77
Egy relatíve új stílus a Happy Hardcore és a Trance keveredéséből - egyéni hangzással és hangulattal.
-
#37 ja van sok, csak azok azért elég kicsik...de énis láttam már 3 termes bulit, de mindig 2 volt amikor mi voltunk vagy 1 :)
am rühellem azt a helyet :| -
Riker #36 pontosan nemtudom hol lesz kialakítva, de valljuk be, hely bőven van rá hisz a k2ben 4-5 chillout "terem" van, ahol nincs konkrétan semmi csak fotelek meg asztalok:)
asszem ngohtosok is csináltak már ilyen 3 részes bulit, de mondjuk valóban a 2 terem a jellemző -
#35 am a 3 termet hogy oldják meg k2be? :O -
#34 haver volt, ide meg megyünk valszeg :) -
Riker #33 nocsak, ilyen topic is van?:)
nemtudom valamelyikőtök volt-e az április 30-án megtartott neoraven, de ott nightforce kizárólag ilyen muzsikákat játszott 1 órán keresztül...
mindenesetre ideajánlom a következő bulit, ami szeptember végén lesz, ezúttal a uk hardcoreon van a hangsúly, de igen nagy az esély rá hogy néhány angol vagy finn freeform lemenjen:)
-
#32 Hát nem tudom srácok, belehallgattam POC zenéjébe. Szerintem ez sima pumpazene és nem elég technikás. -
#31 gyáhááá :D -
#30 -
#29 jah a mixét már vagy 100szor meghalgattam :D -
#28 te kurvák :D
kapcsold vissza -.-"
leszedtem azt a pár pain on creationt, nagyon pöpecek ^^ -
#27 há azon az oldalon fennvan a mixe, számait énis csak párat amit lentebb linkeltem, de azok meg 94Ksak :S -
#26 igazából én kikapcsoltam :D -
#25 najapp, pain on creation kéne még, de azt még nem: leltemmeg sehol. -
#24 én fogok ha lejön, kivéve mikor játszok -
#23 szídeljéééé :D -
#22 de akkor ha leheccséges maradhattok ám seedelni is -
#21 am gondolom már ismered, de ha nem akkor itt is vannak ingyenes mixek
pain on creation mixe best -
#20 ja elég lassan jött nekem is, kb 4-5 nap alatt húztam le, de megéri :) -
#19 most döglassú tegnaphoz képest :/ -
#18 nunrg korrekt pakk énis lekaptam -
#17 alek száhala
nunrg -
#16 az első linkben szóló csudimuzsika majd a Hakkapeliitta Vol.2-őn jön ki. -
#15 Lehet, hogy nem ide illik, hanem inkább ide, de azért csak betolom. :)
Kicsit óckúl, kicsit sok a bípíjem, de azért fogyasszátok szeretettel! -
#14 ez még 1 jó mix
azt befejeztem :D -
#13 FINRG
DJ RX - Frozen Flame -
#12 utcsó szám best!!! -
#11 pain on creation - V8
pain on creation - lowrider
pain on creation - hypnodisc
pain on creation & nomic - make me real -
#10 majd rájössz, hogy nem így van. talán.
nagyon jó mix:
http://www.finrg.com/forum/viewtopic.php?id=824 -
#9 ha találszvmi jó kis letöltő oldalt akkor linkeld plz, mert nekem eddig nem nagyon sikerált :(
amit meg tegnap mondtam háááát elég sokmindent töröltek már :( -
#8 akkor ide is linkelem, meg még fogok párat :) -
#7 nemtod te mi a jó... -
#6 :) -
#5 agyroncsolót hallgató.
amúgy érdekes, mert a gyors tempóval semmi gondom, csak ne legyen ennyire monoton, tört ütemből jöhet bármilyen mosogépdob+sóder fazon :D de ilyen 8ados monoton... :/ nem. -
#4 sztereotíp. :) -
#3 biztos jó ez de nem az én világom.
haj besriccentve, fehér sportzakó a vállamon, aztán megyek szívószállal inni a sört meg szívni a gyorsítót kettő tabletta közöt a tucmurákra... :/ -
#2 Öreg vok én már ehhez -
#1 A Freeform Hardcore a Hard Dance 1999-ben megjelent válfaja, mely a Happy Hardcore-ból fejlődött ki. Sharkey és Kevin Energy kezdtek el kísérletezgetni, majd létrehozták a Freeformot, amelynek hangzása azóta egységesedett és követői is akadtak, akik aztán még három alstílusra bontották a műfajt. Ezek: UK Freeform, FiNRG, NuNRG.
Az UK Freeform áll legközelebb az ősműfajhoz, és általában sokkal dallamosabb, mint a másik két alstílus. Vokálokat is itt találunk legtöbbet, ha a három ágat nézzük (máshol sample-k vannak inkább). Főbb képviselők: DJ Sharkey, Kevin Energy, K-Complex, Stormtrooper.
A FiNRG sokkal közelebb áll a Hard NRG-hez és a psytrance-hez, ennek köszönhetően másképpen szól. Később alakult, ki, mint a brit freeform; 2002-re teszik ezt az időpontot, amikor Karri K, Nemes és a Carbon Based összefogásával kialakították a finn hangzást. Egy évvel később Alek Száhala és DJ RX is csatlakoztak, egyéni ízt hozva a mezőnybe. A FiNRG egy tágabb fogalom, mint a UK Freeform, mert a hangzás sokkal változatosabb: a gonosz, sötéttől a pszichedelikussabb, vidámabbig minden előfordul. Míg a UK Freeform zenészek acides és pszichedelikus effekteket használnak ahhoz, hogy erősítsék a keményebb részeket, addig a FiNRG-t játszó DJ-k inkább a bonyolultságra és a zene mélységére mennek rá.
A NuNRG a legújabb stílus, mind közül a leginkább kísérleti. Keresztezi a UK Freeformot a FiNRG-vel, amelett, hogy mást is hozzáad, pl a következőket: Hardcore, Hard Trance, Acid Trance, Psytrance, Hard House, Hard NRG, Drum'n'Bass és Breakbeat. A stílus első képviselői A.M.S és CLSM voltak, de azóta Alek Száhala, DJ RX, Sharkey is készít NuNRG számokat. Happy hardcore-tól kezdve a dallamos hard trance-en keresztül a durva, acides hangzás mellett megtalálható benne a downtempo és a chillout is.
Általánosan tehát elmondható, hogy a Freeform egy nagyon új, általában nagyon gyors - 160-180 BPM körüli zenei stílus, amely leginkább a Happy Hardcore és a Trance elemeit használta fel módosítva, létrehozva a saját hangzását.
Első
Második
Harmadik