21
  • Youri
    Ezzel csak azt rontják el, hogy amire rádöbbennek arra, hogy olcsóbban fogyott volna mint a cukor, addigra egy másik fejlesztő kiad negyed annyiért egy hasonló cuccost mint a Blu-ray és akkor a cég gyakorlatilag becsukhatja kapuit.
  • dez
    Szerinted a cikkírókkal együtt mindenki elírja, azért "Blu-ray"? Vagy esetleg azért írják így, mert ez a neve? ;)
  • Gery13 #19
    Nagyon helyes!!
  • dez
    Ja bocs, azt hittem, DVD alatt lemezt értesz (mert ez most a trendi duma).

A Blu-ray-on egyelőre több a jutalék, és a készülékek előállítása is drágább (bár nem annyival, amennyivel többe kerülnek).
  • dez
    És akkor most vinyón kellene kiadniuk a filmeket, vagy mi?
    Egy műsoros lemez előállítása fillérekben van nekik.
    Időben meg pár mp, mert nem írják, hanem mintával préselik rá az adatot.
  • dez
    LOL. Azt úgy hívják, csőd előtti kiárusítás. :P
  • dez
    Nem tök mindegy neked, hogy melyik nyer, ha úgyis csak vinyót használsz?
    Vagy csak szöveg az egész egy elvakult hddvd fantól? :)
  • Franky25
    Byron, azért gondolom, mert a legtöbb háztartásban, dvd lejátszó, és dvd író van még. Az áttérés nem megy egyik napról a másikra. Állítólag 2012-ig vagy meddig nem szándékoznak lecserélni a dvd-ét. VHS kazi ugyanez volt.
    A legtöbb ember épp, hogy megszokta ezt a dvd-ét, nem lehet megterhelni őket egy új technikával.
    Amúgy meg ha jól emlékszem a Blue-Ray már 2002-2003-ban piacra akarták dobni, csak féltek, hogy összeomlik a dvd-é piac.
    Fogazstói társadalomban élünk, és hidd el már megvan a Blue-Rayutódja, csak nem veszik elő, előbb a Blue-Rayból a max zsetont ki tudják hozni...
  • GGByron
    Én csak azt nem értem, hogy amikor már nem ritkák a TB-os vinyók és a HDTV-k sem, akkor milyen érdek fűzi a gyártókat a dvd életbentartására? Tovább kéne már lépni.
  • zoli47
    Mondjuk a gyártóknak eléggé fogalmai zavaraik vannak, a jelentős árcsökkentés az nem pár %-ot jelent, hanem 80-90%.
  • zoli47
    Egyébként a hddvd még mindig simán nyerhetne ha reális áron (= max 2x, 3x dvd) dömpingelné a piacot.
  • zoli47
    Nekem aztán tökmindegy hogy csökkentik-e, hugyé-fosé lehet vinyót kapni, jobban is elférnek rajta az adatok, nem sürgős. Kérdés hogy a bluray gyártóknak mennyire sürgős hogy profitot lássanak.
  • Stirner
    Vsz adhatnák olcsóbban hiszen nm mennek nullszaldó alá még...csak hát az csökkenti a bevételeiket, ha nem terjed el gyorsan. Mert ha gyorsan elterjed akkor növelik a termelést és elkezdik árasztani a cuccot és sokat eladnak.
    De először még veszteséges lesz a korábbi profithoz képest.

Most azon vacilálnak hogy nagyobb kockázattal terjesszék-e el gyorsan vagy lassabban.
  • Sanyix
    Szerintem meg egy nagyon gagyi ps-es összerakott kép...
  • rigidus
    En is azt szurtam ki elsore.

Egyebkent szerintem csak a beallitas rossz. Szuk lehetett a hely (foleg mogotte) es maskepp nem fert bele a kepbe a tema igy felrakta a makrot vagy teljesen levette a zoomot.

De ettol fuggetlenul telleg pocsek lett, en nem tettem volna ki.
  • floatr
    Elég vacak optikája volt a fényképezőnek, amivel a fenti képet készítették.
  • grobs
    $120-130 -> $100
    $95-100 -> $90
  • dez
    A mondat nem ott kezdődik, hanem így hangzik:

"Ezek a vállalatok a kombók esetében darabonként 120-130 dollárt kérnek a PC-gyártóktól, míg a BD-ROM készülékek esetében 95-100 dollár a megszokott ár. Utóbbiak jobban szeretnének egy jelentős csökkentést követően 100, illetve 90 dolláros árakat látni"
  • Turdus
    "BD-ROM készülékek esetében 95-100 dollár a megszokott ár. Utóbbiak jobban szeretnének egy jelentős csökkentést követően 100, illetve 90 dolláros árakat látni,"

Na most akkor én nem értem csak? "95-100 dollár" "csökkentést követően 100"?!?
  • Nonix
    Nem értem, ha azt akarják hogy olcsobban adják akkor mi a probléma ? Adják olcsobban...
  • Tinman #1
    U.e. volt a DVD-íróknál is... SŐT!
    Az időtartamot nézve, most kevesebb idő alatt jóval olcsóbbá váltak a BR olvasók és írók.