Érzelemkesztyűvel tesztelhetők a szoftverek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
ejha

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

rigidus
Latom az olvasni nem akarok es szovegelemzesbol gyengebbek kedveert megint le kell forditanom egy cikket.

"... egy adott szoftver használata közben a kísérletben résztvevõk milyen arckifejezéseket használnak."

Az elso szo egyebkent nem veletlenul lett ugy irva, hogy: "kiserlet". Nem fogjatok kitalalni, de itt egy kiserletrol van szo. A kivastagitott masodik kifejezes jelentese pedig nem vegfelhasznalo igy mar nagyjabol derengni kene, hogy itt egy hazon beluli kiserletrol van szo.

"A kutatók képesek mérni például a tesztszemélyek szívfrekvenciáját, bõrük ellenállási képességét és testhõmérsékletét, majd ezekbõl és a fizikai megfigyelések során rögzített adatokból megállapítják az illetõ pontos érzelmi állapotát."

Tehat, a kiadas elott allo szoftverek utolso tesztelesi fazisaban akarnak felhasznaloi elmennyel kapcsolatos adatgyujtest es elemzest vegezni, nem pedig a szoftveres bugokat akarjak vadaszni. Valszeg azokat mar regen kigyomlaltak az adott szoftverbol, ha mar a felhasznaloi elmenyek tanulmanyozasanal tartanak.

Osszegezzuk:
Arra kivancsiak, hogy mennyire allnak kezre a GUI-n levo kulonbozo ritkabban/gyakrabban hasznalt funkciok. A begyujtott adatokbol lehet kovetkeztetni arra, hogy pl. egy ora alatt mekkora utat tesz meg a felhasznalo keze akar kulonbozo funkciok kozben vagy kozott.

Magyarul: nem mindegy, hogy a Word-ben a Copy/Paste parancsokat billentyukombinaciokkal hajtod vegre vagy 5 menuponton es 6 dialogusablakon at vadaszod elo minden alkalommal. Es az sem mindegy, hogy a View menuben 125 tok felesleges elemet kell vegiggorgetni es sasolni minden alkalommal, hogy megtalald a nyomtatasi nezetet vagy csak kettot kattintassz. Valamint az sem mindegy, hogy hany funkciohoz rendelnek majd billenytyukombinaciokat mivel azok relative vegesek es konnyen megjegyezhetoknek kell lenniuk.

Sir Quno Jedi
Tudjátok mire jó? Én rájöttem. Khmmm. Szóval mikor magadhoz nyúlsz és egy ilyen kesztyû van rajtad...NA AKKOR azt nem teszik zsebre, amit rögzít! 😄DD ONLÁJN! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

NEXUS6
Na ja, meg aki teszteli a progit az dolgozik vele, pláne, ha rugdalják a tökeit, hogy szorít a határidõ. Marhára fogja élvezni, hogy a 110. pályán éppen 25X kell végigmenni ugyan azon az útvonalon csak épp visszafelé - amit az ecceri júzer, lehet hogy fel sem vesz.

Amúgy meg az is látszik, hogy az újabb progiknál a tesztelésen spórolnak inkább. Gyak az elsõ fanatikus vásárlókat használják tesztelésre.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Jéézusom, ez mekkora ökörség! Értelemszerûen egy szoftvertesztelés során az ember a hibákat keresi, morcos is lesz, ha belefut valamibe. Ebbõl milyen következményt fognak levonni? A végfelhasználókon való tesztelés is általában prototípusokon történik. Itt eleve szükséges, hogy a végén egy jól kidolgozott tesztlapon adjanak választ a tesztelõk, amelyek kiszûrik az egyéb befolyásoló tényezõket.

Azt hiszem, tesztkérdésekkel még mindig optimálisabb válaszokat lehet szerezni, mint egy ilyen kesztyûvel. Lehet, hogy a kesztyû megmondja, hogy a tisztelt játékos unatkozott, de azt nem, hogy mi az, amit hiányol a játékos az új játékból.

Annak sincs értelme, hogy követi a kézmozgást. Ez ugyan segíthetne ergonomikusra tervezni a felületet és az irányítást. Csakhogy a billentyûleütések, és az egérmozgás eleve követhetõ pc oldalról, így egyértelmûen követhetõ a kézmozgás implicite, egy ilyen eszköz nélkül is.

Túl sok pénz van a németeknél...
Adam II
És ha egy izgi online meccs közepette (amit nagyon is élvezek) elkezdek anyázni mert lelõttek akkor ez az izé kikapcsolja a játékot mert szerinte utálom azt?

Amúgy ez az új POWERGLOVE.

Ha tényleg pihentet, akkor nyilván nem szól, csak ha azt érzékeli, hogy kimerültél.

"bõrük ellenállási képességét"

Ezt mondjuk inkább úgy, hogy a bõrellenállásukat. 😊

Ennek mi értelme valaki magyarázza már el létszíves. :S

Nekem tetszik, már látom a jövõ szotvereinek dobozán a feliratot: "Az érzelemkesztyû ajánlásával", vagy jobb, elképzelem ahogy a munkahelyén a kolega minden 2. órában kimegy egy fél órás kávészünetre... "De hát az érzelemkesztyû javasolta, nem az én ötletem volt!" Zseniális 😊
engem ne utasítson pihenrõe a gép ha egyszer nincs dolgom, kikapcsol a játék, és pihentet..
Narxis
Ez tök jó!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Baromság, na ennek aztán nem sok értelme van...
A kiadás elött álló játékokat/programokat tesztelöknek adják oda. Normál esetben ez nem sok embert jelent, tehát akár meg is lehet öket kérdezni, hogy tetszik-e vagy sem, pláne, hogy ez a munkájuk (arról nem is beszélve, hogy mondjuk 100 ember vélénye nem igazán fogja tükrözni a többi 100000-1000000 másikét, akik majd megveszik a cuccot).