24
  • akyyy
    én ágyból látam párat:)
  • lesko
    Írígykedem, nem is kicsit. Én csak egyet láttam. :( Igaz nállunk nem egyszerű a helyzet, túl sok a fény, és persze a hold is fent vigyorog de felhő legalább nincsen.
  • plus44
    ma 13 óra táján érte el a csúcspontot amiből mi sajnos semmit nem láttunk , amúgy tegnap hajnalhoz közeledve nőtt meg a számuk ill ma sötétedés után lesz a legtöbb és fokozatosan csökken..
  • NEXUS6
    Na most már tudom, hogy a macskáim miért szöktek ki estére.;)
  • Epikurosz
    "meg egy pár villanást (ami nemtom mi volt),"

ufó?
  • ch13
    Ma este lesz a legtöbb vagy tegnap volt???
  • plus44
    én msot jöttem be , kb olyan 100at láttam , este 10től kinnvagyunk , basszus oylan szépeket és nagyokat láttunk :') , meglehet fagyni odakint de a látvány kárpótól..
  • Teppik Amon
    a mostani éjjel nagyon jó volt. sötétedéstől éjjfélig vagy 20 hullócsillagot láttunk meg egy pár villanást (ami nemtom mi volt), úgy hogy csak kb 1/6 égboltot figyeltünk!
  • Epikurosz
    Pedig úgy ceretném, ha az Ácia centerben vácárolnátok teleckópot... :-)
  • gyalikukac
    ha van alamelyikteknek távcsőve vagy binoklija akkkor ajánlom megnézni az Androméda galaxist.Persze ha nem pesti vagy. Már szabad szemel is látazik egy közepes égen ( 5 magni) 10 x 50 es binoban már gyönyörű. 1-2 fele zenit fele van.
  • gyalikukac
    Tinman távcsővel nem lehet meteorozozni. Max binoklival de azzal is nehéz. Ázsia centerben ne vegyél semmilyen távcsövet. Óvakodj a Hama távcsövektől. Ha dfelszini alakzatokat akarsz látni, akkor ahhoz komoly beruházás kell. Egyedul a marson és a merkuron láthatsz felszini alakzatokat mivel a többi bolygót vastag "felhőréteg" takarja. De ahhoz, h a merkuron láss valamit urszonda kell.... a Marsot meg csak akkor érdemes ha va egy bazi nagy műsered vagy földközelben van.
  • Déta
    Mi már voltunk bibibi, és vittünk csillagtérképet, bibibi, és láttunk két akkorát, hogy csak...

U.i: Google: Star Chart
  • t0ma
    de ez holnap este? azaz kedd este -> ejjel -> szerda hajnal?
    huje vagyok, tom...
  • Tinman #11
    10-20k?
    Hát azzal a Holdat, meg nagyjából a pár bolygó homályos/pacás, de semmi felszíni látvány... ergo gagyi.
  • god25
    Tavaly pont semmit nem láttunk belőle, mert isssszonyat felhős volt az ég és esett is. Pontosan emlékszem. Reméljük, holnap nem így lesz.
  • Epikurosz
    Sőt!
    Az Ázsia Centerben 10-20k között vannak teleszkópok. Amatőrnek jók, a Mauna Kea Obszervatóriummal úgysem tudsz versenyezni.
  • Gnome
    Nemfigyeltem a nickeket és hirtelen azthittem,h az ókori Epikuroszt idézed...mondom hogyjön oda a teleszkóp:P
  • n3whous3
    50-100k-ért találsz már olyan optikát, ami elég ezekhez. Meg talán még olcsóbbért is, avagy használtan.
  • Tinman #6
    hÚÚ, NEM mondod? :-D
    Nekem ez a cikk csak eszembe juttatta, hogy már rég a Holdat meg a Marsot kéne lesnem csak sajnálom rá azt a 200k-t :-/
  • Narxis
    Jaja, Epikurosz jól mondja. A teleszkópokkal csak nehezebb megfigyelni egy ilyen gyorsan mozgó "több részből álló tárgyat" mire beállítod lemaradsz az egészről. Szabad szemmel kell nézni, persze kell egy nagyon tiszta égbolt. :)
  • Epikurosz
    aSZEm, HOGY A teleszkópok pont nem a meteorok megfigyelésére valók, bocs.
  • Tinman #3
    Meg kéne már vennem azt a rohadt teleszkópot, amivel 4 éve szemezek
  • norbre
    hajókázzatok ki a tó közepére :)
  • ScarY MAN
    mokás:) pont balatonon leszek, hátha bnömmel nezhetjük majd :D