40
-
Ferrer #40 Tudod, én inkább elkurvázom a pénzem, mint kockulásra költöm. Hülye gyökér. -
#39 Na rájöttem hogy a vista egy szar :)
3 hónapig használtam, tényleg nincs benne olyan sok újítás de azért van, bár nem olyan úristenmileszenélkül félék, csak olyan kényelmi dolgok.
De vettem 4 giga ramot, mer olcsó. Betettem, bootnál a vista64 sp1 kékhalál. Újra, megint ugyanaz a kékhalál. Manuális beállítás a memóriáknak, frekvencia, időzítés, és még egy kis plusz fesz nekik. Ugyanúgy behal. Nem a memóriára volt allergiás, mert mindegyikkel elindult, persze csak ha maximum 3 gb az össz ram mennyiség. Nézelődtem fórumokon miez. Volt ilyen hiba de elvileg nekem ahhoz az update már fent volt. Hát fel akartam rakni akkor egy most augusztusig minden update-el felszerelt vista64-et... az is ugyan azzal a kékhalállal hasalt el az alaprendszer betöltésekor. Erre feltelepítettem egy xp x64-et... és megy 6gb rammal, ugyanúgy ahogy az ubuntu linux x64is. Persze a memtest se talált semmi hibát 2 órányi tesztelés után... -
puntocsento #38 bocsi ezt az iphonehoz akartam írni. -
puntocsento #37 ja és csak 480x320-as a kijelzője. nekem HTC diamond-om van, de szerintem jobbak az adatai. annyi a hátránya,hogy hamar lemerűl, de ha minden nap töltöm akkor jó. meg hamarosan lessz nagyobb aksi. -
puntocsento #36 Mi az ami nincs az Iphone 3G -ben?
Nincs MMS küldési lehetőség - Amit azért valljuk be, már minden alap telefonban van. Jó mondjuk ez nem akkora veszteség, hisz azért jó ha az emberek 10-20% használja az MMS-t. Szóval ez számomra nem akkora hiányosság.
Nincs video rögzítési lehetőség - Ez se érint annyira, mert a telefonoknak kamerát se adnék. Aki akar fényképezni vagy kamerázni az vegyen fényképezőgépet meg kamerát. Szóval ez se akkora hátrány.
Nincs hanghívási lehetőség - Na mondjuk ez azért már lehetne szerintem. Főleg egy olyan telefon esetén ahol a képernyő a billentyűzet.
Nincs Copy Paste - Azaz nem lehet kivágni illetve beilleszteni szöveget. Na mondjuk ez már tényleg egy olyan alapfunkció amit azért illik benne lennie egy ilyen készülékbe.
NEM használható a GPS az Iphone 3G -ben - Azaz nem lehet benne valós idejű útvonaltervezést végrehajtani. Hanem csak meglehet adni, hogy épp hol vagyunk és a Google Maps megmutatja, hogy hol a cél. De közben semmi navigáció, hogy fordulj jobra, vagy épp mennyi van hátra a célig. Ha ilyet szeretne a felhasználó újra kell terveztetnie a Google Mapsal. Ezen azért meglepődtem rendesen. Ha ilyen korlátokat állítanak fel, akkor minek a készülékbe a GPS, ha nem használható általános célokra?!
-
#35 Az újraindulgatás hardveres hiba, nekem pl a cool and quiet csinálta. -
NYCBoy #34 Nem igazán stabilitási problémák vannak vele, inkább bosszantó bugok. Hirtelen az jut eszembe, hogy néha, ha nem nyúlok a géphez és kikapcsolja a monitort, nem tudja visszakapcsolni, akármit csinálok. Ctrl+Alt+F1 ad egy terminált, de hiába indítom újra az X-et akkor sem kapcsolja vissza a monitort. Egy másik izé, ami feltünt, hogy egy-két képernyővédő, ami beépítve jön, a próbanézet során újraindítja a rendszert. Mindez SUSE 11 -alatt jött elő, de a másik disztró amit használok az ubuntu alatt is vannak hülye hibák. Pl a dmraid felismeri a raid0 és raid1-es tömböket külön-külön, de ha mindkettő van a rendszerben elszáll.
Raid-et azért használok otthon, mert gyors és biztonságos. Tudom, hogy vannak tesztek miszerint otthon csak lassít a rendszeren, kipróbáltam nálam Vista alatt gyorsít, szóval marad. És miután már szállt el vinyóm, így nyugodtabb is vagyok. -
Gabe Dearborne #33 Na, gyerekek, erre kíváncsi leszek. -
#32 És a stabilsággal mivan? Miért kevésbé stabil neked a linux?
Otthon meg minek használsz raidet? -
NYCBoy #31 Tényleg hülyén hangzik, de így van, a saját bőrömön/gépemen kellett megtapasztalnom. Elhiszem hogy más gépén jól megy a Linux, de az én konfigomon lassabb mint a Vista, már ami a raid-es lemezkezelést illeti. Egy vinyóval, vagy kiforrott driverekkel valóban ugyan olyan, vagy jobb is lenne, mint a Windóz. -
Xmas76 #30 Azért nem használhatnának nagyobb darabot OS szinten az erőforrásokból, mert az OS-nek nem ez a feladata, kezicsókolom. Tessék tanulni informatikát, és majd utána megszólalni egy ilyen helyen. -
Xmas76 #29 Ööö... mivel jobb? Az oprendszer feladata az erőforrások hatékony kezelése. Feltételezem, hogy az én erőforrás készleteimet nem kezelné a Vista, fel se települne rá. Ebből kifolyólag én nem érzem előnyösnek a Vista-t. -
#28 Az a gáz, hogy mivel a M$ alapvetően az OS üzletből él, ezért nem érdeke szuper jó OS-t csinálni. Már az XP is túl jó ahhoz, hogy gyak legyőzhetetlen konkurenciát jelent a Vista-nak. Ha csinálnak egy XP-nél is jobb OS-t, akkor ugyan ebben a szezonban sikerük lesz, de mit csinálnak a következőben?
Az a szitu ráadásul, hogy a Linux egy a WinNT vonalhoz elég közel álló OS. A hasonlóság a rendszer alapfilozófiájában és abban van, hogy mindegyik hálózatos, többfelhasználós környezetre van kitalalálva. A Home verzió ehhez képest csak max vissza van butítva. A hálózatmanagelési, egyéb funkciók valamilyen szintenot vannak benne, max csak az ecceri júzer számára nem elérhetők. A nem ecceri júzer meg mondjuk virust ír rá. Olyan dologra amiről az egybites kolléga azt se tudja, hogy benne van.
Az emberek 90%-ának sem a Linux sem a Win nem azideális OS. -
floatr #27 Nehezen tudok elképzelni egy planetwindows.org-ot -
#26 Ahh szeretem az SG-t olvasgatni, mert itt mindig felvidulok. De jol fel is tudom rantani az agyamamikor megy a win feat linux haboru.
A windows jooo (de nemcsak oprendszer, valaki megfogalmazta: MS fele programcsomag).
A linux oprendszer, de mar az is kezd igazabol a neptomegek meghoditasara torekedni, csilli villi grafikai es multimedias tamogatasaval(csak neted legyen :) ) hogy konkurenciaja legyen a windoznak, nyomjuk le a microsoftot a palyarol mert kocsog hozzaallassal...
mondhatom szep.
Aki torok vendegmunkas, vagy egermernok, hasznaljon windowst.
Akit meg kicsit is erdekel mi hogyan mukodik, es raszanja a tengernyi idejet a tanulasra, esetleg fejlesztesre, az meg belatja hogy mas oprendszerek is vannak a Windowson kivul.
Egyebkent meg ha Óperenciás rendszerrol beszelunk es virtualizaciorol, akkor unix. SUN Solaris, midrange, enterprise, blade szerverek, ulrtasparc architektura. Aki erti tudja mirol beszelek, de az atlag usernek abszolut nincs szuksege ilyenekre. Es sose fogja erteni, hogy jajj de jo felmegyek az internetre, kek e betu, vagy langolo roka kat es mar nezem is a jutubon a videokat. de hogy ennek a hattereben micsoda munka van hogy lasd a kepet fel se fogod, es nem microsoft kutyuk/programok juttatjak el az adatokat a felhasznaloig.
Na mar irni sem tok igy kora reggel, menek is botba, csao. -
#25 vicces, még a vista sincs kiforrva, de már itt bohóckodnak a win sevennel, szánalmas. -
#24 Ekkora hülyeséget rég hallottam :D -
NYCBoy #23 Nekem a köv számít újnak:
C2D E6400
4 GB Ram
7300 GT (ez mindegy, nem játszom)
4*320 GB SATA vinyó raid-5 és raid-0 Intel Matrix Raid-ben
Azért mondtam, hogy sajnos gyorsabb a Vista, mert szivesen használom a Linuxot, és jobban örülnék, ha az lenne a gyorsabb.
Egyébként főleg a lemezkezelés lassabb, akár dmraid-et akár mdadm-et használok, általában kétszer gyorsabb a win drivere de néhány esetben akár 8-10 szeres a külömbség. Tudom, hogy nem a linux tehet róla, hogy szar a driver, de ez nem vígasz. -
#22 Mi számít új gépnek? Én konfigomon nagyon lassú volt sp1-estül is az ubihoz vagy egy xphez képest.
C2D E6420 (2,13Ghz, 4 mega cache)
Crossair Ram 2 giga 667MHZ (2*1GB)
GF 8500GT videókártya 512 Vrammal
Satás vinyó, természetesen ahci módban
Amúgy miért sajnos gyorsabb? Miért baj az, ha jó egy rendszer? Egy jó rendszer erős konkurencia, a fejlődés mozgatórugója. -
NYCBoy #21 Szerintem jó a Vista, szeretem a linuxot is, de egy új gyors gépen SAJNOS gyorsabb és stabilabb a Vista :( -
pedrohsi #20 nem divatfikázok, csak mivel 18 éve használok számítógépeket (úristen, vén pöcs lettem), van valami fogalmam arról, hogy milyen egy jó OS
a Windows nem az - a tömegek igényeit kielégíti, de attól még nem jó -
#19 Ez így van, de a windows mostanában már nem csak egy OS. Nézd csak meg a vistát. Tele van tömve az ms saját programjaival. Saját képrendező, home premium változatba még dvd készítő is van. Ha csak egy OS lenne, akkor tényleg kb 13 másodperc alatt telepíteni lehetne, drivereket felpakolod rá (bár inkább ismerjen magától minél többet), és telepíted rá a programokat. Ugye ez lenne az alap. De maradjunk a vista home premiumnál. Muviméker, dvd kreáló, médialejátszó, beépített antispyware (win defender), saját tűzfal, rakat szolgáltatás, és még sorolhatnám a végtelenségig. Szerintem a pontos megfogalmazás már nem az, hogy Oprendszer, hanem a számítógép használatához szükséges programcsomag. Persze ms módra. -
#18 "Más kérdés hogy elmegy, és más hogy nem csak karakteres pingvinek úszkálnak a háttérben"
Ha ezzel a kijelentéseddel a Linuxra kívántál célozni, nagyon mellétrafáltál. A Linux már régóta nem a "csak karakteres felülettel használható" operációs rendszerek közé tartozik. Gnome, KDE, Beryl, Compiz,... és még sorolható bár ablakkezelő.
"de ha már ott csírázik majd mindenki gépében"
És ha csak egy van? Ja tudom, az egy looser, vegyen újabbat, álljon be a fogyasztói társadalom birkatömegébe.
Miért ne lehetne a meglevőt hatékonyabban kihasználni? Miért ne lehetne takarékoskodni ezen erőforrásokkal, ezáltal költségeket megtakarítani?
"Alapvetően divat lett a "Windows szar" kijelentés, holott ezek kijelentői 80%-ban még csak meg se tudnák magyarázni miért mondták, viszonyítási alapjuk sincs."
Egyrészt egyetértek veled, mert az átlagfelhasználó csak azt látja, hogy bejön a kék képernyő (mert hibás a driver) - és ezt a Windowsra fogja.
Másrészt viszont ott vannak kis nüanszok, amik még a szakembereket is frusztrálják. Kezdve az erőszakos dominanciától (mind az oktatásban, mind az irodai alkalmazásoknál), folytatva a webes ajánlások semmibe vételétől, a gazdasági befolyáson át,... -
TAJ86 #17 Alapvetően divat lett a "Windows szar" kijelentés, holott ezek kijelentői 80%-ban még csak meg se tudnák magyarázni miért mondták, viszonyítási alapjuk sincs.
"Ja, az os-nek a programokat kéne futtatnia és kussolnia a háttérben."
Hasonló képpen cselekedhetnél inkább te is.
"köhöm, egy OS menjen el egy 10 évesen is - már ha valódi OS-ről van szó,"
Más kérdés hogy elmegy, és más hogy nem csak karakteres pingvinek úszkálnak a háttérben, igen, írhatnának mindent úgy, hogy a sufniban levő 486-osodon is elfusson, de ha már ott csírázik majd mindenki gépében az a pár kis magocska, miért ne használhatnának abból egy kicsit nagyobb darabot OS szinten is?
PS.:azt használsz amit akarsz, az "ez egy szar"-odból nem lesz vár. -
Emmegki #16 Ja, az os-nek a programokat kéne futtatnia és kussolnia a háttérben. -
pedrohsi #15 szerintem az a legnagyobb baj, hogy új generációk nőnek fel a Windowson, amelyek tagjai ilyen kijelentéseket tesznek...
nem megy el az OS az 5 éves gépen? köhöm, egy OS menjen el egy 10 évesen is - már ha valódi OS-ről van szó, nem csicsahalmazról, amely csak az agynélküli tömegek lehúzása miatt született meg -
#14 Gagyi a Vista, mert nem megy rendesen az 5 éves gépeden. Gratulálok az értelmes hozzászóláshoz. -
Ferrer #13 A Vista gagyi, nem megy az én másfél gigás amd-men rendesen, és én ezt személyes sértésnek veszem, úgyhogy innentől nem érdekel egy jövőbeli Windows sem. -
#12 Egyetértek. Én is megjelenés óta használom és semmi gond vele, jobb, mint az XP. -
#11 A Vista jobb mint az XP ezt lassan 2 éves használat után mondom, aki meg csak ugatni tud, meg divatfikázni az le van szarva. Köszöntem -
nedudu #10 De az nem MS termék! Teccik érteni? :-) -
#9 Dos kompatibilitási réteg már nem annyira kell, mikor ott van a DOSbox windowsra, és linuxra, sőt az már van mobilra, NintendoDSre, és PSPre is... -
#8 na neeee, én kvp-nek nyomtam válaszgombot, kérem -
#7 "Az a bukas a vista... viszont a windows 7 valojaban inkabb a windows 6.1 lesz, azaz a vista befejezett valtozata."
sztem meg az xp újabb változata, de sebaj. -
kvp #6 "Ha már virtualizálnának, lehetne win16, 32 illetve 64 bites programokkal kompatibilis. Mitöbb akár dossa vagy linuxal is."
Az osszes windows nt alapu kernel alrendszereket tarltalmaz, ezert barmilyen api-val kompatibilisse teheto. A winnt4-ben meg volt os/2 kompatibilitasi reteg es posix alrendszer is. A win2k-bol kiszedtek mindkettot (csak a bsd-s tcp/ip stack maradt), de a cygwin csapat vissza hack-elte a posix-ot, a win32 api-n keresztul. A winxp 64 bites valtozataban meg volt win16 es dos kompatibilitas, de a vista 64 bites valtozatabol mar ez a ketto is kimaradt, tehat csak a win32 es win64 api van benne. A singularity/midori tartalmaz helyet a win32/win64 retegeknek, de valoszinuleg mar nem lesz ra szukseg a vegleges valtozatban.
A virtualizacio csak a biztonsagosabb jogkezelo alrendszer es a ceges igenyek miatt kell, valojaban az xbox360-ban is van ilyen hypervisor, de az csak egy ppc-s win2k kernelt tud futtatni. Viszont az illegalis hasznalat (ingyenes xbox live) eselyet nagyban csokkenti. Az uj windows-ba is foleg ezert kerul be. (windows live neven)
"De ne ábhrándozatok, nagyobb bukás lesz mint a millenium..."
Az a bukas a vista... viszont a windows 7 valojaban inkabb a windows 6.1 lesz, azaz a vista befejezett valtozata. Aztan johet egy a midori alapu fejlettebb rendszer, ami mar eleri a korai 1970-es evek szintjet. (xerox parc alto es smalltalk helyett pc es c#, de a mukodes ugyanaz) -
#4 "A Microsoft útjára indította legújabb blogját, amelyben őszinte párbeszédet ígérnek a külső fejlesztők, a felhasználók és minden érdeklődő számára."
Aha, szóval akkor majd a fejlesztők a hülye ötleteiket majd a blogon bekommentelik Joe2345 álnéven, és aztán csattogtathatják utána a fitymájukat örömükben, hogy a júzerek elvárásainak megfelelően rakták össze az új op rendszerüket.
Cseles, nagyon cseles -
Aspirin #3 Ha már virtualizálnának, lehetne win16, 32 illetve 64 bites programokkal kompatibilis. Mitöbb akár dossa vagy linuxal is. De ne ábhrándozatok, nagyobb bukás lesz mint a millenium... -
Zulu12 #2 Kiváncsi vagyok, hogy mennyire lesz gépigényes. Remélem, hogy nem sokkal jobban mint a Vista. -
#1 az egyetlen esélyük ha valóban valami forradalmit akarnak alkotni, az az hogy a Windows 7 már nem egy mégjobban elgiccsesített és elbigottosított Viszta lesz, hanem az a Midori amit több ízben futtatja saját magát virtuál oprendszer szinten... egy ilyen új és érdekes próbálkozásnak még talán azt is meg tudnánk bocsátani, hogy esetleg kicsit nem, vagy egyáltalán nem kompatibilis egyik Windows-sal sem... bár az mindenképpen jó pont volna tőle, ha futtatna azért legalább nem túl Windows verzió specifikus alkalmazásokat élből-nyélből...