3
  • babajaga
    #3
    Az hazugság hogy a fényképezők többsége zuhogó esőben is akar fényképezni. Nem igaz mert a képek nem szépek, és felesleges erőltetni.Még ha elmegy túrára esetleg, de a képek ott se lesznek jók.
  • Alien69
    #2
    Nem feltétlen a cikk, hanem az eredeti felmérés, me az kamu. Ugyanis, a Nikon D szériát is eleve szét kellene választani, nagyon nem mindegy, hogy egy D40-ről beszélünk, vagy D80-200, e-felett. A D40(x-60) fogása eléggé alacsony minőségü. Nem a felhasznált anyagokra gondolok első sorban, hanem maga, a fogás. Ehez képes a Pentax magassan veri ezen szegmenst. Nem is beszélve, hogy a mostani szériái a Pentax-nak eleve időjárásállóak (K100D felett, tehát K200D, K10D stb...). A Canon D400 (450) fogása se annyira nyerő, de annak az anyaghasználata is gyengébb, műanyag feeling, egyedül a CMOS érzékelő a nyerő benne, más mindenben gyengébb a konkurenciánál (de legalábbi, nem jobb). Az Oly 4xx sorozat borzalom fogásra. Ha rajta van az obi, orrnehéz, szinte kicsavarja az ember kezéből a vázat. Ráadásul, képminőségre az Oly-t szeretik a legjobban lehúzni, magasabb ISO-n nagyobb zaj miatt. Az is tutikamu, hogy:
    "Az ultravékony gépek gazdái 4 GB-os belső memóriára vágynak..."
    Ugyanmá, miért pont ennyire? Valszeg eleve úgy kérdezték őket, hogy a sok értelmettlen kérdés közt ez még relative értelmes választási lehetőség lehetett.
    Tipikus, a-, b-, c-, választás.
  • Timber
    #1
    Ez mekkora egy sz@r cikk. Foleg a DSLR lista szanalmas.