet kitörölni, de akkora weboldalamról is törlődött.. Reservot használok…
Szóval hogyan lehetne megcsinálni hogy a képek ne kerüljenek bele a mysql adatbázisba? -
#27 Sziasztok, egy igen nagy problémával szenvedek, amire megoldást keresek, remélem tud benne valaki segíteni. A probléma a következő:
Van nekem egy raspberry pi-m, amit arra szeretnék használni, hogy bizonyos időnként felcsatlakozzon egy adatbázisszerverre, és biztonsági másolatot készítsen egy külső vinyóra. A gond csak az, h valamiért nem engedélyezett neki, h külső szerverre felcsatlakozzon... Elvileg a my.cnf config fájlban található egy ilyesmi bejegyzés, amit át is írtam a szerver ipcímére, de ezek után korrupt fájlnak észleli, és localhoston nem áll fel a szerver(ami nem is gond, mert nem azon nem kell nekem, csak sokmillió próbálkozások miatt van fent :D) , de így sem enged külső gépre csatlakozni. (eredetileg python scriptet írnék rá, de ott elakadtam, h nem enged csatlakozni.) Valami 5let, hogy miként tudnám megvalósítani a tervet? :D -
#26 A hibajelentés egyértelmű.
A Table 'mafiastar.user_info' doesn't exist annyit jelent, hogy a A 'mafiastar.user_info' tábla nem létezik.
Tehát létre kell hozni az online játék szkriptjének megfelelően. -
#25 Sziasztok.Indulo online-jatek weboldalunk a kovetkezot irja ki :
Table 'mafiastar.user_info' doesn't exist
Mit lehet tenni,hogy ez el tunjon? -
#24 Például fel kell vinni az elérni kívánt adatbázis privilégiumainál, hogy elérhető legyen:
GRANT ALL ON adatbazis.* TO user@'202.54.10.20' IDENTIFIED BY 'jelszo';
Az adatbazis az elérni kívánt adatbázis.
A user az adatbazis-t elérni kívánó felhasználó.
A 202.54.10.20 helyére annak a gépnek az IP-címe kell ahonnan el akarod érni a MySQL-szervert. Lehet IP-címtartományt is megadni (például: 192.168.1.%), vagy beállítható teszőleges hosztról való elérés (szimplán csak %-ot adsz meg).
A jelszo az adatbazis-t elérni kívánó felhasználó jelszava.
A MySQL szerver konfigurációs állományában a bind-address-t be kell állítani a gép belső, privát hálózati IP-címére.
Bővebben >>
Szvsz. érdemesebb, ha az adatbázis-szervert VPN-nen vagy SSH tunnelen keresztül éred el - bár ehhez VPN-/SSH-szerverre lesz szükséged, meg a routerben VPN-átjárásra (VPN-passthrough)/az SSH-portjának (22-es TCP port) átirányítására, a távoli gépen meg VPN kliensre/SSH-tunnel alkalmazásra. Bár ez attól függ milyen lehetőségeid vannak, miért szeretnéd elérni távolról a MySQL adatbázist. -
#23 Sziasztok, tudnátok segíteni nekem abban, h hogyan tudnám külső gépről is elérhetővé tenni az adatbázisom?
dyndny.org-om fixxáltam az ip-t, routeren konfigoltam, portforward(3306) megvolt, de nem tud csatlakozni :S mi lehet a gond? :S -
DiNoszka #22 Sziasztok!!!
Internetes weboldalkészítését gyakorlom, azaz a php nyelvet! És eddig minden oké jól megy, csak elakadtam hogy az oldalhoz kell a mysql weboldal is!!! És XAMPP-vel csinálom az oldalt és a MYSQL indítása nem megy, mert az oké hogy az xampp-controlsban elindítom, de hiába csatlakozok, hiábva próbálok mindent, nem jó. Kerestem már a Gugliban, You-ban de nem érkeztek olyan nagy segítő oldalak :| Ezért már csak ez az egy reményem maradt hog yitt valaki tud segíteni :) Előlre is nagyon köszönöm hogyha segítettek, sokat jelentene ez nekem!!
Üdvözlettel: DiNoszka -
Flower #21 Köszi. Találtam a barátom (gugli) segítségével ;) -
#20 Feltelepítesz egy MYSQL-szervert, és a szerverhez adott adminisztrációs alkalmazással importáld be:
mysql -u USERNAME -p DATABASE <IMPORT.SQL
ahol a USERNAME a mysql-szerverhez való felhasználóneved, a DATABASE az az adatbázis, amibe bele akarod importálni az táblákat és az abban szereplő adatokat, az IMPORT.SQL az importálandó SQL-állomány.
PhpMyAdmin-t (ez egy webes felületű MySQL-adatbázis-kezelő) nem javaslom, mivel az adott állomány eléggé nagy, és a webes felületen keresztül a 110 MByte-os állományal gondokba ütköznél.
Mellesleg - ha lehetek indiszkrét - honnan származik ez a hatalmas állomány? -
Flower #19 110 megás sql fájlt hogyan tudok megnyitni? -
#18 "Hogyan kell megadni, ha nem csak a statusz=5, hanem a statusz=6-os státuszban lévő sorokat lekérdezze? ( mindkettőt egyszerre)."
A MySQL SELECT lekérdezés feltételeinél megadható logikai VAGY operátor:
SELECT * FROM csomagok WHERE statusz='5' OR statusz='6' ORDER BY feladas_datuma DESC;
Bővebben -
Portosz1 #17 $eredmeny = mysql_query("SELECT * FROM csomagok where statusz='5' order by feladas_datuma desc");
szeretném lekérdezni az 5 és 6 státuszban lévő sorokat az adatbázisból.
Hogyan kell megadni, ha nem csak a statusz=5, hanem a statusz=6-os státuszban lévő sorokat lekérdezze? ( mindkettőt egyszerre). -
#16 Ha a kezelesi_feljegyzesek rekordot HTML formában, weboldalon jelenítenéd meg, akkor az adott rekordban szereplő URL-t szerveroldali nyelvvel (PHP, ASP, JSP, CFML, Perl,...) írasd ki <a> HTML-tag href attribútumának értékébe - például:
<a href="http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1219076390">MYSQL</a> -
#15 Tud valaki tippet, hogy egy rekorban hogy lehet hivatkozó linket rakni?
http://takrisz.freeweb.hu/1/link_kerdes.jpg
Magyarán éles legyen a link... -
#14 Hali eddig tökéletesen ment az oldal de baszakodott az extra és miota megjavult ez jön be valami ötlet mi baja ?
General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]
Access denied for user 'onepiece_forum'@'localhost' (using password: YES) [1045]
BACKTRACE
FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 93
CALL: dbal->sql_error()
FILE: common.php
LINE: 210
CALL: dbal_mysql->sql_connect()
FILE: index.php
LINE: 20
CALL: include('common.php') -
Tresszer #13 Ha az adatbázisod sql-be van lementve az nagyon is jó a phpmyadmin segítségével simán be tudod importálni a fájlt. -
Tresszer #12 Használd az utf8_general_ci -t ezz minden karakter tud még a Kínait Japánt is stb.. Nekem bejött :) -
Dyingwalrus #11 Üdv!
Az extra.hu-ról szeretném átimportálni az oldalam adatbázisát egy másik ingyenes tárhelyre. Sajnos nem txt-be mentettem le, hanem sql-be, az Extra pedig napok óta elérhetetlen (ezért is akarok költözni), így ebből kell gatdálkodnom. A lementett fájllal megoldható az importálás, vagy konvertálni kell? Hogyan? -
#10 Nagy Problémám lenne!!!Tökéletes a Felh. nevem és a jelszóm is mysql szervert hagyom localhoston mysql bázishoz beirom hogy "lineage" de nem X-elem be a rublikát és Prefix hez nem nyulok és ezt irja ki:
MySQL Jelentett hiba:
Access denied for user 'lineage-info@wrz'@'localhost' (using password: YES)
amugy e107 van fenn ISO.régebben mindig jó volt,most meg eme ok miatt nemtok késziteni honlapot.kérem aki tud segitsen:)köszönöm elöre is!:)BUÉK -
#9 Üdv mindenkinek!
A kérdésem a következő: Melyik az a mysql "Egybevetés" amivel nem ??? -zi ki az orosz karaktereimet.
Pl: Török esetén utf8_turkish_ci esetén remekül veszi ha török karaktereket irogatok - illetve van-e olyan hogy minden karaktert ismer ( magyar-török-orosz-stb) -
#8 A Google ilyesmi javaslatokat ad:
-
#7 Felraktam a mysqlt tegnap még jó volt ma meg nem amikor elindítom kiírja h nemtud elindulni Error: 0.Mi lehet a baja? -
#6 Belassulni belassulhat, de ha csak 1 táblán kérdezel le akkor nem nagyon érezhető a lassulás. Akkor lehet gáz, ha 4-5 ilyen táblád van összekapcsolva és azon kérdezel le. Az indexelés is nagyon sokat számít, ahogy ivjoe írta. Előfordulhat, hogy olyan végrehajtási tervet készít az adatbázismotor, hogy akár több perces futásidő is lehet a vége, pláne ha valamelyik tábla nem indexelt.
Nemtom mekkora méretben gondolkozol, én amikor ilyesmivel összetalálkoztam az 4 táblára megírt lekérdezésnél fordult elő, aminél mindegyikben egyenként több tízezer sor volt és az egyik nem volt beindexelve, kb. fél óra volt a futásidő (meg az nem mysql volt, hanem oracle, lehet hogy a mysql hamarabb megadja magát ilyen téren). -
#5 "Több webáruház termékeinek adatait szeretném egy adatbázis táblán belül egy sorba letárolni. Jó lesz így szerintetek? "
Mindent egy sorba? Az nem jó. ;)
Amennyire csak lehet normalizáld az egészet. Így több táblád lesz, de logikusabban elrendezve, jobban bővíthetőbb, a sorok száma csökken.
" MYSQL adatbázisban egy táblán belül hány sort érdemes alkalmazni? Van valami maximum?"
Oszlopszám-maximum van a mysql-en belül.
A sorszám a tárolómotortól függ például
MyIsam esetén 2^32 vagy --with-big-tables kapcsolóval 2^32^2 sor.
-
#4 Mármint hány rekordot?
De sok rekord esetén lassabb lesz, de pont ezért szoktunk index táblákat létrehozni azokhoz a mezőkhöz, amire esetlegesen lekérdezni, keresni fogunk. -
Portosz1 #3 Főleg az lenne a kérdés, hogy bizonyos mennyiség után nem lassul-e le a lekérdezés? -
#2 jah jó, és nincs limit legalábbis én még nem találkoztam vele :D -
Portosz1 #1 Sziasztok!
MYSQL adatbázisban egy táblán belül hány sort érdemes alkalmazni? Van valami maximum?
Több webáruház termékeinek adatait szeretném egy adatbázis táblán belül egy sorba letárolni. Jó lesz így szerintetek?