3
  • kvp
    #3
    "A SoC-ba itt nem tartozik bele a memória, ez nem belső flash-es mikrokontoller. Megfelelő mennyiségű ram el sem férne el a tokban."

    Ha a samsungnak sikerult, akkor az intel is megtehetne. Szerintem 1 Gb ram boven elferne a nagyobbik tokban. Kisebb rendszerekhez ez eleg lenne.

    "A PCI-E-nek túl nagy a késleltetése, akárhány csatorna, stb."

    Ez a videokartya gyartok szerint nem annyira nagy. Viszont ha a pcie2 busz kozvetlenul a cpu-hoz csatlakozik, eszaki/deli hid nelkul, akkor pont akkora a kesleltetese mint a registered ramoke, viszont sokkal egyszerubben oldhato meg az out of order cimzes es a cache line fill. Pl. az xbox360 cpu-ja a videorambol dolgozik es csak egy szeles pcie alapu soros busz van a cpu es az eszaki hidkent dolgozo gpu kozott.
  • dez
    #2
    A SoC-ba itt nem tartozik bele a memória, ez nem belső flash-es mikrokontoller. Megfelelő mennyiségű ram el sem férne el a tokban.

    A PCI-E-nek túl nagy a késleltetése, akárhány csatorna, stb.

    Tudod, a részletek...
  • kvp
    #1
    A ddr memoriabusz tamogatasa tovabbra sem tunik tul jo otletnek, bar gyartasi szempontbol olcso megoldas. Egy integralt memoriaval szerelt processzor (system on a chip) kepes lenne kivaltani egy teljes szamitogepet es mindezt par wattos fogyasztassal. De ha mar minden aron memoriabuszt akarnak hasznalni, akkor legalabb egy pcie2-64-es interface-t kellene alkalmazni, ami sokkal jobban skalazodik, stabilabb es hosszutavon meg olcsobb is, mint a ddr technologiak.