27
  • A1274815
    #27
    Mitől is nem! Talán attól nem, hogy semmi köze azokhoz a dolgokhoz, amit Mussolini akart. Hol nacionalista például? Az hogy néhány bevándorló ex-indiainak beveszik az ujjlenyomataikat még nem teszi azzá.

    Igazából itt kb. rendes definició hiány van. Többek között azért mert a hatalomnak nem érdeke a valóság, írány a wikipedia és megtudod mit takar.
  • sonicXX
    #26
    Szerinted mitől nem az?
  • A1274815
    #25
    "Berlusconi egy újfasiszta maffiózó görény."

    Mitől új-fasiszta szerinted?
  • sonicXX
    #24
    Berlusconi egy újfasiszta maffiózó görény. Remélem valakinek sikerül majd kilőni ha már nagyon unják a fejét. Nem csak ezért a húzásáért, hanem úgy általában az összes eddigi fasisztoid kreténsége miatt. Persze, kellett egy ilyet az olaszoknak megválasztani, köszönjék szépen maguknak (ismerős a helyzet valahonnan?).
  • NEXUS6
    #23
    Az nem baj!;)))
    De akkor is étvágygerjesztő, sőt SB még ennél is sokkal undorítóbban viselkedik!
  • kukacS3K
    #22
    mondjuk eleve kit érdekel amikor a mininován vagy az isohunton tök ugyanazok a torrentek vannak fenn a trackert meg el lehet érni nem?
  • who am I 7
    #21
  • arty
    #20
    na, beszólt a digó kis-Führer?
  • vajon kiki
    #19
    helyesbítek, a szolgáltató , akár megfigyeli mind a 65ezer portot, akár nem... a Lazy Bitfield + Egy titkosítás használatával nem tudja beazonosítani SEHOGY SEM azt hogy P2P adatfolyam van most éppen nálad. Ha csak titkosítást használsz, akkor ugyan nem fogja tudni, hogy mi megy, viszont -mivel sok géppel tartod a kapcsolatot és eléggé konstans "pörög" az adat ezért , a megfelelő program "rájön" hogy te éppen P2P adatot forgalmazol és szépen belassít (patkány módra)
    Egyébként pedig ez legyen a legnagyobb bajunk, hogy ha esetleg lassan jön egy torrent...de egy DVD-s kalózos film így is úgy is le szokott jönni átlagban egy nap alatt, ha közben kitör a harmadik világháború, vagy éppen az ACTAkukacok, vagy a Berlusconiék megpukkadnak mérgükben.
  • vajon kiki
    #18
    És hogy egy kicsit a témához szorosan vágó linket is adjak közre:

    http://speckly.com

    és http://gotorrent.net

    ezt a két linket érdemes kipróbálni, ha a pirate bay-t éppen kilőtték volna
  • vajon kiki
    #17
    "Egyébként az utorrent 1.8 már titkosítja a torrentet, vagy mit kell ott beállítani ehhez?"

    Az uTorrent régóta képes a torrent titkosított átvitelére, az 1.8-as verziótól kezdve azonban alapértelmezett lesz a P2P adatfolyam állcázása a Lazy Bitfield használatával, ezenkívül bevezetésre kerül a Randomize Port Each start is, amivel indításonként véletlenszerű portról mesterkedhetünk. Ajánlom még figyelmedbe az Protocol Encryption/Outgoing -ot Forced-re rakni, ha nagyon parázol hogy elkapnak azért amit le/-fel/töltessz és az Enable Incoming Legacy Connections-ből vedd ki a pipát.. Egyébként -ha nagyívben teszel rá, hogy ki figyel- mivel ha egy teljes stream (tkp. egy divx, xvid film méretű file) kb. több száz szeletéből csupán 10-20 jön kódolva, még akkor is nagy az esély, hogy a T. lenyomozó, megfigyelő hathatóság fingot nem fog értelmezni a streamből, mivel a fejléce pl. titkosítva ment át, vagy tömörített .rar állomány esetében mindenképpen (ebben az esetben , akár egyetlen szelet hiánya is meghiúsítja a dekódolást, tkp. az illegális tartalom meglétének bíroságon történő bizonyítását)... tehát állítsd csak simán a Protocol Encryption-t Enabled-re és a tedd be a pipát az Enable Incoming Legacy Connections-be ! A Connection menüben pedig minden esetben tedd be a pipát a Randomize Port Each start rubrikába, mert a titkosítás és a változó port nem zárja ki egymást. Ha a szolgáltatód nem figyeli mind a 65ezer portot (amihez egyébként sok sikert kívánok nekik) akkor simán , lassulás nélkül fogsz majd tudni letölteni a Lazy Bitfield állcával és a titkosítások használatának kombinációjával.

    Egyébként a xerobank jobb mint az operator, mert az operator gyorsabban indul, és gyorsabb is vele a böngészés, nem a biztonság rovására megy ott valami?

    Az OperaTor kizárólag azért indul gyorsabban, mert -mivel gondolom most szedted le- a 3.1-es verzió a legújabb TOR kliens-t használja, ráadásul finomhangolták a circuit várakozási idejét... a TOR esetében általában működik a kapcsolat visszafele is (kompatibilis visszafele a rendszer) viszont ebben az esetben valamelyest lassul. Biztonsági szempontból nincsen különbség, minden esetben a 0-val egyenlő bárki esélye is ennek a hálózatnak a megtörésében. XeroBank-nál van lehetőség szélessávú titkosított használatra is , viszont ebben az esetben egy olyan fix, állandó (német) szolgáltatót fogsz kapni , akiben nem biztos hogy megbízol és fizetsz is neki, ezért érdemes a hagyományos TOR circuit-ot választani, ahol a néhány 100ezer TOR-exitből és nodeból álló rendszerben minden indításkor egy új, véletlenszerű node-lánc és ezzel egy új circuit fog kialakulni, valamint minden esetben egy véletlenszerű IP címet is kapsz majd egy TOR-exittől. A hagyományos kapcsolat sem mindig olyan lassú, átlagban ISDN sebességű , néha modem , néha viszont meglepően gyors... 100-200 kbyte/sec
    Tulajdonképpen mindkét böngésző nagyon jó és vannak előnyei a másikkal szemben. OperaTor ugye gyorsan inicializálódik, és a megszokott Operás környezetet nyújta , a XeroBanknál használhatjuk a FireFox addonokat , így a noscript, scriptblock, flashblock, adblock stb..és beállíthatjuk hogy milyen böngésző/platform látszódjon belőlünk. (Bár ez utóbbit az Opera natívban is tudja, legalábbis ami a böngészőt illeti, tud látszani Explorerként és Firefoxként is)
  • rigidus
    #16
    Az nem Berlusconi.
  • Lenry
    #15
    hurrá... letiltja a PirateBay... így már 99.999 torrenttracker marad, ahonnan le tudják szedni ugyanazt a torrentet...
    akinek meg kicsit több gógyija van, úgyis legalább 2-3 trackert megad a torrent létrehozásakor
  • Narxis
    #14
    Na így már más.
  • FoodLFG
    #13
    http://www.utorrent.com/setup_guide.php
    Elvileg neked a négyes pont kell, ha jól értem.
  • FoodLFG
    #12
    Tényleg jó, hogy mondod..
    Már kint van a utorrent 1.8 teljesen kész változata is
    http://www.utorrent.com/

    Asszem ott már alapból be van kapcsolva a titkosítás, de nem vagyok biztos benne, mert még nem váltottam. Ha "E"-t látsz a flags oszlopban a peerek-nél, akkor az titkosított kapcsolatot jelent.
  • Rexhawk
    #11
    asszittem, hogy magyarország kormánya a legszánalmasabb európában, de kezdek kételkedni :) . tényleg nálunk még nem is volt eddig internetblokád, nembaj majd lesz :)
  • zola2000
    #10
    OFF Egyébként az utorrent 1.8 már titkosítja a torrentet, vagy mit kell ott beállítani ehhez?

    Egyébként a xerobank jobb mint az operator, mert az operator gyorsabban indul, és gyorsabb is vele a böngészés, nem a biztonság rovására megy ott valami?
  • vajon kiki
    #9
    már elnézést ! lehet valaki jó fej attól még hogy digó vagy cigó avagy éppen digócigó, de azt nem Silvio Berlusconinak hívják !
  • Narxis
    #8
    Nana.
  • vajon kiki
    #7
    ezt a csatát kizárólag a kalózok nyerhetik meg, aki pedig ellenszegül, azt keményen elfenekelheti valami névtelen buzgómócsinghuszár, vajon kiki, anonymous eldádázó, vagy éppen, kalóztojás, mindamellett, hogy az égvilágon semmit nem tudnak tenni a korlátozási próbálkozásaikkal... egyre-másra látnak napvilágot kódoló-titkosító eljárások , hálózatok, programok, és segédprogramok amelyekkel bármit bármikor le lehet , vagy éppen fel lehet tölteni,

    itt van a TOR hálózat , amely részét képezi a XeroBank és az OperaTor titkosított böngészőknek... hiába titlják le Olaszországból az adott IP tartományt, ha az illető Velencéből elindítja a XeroBankot és egy svéd IP címmel röhögve megnyitja a letiltott kontentet... vagy hiába vezetnek be korlátozásokat, titlásokat P2P programokkal szemben , mikor az adat titkosítva halad és a tudomásukra sem juthat, hogy az egyáltalán P2P, vagy mi az , eszik-e avagy isszák
  • passatgt
    #6
    ja látom írja a cikk is:)
  • passatgt
    #5
    lol

    labaia.org
  • vajon kiki
    #4
    digócigó
  • NEXUS6
    #3
    Berluxóni a Zisteen! Neszíggyátok! ;D
  • Narxis
    #2
    Végük van mint a botnak.
  • jeti00
    #1
    próbálkozni azt lehet :)