36
  • Franky25
    #36
    A legtöbb külföldi filmes újság, az év filmjének választotta. Azért bejelöltem pár év filmjét, melyet a kritikusok mondtak annak. És ezek után haonlítsuk össze a TDK-val.
    2007-es év filmje2006-os év filmje
  • Aldo Moro
    #35
    Gyengébbek kedvéért: természetesen láttam a filmet, nem mondanék véleményt róla úgy, hogy nem láttam. Vannak itt olyanok, akik úgy fikázzák Nicholsont, hogy nem is látták az első Batmant. Év legjobb filmje? Na igen, jó, hogy még csak augusztus van.
  • ddavid94
    #34
    Szerintem egy nagyon jól sikerült film lett.Ezt megéri megnézni a moziban!Én sem azért mentem el megnézni,mert Ledger meghalt.Mindent összevetve zserintem igazolja a film az imdb-s számait.És el kell mondanom,hogy előtte egyetlen Batman-filmet sem néztem meg,vagy pár éve lehetséges,hogy igen.Az biztos,hogy a következőt nehéz lesz überelni,de remélem sikerül majd nekik.
  • sandor8206
    #33
    Bár a nyitónapi országos nézettsége jó volt, Budapesten nem szakította be az asztalt teljesítményével A sötét lovag. A hétvégén a fővárosban 37 444-en nézték csak meg a filmet, azaz árnyalatnyival kevesebb nézőt vonzott, mint múlt hétvégén A Múmia harmadik része (37 650) és sokkal kevesebbet, mint május végén Indiana Jones (51 439). Az új Batman-filmet legfeljebb az előzőhöz képest lehet átütő sikerként értékelni, amely mindössze 9918 nézővel indult útjára három éve. Hozzá kell tennünk, hogy a film országos eredménye valószínűleg szebb képet mutat, amint megérkeznek ezek az adatok is, közöljük őket.
  • sandor8206
    #32
    hát akkor még is várjuk meg?
  • Tower Guard
    #31
    Az év legjobb filmje ez egyértelmű!!! Régen láttam már ennyire jó filmet. Így az eredeti hangokkal sokkal jobb szerintem, nemtudnák visszaadni ezt szinkronosan.
  • avman
    #30
    nameg a hollónak az ütős soundtrack is erősen besegített. jól meglovagolta az aktuális zenei irányzatokat, kezdve a grunge-tól a metálig, követve a goth/industrial/alter vonalat. igazából talán az első volt, amely ennyirre tudatosan válogatott a film alá ismert zenekarokat, illetve maga az album is "legenda" számba megy. ebből az időszakból feelgood (Singles, Reality Bites) múvikon kívül talán csak a Basketball Diaries volt, ami erre is apellált... ez tetten érhető manapság az összes filmnél, kiemelten a képregény vonalon. de sztem a holló ebben is úttörő volt.
  • Franky25
    #29
    Ha jól tudom, több mint egymillió háztartásban van internet. Amúgy nálunk elég erős a piacokon, és munkahelyeken is a DVD-re írt filmek írása. De mindegy legyen neked igazad.
    A Gladiátort meg azért írta, mert a Titanichoz hasonlóan itt volt a legnagyobb a visszatérő nézők aránya Magyarországon Ha jól emlékszem 1,5 hónap alatt 900 ezer néző, átlagosan 2-3-szor látta egy néző, a Shrek meg animációs film, részemről az más tészta.
    Én nem tudok pontos számokat torrent letöltésekről, gondolom te igen, ezért állítod, amit állítasz, ha gondolod adok egy címet emailon, ahol megnézheted, mi az amit 100 ezres nagyságokban töltenek le az emberek. Én nem azt mondtam, hogy kevesebben mennek el megnézni, de kevesebb lesz a visszatérő ember. Mert az ilyen filmeket érdemes 2x megnézni moziban, hogy minden részletét tud élvezni. Ezt írtam lejjebb is.
    A Holló (az én véleményem szerint)azért lett cult, mert ott a filmben is meghal a szerepelő, így egy kicsit misztikusabb lett. Persze nehéz megmondani, sőt lehetetlen, hogy mi lett volna ha nem hal meg Lee, és nem kap szárnyra az a rengeteg pletyka.
  • aztecs
    #28
    "ez az egész pedig pofonegyszerű. a forgalmazó ezzel foglalkozik, tudja, hogy mit-miért mutat be akkor amikor (te nem. én sem.). főleg, ha megvan kötve a keze. nem hiszem, hogy a tanácsodra lennének szorulva - főleg, hogy abszolút bejött a számításuk és nem akkor indították, amikor mindenki múmia 3-t, x-aktákat és leginkább mamma mia-t nézett."

    Ez meg inkább magyarország szégyene hogy egy embernek nincs pénze hetente 2x elmenni moziba mert pont 2 jó film egyszerre jön ki...
  • avman
    #27
    azért a főszereplő halála mindig nagy hype. a batman meg az egész képregényesdi az usában amúgyis hálás téma. hozzávesszük az egész e köré összesített, gerjesztett hype-ot, akkor megkapjuk kilóra a jelenséget.
    amúgy meg:
    The Crow
    Budget
    $15,000,000
    Opening Weekend: $11,774,332 (1,573 theaters), Total: $94,000,000
    Pedig a dolog erősen rétegfilm volt, a képregény maga is ismeretlen, kis kiadó által kiadott, majdnem befejezetlenül maradt. Brandon Lee halála erősen hozzásegítette a filmet a cult jelzőhöz.
  • MrPrise
    #26
    Miért kellene überelniük? Szerintem elég ha tartják ezt a minőséget. A legtöbb folytatásnak még ez sem sikerül...
  • winnie
    #25
    "Csúcsdöntéshez? Szerintem ha a bemutató hetén mutatták volna be itthon is, akkor sokkal többen nézték volna meg. Így a legtöbben már leszedték"

    istenem, te még mindig hiszel a Télapóban és abban, hogy a warezelőknek köze van a bevételek alakulásához? ó, te szegény. (magyarországon vagyunk, ahol a nem hogy a nettel, de a számítógéppel ellátottség is rendkívül alacsony és akkor nem beszéltem a warezhoz való értéshez...)

    mennyi az a "legtöbben"? nézz körül a 6 legnagyobb hazai torrentrackeren és hasonlítsd össze a dark knight letöltéseit az olyan (kvázi) világpremierek letöltéseivel, mint az indy 4, hancock, wanted, múmia 3 vagy hulk 2.

    és jé, a világpremiereket sokkal többen letöltötték. pedig azok világpremierek voltak. nem véletlen, hiszen van egy réteg, kinek tök mindegy, hogy mi világpremier és mi nem, ha kijön egy kamerás, lehetőleg szinkronos verzió, letölti. ők úgysem járnak moziba, max 1-2-szer.

    "A Gladiátor nézőszáma nem lesz meg, a Titanicé meg csak álom marad"

    gladiátor? hogy jön ide a gladiátor? a gladiátor idehaza nem tart semmilyen csúcsot. írhattad volna a harry potter 5-öt vagy a shrek 3-at, azok sem lesznek meg.

    "a halasztást pedig semmi sem indokolta, hiszen szinkron nincs alatta.
    A forgalmazó a saját magával szúrt ki."

    ez az egész pedig pofonegyszerű. a forgalmazó ezzel foglalkozik, tudja, hogy mit-miért mutat be akkor amikor (te nem. én sem.). főleg, ha megvan kötve a keze. nem hiszem, hogy a tanácsodra lennének szorulva - főleg, hogy abszolút bejött a számításuk és nem akkor indították, amikor mindenki múmia 3-t, x-aktákat és leginkább mamma mia-t nézett.
  • CaptainRumi
    #24
    Pedig biztos, hogy az lesz.....ez már jóval a premier elött meg lett mondva.
    csak arra leszek kiváncsi, hogy a Dark Knight-ot hogyan fogják majd überelni mert az aztán igazi kemény meló lesz.De én bízok Nolan-ben és Goyer-ben menni fog nekik......
    de azt már most elkönyvelem, hogy a (bár a második is bonbasiker) a harmadik rész minden idők legnézettebb filmje lesz. és bizony Heath nélkül is (bár a TDK sikere nagyrészben neki köszönhető és nem a halála hanem a játéka miatt)
  • Franky25
    #23
    Az biztos, hogy ez a film Jokerről, és nem Batmanről szól. Leginkább egy Két Toronyhoz, vagy Birodalom Visszavághoz tudnám hasoníltani, a SÖTÉT HANGULAT miatt, a trióliga közepében minden elveszni látszik, az értelmes dolgok értelmetlenné válnak. Biztos nem trilógia lesz.
    Én csak azt tudom mondani, amit eddig, HL a tökéletes Joker.
  • MrPrise
    #22
    Így van. Tegyük hozzá még azt is, hogy ettől jobban a Jokert eljátszani talán már nem is lehet. Ez a megvalósítás áll legközelebb a képregénybeli Jokerhez.
    A készítők egyébként felkérték az eredeti (képregénybeli) Jokert megalkotók egyikét tanácsadónak.
  • Franky25
    #20
    Azt mondtam, így csak egyszer nézik meg az emberek, nem többször. Amúgy a fizetős ftp-én, vagy torrenten legtöbbször egy hét múlva közel dvd-é minőségű van fent, két-három hét alatt meg már mindenhol.
    Magam részéről azt vártam, hogy bemutassák az IMAX-ban, de megint csalódni kellett. Hiszen más országokban lehet így is nézni, ami egy kicsit magasabbra emeli az élményt...na azt tényleg nem lehet kamerán visszaadni...
  • koschwarz
    #18
    hát aki annyira igénytelen, hogy egy kamerás szart nézzen végig, pláne egy ilyen igazi "mozis" film esetében, az csak büntesse magát, ha nem bírt várni egy-két hét csúszást.


    (akkor van igazán "baj" ha kb. 3 hónap csúszás van, addigra már kint is megjelenik dvd-n szinte minden film...)
  • Franky25
    #17
    Csúcsdöntéshez? Szerintem ha a bemutató hetén mutatták volna be itthon is, akkor sokkal többen nézték volna meg. Így a legtöbben már leszedték a netről. Tanulság? Többen mentek volna el, ha két héttel ezelőtt mutatják be itthon, és talán többször. Így a legtöbben letudják egyszer, és kész.
    A Gladiátor nézőszáma nem lesz meg, a Titanicé meg csak álom marad, a halasztást pedig semmi sem indokolta, hiszen szinkron nincs alatta.
    A forgalmazó a saját magával szúrt ki.
  • berserk87
    #16
    Szerintem is feliratosan jobb megnézni a mozifilmeket. Például a Batman beginsnek is borzalmas lett a szinkronja vagy a pillangó hatásnak.

    Aldo Moronak: Szerintem nem azért mentek el sokan a Dark Knight-ot megnézni a moziba mert Heath Ledger meghalt(bár néhányan biztos ezért), hanem mert nagyon jó film(imdb rating 9.2/10 216.883 ember szerint). Heath Ledgernek meg volt néhány jó filmje, csak te biztosan nem láttad őket(Szörnyek keringője, Gyávaság tollai, The Patriot, Túl a barátságon...), bár eddig nem sok filmet készített.
    Nem tudom, hogy te láttad-e a Dark knight-ot(én igen), de valószínű hogy nem, mert ha láttad volna tudnád, hogy milyen jól játszotta a szerepét az egész film Joker karakterére épül.
    És még a ceruzát is eltüntette:D
  • TVelvet
    #14
    Ezekszerint csak én vagyok az aki azért megy el megnézni egy filmet, mert az talan jó is lehet?
  • koschwarz
    #13
    á la mummy 3.
  • koschwarz
    #12
    akarod mondani: belesüllyedt a látványos, ám roppant sablonos középszerbe...
  • Aldo Moro
    #10
    A Hancock legalább nem akar többnek látszani, ami. Vannak benne jó poénok és kész.
  • koschwarz
    #8
    lehet hogy anglomán sznobnak fognak egyesek tartani, de engem már kifejezetten zavar, ha szinkronos egy mozifilm.

    "a csúcsdöntögetéshez nem kell feltétlenül világpremier"

    ez igaz, talán a minőség a legfontosabb, de azért az is butaság a forgalmazó részéről, amikor egy olyan filmet akar magyar mozikba behozni, ami kint már dvd-n is megjelent (értsd: torrentezhető)...
  • winnie
    #7
    nem kell várni, számold ki. ha ez volt az első nap, akkor a hétvége 85-95e lesz, kivéve, ha nem volt túlzottan kirohanós a film.
  • sandor8206
    #6
    várjunk már meg egy hétvégi adatot.
  • JL666
    #5
    szerintem heath ledger nem is halt meg. csak így akarják a nézettséget növelni.
  • berserk87
    #4
    Nekem nagyon tetszett a film. Heath Ledgert valószínű, hogy oscar díjra fogják jelölni a filmben mutatott játéka miatt. Szerintem jobb volt, mint a Jack Nicholson jokere, pedig az is nagyon jó volt.

    A The Imaginarium of Doctor Parnassus Heath Ledger utolsó filmje, amit már sajnos nem tudott teljesen befejezni.
  • akyyy
    #3
    olvasd el a cikket ujra. arrol van szó, hogy várhatóan átveszi az első helyett az idei év legjobb nyitányában.

    sztem amugy a tanulság az, hogy ha egy filmet ennyire reklámoznak, akkor az bejön.
  • HeadHunter86
    #2
    Már bocsánat, de ahogy én észrevettem a magyarok nem tudnak más filmekről mint a popcorn moziról. Mostanság ami megy, pl. zohan, vagy Hancock, ezeket mindenki ismeri, mert a szarra mindenki el megy. :D
    Bezzeg a jó filmre nem... Pedig ez az.
    Ui.: Láttam a Hancocot meg a Zohant is itthon, 1x bőven elég volt. Hancock aztán meg ultraszar.
  • kukacS3K
    #1
    csak az hogy meghaljon a főszereplő...mindenki tudja hogy talán máshol a világban hallottak egy s másról a filmmel kapcsolatban de magyarországon a nézők leginkább azt tudták hogy heath ledger utolsó munkássága