21
-
Youri #21 Ezzel csak azt rontják el, hogy amire rádöbbennek arra, hogy olcsóbban fogyott volna mint a cukor, addigra egy másik fejlesztő kiad negyed annyiért egy hasonló cuccost mint a Blu-ray és akkor a cég gyakorlatilag becsukhatja kapuit. -
dez #20 Szerinted a cikkírókkal együtt mindenki elírja, azért "Blu-ray"? Vagy esetleg azért írják így, mert ez a neve? ;) -
#19 Nagyon helyes!! -
dez #18 Ja bocs, azt hittem, DVD alatt lemezt értesz (mert ez most a trendi duma).
A Blu-ray-on egyelőre több a jutalék, és a készülékek előállítása is drágább (bár nem annyival, amennyivel többe kerülnek). -
dez #17 És akkor most vinyón kellene kiadniuk a filmeket, vagy mi?
Egy műsoros lemez előállítása fillérekben van nekik.
Időben meg pár mp, mert nem írják, hanem mintával préselik rá az adatot. -
dez #16 LOL. Azt úgy hívják, csőd előtti kiárusítás. :P -
dez #15 Nem tök mindegy neked, hogy melyik nyer, ha úgyis csak vinyót használsz?
Vagy csak szöveg az egész egy elvakult hddvd fantól? :) -
Franky25 #14 Byron, azért gondolom, mert a legtöbb háztartásban, dvd lejátszó, és dvd író van még. Az áttérés nem megy egyik napról a másikra. Állítólag 2012-ig vagy meddig nem szándékoznak lecserélni a dvd-ét. VHS kazi ugyanez volt.
A legtöbb ember épp, hogy megszokta ezt a dvd-ét, nem lehet megterhelni őket egy új technikával.
Amúgy meg ha jól emlékszem a Blue-Ray már 2002-2003-ban piacra akarták dobni, csak féltek, hogy összeomlik a dvd-é piac.
Fogazstói társadalomban élünk, és hidd el már megvan a Blue-Rayutódja, csak nem veszik elő, előbb a Blue-Rayból a max zsetont ki tudják hozni... -
GGByron #13 Én csak azt nem értem, hogy amikor már nem ritkák a TB-os vinyók és a HDTV-k sem, akkor milyen érdek fűzi a gyártókat a dvd életbentartására? Tovább kéne már lépni. -
zoli47 #12 Mondjuk a gyártóknak eléggé fogalmai zavaraik vannak, a jelentős árcsökkentés az nem pár %-ot jelent, hanem 80-90%. -
zoli47 #11 Egyébként a hddvd még mindig simán nyerhetne ha reális áron (= max 2x, 3x dvd) dömpingelné a piacot. -
zoli47 #10 Nekem aztán tökmindegy hogy csökkentik-e, hugyé-fosé lehet vinyót kapni, jobban is elférnek rajta az adatok, nem sürgős. Kérdés hogy a bluray gyártóknak mennyire sürgős hogy profitot lássanak. -
Stirner #9 Vsz adhatnák olcsóbban hiszen nm mennek nullszaldó alá még...csak hát az csökkenti a bevételeiket, ha nem terjed el gyorsan. Mert ha gyorsan elterjed akkor növelik a termelést és elkezdik árasztani a cuccot és sokat eladnak.
De először még veszteséges lesz a korábbi profithoz képest.
Most azon vacilálnak hogy nagyobb kockázattal terjesszék-e el gyorsan vagy lassabban. -
#8 Szerintem meg egy nagyon gagyi ps-es összerakott kép... -
#7 En is azt szurtam ki elsore.
Egyebkent szerintem csak a beallitas rossz. Szuk lehetett a hely (foleg mogotte) es maskepp nem fert bele a kepbe a tema igy felrakta a makrot vagy teljesen levette a zoomot.
De ettol fuggetlenul telleg pocsek lett, en nem tettem volna ki. -
floatr #6 Elég vacak optikája volt a fényképezőnek, amivel a fenti képet készítették. -
grobs #5 $120-130 -> $100
$95-100 -> $90
-
dez #4 A mondat nem ott kezdődik, hanem így hangzik:
"Ezek a vállalatok a kombók esetében darabonként 120-130 dollárt kérnek a PC-gyártóktól, míg a BD-ROM készülékek esetében 95-100 dollár a megszokott ár. Utóbbiak jobban szeretnének egy jelentős csökkentést követően 100, illetve 90 dolláros árakat látni" -
Turdus #3 "BD-ROM készülékek esetében 95-100 dollár a megszokott ár. Utóbbiak jobban szeretnének egy jelentős csökkentést követően 100, illetve 90 dolláros árakat látni,"
Na most akkor én nem értem csak? "95-100 dollár" "csökkentést követően 100"?!? -
Nonix #2 Nem értem, ha azt akarják hogy olcsobban adják akkor mi a probléma ? Adják olcsobban... -
#1 U.e. volt a DVD-íróknál is... SŐT!
Az időtartamot nézve, most kevesebb idő alatt jóval olcsóbbá váltak a BR olvasók és írók.