24
-
#24 én ágyból látam párat:) -
lesko #23 Írígykedem, nem is kicsit. Én csak egyet láttam. :( Igaz nállunk nem egyszerű a helyzet, túl sok a fény, és persze a hold is fent vigyorog de felhő legalább nincsen. -
plus44 #22 ma 13 óra táján érte el a csúcspontot amiből mi sajnos semmit nem láttunk , amúgy tegnap hajnalhoz közeledve nőtt meg a számuk ill ma sötétedés után lesz a legtöbb és fokozatosan csökken.. -
#21 Na most már tudom, hogy a macskáim miért szöktek ki estére.;) -
Epikurosz #20 "meg egy pár villanást (ami nemtom mi volt),"
ufó? -
ch13 #19 Ma este lesz a legtöbb vagy tegnap volt??? -
plus44 #18 én msot jöttem be , kb olyan 100at láttam , este 10től kinnvagyunk , basszus oylan szépeket és nagyokat láttunk :') , meglehet fagyni odakint de a látvány kárpótól.. -
#17 a mostani éjjel nagyon jó volt. sötétedéstől éjjfélig vagy 20 hullócsillagot láttunk meg egy pár villanást (ami nemtom mi volt), úgy hogy csak kb 1/6 égboltot figyeltünk! -
Epikurosz #16 Pedig úgy ceretném, ha az Ácia centerben vácárolnátok teleckópot... :-) -
gyalikukac #15 ha van alamelyikteknek távcsőve vagy binoklija akkkor ajánlom megnézni az Androméda galaxist.Persze ha nem pesti vagy. Már szabad szemel is látazik egy közepes égen ( 5 magni) 10 x 50 es binoban már gyönyörű. 1-2 fele zenit fele van. -
gyalikukac #14 Tinman távcsővel nem lehet meteorozozni. Max binoklival de azzal is nehéz. Ázsia centerben ne vegyél semmilyen távcsövet. Óvakodj a Hama távcsövektől. Ha dfelszini alakzatokat akarsz látni, akkor ahhoz komoly beruházás kell. Egyedul a marson és a merkuron láthatsz felszini alakzatokat mivel a többi bolygót vastag "felhőréteg" takarja. De ahhoz, h a merkuron láss valamit urszonda kell.... a Marsot meg csak akkor érdemes ha va egy bazi nagy műsered vagy földközelben van. -
Déta #13 Mi már voltunk bibibi, és vittünk csillagtérképet, bibibi, és láttunk két akkorát, hogy csak...
U.i: Google: Star Chart -
t0ma #12 de ez holnap este? azaz kedd este -> ejjel -> szerda hajnal?
huje vagyok, tom... -
#11 10-20k?
Hát azzal a Holdat, meg nagyjából a pár bolygó homályos/pacás, de semmi felszíni látvány... ergo gagyi. -
god25 #10 Tavaly pont semmit nem láttunk belőle, mert isssszonyat felhős volt az ég és esett is. Pontosan emlékszem. Reméljük, holnap nem így lesz. -
Epikurosz #9 Sőt!
Az Ázsia Centerben 10-20k között vannak teleszkópok. Amatőrnek jók, a Mauna Kea Obszervatóriummal úgysem tudsz versenyezni. -
#8 Nemfigyeltem a nickeket és hirtelen azthittem,h az ókori Epikuroszt idézed...mondom hogyjön oda a teleszkóp:P -
n3whous3 #7 50-100k-ért találsz már olyan optikát, ami elég ezekhez. Meg talán még olcsóbbért is, avagy használtan. -
#6 hÚÚ, NEM mondod? :-D
Nekem ez a cikk csak eszembe juttatta, hogy már rég a Holdat meg a Marsot kéne lesnem csak sajnálom rá azt a 200k-t :-/ -
#5 Jaja, Epikurosz jól mondja. A teleszkópokkal csak nehezebb megfigyelni egy ilyen gyorsan mozgó "több részből álló tárgyat" mire beállítod lemaradsz az egészről. Szabad szemmel kell nézni, persze kell egy nagyon tiszta égbolt. :) -
Epikurosz #4 aSZEm, HOGY A teleszkópok pont nem a meteorok megfigyelésére valók, bocs. -
#3 Meg kéne már vennem azt a rohadt teleszkópot, amivel 4 éve szemezek -
#2 hajókázzatok ki a tó közepére :) -
#1 mokás:) pont balatonon leszek, hátha bnömmel nezhetjük majd :D